Goede raad is duur

“Goede raad is duur”, een oud spreekwoord , wat zeker in Haagse kringen meer dan van toepassing is. Immers goede raad is duur betekent dat het moeilijk is een goede oplossing te vinden, of in de overtreffende trap “Goede raad is goud waard “, dat je met goede aanwijzingen heel veel kunt doen en tenslotte als je het helemaal niet meer weet, dan “Komt tijd, komt raad “, want als je wacht zal een oplossing zich aandienen. Dat men bij de overheid volop deze oude potjes wijsheid gebruikt zal u als belastingbetaler niet ontgaan zijn, immers…..

 

 

 

….om de zaken in Nederland draaiende te houden , is het kennelijk voor de vele honderduizenden onrendabelen in ons land moeilijk om oplossingen te vinden. Dat je dan met goede raadgevingen heel veel kunt doen, is echter tegen dovemansoren gezegd , ondanks het legertje externe adviseurs. Immers ” komt tijd komt raad”, en als je niets doet, dan waait het  probleem gewoon voorbij. Hier in een paar zinnen de huidige vaderlandse overheidssituatie .

De overheid komt vele miljarden te kort om tot een behoorlijke bedrijfshuishouding te komen. Nu is het woord BEDRIJFShuishouding of zoals men het in Den Haag zelf liever noemt BEDRIJFSvoering  natuurlijk al misplaatst. De vele jaarlijkse zeperds die de overheid haalt, zouden bij ieder BEDRIJF onmiddelijk tot een faillissement voeren en  hebben weinig of niets met een  BEDRIJF te maken, laat staan met de huishouding of voering daarvan. Maar goed, ieder zijn eigen hobby, ofschoon de Haagse variant zoals gebleken is veel geld kost en van miskleunen aan elkaar hangt. Nu is dat laatste niet zo verwonderlijk, want op een paar uitzonderingen na, bestaat de gehele ambtenarij uit mannen en vrouwen, soms met goede bedoelingen, die nog nooit echt de soms gure wind die in het echte leven kan waaien, om de oren gevoeld hebben.

Dus wat doe je in een dergelijk geval, je roept de hulp van externe adviseurs in. Nu willen wij ons haasten te zeggen, dat je niet alle wijsheid in eigen huis kunt hebben, bij bedrijven doe je immers ook niet alles zelf, maar als wij u nu vertellen dat de overheid in 2010 ( de rapportage voor 2011 is naar goed ambtelijk gebruik nog niet gereed !) voor bijna 1.1 miljard aan externe hulp had ingehuurd, dan duikt bij ons de vraag op en waarschijnlijk ook bij u, want voor capaciteiten hebben de onrendabelen zelf eigenlijk ?

Maar daar blijft het niet bij. Talloze “raden voor …. en u mag het invullen, staan de overheid terzijde in het nemen van beslissingen, waarvan je toch zou zeggen dat zij die zelf kunnen nemen, gelet het gigantische aantal onrendabelen dat de Haagse kantoren bevolkt. Dit is nu juist een foute gedachte. Typt u bij Google eens in: “raad van ” en zie de enorme hoeveelheid varianten die dan volgt. Allemaal ook weer door de belastingbetaler gefinancierde instellingen, waar een aantal mannen en vrouwen al dan niet gevraagd hun studies en adviezen geven aan de Haagse onrendabele regenten. Een goed voorbeeld is de Raad voor maatschappelijke ontwikkeling, , ga zelf eens kijken wie er zo al in zitten en wat hun achtergrond is en de koude rillingen bekruipen u. http://www.adviesorgaan-rmo.nl/over_de_rmo/   Bekijk eens wat deze “raad” zoal produceert, zoals b.v. het ongevraagde advies dat het gebruik van de woorden allochtoon en autochtoon maar verbannen moeten worden.

