Liever naar het voetballen dan stemmen

Daar sta je dan als inmiddels gelukkig al lang  niet meer in Nedrigland woonachtig redactielid met de broek afgezakt tot op de enkels, hetgeen bij de overige buitenlandse aanwezigen een zeer vreemde indruk achterliet. ” De kiesraad, “zo vertelde NOS verslaggeefster Dominique van der Heyden,” was er niet zo’n voorstander van om de verkizezingen te houden op 27 juni a.s., want dan is de halve finale EK voetballuh.

Dan ga je natuurlijk even kijken wat voor wereldvreemde wezens deze raad heeft en ofschoon je eigenlijk  bij voorbaat reeds weet, dat dit mannen en vrouwen zijn die nog nooit de veilige habitat van ( semi) ambtenaar/politicus hebben verlaten en wordt dit dan tevens  bevestigd door een bezoek aan deze site : http://www.kiesraad.nl/nl/Organisatie/Leden_Kiesraad.html.

 

 

En in feite zouden wij hiermee dit artikel af kunnen sluiten en rustig in de zon gaan zitten. Wat een tragiek, een land dat inmiddels zoals wij in diverse buitenlandse media lazen,  zich met Frankrijk tot de nieuwe zieke mannen van Europa mag rekenen en waarvan volkomen op een andere planeet woonachtige figuren dit soort bovenstaande  ideeën opperen, daarmee overigens wel het “gedachtengoed” van veel Nederlanders vertegenwoordigend. De armoede komt je met bakken tegemoet.

Ruim 80% van de Fransen gingen afgelopen zondag naar de stembus, om in een eerste ronde te kiezen uit 10 kandidaten voor een nieuwe Franse president. Er bleven  2 kandidaten over en in een 2e ronde op 6 mei wordt uit deze 2 er een gekozen als de nieuwe president. De 2 overgeblevenen zijn, zoals u weet de rechtse huidige president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy en zijn concurrent de sociaal democratische lijsttrekker Francois Hollande.  En gisteren werd er al openlijk tijdens het Franse nieuws gegrapt over het feit, dat indien de socialist Hollande de uiteindelijke winnaar zou worden, Frankrijk het lot van “Holland” achterna zal gaan, namelijk verzinken in een verstikkend moeras van linkse staatsbemoeienis. De Fransen weten beter als geen ander, wat voor katastrofale gevolgen een door links geleide regering met zich meebrengt. Zelfs tegenwoordig nog heeft het land te kampen met erfenissen uit het verre socialistische verleden, zoals een verlammend overheidsapparaat,  bedrijven die nadat zij weer door rechts  waren ge-denationaliseerd, de aansluiting niet meer konden vinden met de mondiale markt en… niet te vergeten een 35 urige werkweek, die het land compleet inproductief maakt.

Houdt u zich dit eens voor ogen, mocht u gaan stemmen. Er is geen land op de gehele wereld waar de sociale democratie bewezen heeft stand te kunnen houden en te leiden naar welvaart en voorspoed.  Laten wij ons haasten te stellen dat ook een slechts door banken en kapitalisten geleid land niet het paradijs betekent, maar in ieder geval worden burgers scherp gehouden en onstaat er concurrentie, die weer aanzet tot hogere inspanningen. Bij partijen als de SP met die ogenschijnlijk aardig en gemoedelijk ogende maar levensgevaarlijke  aanvoerder Emile Roemer aan het hoofd komt u van de bekende koude kermis thuis, als u nog wat aan bezittingen heeft.  De PvdA momenteel aangevoerd door een manisch gedreven reltrapper en protesteerder, hetzelfde verhaal.  D 66 ? Ach, geen vlees, geen vis, geen tafellaken , geen servet, de partij voor twijfelaars en dit van oudsher, de partij voor dames die toch wilden stemmen, maar eigenlijk niet wisten wat dat betekent.

