Nieuwe sociaal democratische alliantie: de O.S. : Geen gezeik, allemaal rijk !

Als het aan de linkse broeders en zusters ligt, is er in feite in ons land en de omringende EU provincies weinig aan de hand. O.K. wij hebben wat centjes uitgeleend aan Griekenland, maar die komen met rente terug, Spanje klopt aan de deur, maar dat is een ver van ons bed show en moet maar door de ECB worden opgelost. Portugal, Cyprus,Ierland, ach beste mensen dat is het BUITENLAND, u weet wel waar u zonder uw paspoort te laten zien zomaar naar toe kunt. Maar dat wilt u niet,want het warme sociaal democratische nestje Nederland waar u woont kent deze problemen niet. Zorg, steun, WW, noem het maar op, alles onmiddellijk zonder afrekenen uiteraard volop verkrijgbaar bij uw lokale O.S oftewel Overheids Super, waar gewillige SP, GL. en PvdA vrijwilligers de vakken sneller vullen dan u ze leeg kunt halen. De slogan van de O.S. luidt dan ook : Geen gezeik, allemaal rijk !

 

 

 

 

En natuurlijk heb je om dit stelsel goed te kunnen laten functioneren uitstekende rekenmeesters nodig. En die hebben ze bij de O.S.  Wat denkt u van een zekere Hans Spekman, zoon van de bekende Nederlandse  “econoom”  annex timmerman Spekman, die de gemeente Utrecht opzadelde met een miljoenenstrop door FC Utrecht , de lokale hockeyclub, een lening te verstrekkenvan 25 miljoen, waarvan wij het grootste gedeelte nooit meer terugzien.

Of de man die ACHT jaar er over deed om zijn HAVO diplomaa’tje te halen volksmenner Emile Roemer. Koud wethouder van Financiën in Boxmeer en de verliezen vlogen je om de oren, zodat het gezellige Brabantse nestje onder curatele werd gesteld.

En niet te vergeten het bijna geheel linkse college van  B&W van Eindhoven die ook al bevreesd voor een volksopstand, PSV met een lening van 48 miljoen blij maakte, waarvan de gevolgen al te overzien zijn, namelijk à la FC Utrecht, geld gegeven, geld weg !

Toch ging u, d.w.z. de leden van de PvdA en de SP er mee akkoord dat deze genieën partijaanvoerders  en Roemer zelfs lijsttrekker werden van hun linkse hobbyclubs.  Wilt u buschauffeur worden, wilt u een vrachtwagen gaan besturen, wilt u een paard gaan berijden, overal in ons land is daar een opleiding EN examen voor nodig. Niet zo in de politiek waar door een soort wet van ongekeerde zwaartekracht de grootste drollen boven komen drijven, hetgeen de aanhangers van links tot grote vreugde stemt.

Maar dit alles past mede  in de onuitroeibare traditie van sociaal democratische partijen en partijleiders om zelf het tegenovergestelde te doen wat zij hun partijleden en kiezers voorhouden. De partij bonzen zelf zitten er warmpjes bij, maar na jaren zwoegen in een worstfabriek, les geven voor de klas, in de bittere kou actie vieren voor Green Peace, hebben zij dat dan ook wel verdiend.

Maar met de komende verkiezingen moet je wat en wat slaat er dan bij het domme kiezersvolkje beter aan, dan te beloven dat het allemaal beter gaat worden mits je stemt op …. de lasten meer gedragen zullen worden door de sterkste schouders, er meer geld  komt voor de zorg, scholing en andere zeker nuttige zaken.  Maar waar dat geld vandaan moet komen wordt niet vermeld en in de wandeling is dan het verhaal dat die rijke patsers maar eens goed moeten worden aangepakt. Dat die zelfde rijke patsers inmiddels via slinkse constructies er al voor gezorgd hebben dat zij hun geld buiten de  invloed van de vaderlandse tolgaarders hebben gebracht is duidelijk. Dus pak je de 2e categorie aan, de middenstand en die paar ondernemers die niet tot de “elite ” behoren. Deze groep is echter de kurk waarop de economie drijft en snij je steeds een stukje van de kurk af, zal deze uiteindelijk niets meer kunnen dragen, laat staan de linkse fata morgana’s. Dat dit voor de gemiddelde kiezer onbelangrijk is, kun je ontnemen uit reacties in de media die over deze onderwerpen gaan. N.a.v. ons artikel over “Zomergasten” zagen wij op een andere site de reactie van een lezer, die kennelijk dacht dat de voetbalcompetitie al weer begonnen was en zich afvroeg in welke divisie “Zomergasten”speelden ! Zie daar het niveau waar wij inmiddels op beland zijn.

