Hoeveel is uw Euro waard ?

Toegegeven de bankbiljetten op de foto zijn geen euros maar Amerikaanse dollars, maar de vraag is, hoeveel is die ene euro nu waard waarmee u uw boodschappen doet of die u in een onverzadigbare parkeerautomaat stopt in het bijzonder mocht u in Amsterdam wonen. Op dit moment kunt u een kopje koffie kopen voor, zeg € 2.50, maar de tijden dat een valuta en zo ook de gulden door een goudvoorraad waren gedekt, m.a.w. in primcipe kon u voor een gulden een minimaal klein schilvertje goud in ontvangst nemen, die tijden hebben wij al lang achter ons gelaten. De Euro is niet veel meer waard, dan het stukje papier waarop hij gedrukt is. Aan u de keuze om er toiletpapier van te gaan maken.

 

 

 

 

Hoe heeft het zover kunnen komen ? Daar zijn de geleerden het niet over eens, maar de rode lijn in het verhaal is toch wel, dat banken en politiek de huidige crisis hebben veroorzaakt, een crisis waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Maar eerst eens wat cijfers. Spanje heeft nu ook om hulp gevraagd, 100 miljard euro graag en snel, want de Spaanse banken hebben een injectie nodig. En net als in de wachtkamer van de huisarts is het een kwestie van “volgende patiënt”.”

Het eigen vermogen van alle banken in de EU bedraagt momenteel circa 2258 miljard euro. Veel ? Nee, want dit bedrag vertegenwoordigt slechts 6.7% van de totale balanssom die 33.759 miljard bedraagt. Dat betekent , dat  zouden alle schuldeisers van de banken gelijktijdig hun centjes op willen komen halen, zij slechts die 6.7% van hun tegoed in contanten kunnen ontvangen.  De schatting van de Europse Centrale Bank en de Brusselse rekenmeesters dat de EU banken slechts 2 tot 300 miljard aan steun nodig zouden hebben, getuigt van een mateloos optimisme.

Er zijn eenvoudig gezegd veel te veel banken in de EU. Het balansbedrag van de EU banken ( 33.759 miljard) is gelijk aan 358% van het totale bruto nationaal inkomen van de EU landen, terwijl dit b.v. in de USA slechts 80% bedraagt. Dus m.a.w. banken die een te zwakke balans hebben dienen te sluiten of moeten na een drastische sanering  te worden overgenomen door sterkere broeders.

Dat maakt dat veel investeerders en spaarders, groot en klein vrezen om de zekerheid van hun aan de bank toevertrouwde geld. En dat is zoals u uit de bovenstaande cijfers kunt zien, niet ongegrond.  17.462 miljard euro is er bij de EU banken ondergebracht, daarvan 10.804 miljard door privè spaarders.  Aan hand van de bovenstaande cifers is het eenvoudig te begrijpen dat de zekerheid dat de bank deze spaarders terug kan betalen in het geval van een totale melt down, marginaal is. Van iedere 100 euro die op uw spaarrekening staat ontvangt u in dat geval  6.70 terug, want in de gehele EU zijn bij de banken in cash slechts 4844 miljard euro in kas.

Maar in realiteit is de situatie nog dramatischer, want in feite hebben de banken voor iedere 100 euro slechts 1 euro contant voor hun klanten in kas,  mochten deze besluiten hun geld op te komen halen. Maar gelet het geduld van de drukpersen, kan een centrale bank , nationaal of van de EU natuurlijk ten allen tijde even wat biljetjes bijdrukken en u tevreden naar huis sturen met papier dat met de dag aan waarde verliest. In ene dergelijk geval, en wij waarschuwden hier al vaker voor, zullen de PIN automaten worden gesloten, ontvangt u slechts een beperkt door de EU of de nationale regering toegestaan bedrag en dara zult u het mee moeten doen.

Mede door deze  zorgelijke ontwikkelingen bij de banken, wordt het verlenen van een krediet of dit nu consumatief is of een hypotheek steeds moeilijker, want ook de banken beseffen dat de bomen niet tot in de hemel groeien. Hierdoor wederom stagneert de economie en zitten wij met z’n allen in een neerwaartse spiraal waartegen op dit moment noch van links noch van rechts een solide oplossing voor wordt geboden.