De PVV of de restanten die er van over zullen blijven ?  U mag het zeggen, maar de dubbele agenda van Geert Wilders kent vele raadselen, waarbij wij er van overtuigd zijn, dat op iedere bladzijde van deze agenda Geert zelf als belangrijkste item naar voren komt. De “gristelijke ” mannenbroeders ” dan ? Nu als u op zondag niet in de tuin wilt werken, de TV uitlaat en van mening bent dat alles wat u  gedurende de week heeft verkeerd gedaan u wel vergeven zal worden, is dat een prima optie.

Resten het CDA en de VVD. Over het CDA kunnen wij kort zijn. inmiddels aangevoerd door een linkse vrouwelijke dominee, tref je hier de 3 ergste plagen aan, die je in een politieke partij tegen kunt komen. De geschiednis bewees het al, het CDA wordt bevolkt door mannen envrouwen die op zalvende en ogenschijnlijk nette toon eerst hun eigen belangen veilig zullen stellen, overigens iets waar de andere partijen ook niet vies van zijn. maar denk aan Ruud Lubbers met zijn eigen Kloos Hollandia handel en de greep in de ABP pensioenkas à 30 miljard. Ja en de VVD ? Misschien van alle kwaden de minst kwade ? Wij weten het niet. Daadkrachtig optreden is deze sigaren rokende vestdragers en dames met parelkettingkjes volkomen vreemd. Een studentikoze,narcistische ex premier als lijsttrekker ? Wat ons betreft kan hij beter terug naar de afdeling personeelszaken van een middelgroot bedrijf, want Unilever was voor deze meneer al een trapje te hoog.

Rest Hero Brinkman. De eerste vraag is wat gaat Hero doen ? Sluit hij zich aan of blijft hij zelfstandig ? Wat ons opvalt is de uitermate correcte en zich inhoudende houding van Brinkman tijdens de laatste intervieuws, zekers als mienkukkels zoals Sven Kockelman ( kunnen ze die niet met een tonnetje of zo uitkopen?) trachten hem  uit de tent te lokken? Wij hadden niet zo veel met Brinkman in zijn eerste PVV jaren, maar wij moeten zeggen, de man is gegroeid en verdient onze symphatie.

Blijft overeind, wat wij reeds eerder schreven, er zijn teveel smaken, zeker voor een volk, dat slechts door onvrede gedreven achter diegene aanloopt die het hardst schreeuwt.


8 Reacties

 1. Pieter H zei:

  Dat er in de kiesraad slechts ambtenaren zitten zal niemand verbazen;zij bepalen niet alleen wie er als hun baas gekozen mag worden,maar ook wanneer !

  Wat een klote land !!

 2. twee kommas zei:

  Dilemma.

  Stem je voor rechts dan krijg je financiele onheil op je af,,met links ook.
  Brinkman heeft mijn sympathie niet,,deze verbalisant of was het toch politie?- probeert zich te zetelen om met de macht mee te stemmen,,een soort SGP positie innemend,zijn partij hoeft dan ook niet groter dan twee zetels te zijn,,.

  Nederland is opnieuw wakker geschud door het bazuingeschal van Wilders,,hij maakt het mogelijk om met nieuwe verkiezingen in zicht het nederlands bestuur waarover regelmatig hier onthullingen, eens onder de loep te leggen.
  Nog Slaapdronken gehouden door de media sukkelt Nederland naar de ontbijttafel waarop beschuit en droge jam zonder boter en verheerlijkt toeziet hoe het diner met voor hoofd nagerecht incluis toetje wordt opgediend,,in Brussel.

  Dat is wat in Nederland door deze stekkerdoos politiek is bereikt,,,

  Ff 2% meer aftikken,,,op al uw rekeningen en lasten, als op beschuit en jam.
  Denk dat Wilders na helemaal afgekat te zijn door de catshouse lieden luider blaffend terugkomt en intern zaken op orde zal stellen die mede door valselijk toedoen van andere partijen volledig bewust uit de hand liepen,,net als de LPF door de vogeltjesman werd verraden en neergesabeld,,onze Matt.

  Jolande Sap,Miss stekkerdoos deed voor hoe je de stekker eruit moet halen,,nu die eruit is staat zij volledig verrast maar vooral met een contactdoos waar nog niet eens een draadje aan zit,,laat staan een stekker.