Dus het motto “geen gezeik, allemaal rijk ” is een fabeltje, zelfs als je zou zeggen dat de lasten gelijkelijk verdeeld moeten worden, waarbij ons opvalt dat  de sociaal democratische hap in ons land nooit zijn aanhang aanmoedigde om ook i.p.v. 8 uur eens 16 uur per dag te maken, hetgeen bij b.v. eigen ondernemerschap heel normaal is. Op dat moments zwegen de opruiers bescheiden en draaiden zich nog eens tevreden snurkend om.

En begrijpt u ons goed, ook wij keuren het gedrag van zich door middel van bonussen verrijkende bankiers en zetbazen van grote bedrijven af, zeker als dit gepaard gaat met doorzichtige constructies waarmee deze bestuurders beloond worden. Echter liever een rechtse bal die gewoon er vooruit komt dat hij/zij door handig te marchanderen zijn inkomen weet op te vijzelen, dan een verontwaardigde linkse politicus die hetzelfde in het geniep doet.

 

Je afzetten tegen de “rijken ” is tot een traditie verheven en ofschoon wij vaak kritische geluiden laten horen/lezen over de wijze waarop de “rijken”aan hun geld gekomen zijn, mogen wij niet vergeten, dat al die ondernemers, bestuurders van kleine en grote bedrijven er toch voor gezorgd hebben dat de sociaal democraten niets te klagen hebben.


7 Reacties

 1. joepiedepoepie zei:

  Goed en juist artikel. Natuurlijk zitten er ook rotte appels tussen de rijken en de rijke ondernemers. Maar het gros van de ondernemers in Nederland is echt niet mega rijk, en degenen die een goed belegde boterham verdienen werken er over het algemeen hard voor. Hetzelfde geld voor een groot deel van goed verdienende managers die voor de PRIVATE sector werken.

  Linksen echter hebben een gigantische jaloezie en haat ten opzichte van mensen die in de private sector werkzaam zijn (ondernemers en goed verdienende managers voorop). het is een welbekend feit dat de meeste linksen of zelf ambtenaar is zoals onderwijzer of gemeente, rijks of overheidsambtenaar of een Uitkering geniet (mijn vader zei altijd mensen met een uitkering werken voor de sociale dienst). Binnen overheidsfuncties proberen de van huis uit linkse ambtenaren zoveel mogelijk te graaien en zo hoog mogelijke salarissen te krijgen. Denk aan managers in de zorgsector, ziekenhuizen, onderwijs en zo kun je nog wel een aantal pagina’s doorgaan. Dit is ook één van de redenen dat deze sectoren zo’n gigantische bureaucratie hebben, er komen steeds meer managers en managementslagen omdat linksen de neiging hebben om hun vriendjes en familileden ook aan een (nieuw te creeeren) topbaatje te willen helpen, het geld moet immers in de familie blijven.

  Toch zien die linksen dat sommige mensen en ondernemers in de private sector meer dan hen verdienen en hiervan worden ze uiteraard groen en geel van jaloezie. Het feit dat deze ondernemers veelal 10 of 14 uur per dag werken en deze linkse ambtenaren misschien (effectief) één uur per dag werken is niet van belang, die kapitalistische graaiers moeten worden aangepakt, liefst met extra belastingen voor het bedrijfsleven ed.

  In Frankrijk zie je nu al wat er gebeurt als je een identieke persoon met identieke ideeen als Roemer de macht geeft. Hij heeft de belastingen drastisch verhoogd hetgeen nauwelijks leidt tot meer belastinginkomsten op langer termijn simpelweg omdat de economie als een idioot achteruitgaat en het aantal belastingontduikers elke keer exponentieel toeneemt als men de belastingen verhoogd. Hij wil eigenlijk een systeem waarin de eerste 30.000 euro die iemand per jaar verdient slechts tegen 10% wordt belast maar de rest moet tegen 100% belast worden dus iedereen die meer dan 30.000 euro per jaar verdient betaald 100% over het meerdere.

  Dit is uiteraard nog niet realiteit maar is wel het doel waar Hollande naar Streeft. Dit geldt uiteraard alleen voor de private sector, want de publieke sector zou dan onder een ander belastingstelsel vallen. Dit is het communisme in uitvoering, iedereen moet evenveel of bijna evenveel verdienen (behalve ambtenaren en machthebbers), want dit is het eerlijkste.

