Griekenland kost 460 miljard Euro

Terwijl met name onze brave minister van Financiën Jan Kees de Jager er nog steeds  in slaagt de burger, maar ook de  2e kamerleden voor te houden, dat je met uiteraard wat risico er goed aan doet, de Grieken een paar centjes toe te stoppen, het valt ons mee dat hiervoor Giro 999 nog niet is geopend, veel brave burgers zouden onmiddelijk storten, is het bedrag dat de Grieken reeds ontvangen hebben of toegezegd hebben gekregen inmiddels opgelopen tot 460 miljard Euro ! Daarmee hebben de Grieken in verhouding 110 maal het bedrag ontvangen de de Duitsers na de 2e wereldoorlog aan Marshall hulp hebben ontvangen, dat naar huidige maatstaf  4 miljard bedroeg.

 

 

Klein verschil tussen de Duitsers en de Grieken, in Duitsland kwamen door zwoegen en  hard werken de zaken toch weer prima op de rit, hetgeen van Griekenland toch nauwelijks gezegd kan worden.  De vraag is nu, willen de Duitsers doorgaan met hun contributie aan deze Griekse bodemloze put, terwijl inmiddels Spanje aan de poorten staat te rammelen, of zullen zij ingegeven door de enorme financiële klap die een uiteenvallen van de Euro te weeg gaat brengen, toch maar weer overstag gaan en water naar de Egeïschse Zee blijven dragen ?

De directeur van het Duitse Centrum voor Economische studies in München, Hans Werner Sinn heeft daarop een antwoord dat hij in een kort interview duidelijk maakte , zie onderaan dit artikel. Interessant is verder te zien, wat de invloed van een uiteenvallen van de Euro op de Amerikaanse economie is en dit vonden wij voor u op de site van www.newyorktimes.com  onder de link : http://www.nytimes.com/2012/06/13/opinion/germany-cant-fix-the-euro-crisis.html?_r=1

 

 


6 Reacties

 1. wim3 zei:

  Uiteraard is Griekenland een land dat niet in de EU thuis hoort (maar welk land wel). De schat-en schatrijke reders betalen bijna geen belasting. De pensioenleeftijd van 60 jaar moet daar omlaag vinden ze, De administratie van de regering klopt niet waardoor er bijna geen belasting wordt opgehaald, Maar de grootste boeven en zakkenvullers die deze crisis hebben veroorzaakt zitten in de City of London, het zakencentrum van de stad. Daar is alles begonnen o.a. door het opkopen van hypotheken die de vorige eigenaars niet meer konden betalen.

 2. Marcel zei:

  Hatsee

  er is zowaar eens te vinden die dus toegeeft dat de inflatie de afgelopen 11 jaar toch wel een beetje heel erg veel aan de hoge kant is geweest.

  JPB, Mijnheer Zalm, Kok, Bos,
  heeft u hier iets op te zeggen ?

  Wat beveelt deze econoom eigenlijk aan ?

  En wat is dat voor een bubbel in Spanje waar ze nu zo’n last van hebben ? Een normale huizenprijs is 2 tot 4 jaarsalarissen

  dus maak uw borst maar nat.

  In tegenstelling tot deze econoom weet ik nog wel een andere oplossing als een depressie van een jaar of 10 om uit de shit te komen

  een oorlog van een jaartje of 4 – 5.

 3. check zei:

  Spanje kost een zeker 3 – 4 BILJOEN en zal nog decennia de hand op blijven houden. Dus baggerland zal onder aanvoering van het geboefte tot de laatste centimo van de biljoen pensioen en eenszlefde bedrag aan spaargelden gewoon naar het zuiden af blijven tikken.

  En de politieke criminelen ? Ach, die zijn tegen de tijd dat het volk wakker worden en beseffen dat ze zijn beroofd allang met die VA ergens in een riante hut in pampa land zitten.

 4. Sjors zei:

  Toch zullen ze in Brussel deze week nog van alles proberen door te drukken. Het ESM wordt 1 juli van kracht en Duitsland heeft al geld geleend om in de pot te storten. Nederland zal ook nog komende week verzocht (opgedragen) worden de pot te vullen binnen een week.
  Behalve het ESM zit er ook de bankenunie aan te komen en één van de taken zal het verplicht helpen van de banken aan elkaar om tekorten weg te werken. Dag pensioen- en spaargelden.
  Welke sukkel heeft nu nog spaargeld op de bank staan?

 5. Arie Kanarie zei:

  Leuk al deze verhalen van economen, maar er is er gvd geen een die opstaat en zegt dat het verkeerd gaat. Deze economen worden waarschijnlijk niet ingehuurd door de overheden, ze praten de overheid niet naar het mondje.

  Joh, laten we eerlijk zijn, het is een aflopende zaak waar men de handrem op probeert te zetten, maar een lawine hou je er echt niet mee tegen hoor, vraag maar aan die “prins” die nu ademt door een slangetje,……………………………………………..zo zal het Eutopia ook vergaan, ademen door een slangetje, na wat Marcel@2 ook al schrijft: een vette oorlog.

 6. corbison zei:

  Mischien ook leuk om te weten dat Griekenland het huidige ambtenaren bestand heeft bij gesteld naar 700.000, om het af te toppen heeft het de laatste 2 jaar 70.000 nieuwe ambtenaren aangenomen. De europese commissie wil nog niet reageren op dit nieuws en heeft de troika die deze week naar Athene zal gaan uigesteld. Het gemiddelde salaris van een werknemer in overheidsdienst is +/- € 55.000 perjaar. Maar Kees de Jager dat gesjeesdte studentje bedrijfseconomie die nu aan wereld economie doet staat garrant dat elke euro geleend aan griekenland terug komt met rente ??????? Alleen met Spanje maakte die al hoogstwaarschijnlijk komt dat geld terug maar zonder rente.
  Voor de rest nederland slaap zacht alles komt goed

Comments are closed.