Stuk voor stuk kosten deze volkomen onrenadabele “raden” enkele miljoenen op jaarbasis en zou het land er bij gebaat zijn, indien deze gebakken lucht fabrieken onmiddelijk gesloten zouden worden.  Wat verder te denken van alle Hoge Scholen en Universiteiten, waar wetenschappers ons dagelijks ladingen onderzoeksrapporten toesturen, waarvan het de meesten onder u zal ontgaan waartoe deze onderzoeken die ook weer geweldige sommen geld kosten, toe dienen. Wat te denken b.v. van een “verkeerspsycholoog” van de Radboud Universiteit, die bedacht had, dat als je de benzine 5 Euro per liter laat kosten, er minder gereden zal worden. Studie duurde ruim een half jaar en deze meneer was weer even onder de pannen. Gelijk oppakken zo’n man en naar het Pieter Baan Centrum brengen.

Heeft u het lijsttrekkersdebat van het CDA gezien ? Het leek meer op een sollicitatiebijeenkomst van het toekomstig Aldi of Lidl kassa personeel. Mensen met enige ruggegraad en capaciteiten worden geen politicus, tenzij je uit bent op een baan zonder enige verantwoording , een goede betaling en niet te vergeten weinig of geen kans dat u ontslagen wordt. Mocht dit laatste wel het geval zijn, dan glijdt u geruisloos een riante wachtgeldregeling in.

Maar daar blijft het niet bij. Voor bijna 2 miljard is er door die zelfde overheid besteed aan ICT projecten, waarvan als wij naar oudere door ons geplaatse artikelen kijken veel van deze projecten een volkomen flop waren, of zoals bij b.v. de politie, waar de systemem niet op elkaar aansloten. Ook het landelijke noodnummer, waardoor alle reddingsdiensten zouden moeten worden gecoördineerd functioneert nog steeds niet naar behoren.

Voeg daaraan toe de miljoenen en het is met  alle redelijkheid aan te nemen dat het eerder om miljarden gaat die bij, in feite door de overheid te moeten controleren faciliteiten, zoals woningbouwcorporaties, schoolgemeenschappen, universiteiten en onderzoeksinstellingen, gewoon het raam uit worden gegooid, zonder dat dit enige sanctie teweeg brengt, dan durven wij te stellen, dat er bij de overheid op jaarbasis zonder meer 4 tot  5 miljard gewoon het riool ingaan.

Daarom is het dan ook schandalig, dat de burger wordt opgezadeld met de rekening, veroorzaakt door een compleet wanbeleid. Wij schreven het al eerder, het zijn Mafia achtige situaties, waarbij de Mafia nog wel regels en orde kent, gevolgd door onbarmhartige straffen, die echter bij dit totaal losgeslagen Haagse wangedrocht volkomen ontbreken.

Met de 5 miljard, zoals boven omschreven, een korting op de ontwikkelingshulp van 4 miljard ( er rest dan nog 700 miljoen voor noodgevallen ) zijn de eerste 9 miljard van de gewenste 12 miljard al binnen, zonder dat de burger extra belastingen en andere lastverzwaringen moet gaan betalen,  om de nalatigheid en het wanbeleid van Den Haag c.s. te betalen.

Een slanke overheid, zoals de VVD deze bij monde van Mark Rutte propagandeert ( deze man deed 10 jaar over een studie geschiedenis die gemakkelijk in 4 jaar kan worden afgerond) is gewoon een lachertje en verdient de VVD  maar ook de andere politieke partijnen uw stem niet meer. Want , u weet wat u ook stemt, hoe u ook weer geniegd bent de sprookjes voor de verkiezingen voor zoete koek aan te nemen, een week na de stembusuitslag keert alles weer terug tot het oude: bedrog, fraude, interne bevoordeling en maling aan de kiezer.

U bent gewaarschuwd !

 

 

19 Reacties

 1. check zei:

