Beatrix in schandalige troonrede 2012 : meer veerkracht

Eigenlijk hadden wij als titel in het hoofd : “Mevrouw von Amsberg vertelt, vertelt verder en kan ons nog veel meer vertellen”, maar dan je weet niet hoe dat overkomt. Zoals wij via de  NOS radio ( altijd een zéér betrouwbare bron van informatie in ons land) vernamen, waren er veel landgenoten, die Beatrix vandaag  bewonderden, omdat zij ondanks de tegenslag in haar familie toch maar weer de taak op zich neemt het gepeupel een hart onder de riem te steken. Waarvoor in ieder geval namens onze lezers, majesteit, uiteraard onze onpeilbare dank! Hoeveel van de hiernaast op de verpakking aangeprezen pillen zal zij vanochtend wel niet geslikt hebben, om ons vandaag in een geheel overbodige kolderieke manifestatie en dito rede weer een slecht  sprookje te vertellen waarin slechts een snel dalend percentage van de burgers nog gelooft.

Het ontbrak er nog maar net aan, dat Bea wilde voorstellen het St. Janskruid ,dat ook bekend staat als “de zonneschijn voor de  geest ” en de Rhodiola die de mentale weerstand verhoogt in het zorgverzekeringspakket op te laten nemen, want  moedeloze en neerslachtige gevoelens kunnen bij iedereen optreden. Beide ingrediënten vormen de basis van het middel Posivrouw, dat er overigens ook voor mannen is.  Want moedeloos en neerslachtig wordt je wel, als je hoort dat wij, nogmaals en dat zal wel slaan op de gewone belastingen betalende en niet politicus of onrendabele zijnde burger , meer veerkracht moeten tonen ! De veerkracht zal bij de meeste burgers inmiddels wel die zijn van het oude kapok matras van mijn ouders, en dat deze veerkracht gewenst is in economisch moeilijke tijden, nee mevrouwtje , daar waren wij nou toch  zelf echt  niet zo 1,2.3 opgekomen.

Maar er waren gelukkig ook opstekers, zoals het Kunduz akkoord, hetgeen volgens ons al lang weer in de prullenbak is beland ( zou Beatrix alleen maar naar het NOS journaal kijken en het Reformatorisch Dagblad lezen ?) . Wel staan ons moeilijke tijden te wachten, waarbij het woordje “ons”  altijd weer de vraag doet opwerpt, wie Beatrix daar nou mee  bedoelt. Haar eigen familie en de daarom heen als  stuurloze satelieten draaiende hielenlikkers van politiek en openbaar leven maken  toch geen deel van ons uit , als wij de ene (semi) frauduleuze ene onbestraft blijvende actie na de andere volgen.

De crisis zal morgen niet opgelost zijn, ook al weer zo’n dooddoener, maar vooruit, je kunt als z.g.vorstin toch niet slechts een half A-viertje afraffelen, dan roepen;  staat de borrel al koud , opstaan en naar huis wandelen met het risico tegen burgers aan te lopen die je vragen stellen waarop je het antwoord wel weet, maar ze  zeker niets wenst te vertellen. Zoals, “stel dat er echt een crisis in ons land uitbreekt en het volk het niet meer pikt, vlucht u dan weer naar Engeland met uw diamanten, of nog verder ? ”

Dat zou niet echt wijzen op de financiële solidariteit die deze vorstin in haar rede aanhaalde, maar zo zaten er nog wel meer weeffouten in het verhaal, in feite zat gewoon de mot erin en werden de gaten slechts bijeengehouden door wat algemene rafels, waarvoor wij, de burger echter geduld en vertrouwen moeten hebben. En wat betreft die financiële solidariteit, de 3 leden van het koningshuis gaan er op WEER op vooruit. Van 7.216 miljoen gaat het trio nu 7.277 miljoen verdienen.  Deze verhoging heeft te maken met stijging van de consumentenprijsindex en bestaat uit een verhoging van een inkomen- en onkostenvergoeding. Nu is ons niet bekend, dat Bea c.s. ooit een rekening betalen, dus “consumentenprijsindex” ? En wat betreft de onkosten kunnen wij eveneens kort zijn, bonnetjes gaan gewoon door naar  een aantal ministeries,  waar ze gewoon verrekend worden.

De vraag die opduikt is, of de gewone Nederlander ook een verhoging ontvangt voor  zijn vervoerskosten of de stookkosten van zijn huis, zoals in de bovengenoemde “kostenverhoging” zit  inbegrepen. Wij dachten van niet, maar wij zijn slechts eenvoudige lijfeigenen.  Er zijn voor deze maatregel een aantal kwalificaties te vinden, waarbij SCHANDALIG de minst scherpe en HYPOCRIETE  is.

