Voorzitter Martin Schulz van het Europse parlement vreest instorten van de EU

Zoals wij vandaag in de Telegraaf  lazen, begint zelfs de meest slaperige Nederlander zich nu zorgen begint te maken over de konsekwenties van het haastig in elkaar getimmerde begrotingsakkoord, terwijl  en het is steeds weer verbazingwekkend, dat diezelfde burger niet beseft  dat de rekening van jarenlang politiek wanbeleid bij hem wordt neergelegd. Maar nu  heeft de voorzitter van het Europse parlement, de socialist Martin Schulz ook zijn twijfels uitgesproken over het voortbestaan van de EU.

 

 

Nu moet u  ten aanzien van Martin Schulz geen al te hoge verwachtingen hebben. Naar typisch politiek patroon heeft deze Duitse linkse rakker het van werknemer in een lokale boekhandel tot zijn huidige positie gebracht.  Toch knap zult u zeggen, maar zoals er ook bij de EU ook een ex communistische terraskelner rondloopt, Manuel Barroso, is de gehele politieke wereld doorweven van mannen en vrouwen met een marginale basisopleiding, die men voor een baan met klatergoud en verantwoording toch wel mag verwachten. Kijk in Den Haag.

Echter de naderende Spaanse crisis, Spanje werd naar BBB gedevalueerd door de rating agencies, de morrende burger, Frankrijk die zijn grenscontroles weer gaat invoeren en wel al VANDAAG, kortom de signalen dat burgers en gelukkig ook sommige  nationale politici de hele EU droom niet meer zien zitten, hebben Schultz aan het denken gezet. Hij is van mening dat de voortschrijdende nationalistische gevoelens, o.a. bij de waarschijnlijk toekomstige Franse president Francois Hollande, het Griekse debakel, de zorgen in Spanje en niet te vergeten Portugal er voor zorgen dat het luilekkerland van 8000 ++ EU ambtetnaren gaat bedreigen. Hij is van mening dat de samenwerking tussen het EU parlement de de EU comissie verstevigd dient te worden, kortom de rangen sluiten alvorens boze burgers oprukken naar Brussel en dan maar kwaadschiks zullen trachten een einde te maken aan deze onzalige gedachte van een verenigd Europa, die slechts onheil gebracht heeft en de burgers opzadelt met een niet aan zijn einde komende lastenverzwaring.

Ook de Duitse burgers hebben genoeg van de EU,want zij zien dat over niet al te lange tijd Duitsland DÈ financiële peiler is waarop het EU gebouw steunt. Ook Duitsland wil zijn nationale grenzen gaan sluiten, daar de infiltratrie van met name uit het voormalig Oostblok afkomstige criminelen hand over hand toeneemt.

Het kon uiteraard niet uitblijven, dat de zorgen van Schultz, die Berlusconi ooit een baantje aanbood in een film over de 2e wereldoorlog, waarin Schultz dan de rol van Kapo van een gevangenenkamp kon krijgen, nu ook al gedeeld worden door die vreemde man, die er er altijd als een net uit de boom gevallen uil bijzit, Herman van Rompuy.  Populisme is nu het woord voor het gevaar dat de EU zou bedreigen, maar iedereen met een normaal verstand begrijpt dat er een stok gevonden moet worden om de hond te slaan. Burgers die zien, dat de Verenigde Staten van Europa  niet datgene hebben gebracht wat megalomane politici, bezig met een standbeeld voor zichzelf te plaatsen , hun hadden beloofd, kijken met afgunst naar die landen waar om te beginnen de Euro nooit is ingevoerd en die ook geen lid geworden zijn van het droomparadijs van een aantal Fransen die dachten hiermee te voorkomen voor de 3e maal door Duitsland te worden ingemaakt, weliswaar dit maal economisch, maar  toch.

Laten wij hopen, en wij zijn het zelden eens met de EU bonzen, dat zij deze keer gelijk krijgen.