  Als ik aan de rooie PVDAllah denk m.n. een anarchist Samsom, die in een crimineel verleden heeft en nu gewoon weer a la boef Joop den Uyl aan de gang wilt zakt mijn broek al af. Wat te denken van die Turkse Albayrak die de Vopo partij vaarwel heeft gezegd. Zou er stront aan de knikker zijn , dacht ik toen ik het nieuws hoorde, waant de link met haar tante die het COA dus ook ons heeft opgelicht , wat heet gewoon heeft getild is toch duidelijk aanwezig. Zouden die Turkse indringers en staatsvijanden niet tijdens een familie bezoek nooit ergens over hebben gesproken en de ene Turkse die in n.b. Minister is geweest niet van de activiteiten dus oplichting praktijken van de andere hebben geweten.? Je moet wel mega helblond zijn om dat voor zoete koek aan te nemen, maar ook de hele GOEBBELS propaganda zwijgt zoals gebruikelijk als het bekende graf. Dief en diefjesmaat daar in het zwaar gestoorde krankzinnige hof den Haag. Niet alleen mislukkelingen van de maatschappij, gesjeesde leraren, verpleegsters , nou ja verpleegsters pottenleegsters , crasj juffrouwen , kortom het afval van baggerland. Bovendien zijn ze wel listig als het om eigen belang gaat, vullen hun zakken, verkopen de burgers als oud vuil aan de hoogste bieder. In geen ENKEL land ter wereld zitten zoveel allochtonen in een parlement zo ook in allerlei publieke besturen als in baggerland. Liefst met twee paspoorten en link naar hun eigen ellendige land waar ze gewoon door hun extreme moslim lijers als mol zijn neergezet. Kan je je voorstellen dat waar ik woon in Spanje een ABU uit Marokko burgemeester van Barcelona zou zijn ?
  KNETTERGEK !

 2. wim3 zei:

  Betere raad is…alle onterecht verkregen gelden van de politiekezakkenvullers terugstorten.
  Beste raad…de hele politieke kliek opruimen

 3. Theo Raadhof zei:

  Ik zie steeds meer berichten van mensen die aangeven niet te gaan stemmen uit teleurstelling.
  Bedenk dan het volgende:
  Ook het stembiljet is zo ingericht dat de orde blijft gehandhaafd en u niet komt stemmen als u teleurgesteld bent of dat er geen partij van uw gading bij staat.

  Op een stembiljet staan NIET alle keuzes waarop burgers hun stem kunnen uitbrengen.
  Door de mogelijkheid of keuze van afkeuring niet zichtbaar te maken en er ook nooit over te spreken blijft deze groep stemmers zeer laag.
  Ze komen niet in beeld, het percentage is en blijft zo laag daar hoeven ze geen aandacht aan te besteden.

  De stemmers hebben wel de keuze om blanco te stemmen.
  Je wel te laten registreren en de stemlijst direct in de stembus laten verdwijnen.
  Door niets in te vullen lijkt het net of je niet stemt, maar het tegendeel is waar.
  Jou stem wordt apart in geteld en komt bij geen enkele partij terecht.
  Als 5 tot 10 procent van de mensen blanco zou gaan stemmen, dan heeft dat wel invloed en daarom ontbreekt het hokje BLANCO.

  Dus doe WEL wat met je stem!!

 4. Arie Kanarie zei:

  Wat doen al die zogenaamde topambtenaren dan eigenlijk en staatsecretarissen? Zij zitten er toch juist voor om te monitoren en uit te zoeken? Schijnbaar durft niemeand geen verantwoording te nemen, ook zo’n makke in de nederlandse politiek en het bedrijfsleven.

  De eerste die zegt IK bij het vragen wie het fout heeft gedaan zijn met een lampje te vinden.

 5. ineke zei:

  het cda geeft weer een prachtig voorbeeld hoe MACHT op prijs wordt gesteld – men neemt elkaar de maat via tv en toeren door het land –

  ab KLINK neemt meteen even lekker wraak door een ieder die het zo zag zitten met PVV de grond in te boren –

  kortom, 1 onoverzichtiglijke knok partij olv die wezenloze peetoom –

  ik smul er van – hopelijk dringt het tot de laatste kiezers van het cda door dat men in de maling wordt genomen door een stel machtswellustige ratten die vechten om hun duur betaalde baantjes te behouden –

  landsbelang?? me reet !

 6. andre zei:

  wat een krankzinnige bedragen weer en er is geen onrendabele die er op kan worden afgerekend, echt onbegrijpelijk. Maar deze bedragen maken wel deel uit van de economie en zijn dus onderdeel van het bbp, althans als ik mn economie leraar van vroeger moet geloven.

