De ongelijke verdeling van de financiële lasten

Soms zegt een cartoon in een oogopslag meer dan duizend geschreven woorden en zo is het ook met de hiernaast afgebeelde tekening, waarin wordt weergegeven hoe de verdeling is van de enorme schuldenberg die Europa bezig is op te bouwen gedurende de laatste 18 maanden. U hoeft geen kenner te zijn van de Franse taal, maar voor alle zekerheid toch even een korte uitleg, u ziet hoe de economie en de erbarmelijke staat waarin zij verkeert, gedragen wordt door de politiek, de banken en uiteraard door u, want hadden wij u niet die wij konden beroven, dan was het al lang afgelopen.

 

 

De Spaanse bank BANKIA  heeft naast de 4.5 miljard Euro die zij al van de Spaanse staat ontvangen hebben, nog eens 19 miljard nodig. Cyprus, u weet wel dat belastingparadijsje gelegen in de zonnige Middellandse Zee overweegt ook om in Brussel aan te kloppen, uiteindelijk zijn zij net als de Grieken niet voor niets tot de Euro toegetreden en in Frankrijk zitten de directies van de grote 3 banken toch wat ongemakkelijk heen en weer te schuiven, daar de Griekse schuldenlast in hun boeken rond de 40 miljard bedraagt. Rien ne vas plus, zouden ze in Monte Carlo zeggen en dat zou voor de Fransen wel eens van toepassing kunnen zijn, als de Grieken dan toch maar besluiten de Euro stekker er uit te trekken. Misschien dat ons fiancieel wonderkind Maxima maar eens ter plekke moet gaan praten, want vele Grieken die dan aan de bedelstaf zullen geraken, zou zij wellicht kunnen opvrolijken met een microkredietje gekoppeld aan een woekerrente.

In feite lezers is er in de afgelopen 2000 of meer jaren niet zo veel veranderd. Toegegeven, wij hebben het wiel, een songfestival en onze scholieren hoeven zich geen zorgen meer te maken of zij wel overgaan, dat gaat nu gewoon automatisch en daarmee zijn wij over niet al te lange tijd een van de domste volken van Europa, hetgeen ons weer in aanmerking doet komen voor EU ondersteuning. U ziet dat de uitspraken van Johan C. dat elk nadeel zijn voordeel kent in vele takken van sport geldig zijn. Reeds meer dan 2000 jaar wordt de burger gewoon uitgebuit en dat heeft niets te maken met zoals u misschien zult vermoeden een lenistisch  marxistische inslag van onze redactieleden.  Integendeel, wij huiveren bij de gedachte dat in  de herfst een keurig gekamde en in een Peek en Cloppenburg gestoken pak met toebehoren, Brabantse meneer op de trappen van paleis Noordeinde komt te staan en dat nog wel in de functie van premier. Niet dat de altijd studentikoze goed in de Teflon gezette ex personeelszaken medewerker bij een margarinefabriek het nu allemaal zo veel beter deed. Integendeel, maar pas als Emiel Roemer het voor het zeggen krijgt, dan beste lezers zult  bij het bekijken van wat gedateerde TV fimpjes uit China tijdens Mao of zo u wilt de oom Jozef Stalin een “AHA ERLEBNIS ” krijgen.

Zelfs bij onze Oosterburen komt de bodem van de geldkist in zicht en daarom heeft het nog steeds regerend CDU van Angela Merkel een voorstel gedaan om ook voor personenautos een Autobahn Vignet te gaan introduceren. De prijs is nog niet bekend, maar reken maar vast op minimaal 50 Euro om over de souveniers van ene Adolf te mogen zoeven. Het voordeel is dat, zijn de Duitsers hier eenmaal aan gewend, de prijs uiteraard inflatiebestendig gemaakt kan worden en geven wij u nu al op een briefje dat ook de dan bij ons regerende minister van Verkeer enz. met belangstelling af zal reizen naar Berlijn om nadere details te bestuderen van dit opmerkelijk interessante experiment, hetgeen in goed Nederlands betekent “dat gaan wij dus ook doen.” In Duitsland is nu al bekend dat de geraamde opbrengst rond de 25 miljard Euro zal zijn. Protest ? Ach, dat trekt wel weer voorbij, want, het gaat al ruim 2000 jaar goed om de burger een poot uit te rukken.

