Ruud Lubbers , de premier van de verdwenen 30 miljard

Reeds meerdere malen hebben wij het in de afgelopen jaren gehad over de greep in de kas van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds ( ABP ) door de regering van meneer Lubbers. Dertig miljard Euros verdwenen uit deze pensioenkas door middel van een handig ( dat kon je Ruud wel toevertrouwen) balletje , balletje spel, waar iedere ondernemer in ons land onmiddelijk door justitie van zijn bed gelicht zou zijn. Maar Ruud had ( en heeft ) de juiste connecties en u weet, dat telt in ons land meer dan een ordentelijk correct beleid. Overigens waren de toenmalige 2e kamerleden het eens met de greep in de kas, die ondanks de kunstmatige legalisatie gelijk staat aan fraude.

Fraude om daar maar mee te beginnen, is in dit geval het verduisteren van 30 miljard pensioenpremie en verduisteren valt onder het Wetboek van Strafrecht artikelen 321 – 325, waarbij afhankelijk van de situatie hierop een straf staat van 4 jaar gevangenis.  Verduisteren is het je toeeigenen en voor andere doelen gebruiken van aan je toevertrouwde zaken , in dit geval 30 milard Euro.Echter, en het zal u niet verbazen heeft niemand Ruud ooit op rijk’s kosten uit logeren zien gaan,( hoewel indirect natuurlijk wel…..) en zijn de toenmalige 2e kamerleden nimmer op hun slecht uitgeoefende controletaak op de vingers getikt, want medeplichtig waren zeker ook zij .

Nu is het niet de eerste keer, dat Lubbers een scheve schaats reed, want herinnert u zich deze nog ? Lubbers was als minister nauw betrokken bij de redding van de bouwbedrijven van het Nederhorstconcern. Het staalbedrijf  Hollandia Kloos  en wilde met overheidssteun de staaldivisie van Nederhorst overnemen. Lubbers die grootaandeelhouder van H.K. was, werd beschuldigd van belangenverstrengeling. De Nederlandse staat betaalde Hollandia Kloos tientallen miljoenen omdat zij het geld niet kregen vanuit het buitenland. Lubbers kwam er zoals in de  Nederlandse politiek gebruikelijk, ongeschonden vanaf.

Dan was er nog de Koeweit affaire. Hollandia Kloos zou de staalconstructie leveren voor een te bouwen Boeing 747 hangaar in Koeweit. Toen bleek dat de constructie niet aan de correcte gegevens voldeed, weigerde de klant Kuwait Airlines te betalen. Dit zorgde er voor dat Lubbers toen minister van Economsische zaken, zogenaamd om de economische relatie met het Golf staatje aan te halen, haastig afreisde naar Koeweit om te zien of hij de centen alsnog binnen kon halen. Maar daar bleef het niet bij. Zoals gebruikelijk voor dergelijke opdrachten werd er een zgn. credietverzekering afgesloten bij de Nederlandse Crediet Verzekeringsmaatschappij ( NCM). Normaal durde de afhandeling van een verzekeringsaanvraag voor een dergelijk contract 4 tot 6 weken. In dit geval viel de toenmalige exportmanager van Hollandia Kloos zowat van zijn stoel, toen bleek na een telefoontje van Ruud, de zaak binnen een kwartier in orde was!

In 1982 nam de overheid 2 maatregelen te weten een verlaging van de toenmalige de werkgeversbijdrage pensioenpremie aan het ABP. Ze konden dat gemakkelijk doen, want het ABP was eigendom van de overheid. De 2e maatregel was dat de overheid besloot de zgn. VUT premie rechtstreeks uit de pensioenpot van het ABP te gaan betalen. Twee eenzijdig genomen maatregelen, die overigens door een zoals gewoonlijk als het om moeilijke zaken gaat ( zie ESM ratificatie)  2e kamer werden goedgekeurd. Het gevolg van deze twee balletje balletje truc was, dat de overheid haar financiën op orde kon stellen en het ABP naar het hen ontnomen geld kon fluiten. U weet dat de overheid nooit geld terugbetaald , het kwartje van Kok is hier een goed voorbeeld van.

Toen in 1996 het ABP geheel los kwam te staan van de Haagse roofridders waarbij ridders een te nette benaming is, gewoon ordinaire  rovers lijkt ons beter gekozen, zat er DERTIG MILJARD te weinig in de ABP pensioenpot !

