Willem Alexander verzamelt schoenendozen

Een nieuwe hobby van onze kroonprins ? Nee, niet helemaal, want het gezegde jong geleerd oud gedaan is hier van toepassing. U begrijpt,  dat de aankoop van de nieuwe villa in Griekenland à 4.5 miljoen nogal wat bijkomende kosten met zich meebrengt. En dan duikt natuurlijk  de vraag op, wie gaat dat betalen, wie heeft zo veel geld ?  Met de aankopen van onroerend goed heeft uw toekomstig staatshoofd namelijk niet zo’n gelukkige hand.

 

 

Eerst kocht hij een villa in het Argentijnse La Angostura ( ruim € 1 miljoen) , daarna een lap grond eveneens in Argentinië voor € 2.5 miljoen, waarbij naar naderhand bleek dat de eigenaar Abelardo Hoch betrokken was bij een aantal corruptieschandalen. In Machangulo ging het ook al niet goed, ook daar was de projektontwikkelaar meer bezig met de eigen zak te spekken dan het ontwikkelen van het projekt ( de villa kostte ruim € 1 miljoen )  en nu dus Griekenland.

Willem Alexander dreigt zich te ontwikkelen tot een kleine Zwolsman of Caransa, waarbij deze laatstgenoemden duidelijker slimmer waren met het  beheer van hun O.G. portefeuilles, want inmiddels heeft Wim toch voor een slordige kleine 10 miljoen geïnvesteerd en is het einde nog niet in zicht. Uiteraard hoopt hij zijn villa in Mozambique te kunnen verkopen, ofschoon de sprookjesmachine van de RVD u wil doen geloven dat de villa reeds verkocht zou zijn. Echter een verkoop voor het symbolische bedrag van 1 Euro aan de vereniging van eigenaren Machangulo S.A. betekent dat het hier gaat om een pure schijnmanoeuvre  om naar buiten toe de “belofte” dat hij de villa in Machangulo zou verkopen  om de onstane problematiek te ontlopen waar te maken. (  lees hier) ,  Wim wil immers   wèl van Machangulo S.A. de tzt. gemaakte verkooppenningen ontvangen. Volgens geruchten zou de gevraagde verkoopprijs duidelijk boven de 3 miljoen liggen.  Dat Willem Alexander uit is op winst is vanzelfsprekend. Wij herinneren ons nog dat hij zijn privè huis aan het Haagse Noordeinde 66 ( ooit gekocht voor € 325.000 ) aan  de Rijksgebouwendienst  verkocht voor € 3.25 miljoen, een winst van 855%  en een verkooprijs die u en wij nooit in een reguliere transactie hadden kunnen ontvangen.

Maar goed, meneer heeft nu een probleem, want naast de 4.5 miljoen voor de villa in  Portchelli ten westen van Krandini moet er natuurlijk nog wel wat vertimmerd worden, moeten de Billy boekenkasten overgebracht worden, de Princess keukenmachine voor de prinses en nog wat zaken, en dat kost geld. Geen wonder dat Willem even zijn oor te luisteren gelegd heeft bij zijn moeder, die voor dit soort vragen en zaken altijd een antwoord klaar heeft. U begrijpt, dat het namelijk te gek zou zijn, indien Willem al deze uitgaven uit eigen zak zou moeten bekostigen, het blijft toch al afzien met zo’n schijntje aan inkomen.

Nu heeft ons huidig staatshoofd een goede hand met bonnen gewoon in schoenendozen te stoppen, deze gevulde dozen mee te geven tijdens het vrijdagmiddag overleg aan de dienstdoende minister president, die dan zelf uit mag zoeken welke doos met bonnen bij welk ministerie wordt geleegd en uiteraard betaald. De onderhoudskosten van de Groene Draeck zijn hier een goed voorbeeld van. De Koninklijke Marine mocht dit vuiltje opknappen.  Dus zoekt Willem Alexander nu driftig naar lege schoenendozen, en wel in een dergelijke hoeveelheid dat echtgenote Maxima, toch niet voor een kleintje vervaard, hier niet tegen op kan kopen. Voorts staan er als wij deze suggesties mogen opperen, een gecombineerde Nederlands – Griekse marine oefening voor de deur, waarbij een van onze fregatten de verhuisboedel mee kan nemen. De luchtmacht wil uiteraard niet achterblijven en stuurt toevallig een toestel die kant uit, weliswaar op weg naar Kaboel, maar met een tussenstop in Athene en zo komt prins Splinter door de winter.