7 Reacties

 1. w blaauw zei:

  als straks het e s m akkoord wordt ondertekent door Nederland betekent dat in een klap dat de Nederlandse schuld met ongeveer 350 miljard stijgt en stijgt van 60 procent naar 119 procent.Geen enkel land in de wereld heeft dit op termijn ooit overleefd.Er zijn maar weinig Nederlanders die weten wat het e s m akkoord inhoudt laat staan wat de gevolgen zijn.Hoe kunnen we er zorg voor dragen dar alle Nederlanders te weten krijgen wat het betekent en de gevolgen zullen zijn.Wie heeft een idee hoe dit bekend te maken.Schrijf ook naar uw politieke partij.Hoort zegt het voort.

 2. cathy zei:

  Helaas , w blaauw@ het merendeel van de nederlanders is NIET geinteresseerd in politiek, laat staan dat ze weten wat het ESM akkoord inhoud.

  Op deze site is verschillende malen geprobeerd, deze afgelopen jaren, om mensen bijeen te krijgen en/of te waarschuwen voor wat ze boven het hoofd hangt.Er zijn ook verschillende artikelen aan gewijd.

  Vrijwel niemand en zeker de politieke partijen niet, heeft en hebben hierop gereageerd.
  Dus goed bedoeld van u om het bekend te maken, maar het heeft totaal geen zin. De nederlander reageert pas als het te laat is in tegenstelling tot de duitsers en de fransen, die wel politiek onderlegd zijn en wel weten wat het ESM akkoord voor ze zal gaan betekenen.

  Einde Europa! Het kaartenhuis is echt al aan het omvallen.

 3. Anton Gerrit,Gerrit Zalm,Nout Wellink waar blijft het trubinaal zei:

  Geachte Lezers,

  JAN SPLINTER EN ZIJN ZORGEN VOOR MORGEN.
  ========================================

  De Nederich landse flap drollen regering maakt zich onsterfelijk belachelijk in de rest van de wereld, door altijd met het belerende vingertje klaar te staan.
  En er zelf een janboel van te maken,we lijken wel een zuid Amerikaanse bananen
  bagger landje,waar de gekte nog niet gek genoeg is.
  En of je nu links of rechts stem maakt geen biet uit,als De-Haag geld nodig heeft
  komt men altijd uit bij JAN _ SPLINTER.
  Dat levert per hoofd wat minder op,maar dat wordt goedgemaakt door de massa
  van JAN & TRUUS ——————-SPLINTER.
  Namelijk de rijken zij buiten schot,geld,goud,etc.,ondergebracht in veilige ver niet stan landen,zoals ons betrouwbaren staats hoofd dat doet,daar heeft de afpers dienst geen vat op om het van hen af te pakken.
  Het toneel spel van wat zich regering noemt,komt van rechts op,doet zijn zegje
  en gaat links er weer af.
  En de voorstelling is beeindigd.

  De draai konten,wat een ramp voor Nederich land zo-n stelletje ongeregeld .

  Denk aan Uw eigen belang,want er komt nu een tijd aan van overleven!
  Blikken inslaan met bruine bonen,voedt goed onder de brug,moet je wel snel
  zijn,anders is het vol onder de brug!
  Ach onze redding de nieuwe Nederich landers uit de zandbakken?

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 4. harrie zei:

  tis allemaal stilte voor de storm. de duitsers kunnen natuurlijk wel hun ongenoegen hebben mbt esm en europa in het algemeen maar straks, na de verkiezingen, zal merkel vervangen worden door een linkse rooie rat en dan zijn pas de rapen gaar.
  dan valt er nix meer te protesteren maar men wordt gewoon integraal uitgeleverd.

 5. Peter Selie zei:

  Ach, daar wacht ik al jaaaren op. Dan kunnen we eindelijk die misdadigers berechten en wel door echte rechters!!!

Comments are closed.