Namens Den Haag : een sigaar uit eigen doos

Een warm gevoel zal u ongetwijfeld bekropen hebben, toen u hoorde dat men er in Den Haag uit was. Bezuinigen, Hervormingen, dat waren de woorden, waarmee het volk begroet werd door de sigarenboeren uit Den Haag en de feestvreugde  kent geen grenzen.  Dolle pret in ons land, deze week voelen wij ons weer thuis bij de EU en niet te vergeten maandag a.s. nog een feestje in Rhenen, waarbij, zoals u al begrepen heeft, u op last van de politie uw kampeerstoelen en koelboxen thuis moet laten. Uw rollator met naar oud Romeins gebruik scherpe messen op de wielnaven mag u wel meennemen, dit middel is aan de aandacht van onze ijverige padvinders speurneuzen ontglipt, dus wie of wat let u, sla uw kans. Maar terug naar de prachtige kist cigarillos die iedere Nederlander vanuit Den Haag gepresenteert krijgt ( plus uiteraard de rekening voor de verzendkosten ).

 

 

Wij kunnen  ons voorstellen dat menige ex verpleegster, onderwijzer, de rapen gaar kokende ex nachtclub medewerkster en nog wat onduidelijke figuren uit het Haagse een zucht van opluchting hebben geslaakt. Operatie;  “Naai de domme  burger weer een oor aan “,  is  althans voorlopig  geslaagd, hetgeen ervoor zorgt dat men nog even op de blauwe stoeltjes mag blijven zitten. Immers het in twee dagen bereikte akkoord is een geslaagd stukje volksbedrog, maar dat zal het merendeel van uw buren ontgaan, immers zij hebben de oranje petjes al bij Karwei of Gamma opgehaald en is het niet voor a.s. maandag, dan wel voor juni, als wij de wereld weer eens laten zien, hoe je echt dient te voetballuhen.

Toch misschien tot vervelens toe even een opsomming van wat er u te wachten staat, met in het rood ons commentaar :

De ambtenarensalarissen worden voor  2 jaar bevroren, behalve  in de zorg  en de gemeenteambtenaren die er net 2% plus eenmalig 200 Euro hebben bijgekregen. Het afslanken van het overheidsapparaat is van de baan, een ontslag van ambtenaren, hetgeenvoor de gemiddelde burger geen enkel merkbaar gevolg zou hebben, kan oplopen tot een besparing van 8 miljard Euro als je gelijk de onnodige extra bestuurslagen in de Zorg en de Woningbouwcorporaties weghaalt.

De btw gaat  van 19 %  gaat naar 21 procent . Nu, mooier kunt u het zich niet wensen, de boodschappentochten voor grensbewoners zullen toenemen, de koopkracht daalt, het autorijden wordt duurder en het wachetn is nu tot de wederinvoering van het fietsplaatje. 16 Miljoen fietsen in ons land die belast zouden kunnen worden met elk een tientje, kom op Den Haag laat je niet kennen.

De AOW gaat in 2013 al  met 1 maand omhoog. Daarna een stijging in stappen, waardoor in 2019  66 jaar wordt bereikt en in 2024 67 jaar. Daarna koppeling aan levensverwachting. Ook hier weer, de burger betaalt. Maar waar blijft de AOW verhoging voor Defensiepersoneel dat nu al comfortabel op het 55st levensjaar afzwaait ? En wat is levensverwachting ?

De werkgevers betalen de eerste zes maanden van de WW-uitkeringen . Hoogte en duur van de WW blijven het zelfde. De kosten voor een werkgever stijgen, dus daarmee ook de kosten van de producten die u direct of indirect koopt. 

De bankenbelasting  verdubbelt waardoor de opbrengsten stijgen  van 300 tot 600 miljoen. Dus binnenkort geen gratis afrekeningen van de bank meer thuis, transactie en/of PIN kosten, want de bonussen moeten betaald blijven worden.

De onbelaste reiskostenvergoeding wordt afgeschaft. Indirecte lastenverhoging.

De O.G. overdrachtsbelasting blijft 2%. De tijdelijke verlaging trok de woningmarkt niet uit het slop, nu dus wel ?

De maximumduur van de wachtgeldregeling voor politici wordt gelijk aan de maximum WW-duur. Ongetwijfeld zal het iets opleveren, maar in feite gewoon een voor de tribune spel actie in de trant van “kijk eens, wij doen ook wat “.