Wat betreft de beveiligingskosten, waar enkele kamerleden zich druk over zouden maken ( ?)  hoeft u ook niet in te zitten. Een praktijk  trainingscursus voor de beveiligers van het koninklijk huis was toch al aan de orde en wat is dan mooier deze ter plekke in het veld uit te voeren en als scholingskosten geheel af te schrijven ?

Bezuinigen ? Zeker, U wel  !


14 Reacties

 1. jessie zei:

  Geachte Mensen,
  Waar is de trots van dit volk gebleven. Voortdurend lees ik in commentaren van Nederlanders, die op ons Koningshuis afgeven, politici en bestuurders de grond in boren. Waarin politie en justitie met de grond gelijk gemaakt worden. Als brandweerman/vrouw en ambulance en/of ziekenhuis personeel hun leven niet zeker zijn. Maar in dit land is het wel mogelijk dat iemand met ,volgens mij, weinig normen en waarden als PVV,er DhrWilders, de kans krijgt elk wetsvoorstel te dwarsbomen. Deze regering hebben we toch zelf gekozen!!! In het buitenland lachen ze zich toch kapot, over dat kleine landje met die grote mond. Altijd met iets doms in het nieuws, schaam me dood ben Limburger en Nederlander, en onze regering is in de hand van de PVV…… Weten de mensen die dat kruisje zetten bij de verkiezingen wel, dat deze partij de dingen waar wij voor hebben moeten vechten, zoals WAO, uitkeringen e.d. door Wilders het liefst meteen afgeschaft zouden worden. Maar ja wie is er hier dom.

 2. Theo Raadhof zei:

  Jessie,

  De verworven sociale zekerheden werden al vele jaren voordat de kiezer een kruisje kon zetten bij de PVV al uitgekleed.
  Enkel de pensioenleugens zijn erbij gekomen en het volk is voor informatie “”slim”” verwezen naar http://www.mijnpensioen,nl.
  Met deze verwijzing heeft de staat alle verantwoordelijkheden voor wat betreft de opbouw van het pensioen verlegd naar de burger, de burger die niets in het pensioenstelsel heeft in te brengen, behalve de betalingen.

  Ik heb nog nooit op deze site gekeken, van de gegeven informatie komt bijvoorbaat niets van terecht.

 3. Arie Kanarie zei:

  @Jessie,

  Ik niet jessie, stem op de PVV omdat er geen ander tegengeluid is binnen de politiek. Ben het niet altijd eens met de PVV, zie het als de tegenpartij. Oooh en ik hou mijn hand ook niet op bij de overheid terwijl de meeste NL-ers dat als gewoon vinden, ik dus niet. Houdt je eigen broek eens op!!! En dat de huidige regering het niet red heeft te maken met achterkamertjespolitiek, kijk eens wat er gebeurt met de Hedwigepolder in Zeeland.

  En ga er maar aan staan alle rotzooi van die linkse kabinetten terugdraaien, dan ben je niet snel geliefd in NL omdat te veel mensen hun hand ophouden!!!

 4. check zei:

  @ Jessie

  even kort. Wij kiezen voor een partij programma , tenmoinste de slimme onder ons, maar door de eeuwige coalitie vorming komt daar geen MOER van terecht en kunnen de politieke partijen doen wat ze willen. Ik ben voor een republiek en een NV Nederland ZONDER nitwits en charlatans uit de politiek . 15 Jan Timmers die baggerland als een NV besturen de rest ach die hangen we wegens crimineel gedrag gewoon op !

 5. wim3 zei:

  @Jessie.
  koningshuis hoort met een kleine letter, we wonen tenslotte niet in Duitsland waar deze rovers vandaan komen.