 7. Bert G zei:

  Het is spijtig dat u site min of meer een soort van chat-site is geworden onder een
  aantal bezoekers. Er wordt alleen op elkaar gereageerd en niet op het item. Reacties
  die inhoudelijk dit wel doen worden genegeerd door de ons kent ons ploeg die hier
  huist. Erg jammer.
  Laten ze verder gezellig gaan kletsen op msn ofzo. Daar is deze site toch niet voor
  om gezellig bij te kletsen.
  De redactie moet dit toch ook opgevallen zijn lijkt mij. Met andere woorden je hoort
  er bij of niet

 8. check zei:

  W@ Gert G,

  Kan me vergissen maar heb nog nooit een commentaar of bijdragen hier op GN van jou gezien. Er wordt wel degelijk inhoudelijk gereageerd door lezers. Maar misschien je niveau niet dat kan zijn.. Ben trouwens tot je beschikking als je een inhoudelijke discussie aan wilt gaan en denk veel andere lezers ook. Dus verwacht een reactie van je die m.n. hout snijdt en niet zoals je nu doet alleen maar wat roepen !

 9. Bert G. zei:

  Deze reactie (nr.7) was verstuurd naar de redactie zelf en niet geplaatst als reactie door mij. De redactie heeft gemeend deze te moeten plaatsen.

  Check, dat jij niet eerder een reactie van mij bent tegen gekomen is omdat je het misschien wel te druk had met bij kletsen.

  Ik plaats door de jaren heen regelmatig een reactie. Inhoudelijk en wel na mijn idee.
  Besluit ook met regelmaat om de site maar weer links te laten liggen vanwege het hoge ons kent ons gehalte. In dat geval doet geen enkele reactie er toe. Wat iemand ook plaatst.

  Ik ben trouwens wel vaker een dergelijke opmerking tegen gekomen (over het ons kent ons gehalte) van bezoekers. Geheel in lijn met mijn opmerking.

 10. check zei:

  @ Bert G

  Hetgeen me opvalt dat je de schuld bij anderen neerlegt, maar zo steken bepaalde mensen nu eenmaal in elkaar. Dat je bij mij althans nooit bent opgevallen ligt niet aan het feit dat ik met bepaalde lezers hier vaker van gedachte en zo ook ervaringen uitwissel. Jouw bijdragen heeft kennelijk geen enkele indruk van belang achtergelaten.

  Maar niet getreurd Bert, er zijn sites en kranten zat die reacties plaatsen , hetgeen vaak gewoon een losse flodder is zonder inhoud. Men roept maat wat , hetgeen mij de opmerking doet laten ontvallen , het barst van de nietszeggende figuren in baggerland, die zich verbeelden belangrijk te zijn. Houdoe Bert, het beste met je been !

 11. harrie zei:

  @bert g
  laatste reactie die ik van je kon vinden was een onbegrijpelijk verhaal over krokodillen etc waarvan je nou niet bepaald kunt zeggen dat dit een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.
  als je meent dat deze site een chatsite is zou ik een cursusje begrijpend lezen willen adviseren.

  @check
  weer zon onnozele die zich ergens buitengesloten voelt. brr
  qpo makker, op straffe van het feit dat dit toch wel een hoog ons kent ons gehalte
  gehalte heeft.

 12. Arie Kanerie zei:

  @ Bert G

  een gezamenlijk doel schept nou eenmaal een band, ooh en btw ik ken hier niemand en toch voel ik me thuis.

 13. check zei:

  @ madjo Harrie,

  Goede reactie van je. Ach er zijn altijd van die schoolmeesters ofwel onrendabele ambtenaren tussen die andere even de les willen lezen. Het barst er in baggerland van denk een erfenis van de vlm bezetters die in de baggerlanders de beste leerlingen vonden en het dankzij de verraders mentaliteit hier best naar hun zin hadden. Wat is er toch loos met dit volk denk ik vaak, want de slaafsheid waarmee men gedwee en zonder veel poespas zich naar de slachtbank laat leiden spreekt boekdelen.

  Maar ze gaan allemaal aan het gas, nu is baggerland aan de beurt om volledig te worden gestript van de laatste KLEURIES zoals pensioen en spaar tegoeden. Dankzij de Seys Inquart ofwel zoals de Fransen hadden een Vichy regering.

