De tweetrapsraket van Marion Draghi moet wachten

Met veel fanfare kondigde Mario Draghi,  zetbaas van de ECB  en ex Goldman Sachs vice president aan,  dat hij VANDAAG de oplossing zou presenteren waar politiek, banken en u al tijden op zitten te wachten, namelijk hoe de EU uit de crisis getrokken kan worden. Niet dat wij enige illusie hebben dat deze financiële manipulatoren Bilderberger inderdaad met een oplossing kan komen, die de restanten van de Euro en daarmee indirect ook de EU nog enigszins in stand zal behouden, maar goed er wordt weer een noodverbandje gelegd en dat houdt de burger kalm. “Echt, deze oplossing gaat helpen”, verkondigde onze pion Super Mario, goed getraind gedurende zijn Goldman Sachs periode, om financiële oplossingen te vinden, waarvan de gevolgen pas later zichtbaar worden en dan niet meer terug te draaien zijn , zie Griekenland, laat staan dat de schuldigen daarop aangesproken en/of afgerekend kunnen worden.

Maar het kan verkeren, want vandaag, nadat wij omstreeks het middaguur nog niets uit Frankrfurt mochten vernemen, blijkt dat Draghi nog even wil wachten met zijn toverpil. Wachten op de uitspraak van het Duitse Constitutionele Hof in Karlsruhe, dat ernstig twijfelt aan de grondwettelijke consequenties van de in de Duitse Bundestag reeds genomen beslissing, in te stemmen met het ESM, iets dat de gezapig doorsuffende 2e kamer in Den Haag al enige tijd door Jan Kees de Jager door de strot gedrukt werd. Niet dat dit ons verbaast, want zoals uit eerdere 2e kamer debatten bleek, is het vakkundig niveau van deze pluchevlooien beneden peil en houdt men zich nauwelijks bezig met  tot het welzijn van het land ter zake doende aangelegenheden en zelfs die lopen vaak in het honderd. Geen wonder met een “bemanning” van ex hema verkoopsters, onderwijzers, sociaal medewerkers en aanverwand wrakhout zoals brievenbuspissers en pornobaronnen.

De tweetraps raket van Dragi bestaat in feite uit 2 oude oplossingen om de crisis te verlichten, 2 oplossingen die individueel reeds getoond hebben niet te werken :  1) leningen aan noodlijdende landen middels het ESM of de voorganger het ESFS en   2) het laten opkopen door de ECB van staatsobligaties van de zelfde noodlijdende landen. Met deze 2e trap omzeilt het desbetreffende land de “strenge” voorwaarden die de EU stelt aan een noodlijdend land om in aanmerking te komen voor een lening ( zie Griekenland en de Troika) , dus is de verkoop van staatsobligaties een veel betere oplossing om toch geld binnen te schoffelen, maar niet aan allerlei directieven van de EU te hoeven voldoen. Tevens zorgt een massale inkoop van obligaties er toe dat de ( vraag en aanbod ) rente die een land moet betalen om obligaties op de markt te brengen, daalt en daarmee ook de kosten van het desbetreffende land. Lijkt geniaal, maar is een regelrecht recept om de inflatie niet alleen in het noodlijdende land, maar in geheel Europa dramatisch te laten stijgen. Dat laatse echter wordt door de minder oplettende burger, en in ons land hebben wij er ruim 16.5 miljoen van, nauwelijks en te laat bemerkt. Een vlotte babbel van de dan regerende minster president en zijn financiële adjunct doen de pijn gauw vergeten, want tegen die tijd zitten wij weer volop in de voetbal competitie, zijn wij nieuwsgierig of Estelle ( voorlopig nog ) Gullit het echt met Badr doet, en bereiden wij ons voor op de zoveelste Gay Parade, die deze mannen en vrouwen met toch wel vaak een wat afwijkend  manifestatiepatroon de gelegenheid geeft te bewijzen dat in een lederen broek zonder zitvklak te lopen NORMAAL is. Geen zorgen dus in Nederland.

Door tzt. ook het ESM een banklicentie te verlenen ,  is er geen vuiltje meer aan de lucht, de drukpersen worden voorzien van turbo’s en de Euro’s die geen scheet meer waard zijn vliegen u om de oren. Belangrijk voor ons land, de prijs van een kratje pils stijgt naar de 1000 Euro en een zak sjips wordt al gauw 50 Euro. Maar daar komt u later pas achter en gaat het heel geleidelijk, waardoor de familie Zevenslaap niet in de gaten heeft dat wij als burger weer populair gezegd genaa..d worden waar wij bij staan.