  Wat mooi zou zijn is als Wilders geblaf nederland wakker schudde hoe de gevestigde politiek er een enorme rotzooi van gemaakt hebben.
  En idd niet hij!

 3. Tom Couzy zei:

  Als u gaat stemmen geeft u de 150 beroeps zwendelaars en Leugenaars in den Haag om door te gaan met de bevolking te bedriegen.
  Zij zijn dan democratisch gekozen zeggen zij, om volgens eigen regels de belasting betalende bevolking weer jaren voor te liegen en uw geld in te pikken voor eigen belang.

  Geef een signaal door NIET TE STEMMEN, want anders geeft u deze politieke landverraders de macht.
  Als 20% van de kiesgerechtigden stemt, betekent het dat 80% geen vertrouwen in de politiek heeft.
  Laat de politiek maar een referendum inroepen om te stemmen of we bij Europa willen blijven en terug naar de gulden.
  Wedden dat er nooit een referendum komt? De politiek luistert n.l. niet naar het volk.

 4. Anton Gerrit,Gerrit Zalm,Nout Wellink waar blijft het trubinaal zei:

  Geachte Lezers,
  Weer eens iets anders over Turkije,de president van dit land stond op de dam naast onze Bea von Amsberg op het podium,de mevr. met doekje stond naast het zelfde
  podium!
  Nou ja verschil moet er zijn,nietwaar,deze dame met het doekje om(vrouw van de Turkse-president heeft het recht van de aanrecht,en tevens terug op je rug voor
  de nazaten,niet dan.
  Maar daar gaat dit niet om,de zaak ligt zo dat dit heerschap kwam om andere zaken
  te bespreken.

  Lees———————————-en———————————–Huivert!

  europese-commissie-loodst-via-achterdeur-EU-in.

  Romenie gaat Turken visa voor EU verstrekken-turkse economie staat op rand
  van de afgrond.
  EU opent grenzen voor 160 miljoen moslims! (Door stroom van ander landen).
  Sdullah-Gul kwam daar voor langs bij Bea von Amsberg.
  Via Romenie kan ieder inwoner van het 80 miljoen zielen tellende Turkije zich
  over de hele EU verspreiden.
  De zelfde rechten als Europeanen,dus de uitkering fabriek in Nederichland gaat
  overwerken om deze stroom nutteloze mensen te verwennen.
  Daar is mogelijk een voorstel,wij Nederichlanders gaan in tenten wonen,en leren
  deze mensen die uit de middel eeuwen stammen,wat hun achter grond is,hoe je
  in onze huizen gezellig gratis kunt wonen,dat is pas gast vrij niet waar!

  Mocht u het bovenstaande niet geloven over de invasie die ons te wachten staat!

  Verwijs ik u naar de site;==============AXANDER-NIEUWS.
  OP hun site staat op nr. 17 zwart op wit met een uitgebreid verhaal wat ons te
  wachten staat!

  Lees het,en huiver voor de naaste toekomst van Nederichland en zijn oorspronkelijke bevolking!

  Lang zullen wij leven,30 april staat Nederichland weer in vuur en vlam,over de
  geweldige kwaliteiten van de familie.
  Doet mee aan zakken lopen,koekhappen,WC potten ver gooien,sigaren rollen.
  gezelliger kunnen wij het niet maken voor de Nederichlanders.

  Wat is een waarheid!
  =================

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 5. Arie Kanarie zei:

  En al is er een referendum luisteren ze nog niet, ik doel op de europese grondwet, Bakkellende heeft ons daar toch ingerommeld. Hoezo luisteren naar de mening van het volk? Ik heb het al eerder gezgd, deze manier van een land besturen kan echt niet meer.

  Wie wordt er nou eens wakker in Den Haag of zijn we ingedommeld in het pluche, terwijl een ander zich de tandjes moet werken om zijn hoofd boven water te houden word je berooft door de politici en alle import die misbruik maakt van elke wet die wij hebben.

  Ik ben voor bestraffing van wanbeleid en stelen van het volk door de politiek en door ambtenaren. Want we noemen het hier een democratie maar eigenlijk is het een commucratie met als de grote leider de EU.