  Stuk voor stuk daar in het zwaar gestoorde krankzinnige hof , vazallen en
  schandknapen van Europa die baggerland hebben verraden en uitverkocht.Het houdt niet op, want wat er straks weer daar in het gestoorde hof gaat neerstrijken zal nog veel erger zijn, heb je ooit zoveel debielen en leeghoofden bij elkaar gezien ?

  De Fransen zullen een enorm gat in de EU kassa gaan veroorzaken m.n. dit keer niet via de ESM of ECB maar een andere list via de EUROPESE INVESTERINGSBANK. Dat wordt het volgende mega putje waar baggerland zijn laatste duiten in mag storten ten faveure van de zuidelijke landen dus een bodemloze put, De weg is hun bekend want van het geld van de EIB hebben ze hier in Spanje een sneltrein spoor aangelegd van 15 miljard Kleuries en nooit een klant gezien. Ook de Grieken hebben daar 100derden kleuries uit gejat , dus dat is het volgende. Wat te denken van de biljoen bijgedrukte kleuries onder aanvoering van de maffiosi Italiaan Draghi die inmiddels allang zijn verdampt.

  Het zal blijken dat Hiltlers 3de REICH er een onschuldige schooljongen bij vergeleken was maar dat zien de meeste slapers in baggerland nog steeds niet. Waar is alle poen van Vestia verdwenen ? Juist in de zakken vban de toekomstige bazen van Beruttert en Jan Gekeest en consorten , DE BANKEN !!!!

 14. harrie zei:

  @check
  heb zo door de tijd al je berichtgeving gevolgd mbt misbruiken europees geld voor luchthaven, snelspoor en andere dure infrastructuur waar geen hond gebruik van maakt. uiteraard hier in de pers geen ene ruk over te vinden.
  hoor nu de meest waanzinnige verhalen over de toestand van de spaanse banken en hoe die mogelijk uit de shit gaan worden getrokken.
  jij nog mooie info daarover.?
  qpo

 15. check zei:

  @ Harrie,
  Nadat de Spaanse banken eerst een groot deel van de biljoen kleuries in hun mik hebben gestoken en dat met 0 % rente van de ECB, laten ze zich failliet verklaren. Het mes snijdt aan twee kanten want die Spanjaarden zijn listiger dan de maffia in Italie en dus pakt DE REGERING OOK NOG EENS HONDERDEN MILJARDEN die wij mogen betalen. De laatste dus bank 4 BANKIA is nu ook staatsbank met een schuld van bijna een half biljoen kleuries. DE directie krijgt net zoals in baggerland een tig miljoen mee als bonus als beloning voor de oplichters praktijken. In elke bank zitten net zoals baggerland ex politici en dat is net zoals je portemonnee geven die ben gelijk kwijt !

  De hele EU is zwaar naar de kloten , maar we gaan lustig door met geld drukken. De boel is totaal failliet , niet alleen in Spanje maar de rest zit tot over de nekharen in de schulden. Einde kaartenhuis binnekort

  qpo makker

 16. Arie Kanarie zei:

  Maar eeh jullie buitenlandse autochtoontjes :-), wij hebben de RNW er uit gedonderd die in het Nederlands uitzond, ze doen alleen nog uitzenden naar landen die beperkingen hebben. Ik vraag mij af wat ze dan uitzenden.

  Kortom, hoe ouderwets ook die RNW, jullie zijn mooi verstoken van Nederlands nieuws op de radio 🙂 ( was het niet de 47 meterband waar ze op uitzonden trouwens?)

 17. harrie zei:

  @check
  dank makker goed verhaal tis me weer duidelijk, gaat me veel geld kosten.
  qpo

 18. Onbezoldigd ruifvuller zei:

  @Theo Raadhof: Door te gaan stemmen geef je het mandaat over jezelf weg aan degene op wie je stemt. In feite heb je dan dus ook geen recht van spreken meer. Door blanco te stemmen legitimeer je nog steeds het systeem. Niet stemmen is dus hetgeen ik ga doen. Mocht ik me bedenken dan gaat mijn stem naar de LP.

Comments are closed.