 6. Driek zei:

  @ Jeffie,

  Met enige verbazing heb ik kennis genomen van uw reactie, en -, om het in duidelijke termen te verwoorden:
  mijn indruk daarvan is, dat het u afschrikt u te verdiepen in de inferieure kwaliteit van ons huidige politieke bestel, een bestel waarvan wij de vreselijke gevolgen dagelijks om ons heen kunnen waarnemen.

  U SCHRIJFT: WAAR IS DE TROTS VAN DIT VOLK GEBLEVEN.

  Nu – ik kan daar op antwoorden, dat dit volk al heel lang in zijn trots is gekrenkt, omdat zij, de ijverige burgers, die allemaal ver weg van de paleizen der machtigen wonen, – en ver van degenen die de raadsbesluiten nemen -,
  tot de conclusie zijn gekomen -, dat onze leiders totaal niets bijdragen dat enige praktische waarde heeft voor de Nederlandse bevolking, – een bevolking die ruim honderd jaar geleden de ijzeren ketenen der knechtschap heeft afgeworpen -,
  en nu wederom, – sluipender wijs – teruggaat naar de barre tijden van weleer – de tijden waarin koningen, edelen en andere sinistere lieden de dienst uitmaakten, en het volk als onderhorige slaven werden behandeld.

  Een voorbeeld van die minzame behandeling, en van die rechteloosheid en die wanorde van ons staatsbestuur, daarvan kon u onlangs nog zeer uitvoerig kennis nemen.

  Ene mevrouw Nurten Albayrak, ook wel genoemd de “Zonnekoningin”, en algemeen directeur van het Centraal Orgaan Opvang Vluchtelingen -, een geslepen vrouwspersoon van Turkse afkomst met een dubbel paspoort, die zich schaamteloos kon verrijken met ons zuur verdiende belastinggeld. Het is bijna niet te bevatten, maar zij verdiende maandelijks ruim Vijfentwintig duizend Euro. Ruw berekend is dat zo’n duizend Euro per dag.

  Dat is toch niet meer normaal voor een land dat in een crisis verkeert? En dat allemaal voor een stel gelukszoekers uit dubieuze oorden, die hier nooit en te nimmer iets zullen bijdagen aan onze (Christelijke) samenleving.

  Een prins der Nederlanden, die in deze crisisjaren, waarin alles, – maar dan ook werkelijk alles, – langzaam maar zeker wordt bedekt door de kleurloze sluier der armoede, de voedselbanken welig tieren -,
  en prins Alexander, een geboren leegloper, die het presteert om voor ruim vier miljoen Euro een vakantieparadijsje aan te schaffen op een Grieks eiland.
  Alsof deze losbol nog niet genoeg vertier heeft.
  Het leven van deze dikke snaakse losbol is één grote lange vakantie. En dat verrukkelijke riante leventje dienen zijn onderdanen te betalen.

  En -, beste Jeffie, ik kan u gerust stellen, heus, in het buitenland lachen ze ons niet uit, ze weten ons nauwelijks op de kaart aan te wijzen, laat staan waar de provincie Limburg ligt.

  En ik raad u aan, – weliswaar tegen beter weten in – , maar ik doe het toch: Leest u eens wat meer over de politieke ontwikkelingen, en dan in het bijzonder over datgene, wat de drijfveren zijn van Geert Wilders.

  Want -, waar men in dit land nog geen dertig jaar geleden fier frank en vrij over straat kon gaan, zonder de kans om te worden doodgeslagen, – in dit eens zo prettige leefbare land, – worden de vreselijkste misdaden gepleegd, en viert inmiddels de wetteloosheid hoogtij. Het schorremorrie komt uit alle huisspleten tevoorschijn om u naar het leven te staan. Ook in Limburg.