Om deze tekorten toch weer trachten aan te zuiveren, greep de regering naar de u inmiddels overbekende maatregelen , namelijk een LASTENVERHOGING voor U, de burger. Bezuinigen betekent immers in Haagse kringen doodgewoon  een verhogen van de lasten bij U, de burger, die dit zeker in ons land gelaten over zich heen laat gaan, het zgn. Lente Akkoord is hier een goed voorbeeld van.

En weer sliep de 2e kamer, want om deze doordordinaire roofpartij te voorzien van een legitiem sausje, werd in 1996 besloten ( en weer door de 2e kamer goedgekeurd) dat er een wet zou komen, die de verhoging van de premies toestond. Overigens was dat ook het geval bij de verlaging van de premies in begin jaren ’80.

Een ding kunnen wij inmiddels wel concluderen : de toezichttaak van uw 150 volksvertegenwoordigers is afhankelijk van het bekende gesjoemel in de 2e kamer. Voor wat , hoort wat en afhankelijk van hun belangen zullen de kamerleden desgewenst ook hun ouders in onderdelen verkopen, als het maar wat oplevert.

Echter,  het ABP heeft momenteel financiële problemen en in 2013 dreigt het fonds de pensioenuitkeringen met een half procent te moeten verlagen. Zou echter de 30 geroofde miljard nog in de pot gezeten hebben, dan zou dit redelijkerwijze gesproken niet het geval hoeven te zijn.

Een stukje wanbeleid met een misdadig tintje. Immers als er bepaalde maatregelen genomen worden, om daarmee latere maatregelen en de gevolgen daarvan te legitimeren, dan kan er op z’n minst gesproken worden van fraude met voorbedachte rade. Echter is de kans dat meneer Lubbers die deze constructies er door loodste hierop aangesproken zal worden, laat staan de toenmalige 2e kamerleden, ondenkbaar. En hiermee lezers komen wij weer terug op een veelal op deze pagina gepleegde stelling, dat je bij de overheid en semi overheid nooit aansprakelijk wordt gesteld voor malversaties van welke aard dan ook en toegestaan door een ingeslapen bevolking door kunt  blijven gaan met deze misdadige praktijken.

Ter afsluiting : een oproep op Facebook van een aantal bezorgde Nederlanders om eergisteren n.a.v. het debat over de ratificatie van het ESM verdrag te gaan demonstreren op het Haagse Binnenhof, bracht welgetelt 15 personen op de been. Hopelijk begrijpt u nu, dat wij ons zeer regelmatig  afvragen waarom wij dagelijks trachten deze wantoestanden te signaleren. Voor wie, voor wat  ? Voor een met een paar uitzonderingen daargelaten laf, fatsig, en ongeintereseerd, dom volkje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


26 Reacties

 1. ineke zei:

  het ter ziele zijnde cda rooft nog steeds, ondanks de lullige 12 zetels in de peiling zo’n 5 miljard per jaar voor hun ngo’s –

  zelfs het kontneukaccoord kunduz was niet in staat daar zelfs maar een korting op te krijgen –

  buitenland wonen/suv’s/vette salarissen zijn nodig voor die schatten die klaar staan om……ja om wat???

 2. Pieter H zei:

  Het Christelijke CDA zit vol oplichters;ook Jan Gekeesd vergat even de pensioengelden van zijn personeel af te dragen.
  Het CDA zag uiteraard ook in deze man een gedroomd “financieel ” genie en er werd even met de niet afgedragen pensioengelden geritseld en “geregeld was het !!
  Als een directeur van een bedrijf dat zou doen komt hij in de nor,maar niet als je bij het CDA zit !
  Het zijn van oorsprong allemaal ambtenaren;deze mensen zorgen voor een groot deel voor ALLE ellende in de wereld, oorlogen,uitbuiting en dictators,het komt ALLEMAAL uit die stal !!

 3. Peter zei:

  Volgens mij is niet alleen de ABP afgeroomd, maar alle pensioenfondsen. het geld is toen teruggegeven aan de werkgevers. In het geval van het ABP is dat de overheid en dat zijn wij allemaal, de belastingbetalende burgers. Oftewel dat geld is aan ons gegeven. Ik vind het veel en veel erger van al die andere pensioenfondsen waarvan het geld aan de werkgevers is teruggegeven. Over het algemeen waren dit aandeelhouders die al veel te veel geld hadden en hebben.

  Maar ja het is hip om over politici te klagen.