  In Nederland is het met een bijstandsuitkering vaak meer lucratief dan om te werken tegen een onder – modaal inkomen. Mensen met een bijstandsuitkering krijgen pakweg overal subsidie voor van de gemeente, nieuwe koelkast, inrichting, vervoer, TV enzovoorts kunnen ze met allerlei gemeentelijke regelingen tegen fikse kortingen of zelfs gratis krijgen. Allochtonen die pas het nederlanderschap hebben verkregen krijgen direct een (mooi) huurhuis dat ze gratis kunnen huren, een mobiele telefoon (Blackberry of Iphone of smartphone) met gratis abonnement. Het huis wordt voor hun ingericht met meubels NIET van Ikea maar van een goede meubelzaak. En dan krijgen ze ook nog een sdirect een leuke uitkering, mooier kan het toch niet?

  Deze mensen hebben nog nooit iets bijgedragen maar worden direct in de watten gelegd, geen wonder dat iedereen uit die landen naar Nederland wil, het is immers echt een luilekkerland

 2. Nogalwiedes zei:

  Ja Joepie die management lagen hè? Als ik een ambtenaar hoor zeggen MT vergadering dan weet ik het al: daar wordt niks besloten. Ach en die bijstand. Ik heb meer sympathie voor allochtone en autochtone bijstand-trekkers dan voor het ambtenaren-gilde. Die ellendige Bureaucratie is zooo frustrerend. Elk slagvaardig mens en dus vaak ondernemer jaag je daarmee in de gordijnen!!!

 3. Datverzinjeniet zei:

  Weinig reacties en ik denk dat het verder wel stil zal blijven. Goed verhaal en (weer) een goed commentaar van Joepie de p. maar alle linksmenschen moeten hun reactie inslikken, want er valt weinig op af te dingen. En dat veroorzaakt een stilte…

 4. check zei:

  @ JoepiedePoe

  Je beschrijft alle misstanden en denk dat de meeste het hier wel weten. Maar hoe zou je de boel weer op de rails kunnen zetten. Ben bang dat je bijna de hele structuur van besturend baggerland tot op de bodem moet afbreken. Wat tig decennia is scheef gegroeid hetgeen tot de verrotting van baggerland heeft geleid, kan je niet in een korte tijd even herstructureren. Voor jouw info; heb jarenlang in Oost Europa staatsbedrijven geprivatiseerd voor de wereld en oost Europa bank en heb daar dankzij “karte blanche”gewoon tienduizenden “onrendabele “van de ene dag op de andere op de keien gegooid. Hetgeen in baggerland is gebeurt is (bijna) exact hetzelfde m.n. de enorme aanwas aan ambtenaren en niet te vergeten het kwaadaardige gezwel dat politiek heet. We weten hoe het werkt, maakt niet uit welke kleur, kennis of kunde , men zet elkaar gewoon op aardige posten neer. Tig miljarden verloren, corrupt tot op het bot, maakt niet uit ze komen altijd weer bovendrijven. Heb jaren ervaring met Ministeries als adviseur en moet je eens zien hoeveel dor hout daar zit. Je doet een studie , vervolgens de conclusie en dan de aanbevelingen . Nee, dat was NOe juist niet de bedoeling want de Minister had andere prioriteiten ofwel partij belangen , dus schrijf even dit en dat even anders in de trant zoals zij/hij wil. Dat ik dat vertikte en gewoon botweg weigerde , want sta voor mijn werk , dat was even een probleem. Maar maakte niet uit , want het rapport ging toch in de kast, dus er kwam gewoon weer een andere opdracht. Ik was het op een moment spuugzat en heb alleen maar opdrachten aangenomen , die ik zelf tot het eind mocht uitvoeren. Na een paar opdrachten zagen ze het licht en zat ik gelukkig tot mijn nekharen in het werk, want het werkte op deze manier. Ze hebben absoluut geen enkele notie van hoe het in de praktijk werkt.

  Maaarrrrrrrrrrr ben net zo als zovelen hier, veel commentaar geven maar geen oplossing. Wordt er niet voor betaald dus laat het vaak zo.

  Ik zou baggeland top down reorganiseren m.n. eens de bovenste lagen onder de loep nemen en gewoon hun functioneren eens tegen het licht houden. Wat doe je zo de hele dag en bij het derde eh ,omdat ze snel zijn uitgekaard de straat opschoppen. Hoe vaak had ik in het mega pakhuis niet iemand nodig om even zaken kort te sluiten. Steevast het antwoord , mevr, of mijnheer is in overleg en kan niet gestoord worden. Later bleek dat hij/zij gewoon op reis was of de zoveelste zgn cursus of vakantie dagen had.