Bezuiniging in het passend onderwijs, op het PGB en op natuur worden teruggedraaid. Er komt 200 miljoen euro extra voor natuur. Ook de eigen bijdrage GGZ wordt ongedaan gemaakt. Weinig effect en zou een eigen bijdrage op elk bezoek aan de medicijnman zeker een demotiverend gevolg hebben om deze als bezigheidstherapie te bezoeken. De gezondheidszorg is in ons land  30% duurder dan in Duitsland en stukken slechter. Hoe kan dat ? SNIJDEN in de extra tussenlagen, specialisten aanpakken net als de directies en toezichtsraden van onduidelijke gezondheidszorgorganisaties.  Het hele stelsel op de schep, weg met het failliete CVZ !

De in het Catshuis geplande bezuiniging op Ontwikkelingssamenwerking (750 miljoen euro) is van tafel Foute beslissing. U weet waar het geld eindigt,in de zakken van de machthebbers, en van de 4.7 miljard had gemakkelijk 3.7 miljard bespaard kunnen worden. Ons aanzien in het buitenland daalt niet en de fondsenwervers in eigen land zullen dan genoodzaakt worden de eigen broek op te houden. Wie wil doneren doet dat uit eigen zak.

Er komt een eenmalige werkgeversheffing voor hogere inkomens die 500 miljoen euro moet opbrengen Een doodordinaire belastingverhoging, zoals in feite het gehele bezuinigingsakoord.

Er wordt 1,6 miljard euro bezuinigd in de zorg door een nieuw systeem van eigen bijdragen en eigen risico’s waarbij de lage inkomens worden ontzien Zie commentaar hierboven

De nieuwe aflossingsvrije hypotheken (dus ook spaarhypotheken) komen niet meer in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek Goed voor de economie, daar wij in de EU het enige land zijn met deze riante regeling maar wel een gewone lastenverzwaring.

De huren worden marktconform En hoe zit het met de inkomens van de woningbouwbonzen ?

 Het belastingstelsel wordt “SAPPIGER “dwz. groener, o.a  door een extra belasting voor kolencentrales Ach toch maar weer een lastenverhoging die ook de burger gaat treffen.

Het eurovignet wordt duurder, waardoor  het vrachtwagenvervoer zwaarder wordt belast en de burger e.e.a. gaat voelen

Accijns op alcohol, tabak en frisdrank gaat omhoog. Dat lever 625 miljoen op Als boven, de pils moet blijven vloeien en het shaggie wordt niet minder gerookt dus gewoon dubel en dwars extra inkomsten voor Den Haag.

De btw op podiumkunsten gaat weer terug van 19 naar 6 procent Waarom ? Goed preserende kunstenaars trekken publiek en dat hoeft niet via kunstmatige subsidies.

Kortom lezers, op deze wijze hadden wij en naar wij aannemen ook u een akkoord kunnen bereiken. Maar HERVORMINGEN, dus het logge overheidsapparaat nu eens afslanken, nee dat komen wij niet tegen, kortom het gehele akoord is een grote volksverlakkerij, maar dat was u vanuit Den Haag al gewend.

Slaap rustig door !

Uw politici lachen u heel hard uit en tonen geen enkel respect voor u, de domme nederlander.


15 Reacties

 1. ineke zei:

  heb het gehele debat zonder verbazing bekeken – geert wilders werd met rust gelaten enkel en alleen vanwege de angst verbaal aan stukken te worden gescheurd –

  zelfs het adhd opgewonden standje “de badmuts” van de pvdafbraak bleef in zijn mand – op partijen die hij wel dacht aan te kunnen vond hij zijn waterloo – hij zag pas later in dat hij gewoon mee had kunnen liegen om daarna de hele boel weer om te gooien –

  triest om te zien dat een blije knikkende rutte het zo eens was met de nieuwe steun aan boord van de fc knudde – zolang hij dat beloofde briefje maar kan schrijven ging hij enorm diep door het stof en verloochende 18 maanden complimenten aan de PVV – dat ze hadden verwacht dat diezelfde PVV ook weer accoord zou gaan met nog eens een klap aan bezuinigingen, was reden de mislukking volledig op het conto van PVV te schrijven – misselijk en vooral LAF –

  stel uw huisbaas stelt u een verhoging voor die moet omdat het zinnig is en u gaat accoord en beta ealt of zet uw handtekening – komt die zelfde huisbaas opnieuw om een verhoging vragen en zegt daarbij : met die eerste ging je ook accoord – pik je deze 2e niet ben je een flapdrol –

  omdat al die regenteske partijen weten dat nederlanders toch geen snars snappen en zich ook niet interesseren voor politiek, kon via het staats journaal via verknipte interviews een klote beeld van wilders worden geschets en een juichend beeld van die landverraders –

  waarin overigens die pvdafbraak klojo’s dubbel genoteerd mogen worden voor lafheid vanwege hun doodsangst die NU richting SP geldt – kwestie van afwachten wanneer die overigens foute partij ook weer wordt afgebroken door de pvdallochtonen –

  het inkijkje van gisteren was voor mij duidelijk: er is er maar 1 met BACKBONE en dat is GEERT WILDERS van de PVV –