Maar zoals gebruikelijk is er dan op de achtergrond altijd nog de hulp van de Heer, waarmee Beatrix kennelijk een Twitterlijntje heeft, want zij en  “velen ” ( wij schatten zo’n 500 meelopers ) steunen de regering in haar moeilijke taak en wensen de verantwoordelijke bemanning van ons staatsschip wijsheid toe.

Nou mevrouw von Amsberg, die wijsheid, dat heeft de praktijk inmiddels bewezen, is wel heel erg ver te zoeken.

 


18 Reacties

 1. Henk zei:

  de meeste media huilen weer mee met de jakhalzen in het haagse bosje. maar hoe je de gore moed hebt om de burger om financiële solidariteit te vragen terwijl je zelf ondanks nullijnen enz. weer een verhoging ontvangt in je inkomen terwijl “alles op de zaak gaat ” en ambtenaren en politici uit vrees voor hun carriëre niets tegen durven in te brengen is de limit.
  maar de nederlandse burgers staan dit toe en als je de oranjes een vinger geeft, heeft de geschiedeuis geleerd pakken ze niet alleen je hele hand maar gelijk je hele lijf, vandaar de kreet lijfeigene.
  dus protesteren, ach inmiddels net als moslims die ook steeds verder gaan in het “testen” van de hun verleende democratie, gaan oranjes en de meehuilers gewoon door met verleggen van grenzen, want afgezien van een waxinelichthouderwerper ( en dan bergen wij de gooier als gek in een gesticht op ) komt men ermee weg. lees de boeken erop na, elke dictatuur ontstaat zo. totdat ….

  Henk/ Paris

 2. wim3 zei:

  Goed stuk van Henk, maar aangezien ik een beetje achterlijk ben begrijp ik nog steeds niet hoe die jakhalzen er mee weg komen. Er zijn net nieuwe “kamerleden” gekozen die ook weer allemaal als halve idioten zijn komen opdraven omdat dat verschrikkelijke mens, niet door ons gekozen en ons bij voortduring berovend, dat zo wilde. De schattingen over haar onterecht verkregen vermogen zijn nu al bijgesteld tot HONDERD MILJARD EURO. Dat is genoeg om ons land er helemaal bovenop te helpen en de oudjes en armlastigen uit de problemen te halen. Alsmede de ziekenzorg. Je moet toch wel van beton zijn en een giftig hart hebben als je als niet gekozen staatshoofd zo op je onverdiende centjes blijft zitten. Het mormel krijgt het in geen miljoen jaar op. Ik denk dat ze in een psychiatrische inrichting opgenomen dient te worden waar, als het lukt, haar geldhonger op allerlei manieren behandeld kan worden. DIT IS NIET NORMAAL DAT DEZE FAMILIE ONS UITBUIT, BEROOFT EN WEIGERT OOK MAAR EEN CENT IN TE LEVEREN. HET WORDT TIJD OM IN OPSTAND TE KOMEN TEGEN DEZE NEP-ORANJES.

 3. Harry zei:

  @ ! en 2
  Ik heb gehoord uit betrouwbare bron dat Trix aan het sparen is om alles en iedereen in EEN klap uit de narigheid te helpen .
  Straks zijn ineens ALLE problemen opgelost !

  Mocht het onverhoopt niet doorgaan dan worden toch maar mooi die bespottelijke bonussen die het bestuurstuig zich toe-eigent zwaar belast . Dus beloningen waar je niets voor hoeft te doen worden serieus afgetopt .

  Ben benieuwd of dat ook voor de toelagen van de volstrekt overbodigen gaat gelden .

  Heb niet de moed op kunnen brengen om de troonrede af te luisteren , wat ik wel gehoord heb was politiek gezever , triest toch wat ze dat arme mens laten zeggen .

  Heeft iemand nog iets opgevangen ofdat ze net zoals vorig jaar nog steeds van mening is dat we de geitenkolonie moeten pamperen en in één adem Wilders verkettert ?