  NOe is baggerland in kommer en kwel , men heeft mega mega pensioen gelden vergokt in het grote casino en las gisteren dat veel geld was verdampt in Facebook.
  Een ras debiel had kunnen weten dat het weer gebakken lucht was, weken lang werd er door de vazallen in de pers geroepen dat de waarde elke dag een paar miljard meer was , terwijl facebook gewoon een contact site is dus geen enkele commerciële waarde en dus nergens op gebaseerd dat in de fantasie van de oprichters. Is slechts een voorbeeld. maar er zijn er duizenden.

  Even over de huizen markt die alsmaar zakt. Ja als je net zoals in Spanje de boel opblaast en je 20 % de boel op lucht gebaseerd in waarde laat stijgen, klapt de boel een keer. Weer de makelaars, banken, o.g, boeven en niet te vergeten de politieke hufters die er de zakken mee hebben gevuld.

  Maar er is nog een redding, waarvan de imbo’s niet de kennis hebben of misschien gewoon verzwijgen. Ik raad aan om alle hypotheken ( of de meesten) om te zetten in \
  HUURKOOP , dus je huurt de hut en spaart voor de aankoop. Na een x aantal jaren van huur kan je kopen en dan tegen de aanschaf waarde minus een x percentage aan VASTE kosten. Voordeel is dat je de hypotheek aftrek in een klap kwijt bent , de waarde weer vast wordt en mensen niet uit hun hut worden gezet.
  De banken zullen water in de wijn moeten doen, maar is nog altijd beter dan de boel te laten ploffen.

  heb nog tig andere ideeën die heel simpel zijn maar dan wel weer carte blanche hebben anders geen beginnen aan………………

 5. Pieter H zei:

  Hoe socialistischer hoe armer een land wordt,dat is in de praktijk overduidelijk bewezen.
  Hoe socialistischer een gemeente ,hoe hoger de belastingen en hoe hoger het aantal ambtenaren.

  Het zal niet veranderen in Europa,zolang niet het Zwitserse systeem wordt ingevoerd !

  Ook de uiterst linkse MSM helpen de boel naar de afgrond in Baggerland;NOOIT worden b.v. de volgende vragen gesteld aan de politieke rattenvangers:

  Waarom zijn de volgende zaken in België en Duitsland véél beter en goedkoper dan in Baggerland:
  De huizen,de gezondheidszorg,het onderwijs,de kinderopvang etc.

  Hoorde vanmorgen dat rat Rutten de belastingen wil verlagen en kosten gezondheid wil verhogen !
  Niet alleen een sigaar uit eigen doos,maar waarom hebben ze dat dan niet gedaan toen ze het konden doen,natuurlijk ze moesten compromissen sluiten met de andere ratten !!!

 6. Arie Kanarie zei:

  Ach, wat moet ik zeggen en schrijven. Alles is al gezegd door bovenstaanden en ben het daar roerend mee eens. Ik erger me elke dag kapot aan de afbraak van Nederland, maar schijnbaar vinden we het wel best met z’n allen, het commentaar is altijd,-tja wat kan ik er aan veranderen-.

  Het calvinistische volkje is geindoctrineerd tot en met, je mag demonstreren maar met je rug tegen de muur, dat zong het klein orkest 25 jaar geleden al over een voorvalletje wat de berlijnse muur heette,……………………..overeenkomsten met de DDR? Ja vol op, laat het klein orkest maar lekker verder spelen want er veranderd geen moer in Nederland, straks allemaal wel weer lekker stemmen hoor?!! Ik heb de stemkaart al binnen en twijfel of ik die kennis wil laten maken met mijn anus. (trouwens stemkaarten kunnen dus wel normaal per post in een keer goed bezorgd worden, het kan dus WEL TPG!!!!, dit in tegenstelling tot de andere poststukken ^&^^%^%*()

  Ik hou het op een nieuw geloof, het geloof in mijzelf en de zorg voor mijzelf want van de overheid hoef je geen moer (meer) te verwachten, ongeacht de uitslag van 12 september.

 7. Pieter H zei:

  @ Check

  Goed verhaal,helemaal mee eens.

  Heb zelf indertijd ons gemeenschappelijke hoofdkantoor op precies dezelfde wijze uitgemest;je had de klaplopers eens moeten horen schreeuwen toen ze allemaal exact moesten omschrijven wat hun taak was en wat ze zoal de hele dag deden.
  Papieren over elkaar gelegd en wat bleek ?
  De hoogste “functionarissen” gaven op wat anderen deden als hun eigen werk!

  Wat zal dat vaak voorkomen bij de onrendabelen;degene die bij ons logen mochten via de achterdeur naar de WW!

  Probeer dat maar eens met de huidige onbenullen in de particratie !!!

Comments are closed.