Dan hebben wij nog die inmiddels al weer wat uit het oog verloren Banken Transactiebelasting. Zalm is er op tegen, zijn collega’s bij de ING en RABO eveneens, MAAR….. mocht het wel doorgaan, dan ,…… nee u mag niet meer raden,…….. dan betaalt ook u voor elke PIN transactie, bankafschrift, Identifier ( ABNAMRO)  en ga zo maar door, want u zou toch niet willen dat de banken hun directie geen bonus meer kunnen betalen om die arme mannen en vrouwen niet te verleiden elders op de wereld hun geld te gaan verdienen.

Kortom u was, bent en blijft de schlemiel en zeker in eigen land zal dat ook zo blijven. Het ESM verdrag moet in België en Duitsland nog door de kamers worden goedgekeurd. Beide landen staan bol van protestbijeenkomsten, niet dat het al te veel zal helpen, maar het is het begin van een ontwikkeling waarin de bevolking zich niet langer laat misbruiken.

Maar eerst even de EK voetballuhen, daarna .. ???? en dan zien wij wel weer verder.


4 Reacties

 1. check zei:

  De middenklasse zo ook de middenstand zijn de MELKKOE van baggerland en dat geldt voor heel Europa. Je kunt beter of gewoon arm zijn en dus niks hebben of rijk. Bij de eerste valt niks te halen en dan laten ze met rust, wordt je ook nog door de vele subsidies geholpen. Ben je rijk en heb je een vette bankrekening dan neem je de pleitvaart of heb je allerlei listen via je RA verzonnen om vooral niks te betalen.

  Het als maar toelaten van kanslozen is gewoon met opzet. De redenatie is dat die heel veel jong gaan werpen en na een tig aantal generaties misschien een vak gaan leren. Helaas pindakaas ,politici zijn de domste van de klas en kunnen niet rekenen , dus kost het 7 miljard plus., aan de andere kant is het een enorme werkverschaffing voor de rondpomp industrie. Iedereen verdient er een geweldige boterham aan en dat is nu juist de bedoeling. Stel je voor dat ze er niet waren dan kan je als politicus ook wel verder met je onderste grote duim gaan spelen en kan het hele plizie apparaat naar huis,

  De redenatie dat je handjes nodig hebt om de rest van een pensioen te voorzien is ook een grote leugen. Het gaat kwadratisch en steeds harder. Stel je moet straks het pensioen en de kosten aan zorg voor een 8 miljoen mensen ergens vandaan halen, hoeveel bevolking heb je dan nodig om dat te kunnen betalen. Ik heb er een keer aan zitten rekenen , ben bij > 30 miljoen mee gestopt. Dat geldt straks voor heel \Europa en is nu al aan de gang. Het is een groot kaarten huis , het grootste piramide spel ooit en men doet net of er niks aan de hand is. Tenzij ze een list verzinnen en dat is al aan de gang. Of we roven in een keer de baggerlandse pensioen pot van 800 miljard kleuries weg en verdelen dat even over Europa of er komt een smerige bacterie die in een nklap 75 % van de bevolking opruimt. Het pal ligt er al, maar ja hoeveel anti spuiten liggen er klaar en hoeveel vazallen dus verraders wil je ook redden want het verraad zo ook de massamoord moet worden beloond. Vraag het even aan de meest grootste criminelen van de Bilderberg want daar wordt dit scenario allang besproken ……………..

 2. Wolfy zei:

  Natuurlijk is het een placebo Check.
  Het is zoiets als water naar de zee dragen.
  Ook onze opvreters worden bejaard en dan gaat het meeste geld ook nog eens het land uit.
  Het kan niet anders dan de bedoeling zijn, zo achterlijk zijn ze toch niet?
  Er zit of zitten enge mensen achter dit fenomeen.

  Gegroet.

 3. Wolfy zei:

  Meer en meer mensen uit Europa zie ik hier in Malaysia en allen hebben tabak van hun land.
  Allen zien de ondergang van Europa en allen hebben een hekel aan de Europese moslims.
  Het kan niet anders zijn dat deze moslims eigenlijk geen enkele kans in eigen land hadden.

  Gegroet.

 4. Wolfy zei:

  Nog iets,
  Zonder de Chinezen hier, was dit land trouwens ook nooit welvarend geworden.
  De Chinezen brengen het geld binnen en de Malayers profiteren dan ook behoorlijk van kortingen alleen voor Malayers.
  Geen Malayer? , men betaald dubbel en zeker als je een Westerling bent.
  Discriminatie is hier in het zogenaamde multicultiland behoorlijk aanwezig.
  Maar goed, in ieder geval wordt men niet zoals in Baggerland door eigen regering gediscrimineerd.

  Gegroet.

Comments are closed.