Toch maar even pinnen voordat het te laat is en ………. haal uw geld van de bank !


7 Reacties

 1. Anton Gerrit,Nout Wellink Gerrit Zalm waar blijft het trubinaal. zei:

  Geachte Lezers,

  DE GOUD STANDAARD IS AFGESCHAFT IN 1971,ALS DEKKING VAN DE DOLLAR,
  GULDEN,ETC,DOOR TOEN DER TIJD PRESIDENT NYON VAN AMERIKA.
  Betekend in de praktijk dat dus ons geld de zeuro niets waard is,daar er geen
  tegen waarde is zoals vroeger,toen was elke gulden door goud afgedekt. En ons goud was opgeslagen in de kluizen van de Centrale Bank in Amsterdam.
  Al ons goud ligt nu in Amerika waar de Nederichlander niets van weet!.
  Op geheimen locaties ter meerdere zekerheid voor de elite,u weet wel wie wij
  bedoelen!

  EEN VOORBEELD OVER DE ZEURO.
  ==============================

  De waarde van een zeuro biljet van 50,u weet wel zo-n geel papiertje met een
  getal vijftig er op gedrukt!
  Houdt u vast;wat dit waard is,namelijk 8 zeuro cent,om dat aan te maken,papier,inkt
  etc,dan heeft u dat biljet van vijtig zeuro-s in uw binnenzak om uit te geven.

  Maar nou komt het sprookje van dit papiertje,wat te glad is om naar de WC te nemen,namelijk niet alleen te glad maar ook nog te klein,niet dan!
  U weet wel wat ik daar mee bedoel.
  Nou komt het dan;dat betekent dat van de vijftig zeuro-s overblijft 49,92 na aftrek van
  de aanmaak kosten,(DRUKKEN-INKT-etc,etc.).
  Dan komt de afpers dienst uit DE Haag langs om u te belasten met 70% over elke
  zeuro.(Totale belasting druk van alle belasten producten die u koopt.)
  dus 70% van 49,92 zeuros = zo-n 35zeuro-s ——–voor de afpers diensten.
  (Wel uw geld,waarvoor u gewerkt heeft,wordt u ongevraagd afgepakt,je moet maar durven, zo-n 70% van die waardeloze zeuro-waar voor u in de file,gewerkt, en ook de zorgen,
  om rond te komen elke maand heeft.)

  Nou komt het spannende gedeelte,houdt u aan uw stoel vast,de spanning stijgt!
  ===============================================================

  Dus tellen we op———- 49,92 zeuro-s
  ,, ,, ,, ,, ,, ———- 35.– ,, , ,
  Maakt totaal. ———- 84,92 ,, ,,

  Dus de totale opbrengst is na gemaakte kost is 84,92 zeuro-s voor Den Haagse
  kippenhokken,en de afpers diensten!
  Mijn vraag is dan wat is dan staats schuld,als je geld op papier drukt,en tot 1940
  men nog nooit gehoord had van inflatie,die is later bedacht,als belasting verhoging.
  Dus 2% per jaar is in tien jaar,20% waarde vermindering van uw centen,alles is
  dus bedacht om u arm te houden! (Dat is de inflatie.)

  JE ZOU KUNNEN ZEGGEN ALLES IS LIST EN BEDROG VOOR DE BURGER VAN NEDERICH_LAND-GEEN TEGENWAARDE ZEURO_S<INFLATIE IS BEDACHT,MOCHT U NIET IN SPROOKJES GELOVEN IS DIT DE HARDE WAARHEID.

  Het is maar dat u het weet,

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 2. twee kommas zei:

  En zorg vooral dat je diep in het rood komt,,,,

  Maar dat staan we haast toch allemaal?

  Zitten deze roodstanden bij de berekeningen van 100 tegen 1 Euro?