 7. Harry zei:

  @ Jessie .
  Na een glas wijn word ik altijd wat venijniger , eerst dacht ik laat maar , maar nu krijg jij van mij nu ook een veeg uit de pan .
  Je vraagt je af waar de trots van dit volk is gebleven ; nou dat is door de linkse justitie helemaal de grond in getrapt . Die idioten hebben de boel volledig op z’n kop gezet ! Iemand die zichzelf of een ander verdedigde , was ineens de dader en de agressieveling diende afgestraft te worden . Al heel gauw was er sprake van excessief geweld . Hup , de gevangenis in .
  Dankzij de huidige regering is dat teruggedraaid !
  Een of andere allochtoon mishandelde een meisje op een perron . Een grote Friese knul zag dat en mepte die allochtoon ondersteboven . Wie denk je dat er in de gevangenis belandde ?…………… De Fries ! Hoezo dom ?
  En de dader was zielig , moeilijke jeugd gehad , vader soms dronken , moeder scharrelde wel eens met een neef , gepest op school , moedermelk was niet lekker , etc .etc .
  En de politie volgde die waanzin en daarom is het respekt zo goed als weg . Bovendien is het niveau van de huidige agent ( zeker van de allochtone) zeer beroerd , om niet te zeggen stom . Jij vroeg “wie is hier nu dom ? ” Zij dus . Pownieuws heeft dat onlangs nog mooi aangetoond . Halve zolen zijn het . En nog laf ook . Als er wat aan de hand is blijven ze eerst een tijdje rondjes rijden totdat ze zeker weten dat het gevaar geweken is .
  Soms valt je mond open als je hoort dat ze de euvele moed hadden om terug te schieten !
  Ze hebben ook geen tijd om aangiften op te nemen , toch bespottelijk dat als er ingebroken is dat je dan 5 dagen later pas aangifte kan doen , wat denk je van de pakkans dan ?
  Maar wel met 15 man automobilisten ophouden om te kijken of iedereen z’n riem wel om heeft , dat is kassa en totaal niet gevaarlijk . Of met een hele kudde met een lasergun achter een verkeersbord gaan staan schieten , dat durven ze nog wel .
  Een tijdje geleden werd er bij ons in de haven steeds dieselolie gestolen . Na aangifte zou de politie gaan posten . Mooi denk je dan ! Gaan ze met een politiebus pal voor de ingang staan ! Toen ze daarop aangesproken werden zeiden ze : “ze moeten een eerlijke kans hebben ” Ben je dan dom ? Of gewoon gek ? WEG RESPEKT !

  Dat brandweerlieden , ambulancebroeders etc. voortdurend bedreigd en gehinderd worden hebben we aan de verloedering te danken en aan de import van geitenn. , Rif gebergte derivaten en dergelijke , die met een gemiddeld iq van 80 of minder geen enkel benul hebben hoe een democratie werkt . Dom ? Ja , dat is dom .
  Ze zijn altijd met meerderen en voelen zich dan sterk . Nou zit er ook autochtoon rapalje tussen wiens ouders de opvoedkundige lessen van Joop den Uyl , dat je de kinderen vrij moest laten en niet straffen , gevolgd hebben en nu dus zijn verworden tot tuig . Pa en ma gezellig naar de kroeg en kinderen van 14 die om 4 uur s’nachts nog buiten lopen . Zie hier het resultaat .
  Al deze dingen worden door de PVV hard veroordeeld . Het zijn die linkse idioten en de volgelingen van Pechtold die maar niet willen begrijpen dat straffen soms nodig is .
  Als je weer vraagt ” wie is hier nu dom” , nou ….zij dus ook .
  Ook het respekt voor het koninklijk huis zakt naar een dieptepunt , terwijl Wilders IEDERE dag met een kogelvrij vest om naar z’n werk moet omdat hij ons land wil behouden en redden van de islam , papt de koningin aan met de opper-godsdienstwaanzinnigen in de arabische landen . Ze past zich perfekt aan , een berg lorren om het koninklijke hoofd want je zou die kutmoslims eens beledigen . Terwijl de vrouw van de Turkse schurk Gül hier die theedoek om haar kop hield . Aanpassen werkt dus maar EEN kant op ! Wie is hier nu dom ?
  Je vraagt je af of wij wel beseffen waar we ons kruisje zetten op het verkiezingsformulier , denk het wel , bij de handhaver van orde en gezag , eigen beslissingsbevoegdheid , geen moslimimport meer en minder misbruik van belastinggeld en uitkeringen . WILDERS DUS ! En als je dat een brug te ver is VVD .

  Als er een vakje onder aan je stembiljet staat met “dom ” , zou je kunnen overwegen daar een kruisje bij te zetten , Jessie .
  Hopelijk neem je dit ter harte en kun je in navolging van Maxima over onze vriend Willem zeggen ” ik was een beetje dom ” .