 2. twee kommas zei:

  De geindoctrineerde totaal van de pad gelulde (Rutte is een geweldig spreker,hij zou zo in het bestuur van het WTG kunnen waar de geest der geesten enorme winsten binnenhalen) Nederlander is het niet kwalijk te nemen als de haast voltallige media mede schuld heeft aan,,,eigenlijk is het ongelooflijk goed hoe een volk massaal zich zo laat foppen,,hoewel Mad Hero Brinkman-Herben alle bellen had moeten luiden,, deze lopende klepel weet alleen dat hij van links naar rechts geslagen wordt,,door de mollen van de oranje staat.

 3. Arie kanarie zei:

  Onbelaste reiskosten vervalt en die gore europarlemantariers mogen 50 cent ONBELAST de km declareren, met de eerste klas trein reizen en bus-class vliegen!!!

  Jan met de pet mag betalen om op zijn werk te komen, de EU geeft dat keihard weer uit voor U en van U. Het moet gvd niet gekker worden met dat europa.

 4. Pieter H zei:

  In eigen vlees snijden doen de lamme ambtenaren NOOIT !!

  Ik ken toevallig iemand die bij CVZ werkt;hij vertelde me dat hij ALLES in het werk gesteld had om ontslagen te worden.
  Onmogelijk,tot zijn verbazing werd hij BEVORDERD !!!

  Het hele apparaat is zo door en door verrot,dat het nooit meer goed komt met baggerland !

  Overigens is Wilders een typische opportunist;ook hij stemde in met het verlagen van de AOW voor 270.000 Nederlanders in het buitenland;hoezo op de bres voor de gepensioneerden ??

 5. Harry zei:

  Vinden jullie die Samsom ook zo’n vermoeiende man ? Als je met je ogen dicht luistert , word je al gek , als je naar hem kijkt ga je zelf hyperventileren .
  Als hij aan de interruptiemicrofoon staat moet ie met één hand een knopje indrukken , staat ie met z’n andere hand als een gek te zwaaien , net een mankerende windmolen .
  En dan dat vreemde hoofd! Nu laat ie z’n haar weer groeien , en dat ziet er ook weer zo raar uit , net een pasgeboren duif . daar zitten de aanstaande veren opgerold in een soort buisje , voordat ze uitkomen . Heel lelijk .
  Met een beetje geluk blijven die veren groeien totdat hij helemaal bedekt is .en vliegt ie binnenkort uit .
  We sturen de pek wel na .

  En dan zou ik graag van de gelegenheid gebruik maken om zijne koninklijke hoogheid prins Willem van Oranje van harte te felicit………………Au ! , godver de god , god , verkeerde site geloof ik . Sorry !

 6. cathy zei:

  Pieter H.@

  ’t Is te hopen dat erop de bijstandsuitkering van het Oranje huis ook gekort gaat worden en tevens op de AOW van mevrouw von Apekool, ook zij wonen in het buitenland; Italie, Argentinie en Griekenland en laat dan ook de subsidies maar gelijk ingetrokken worden voor hun olijfbomen en hun wijnstokjes etc.etc !

  Maar dat zal wel ijdele hoop blijven, totdat………….

  Harry@

  Inderdaad pek en veren niet alleen voor onze ADHD schreeuwer maar ook voor dit inteelt huis met hun rovers aanhang.
  Vergeet ook Roemer niet, onze wolf in schaapskleren! Mag ook gelijk mee.

 7. Nanda zei:

  Ik ben er van overtuigd dat dit een vooropgezet plan is om Wilders weg te krijgen, hij moest genoegen nemen met wat op tafel lag terwijl de eisen van de slinkse partijen zonder blikken of blozen werden aanvaard!!
  En de snelheid waarmee ze dat voor elkaar gekregen hebben, je zou haast denken dat ze al eerder overleg gepleegd hadden, maar dat is iets wat onze integere politici toch nooit zouden doen???
  Onderstaand bericht op Elzevier versterkt mijn vermoedens, vooral ook omdat er niet op gereageerd kan worden!

  Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, is blij dat de PVV niet langer fungeert als gedoogpartij van het kabinet. ‘We kunnen het nu weer hebben over zaken waar het echt over moet gaan.’