Blijft dus de hobbel van het Duitse hof en Draghi begrijpt goed, dat indien Karlsruhe einde deze maand haar uitspraak doet en deze zou luiden dat de Duitse regering buiten haar boekje gegaan is door  in te stemmen met de oprichting  van het ESM, er een probleem ontstaat, daar Duitsland in feite de enige factor van importantie is waar nog ( voorlopig ) wat Eurootjes verdient worden.  Zonder Duitsland, geen centen naar Griekenland en de rest van de zuidelijke boevenbende inclusief Frankrijk met zijn om zich heen maaiende socialistsische  president Francois Hollande, over wie wij het een deze dagen zullen hebben om u te laten zien wat er mogelijk in eigen land gaat gebeuren met een premier Emile Roemer.

Nog een paar nachtjes slapen !

 

 


5 Reacties

 1. Joepiedepoepie zei:

  Voor wie nog niet precies weet wat het ESM precies inhoudt heb ik hier een leuke en zeer duidelijke Youtube video die precies aangeeft wat het ESM betekent voor de Euro lidstaten

  Bekijk hem en voor degenen die nog niet wisten wat het ESM betekent, graag uzelf goed vastbinden op de stoel en broek ook goed vastriemen. Neem aub ook een kalmeringspilletje in voordat u de video bekijkt

  Veel kijkplezier

  https://www.thedailybell.com/3198/EU-Treaty-of-Debt-ESM–stop-it-now

 2. Marcel zei:

  Pfffff
  dat Duitse gerechtshof, wat stelt dat nou voor ? Als de Duitsers niet mee mogen spelen dan verdelen we die duitse bijdrage toch gewoon over de landen die wél mee willen doen ? Betalen de Nederlanders, de Italianen, de Grieken, de Spanjaarden, de Portugezen, en al die overige landen toch gewoon een ietsiepietsie meer ?

  Dan lenen ze ven wat geld tegen een procentje of 7 en gaan dat dan in het ESM storten tegen een procentje of 1.

  Goeie oplossing toch ?
  Probleem opgelost.

 3. Bram zei:

  Vraag mij wel eens af, speciaal na 27 in Amerika wonend te zijn, zag Hitler 80 jaar geleden iets aankomen wat wij misten en nog missen? Als ik al die namen lees die in het financiele schandaal en oplichting zitten: Bernard Bernanke, Llyod Blankenfein, Barney Franks, Goldman Sachs, en de Rethugican Cantor die openlijk de ondergang van de gewone mens wil………. al die namen zijn toch verbonden met……………………..

  We weten inmiddels hier dat Amerika wordt gergeerd vanuit Tel Aviv via Hollywood.

  Wil niks opruien maar vindt het wel opvallend.

  Ben benieuwd

 4. check zei:

  Onze maffioso Italiaan denkt dat de Duitsers eeuwig hun schuldgevoel vanwege WO2 zullen houden en als natie gewoon de komende generaties hun leven lang voor deze farce zullen blijven betalen.

  Maar stel dat deze crimineel het voor elkaar krijgt en alle schulden op een hoop gooit, hetgeen betekend dat een land als baggerland niet 100 % staatsschuld heeft, maar straks opgezadeld wordt met 500 % staatsschuld en alle pensioen en spaartegoeden kwijt is. De euro zal niks meer waard zijn dus een mega inflatie. De enorme rente lasten
  zullen niet op te brengen zijn. Erger is dat de zuidelijke landen NOOIT en ten Nimmer economisch kunnen concurreren want er is geen hond die in deze landen wil investeren. Een Spanje met alleen maar toerisme als industrie van belang. Een werkeloosheid van 27 % en onder de jongeren al meer dan 50 %. Die gaan dus generaties lang hun hand ophouden en door met feesten ? Hetzelfde geldt voor Griekenland, Italië, Portugal , Cyprus en niet te vergeten ook Frankrijk dat als een bliksem op een failliet afstevent.

  Kortom; deze waanzin is NOOIT houdbaar er moet een eind aan komen en wel NU

Comments are closed.