Oostenrijkse vice premier wil landen uit de Euro kunnen zetten

Nadat de Finse minster van Buitenlandse Zaken reeds aankondigde dat zijn land rekening houdt met het mogelijk uit elkaar vallen van de Euro, heeft nu de Oostenrijkse vice premier en minister van Buitenlandse zaken in een interview in de Oostenrijkse krant “der Kurier” gezegd dat hij er voorstander van is om  een wettelijk mechanisme te creeëren  dat toelaat lidstaten die de geldende criteria niet respecteren uit de muntunie te zetten.

 

 

Er moet de mogelijkheid gevonden worden om iemand uit de eurozone te kunnen zetten’, zegt Michael Spindelegger in het dagblad Kurier. Hij richt zich op die  landen die hun verplichtingen niet nakomen’. Om zo’n mechanisme in het leven te roepen, is een wijziging van de Europese verdragen nodig. Spindelegger geeft toe dat dat een proces is dat gemakkelijk vijf jaar kan duren.

Mocht de wettelijke mogelijkheid bestaan om landen uit de euro te zetten, dan zou dat het vertrouwen van de financiële markten in de euro versterken, meent Spindelegger. Hij maakt zich sterk dat zijn idee gesteund wordt door andere eurolanden met een toprating als Duitsland, Luxemburg, Finland en Nederland. 

 


2 Reacties

  1. andre zei:

    ja dat zegt ie leuk “het vertrouwen van de euro” de munt is echt het probleem niet maar de mensen die er achter zitten wel. De euro heeft geen tegenwaarde, ja wat te dure woningen en lege kantoorpanden. Ook de usd als wereld munt is niet best. Om de handelsbelans weer eens gelijk te trekken moest amerika goud aan china leveren. China wilde dit goud naar de bank of england laten sturen waar ze het goud vervolgens getest hebben. En wat is gebleken????? zelfs het fysieke is in het wereld systeem gemanipuleerd met maarliefst 35% uit fort nox. Het goud was gevuld met tungsten (wolfraam wat door de eu niet meer in de gloeilamp mag, nu volkomen begrijpelijk) voor de liefhebbers, google maar op tungsten fake goldbars BoE.

Comments are closed.