 3. check zei:

  Die koorbal Beruttert is of een enorme gek of gewoon een misdadiger. Hoe kan je een land als Spanje en Italie nu je portemonnee geven. Laat ik eens bij Spanje beginnen, waar de BANKEN een tekort van 2- 3 B I L J O E N kleuries hebben. En dat is nog aan de magere kant, want elke dag moeten ze afschrijven op het O.G. te beginnen. Project ontwikkelaars, die de leegstand van tienduizenden flats , winkel centra, kantoor gebouwen niet meer kunnen betalen. Zo ook alle aannemers die de zovele NUTTELOZE hobbies van de politiek , m.n. lege vliegvelden , auto en spoorwegen , stations etc etc voor een groot deel niet betaald hebben gekregen en al jaren wachten op geld van de overheden. Op Palma heeft men een mega congres gebouw gebouwd, waar de aannemer bij gebrek aan geld al een paar keer is gestopt. Na een beetje geld ontvangen te hebben weer aan de gang gegaan, maar uiteindelijk kan hij jaren wachten op zijn geld en net zoals alle anderen met de pet in de hand en met heel veel geluk na jaren zijn uitstaande rekeningen tegen 60 % innen. Doe je deze korting niet dan helemaal geen geld.

  Elke dag sluiten duizenden bedrijven hun deuren, failliet en met een mega schuld de bank achterlatend. Zo ook de honderdduizend Spanjaarden die hun baan elke dag kwijt zijn en hun hypotheek al een jaar niet meer hebben betaald. Weer een klap voor de banken , die proberen nu met verlies de hut aan een andere te slijten. Eerst een arrogantie met allerlei voorwaarden en nog steeds een tegen een lachwekkende prijzen,. Nu de nood steeds hoger wordt worden de hutten met > 50 % verlies verkocht en kan je ondanks dat de nieuwe eigenaren ook niet veel te makken hebben , een 100 % hypotheek krijgen. Natuurlijk herhaald de geschiedenis zich weer, want ook die verliezen hun job en kunnen dan ook niet meer betalen.

  Niet te vergeten alle mega schulden van de deelstaten , waar de banken ook met mega mega geld in zitten. Alles is hier gefinancierd , het smerige spel van de Caixa’s waar in de besturen de politieke boeven ook zaten, die samenspanden met de ontwikkelaars en aannemers. In elke straat zitten er hier banken , Spanje grossiert in duizenden banken, dus hoe wil die enorme zak die Rutten dat controleren. Banken die in het zwart geld circuit
  meedoen, want als je een o.g, koopt moet er minimaal 35 % zwart onder de tafel worden geschoven , waar iedereen aan meewerkt. De banken, de notarissen, de o.g. dieven, de gemeenten etc.

  Dat gaat lullo Rutte even laten controleren, is die zwaanszinnig gek of niet. Nee, het is een misselijk makende oplichter een witte borden crimineel, die een enorm pak slaag moet krijgen. Zo erg dat hij NOOIT meer kan LACHEN !!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Adam Onesto zei:

  Kijk deze docu van Peter Joseph maar eens. Daarna behoor je ook tot die 1% die begrijpt hoe geld uit het niets gecreerd wordt, maar dat de rente en intrest die de overheden moeten ophoesten, betaald moet worden door de bevolking (belastingen)

  Kijk zelf maar eens op deze Youtube naar deze “”must see” documentaire (full screen en geluid aan en/of koptelefoon op)

  http://www.youtube.com/watch?v=-_N8YAskCls

  Nu begrijpt u, waarom u 12 september tegen de EU moet stemmen en voor die tijd van uw Euro’s af moet. Boek ze over naar het buitenland (open een online rekening in Australische Dollars) of koop er fysiek zilver voor.

 5. andre zei:

  geef eens een defintie van spaargeld? Ik ben van mening dat we hiermee zelfs bedonderd worden want spaargeld is ook pensioengeld of een koopsompolis om maar wat te noemen.

 6. Arie Kanarie zei:

  De definitie van sparen is: geld op de bank zetten en verrekend met de inflatie ben je de bank aan het spekken.

 7. wolfy zei:

  Hou toch eens op goud met rijkdom te vergelijken.
  Goud is zoals bijna alles geen flikker waard.
  De waarde is wat een gek er voor geeft.
  Komt U eens bij mij op mijn eilandje waar ik woon en alles heb om mij en mijn familie te voeden, U kunt met Uw goud helemaal niets want wij kunnen het niet eten en gebruiken.
  Fixie net als diamanten dus.
  Een creatie van enge mensen waar nog meer rare mensen in geloven.

  Gegroet.

Comments are closed.