  Zelfde als de bonussen. Alles wat aanbonus wordt uitgekeerd vangt de staat 52% aan inkomstenbelasting. Als het niet wordt uitgekeerd, valt het onder de bedrijfswinst enkrijgen WIJ belastingbetalers (de overheid), maar 28% van dit bedrag en de rest verdwijnt in de zakken van de (daar zijn ze weer) aandeelhouders.

  Daarom ben IK VOOR Bonussen, aangezien dat ons veel meer oplevert.

  Maar ook hier wordt dor 99% gewoon als een kip zonder kop het riedeltje van de politici herhaalt en wordt schande gesproken over de bonusse. Mensen begrijpen niet dat ze voor het karretje van de rijke aandeelhouders zijn gespannen.

 4. benee zei:

  http://i.imgur.com/500JM.gif

  Zolang de meeste Nederlanders de leugens van het NOS journaal blijven geloven zal er niet veel veranderen. De mentaliteit is jammer genoeg, alles geloven dan hoef je
  zelf niet na te denken. Inderdaad heel erg dom.

 5. Dutch Viking zei:

  Volledig met dit stuk eens. Ik heb ruim 40 jaar voor de klas gestaan (VO), ben nu met FPU (= onderwijs-VUT) en ga zeer binnenkort met pensioen.In de jaren 70 was het redelijk goed toeven in het onderwijs (geldt voor de meeste ambtenaren), maar toen kwam de klad erin. Van trendvolgers (achteraanlopers in een tijd van opgaande conjunctuur) werden we trendvolgers (vooraanlopers in een neergaande conjuntuur). HOS85, ook zo’n fraaie streek voor de salarissen, met name van jonge docenten. Thans de ellende van de LB/LC/LD-schalen, die vriendjespolitiek van het management in de hand werkt.

  En dan nu de effecten van de verzelfstandiging van het ABP.
  Laatste nieuws gelezen? Mogelijk in 2013 er 18% op achteruit (RTL-nieuws).
  Ik vind het een grof schandaal.

  Ik heb me altijd voorgenomen om niet chagrijnig oud te worden. Ik heb al die jaren met plezier gewerkt, kon uitstekend met de leerlingen overweg.
  Maar de laatste ontwikkelingen maken me er bepaald niet vrolijker op…..

 6. Ymo Hartzema zei:

  Via nu.nl kwam ik op deze site…… ik had hem nog niet eerder gespot edoch gaat dat nu zeer zeker een “hobby” van me worden….
  Zeer veel dank en respect voor de heldere tekst…
  Om te verwijzen naar de laatste passage.. Ik zal zeker binnen mijn kennissenkring de site, als men het niet weet, bekend maken…

  We zijn te makke lammeren en accepteren maar alles wat er gebeurd.. Waar zijn die tijden dat we vochten op de bierkaai….
  Nogmaals respect voor dit alles…
  Ymo Hartzema, Harmelen

 7. J-K de Plofkop zei:

  Domme burgers van Nederigland. Ik zal het nog een keer uitleggen. Bezuinigen betekent – zie het woordenboek – minder uitgeven. Inderdaad, dat U minder zal uitgeven. Helaas is het hiervoor nodig de belastingen te verhogen. Dank u voor uw begrip.

 8. Frank Kuhlen zei:

  Onderschat het “Volk” niet. Die gaan naar de stembus. Dit is stilte voor de storm. wanneer het echt gaat doordringen wat de “Boven ons gestelden” hebben uitgevroten is de beer los en krijgen we een echte Nederlandse lente. Mark my words.

 9. wim3 zei:

  Als de subsidies voor het religieus (=belachelijk) onderwijs nu eens werden ingetrokken dan zou de kwaliteit er ongetwijfeld op vooruit gaan. Er zijn honderden van deze belachelijke instanties die allemaal hun eigen godje willen en de kinderen indoctrineren. Verbieden die hele zooi! Alleen de oplichters aan de top vullen hun zakken.

 10. Dutch Viking zei:

  @wim3 4.58PM: Volgens mij bent u verkeerd ingelicht. Het bijzonder onderwijs (in welke denominatie dan ook) ontvangt geen cent meer dan het openbaar onderwijs. Dat is al heel lang geleden zo geregeld. Daar zijn objectieve formules voor, die soms wat in het voordeel van openbare, dan weer in het voordeel van bijzondere scholen uitwerken, maar gemiddeld genomen strikt gelijk. Godsdienstonderwijs vindt op alle scholen (ook openbare!) plaats, maar in bijzondere scholen uiteraard vanuit de eigen geloofsrichting.
  Dat u iets tegen hebt op religies is uw goed recht – uw kinderen zijn van harte welkom op een openbare school! Anderen hebben wellicht een andere mening.
  Als u de vrijheid wilt om niet godsdienstig te zijn is dat uw goed recht, net zo als dat van degenen die dat wel wensen te zijn. Hun vrijheid, toch?