 6. ineke zei:

  ik heb nog steeds niks noppes nada met deze hero backstabber – langzaam komt de modder los bij dit menneke in de hoop mee te mogen spelen met het bad old fashioned regenten clubje en die lieden snel te laten vergeten dat hij ooit in het vijandelijke kamp zat –

  het gekrakeel en grote muilen van al die versnipperde groepjes uit de 2e kamer geeft een machtig mooi inkijkje in hun hunkerende zucht naar macht – alle “weinige” dingen die PVV voor elkaar kreeg in ruil voor hun gedoogsteun, zijn binnen 1 uur afgebroken en naar de prullebak verwezen –

  de wandelende reclame voor burgerking van het cda mag nu proberen nog enigzins een begroting in elkaar te flansen met de rest van KFC en wel direct anders valt NL in het door rutte zo gewenste mes van 1,2 miljard – de badmuts van de afbraak partij o.a. gelooft dat niet zo – een babbeltje in brussel en het komt goed , denkt de man met de reet zo rood als een baviaan –

  het sp onderwijzertje, ervaringsdeskundige in het onder controle houden van klassen op school, ziet zichzelf al als MP –

  de mastodonten van het cda zijn BLIJ met de breuk ( i btold you so ) en keren terug naar voorheen ( pedofilie en verkoop baby’s) en denken daar zo’n 30 zetels mee terug te krijgen –

  de grote schandaal partij groen links met 6 zetels in de peiling is helemaal klaar voor verantwoording maar dan moet het wel groen zijn – zo groen als gras SAP??? wordt eens wakker tuthola en ga koken zou PIM zeggen – je speelt geen enkele rol behalve geldverslinder voor je hobby clubjes –

  en dan de veilingmeester – de man wacht het eenmaal andermaal af en slaat met zijn hamertje voor de winnaar die hem naar een kabinet tilt – volkomen vergeten dat ze met een paar but-zeteltjes het voor elkaar kregen een kabinet te laten vallen – vieze louise moest toen de kastanjes uit het vuur halen – daarna kwam de grond fraudeur als leider onder een steen vandaan gekropen – je ziet aan zijn grote koeieogen dat hij nog steeds niet aan het daglicht is gewend –

  wat mij betreft maar 1 keus: PVV met rutte als side-kick in een toontje lager –

  ps – ja mark je mag blijven lachen al zal het met kiespijn zijn – heb je nu ook !

 7. Arie Kanarie zei:

  Zal mij benieuwen wat er morgen uit het kinderklasje (debat over de bezuinigingen) besloten wordt, hoe dan ook we zullen wel weer genaaid worden via de BTW verhoging (waar staat de verlaging van de inkomstenbelasting inneens, staat nu niks tegenover)

  Verlaging van de belastingvrije kilometervergoeding terwijl de europarlemantarier gewoon 50 cent de km mag declareren (leuk joh een baan bij de eu)

  ENZ ENZ

  we zullen zien.

 8. Helene zei:

  Stemmen heeft geen zin. De beloften die ons goed in de oren klinken worden omgedraaid zodra de verkozenen “het voor het zeggen krijgen”.
  Hun beleid wordt 180% gedraaid.
  Het gaat al jaren zo en niet alleen in Nederland.
  Niet stemmen laat zien dat je het corrupte spel door hebt.

  Wat zou er in Den Haag gebeuren als werkelijk helemaal niemand op zou komen dagen? Het is een interessante gedachte, ook al is het niet haalbaar aangezien te veel mensen nog de illusie hebben dat we in een democratie leven. Waar ze dat idee vandaan halen is mij een raadsel trouwens….nu je, raadsel: van de tv natuurlijk. De leugenfabriek.

  En over niet op komen dagen gesproken. Het zou mooi zijn dat te oefenen op koninginnedag. Geen hersenlozen met vlaggetjes. Zou ook een eye-opener zijn voor de blinden. Men zou zich in ieder geval af gaan vragen waarom zoiets gebeurt.
  Maar ook dat is niet haalbaar: moeders had net de oranje voetbal outfits uit de kast gehaald.

Comments are closed.