 8. Sjors zei:

  Het is verbijsterend hoe de media er alles aan doet om de domme nederlanders er van te overtuigen dat er een GEWELDIG resultaat is bereikt nu Wilders niet meer mee doet. EN HET LUKT ZE OOK NOG !! Lees de poll’s.
  Straks gaan we juichend het EMS goedkeuren en laten zonder enig probleem de pensioenkassen door brussel leeghalen.
  Laat die oudjes maar de tering krijgen, geholpen door het nog duurder maken van de gezondheidszorg.
  Laat ze wegrotten in hun eigen vuil, dan zijn we er snel van af.
  Zo, dat moest ik even kwijt; ik ben nog steeds woedend!

 9. John zei:

  Eerst delen ze gratis, uit dunne lucht gefabriceerd uit.
  Nu moeten ze het terug hebben.
  Dit geld verdwijnt gewoon uit de economie.
  De lasten worden hoger, maar er zal steeds minder geld zijn om dit allemaal te betalen, want ze geven het terug aan de schuldeisers.

 10. check zei:

  @ Nanda,

  Daar ben ik het helemaal mee eens m.n. dat het opgezet pandoer is geweest en dat men zoals we weten voor de miljoenste keer de boel weer heeft genaaid.

  Even het geheugen opfrissen en eens verder kijken dan je neus lang is. Het hele toneelspel heeft 7 weken geduurd daar in het grote KOTSHUIS, waar ze altijd de meest smerige plannen bedenken.

  Koorbal Beruttert , mega rat Verhagen en Wilders zitten met lange tanden bij elkaar, want de eerste twee weten dat Wilders nu de macht in handen heeft en zal pakken wat hij kan. Een rimpel op het water , Wilders verliest een voorman en men heeft dus een stem tekort. Dat wordt opgelost door de SGP erbij te halen. Wilders onderschat de twee ratten koorbal Beruttert, die Rita Verdonk heeft geëlimineerd met zijn slinkse gebral en Verhagen de rat die niet alleen louche overkomt maar zo rot is als een mispel. Die twee hebben een tweede plan, dus een dubbele agenda m.n. ze proberen het onwilloe van eigen gewin om Wilders zo gek te krijgen om in te stemmen om de baggerlanders omwille van eigen positie een vreselijk oor aan te naaien. Wilders bokt en wil steeds meer , men geeft drie vingers toe en neemt er 4 terug, Intusssen en dat hebben we ook gehoord , wordt via de oh zo bekende achterdeur dus het typisch baggerlands achterkamertje overleg met andere gepleegt, dat was ook in het nieuws te horen. Nee, niet alleen met de SGP, dat wilde men ons maar ook Wilders doen geloven. Het is nooit vertoond dat die sukkels in het zwaar gestoorde krankzinnige hof de problemen in 48 uur oplossen, integendeel men moet eerst de poen en mooie posten onderling verdelen dus is er wat afgekronkeld. Het eind resultaat is bekend, Wilders kapt ermee omdat de andere twee ratten de boel hebben vernaggeld , dus anders hebben voorgesteld dan het was om het laatste moment de cijfertjes hebben verandert. Men had al een accoord met de anderen , de posten verdeeld, de poen en uitzicht op een mooie baan , dus konden ze het toneelstuk verder opvoeren. Resultaat , alles wat slecht voor baggerland is m.n. alleen maar lasten verhoging en alle rooie hobbies gaan gewoon weer door. Ontwikkelings hulp, alle zakkenvullende slinkse organisaties met alles wat eraan hangt. Ik heb eens uitgerekend wie er afhankelijk is en dus loyaal is aan de smerige politiek in baggerland. Dus de lui met een luize baan, die dik wordt betaald. Het zijn er DRIE MILJOEN die onze zakken legen en dat is ruim 40 % van de stemmen. Daar gaat baggerland aan KAPOT , want in eigen vlees snijden m.n. nu eens 2,5 miljoen van deze verraders de straat opgooien betekend het einde van de politieke charlatans. Baggerland is terminaal , ten dode opgeschreven , verraden en verkwanselt door criminelen de politiek !

 11. wim3 zei:

  En het roversnest blijft zoals gewoonlijk weer buiten schot. Shell heeft een gigantische winst geboekt dus Bea kan weer ettelijke miljoenen op haar geheime rekeningen bijschrijven.

 12. Jan Kees de Watergeus zei:

  De Bloedraad onder leiding van de weduwe van Amsberg heeft gesproken: stuur de burger maar weer naar de galg.