 8. Harry zei:

  Jessie nog even dit ; als iemand je Jeffie noemt moet je dat niet persoonlijkopvatten hoor ! Driek heeft bij een vechtpartij met twee van die k.. marokkanen z’n twee voortanden verspeeld . Als je dan een woord met een (of twee) ssen uitspreekt klinkt dat als FF . Woorden als poespas en witwassen zijn nu echt een kwelling voor hem . Maar dinsdag is volgens de tandarts z’n plaatje klaar en dan wordt alles weer normaal .

 9. Arie Kanarie zei:

  Wow Harry, applaus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  helemaal met je eens, maar eeh van die politie kan toch niet waar zijn? met dat posten?
  Je kunt je ook afvragen wie die opdracht gegeven heeft om op die manier te posten, juist ja, een linkse korpschef die in het zadel wil blijven zitten.

 10. ineke zei:

  op je vraag waar de trots van ons volk is gebleven kan ik duidelijk zijn – om zeep gebracht door de niet bestaande koninklijke familie en corrupte politici/ambtenaren –

  mocht je vraag heel toevallig zijn maar hoe dan???? stel ik voor dat jij je eerst verdiept in wat er in dit land speelt –

  redelijke kans dat je uiteindelijk zegt: o nee toch????

 11. Harry zei:

  @ Arie , het is echt gebeurd ! Maar het is alweer ettelijke jaren geleden . En eerlijk gezegd heb ik geen idee of dit uit opdracht was of dat het gewoon domheid van de betreffende dienders was . Wat ik wel weet is dat een paar iemanden de agenten ter plekke aangesproken hebben . Er zijn daarna diverse personeelswisselingen geweest en nu vallen we onder een ander groot korps . Uit de grote stad , zeg maar .

  Waar ik nog wel aan zat te denken is : vinden we het niet zielig dat als iemand hier een nogal tegendraadse mening ventileert , dat ie dan meteen heel grondig gefileerd wordt ? Daarna kort gehakt en door de shredder gehaald ?
  Hij ( of erger nog , tegendraadse vrouwen zijn er ook maar zat tegenwoordig ) \ zij schrikt zich natuurlijk kapot en zal deze site mijden als de pest . Laat de dames het goede voorbeeld eens geven , dan volgen wij mannen daarna heus wel .
  Denk ik .

 12. Driek zei:

  @Harry.
  Ik begrijp u volkomen, meneer Harry, u bent voor een vreselijk dilemma geplaatst, u verkeert in gewetensnood die -, naar ik oprecht hoop, geen ernstige psychische gevolgen heeft, – doch, let wel, wij moeten soms krasse maatregelen nemen, – en deze ketterijen dienen met wortel en tak te worden uitgeroeid.

  Dus – NEEN, meneer Harry -, nogmaals NEEN, – ik vind het absoluut niet zielig, dat iemand op deze site, door zijn/haar tegendraadse mening, goed in de vernieling wordt geholpen. Dat is dan je verdiende loon.

  Dus – kom op, – niet zeuren hoor, het leven is soms hard, maar wij kennen toch geen enkel mededogen met deze lieden? we maken in Geen Nieuws gehakt van die koningsgezinde vlagzwaaiende oranjedwepers, – ja -, ik zal het nog sterker formuleren:

  Het is onze bittere plicht om die verdwaalde burgers op het juiste spoor te zetten. Wij – lezers van Geen Nieuws -, wij moeten ze juist wakker schudden!

  P.S Vandaag mijn plaatje gekregen.

 13. Arie Kanarie zei:

  @Harry,

  ik kan niet multitasken dus we moeten het aan de vrouwen overlaten.

  Maar maak je niet druk over deze “tegendraadse” types, deze site is juist een leuk platform voor gezond denkende mensen met ballen. Waren er daar maar meer van in NL want van het huidige (politieke) klimaat schieten mijn ballen zover terug dat ze volgend voorjaar weer eens opnieuw indalen :-). Vanavond Heijnsbroek nog ff gekeken bij die Kokkelman, geen vinger tussen te krijgen, wat een spraakwaterval van herkenning is die man.

Comments are closed.