 11. Dutch Viking zei:

  En tenslotte, voor wat het waard is, in dit artikel wordt een bedrag genoemd van dertig miljard. Voor de goede orde: Dat is in Nederlandse guldens, niet in euro’s.
  En overigens, lees het artikeltje is op de website van het ABP (nieuws). Wat zijn we toch weer lief voor de rovers en misleiders!

 12. Harry zei:

  @Wim 3 , Heb als ondernemer enkele zeer slechte ervaringen met de vrome broeders . Ben door een katholiek bestolen voor pakweg 50.000 euro . Door een hervormde voor een vergelijkbaar bedrag en op allerlei manieren geïntimideerd . Door een paar gereformeerden voor ettelijke duizenden euro’s geflest .
  Zelf zie ik het geloof als een psychische aandoening of een vorm van onzekerheid van mensen die eigenlijk te labiel zijn om zonder “drug” het leven aan kunnen . Een drug in de vorm van een of ander ongrijpbaar fenomeen wat ze steevast voor en na het eten menen te moeten aanroepen .
  Toch , ik heb twee jongens in dienst die allebei zeer godsdienstig opgevoed zijn . Die krijgen thuis nog gewoon ouderwets op hun donder als het nodig mocht zijn . En op school worden ze ook aardig kort gehouden . Nou moet ik eerlijk zeggen dat deze twee wel heel beleefd en toegewijd hun werk doen en altijd erg eerlijk naar mij toe zijn . En attent en correct . Zelf heb ik daar ook een raar dualistisch gevoel over .

  Maar eerlijk gezegd heb ik dat toch liever dan een stel van die links opgevoede krengen zoals we die soms van de openbare school hebben gekregen .
  En ik zeg opgevoede maar eigenlijk zijn ze dat aspekt helemaal vergeten .

 13. Harry zei:

  Prima verhaal weer , over een slechte hond . Lubbers!

  Zoals ik al eens heb vermeld hier was er ook nog een akkefietje met Lubbers met naar ik me meen te herinneren negen of tien windmolens . Deze windmolens zijn door Nederland via ontwikkelingshulp aan China geschonken , toen het dankzij Mao nog een achterlijk land was . Om de molens overeind te zetten en in bedrijf te stellen moest er echter 900.000 guldens “contant” aan de heer Lubbers overhandigd worden . Zoniet , dan zou de installatie niet plaatsvinden . De eigenwijze Chinezen ( ik ben zelf met zo’n dwars Chinees geval getrouwd , dus ik weet waar ik over praat ) , vertikten dat , omdat volgens hun dat niet de afspraak was .
  De molens lagen er zo’n twee jaar geleden nog weg te rotten . Nu is een Nederlands bedrijf al een tijd bezig geweest om de molens “terug” te kopen . Door allerlei misverstanden , onbegrip en wantrouwen is dat nog steeds niet gelukt .
  De molens liggen , heb ik pas achterhaald , in Urumuci , in de provincie Sintjang , in het noord westen van China .
  Alleen al het feit dat Lubbers nog steeds probeert achter de schermen en zelfs ervoor , aan de touwtjes te trekken en de boel naar z’n hand te zetten blijkt dat deze figuren kennelijk geen enkel schaamtegevoel hebben . Ze donderen maar door . Niemand kan ze kennelijk stoppen !

 14. Hoeder zei:

  Het is onbegrijpelijk dat er nog geen rechtzaak is gestart , door bv het ABP zelf om die 30 mrd terug te eisen. Het OM doet natuurlijk weer niks. Waarom doen de deelnemers van het ABP ook niks? Het is per slot van rekening HUN geld.

 15. Ome Piet uit Amerika zei:

  Laat het maar aan de Gristelijke honden over! 2000 jaar van roof tochten en oplichting. Niet dat de moslims zoveel beter zijn.