  Maar de zelfverrijkers rekenen buiten de waard: de burger is nu razend van woede en we kunnen en moeten een revolutie ontketenen.

  Hoe dan?

  De BTW. Dit is ons wapen om deze Raad een rolberoerte te bezorgen.

  Zij kunnen er absoluut niets tegen doen (behalve door uit de EU te stappen, hetgeen ons welgevallig is) als wij hun inkomsten verminderen door een of meer van de volgende stappen:

  Zeg de agitprop van de vijand (krant, TV) op.
  Dring gewoon water in plaats van frisfrank.
  Wees minder gemakzuchtig en maak of bereid meer zelf.
  Consuminder ook op andere fronten.
  Koop je kraaltjes en spiegeltjes tweedehands (liefst van een particulier: geen BTW afdracht).
  Koop in andere landen via Internet of via een bezoek (ik krijg het bijna niet uit mijn strot, maar het liefst in Duitsland want we hebben Duitsland nodig om uit de Euro te stappen en we weten dankzij Bomhoff dat het ze dun door de broek loopt voor Duitsland).

  Het is tijd ze terug te pakken.

 13. ineke zei:

  OLLI REHN , euro commissaris is trots op NL en deelt een pluim uit –

  met de tong uit de mond heeft de blijde boodschap olli gelukkig op tijd bereikt – waarschijnlijk wordt dat de enige pluim die OL kan uitdelen want geruchten gaan dat een aantal andere clubgenootjes dit never ever voor elkaar gaan krijgen en dat OL dat ook op voorhand al heeft ingecalculeerd –

  in ieder geval is het eerste MAFFE DOODSBANGE SCHAAP over de dam – welliswaar ten koste van de bevolking maar toch – ook fijn te weten dat het gelukkig niet ging ten koste van ontwikkelings samenwerking – dit bedrag, zoals zo graag gewenst door de reli cda bende, werd weer terug gebracht naar het oorspronkelijke bedrag –

  terug kijkend naar het stelletje high time losers, viel me de ontzettende opluchting op van zeer speciaal het cda – men kon het gelukkig onderling weer gewoon over items hebben die zij na aan het hart hadden liggen (o.a. al die baantjes in ontwikkelingshulp) die z.g. sterke achterban van het bekken trekkende mens peetoom waardoor het allemaal helemaal gaat goed komen -dit mens is echt heel ENG en niet van deze wereld – zonder wilders gaan ze weer terug naar ??? 20/30 zetels van gekkemsteijm???

  mijn vraag is dan als je het zo vreselijk benauwd had waarom zelf niet gebroken vieze gluiperds???? je zat er OOK bij gedurende diezelfde 7 weken, jullie hadden ook kunnen zeggen, geert dit pikken we niet, dan maar geen regering !!

  hetzelfde geldt overigens voor vvd/rutte – wat het extra heeft verlengd is de zucht naar macht en positie – rutte als MP en verhagen als vice PM – die positie wilde men niet snel kwijt –

  en vergeet nou NOOIT dat PVV de stekker er uittrok vanwege de simpele reden dat men teveel wilde en van wilders de deksel op hun neus kregen !!!

  dat men erna ging zwartepieten lag in de lijn der verwachting van de losers –
  dat men binnen 48 uur een “concept” vindt om brussel te pleasen is een spelletje van 5 partijen –

  nog steeds regentesk en daar schieten we niets mee op –

  wordt nou gvd de gvd eens een keer wakker –

 14. wim3 zei:

  Het is voor mij volkomen onbegrijpelijk dat een rechts-extremist als van der Staaij nog serieus wordt genomen. De man en zijn partijtje hebben niets te zeggen. Eveneens onbegrijpelijk is het feit dat de leden van de criminele organisatie, de r.k-kerk, het cda dus, nog steeds een grote mond hebben en denken de volgende keer weer mee te kunnen regeren. We hebben genoeg van sjoemelaars, leugenaars en lieden die in iets achterlijks geloven.

 15. Harry zei:

  @ 14 Wim 3
  Ben het met je eens dat het geloof een achterlijke beweging is .
  Vind jij het socialisme ook niet een achterlijke ideologie om in te geloven ?
  Als ik dan toch een klein lansje mag breken voor van der Staaij , hij was wel loyaal , je kunt kennelijk met die refo’s beter wat afspreken dan met de wispelturige christenunie bende . Intern springen ze bij de sgp ook niet alle kanten op zoals bij het cda . Betere structuur kennelijk .
  En om alle twijfel weg te nemen : ik ben overtuigd atheïst .
  Met vr gr . Harry .

Comments are closed.