  We hebben wat te danken aan het geloof. Ik geloof dat ik het maar bij zeker weten hou

 16. wim3 zei:

  @Dutch Viking.
  Uiteraard heeft iedereen de vrijheid te “geloven” wat hij/zij wil. In de grondwet staat echter dat er in Nederland een scheiding is tussen Staat en kerk. Als men zijn kinderen op een bijzondere school wil plaatsen dan moeten de “gelovigen” van welke denominatie dan ook dat zelf maar betalen. Ik heb nergens gesteld dat het bijzonder onderwijs meer geld zou krijgen dan het openbaar onderwijs. Het enige dat ik wil is dat er GEEN CENT meer naar het bijzonder onderwijs gaat. Kinderen indoctrineren hoort geen taak van de Staat te zijn.

 17. wim3 zei:

  @Harry.
  Dat van die twee keurige jongens begrijp ik volkomen en ook dat dualistische gevoel. Maar dat komt niet door het “geloof”. Als iedereen zijn kinderen naar behoren zou opvoeden dan zouden er minder “krengen” rondlopen. Het “geloof ” is hierin niet “zalig” makend, denk alleen maar aan de pastoors en verdere “geestelijke ” lieden die jongens, die ze eerst ,misbruikt hadden, later lieten castreren omdat ze “homo” zouden zijn.

 18. wim3 zei:

  Vooropgesteld: ik weet niets van economie af en probeer hier toch een kleine berekening te maken, die ongetwijfeld vol fouten zal zitten. Het is slechts een poging in deze tijden van crisis. Misschien vergelijk ik appelen met peren, gaarne correcties dan.

  Nederland heeft een jaarlijks BNP van ongeveer 678 miljard. (voor verbetering vatbaar)
  Nederland telt 264 werkdagen per jaar (eveneens te corrigeren) Nederland kent zes meest christelijk vrije dagen: goede vrijdag, 2e paasdag, koninginnedag, hemelsvaartdag, 2e pinksterdag, 2e kerstdag. Niet meegerekend zijn 1e paasdag, bevrijdingsdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag, oudejaarsdag (gedeeltelijk).
  Met mijn, waarschijnlijk zeer foutieve werkwijze kwam ik op een BNP per dag van ca. 2.5 miljard per dag. Voor de zes vrije dagen kost dat Nederland 15 miljard per jaar.
  Resten nog de andere niet meegerekende vrije dagen 5 1/2 = 13.5 miljard.
  Het moet toch m ogelijk zijn in deze belachelijke “christelijke” “feest”dagen te snijden. In andere landen kent men geen twee kerstdag, geen 2e pinksterdag en 2e paasdag.
  Misschien kunnen de economen onder u de fouten verwijderen en de juiste cijfers weergeven. Bij voorbaat dank.

 19. check zei:

  @ Wim3 . Dat zijn bruto omzet cijfers . trouwens baggerland heeft officieel slechts 5 feestdagen de rest is ballony voor religie dromers, Ik reken slechts 220 werkdagen per jaar en dat is gewoon waar iedere werkgever mee rekent. Zonder de details te kennen is het moeilijk om de kosten van een feestdag uit te rekenen, Continue diensten die gaan gewoon door en worden vaak of extra uit betaald of nadien met vrije dagen vervangen. Het blijft dus slechts gissen wat een feestdag de maatschappij kost. Bovendien staan daar ook weer extra inkomens tegenover want mensen die vrij hebben gaan ook op stap !

 20. maxim v. zei:

  stel, de overheid stort die 30 miljard terug in het abp?
  wie gaat dat betalen?

 21. Wolfy zei:

  Ik ben het voor het merendeel eens met Wim3.
  Religie in het onderwijs is het hersenspoelen van kinderen en ze op het verkeerde been brengen.
  Als men zo nodig religie in het onderwijs wil geven, geef dan alle religies en geef alleen les in wat deze religies inhouden, natuurlijk moet dit door neutrale docenten worden gegeven.
  Beter, veel beter, weg er mee.

  Gegroet.

 22. Karel de Beer zei:

  Er lijken genoeg redenen tot een parlementaire enquête naar de gebeurtenissen rond het ABP in de jaren tachtig en negentig waarin ook de rol van het parlement onderzocht moet worden. Zij vervulden nl. een actieve rol omdat zij de ‘uitnamewetten’ moesten goedkeuren. Steek dit maar eens in bij een volksvertegenwoordiger die graag aan de weg timmert (ik ken er geen)
  Zie ook: http://www.kareldebeer.nl/page9.php?post=28 (te lang om hier te plaatsen)

Comments are closed.