 4. gijs van meeteren zei:

  @ Wim3

  Maar beste Wim3, hoe kunt u dat nou schrijven “HET WORDT TIJD OM IN OPSTAND TE KOMEN TEGEN DEZE NEP-ORANJES.” Nep-oranjes of niet, het domme volkje was weer in grote getale naar Den Haag gekomen om naar de optocht van de dwazen te kijken. Vorige week heeft dat zelfde volkje in grote getale gestemd op partijen die bekend staan om hun corruptie en wanbeleid. Men heeft gestemd om beroofd te worden, zodat onze zuur verdiende centjes weer in bodemloze putten kunnen verdwijnen. Beproefd recept. Hetzelfde volkje heeft massaal gekozen voor Brusselse dictatuur. Bek houden, hier met je centen, roepen Barroso en Van Rompuy dit volkje toe. Van Rompuy vroeg het vokje: wilt u de totale maffia over u heen krijgen. Een Draghi? Een Samsom? Een Markje leugenaar?? En het volkje riep in het stemhokje massaal: jaaaaaaaah.
  Dus wat nou, dat het tijd wordt in opstand te komen? De kiezer heeft gesproken. Voor uitbuiting, voor knechting, voor communisme en voor totale rechteloosheid en chaos. De overheid heeft zijn burgers al jaren geleden de oorlog verklaard. Iedereen kan het weten. En wat doet het volkje? Het stemt in met de idioten die hen de oorlog hebben verklaard.
  Het Nederlandse volk, Wim3, uitzonderingen daargelaten, is gedebiliseerd en vervuld van massochisme en zelfhaat. Een andere verklaring kan ik niet geven.

 5. Theo Prinse zei:

  Men onderschat Alexander Pechtold
  In essentie gaat de PvdA achterban en met name de strategische SP kiezer op de linker vleugel van de 38 zetels van de PvdA de komende dagen, weken begrijpen dat
  A. Wouter Bos Nederland minstens 10 miljard euro schade heeft berokkend met de aankoop van ABN AMRO
  B. Greenpeace Samsom – nu hij niet de winnaar is – niet in een (imaginair) kabinet gaat maar de Nederlandse kiezer opscheept met de oude kliek van Wouter Bos, Job Cohen ?, Eberhart van der Laan enz.
  C. Een meerderheid in zowel de Eerste als de Tweede kamer voor de VVD maar ook voor de PvdA noodzakelijk is niet alleen vanwege de onzekerheid bij ieder wetsvoorstel maar ook vanwege de kans op een sneuvelen van het imaginaire kabinet.
  D. Daar de PvdA – zoals Rutte al weken eerder aangaf – veel linkser is dan onder Cohen en als 2 druppels water lijkt op de Socialistische Partij waardoor de PvdA veel zwevende SP kiezers wist te treken – is de onderhandeling veel moeilijker zoals Jan Mulder bij Matthijs van Nieuwkerk al goed voor de camera wist te brengen.
  E. Zoals de jonge Socialisten van de PvdA en jongeren van VVD al aangaven – er op zijn vroegst pas uitsluitsel komt over niet of wel VVD PvdA ? regering in 2013 de Amerikaanse verkiezing van ofwel Romney ofwel Obama respectievelijk de VVD of PvdA zal versterken in de onderhandeling … tot aan schipbreuk.
  F. Als klapper op de vuurpijl Alexander Pechtold en zijn met de SGP tot 78 zetels aangevulde Kunduz groep van VVD 41 CDA 13 D66 12 CU 5 GL 4 SGP 3 het nu vigerende Lente akkoord door Rutte en zijn VVD onderhandelaars zal gebruiken om Wouter Bos onder druk te zetten en de onderhandelingen een Kunduz II doorstart te laten geven met de zegen van Greenpeace !
  De PvdA onderhandelt de komende maanden tot in 2013 slechts over een beetje meer of een beetje minder van het Kunduz akkoord van de heer Pechtold en dat laat een slecht beeld achter bij de Nederlandse kiezer over de veronderstelde invloed van de Partij van de Arbeid van Greenpeace !!
  Houd u maar rekening met een korte regeer periode van Rutte II of een heel andere regering Rutte II zonder PvdA of zelfs nieuwe verkiezingen
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/96/Pyrrhus.JPG

 6. Veteraan zei:

  Dit loopt allemaal al vanaf eind jaren ’70 dat wij veerkracht moeten tonen. De veren zijn bij mij allang geknapt doordat de hele economie kapot is bezuinigd door kabinetten van PvdA, CDA, VVD en D66. De EU is daarmede debet aan. Deze geldverslindende logge organisatie, vol met zakkenvullers, zuigt de hele economie kapot alsmede de vliegtuigen vol met vooral de rijkere asielzoekers die hier wekelijks aankomen die wel een ticket kunnen betalen, maar hier direct voor hun leven naar de bijstand gaan.

 7. Harry zei:

  Geweldige opmerking van Wilders gisteravond , hij was helemaal niet geïnteresseerd in wat de koningin te vertellen had , ” vanavond ga ik naar lady Gaga ” .

  Na de aanvallen in vorige toespraken van “de majesteit” , het zoete gevoel van iemand voor aap te kunnen zetten zonder er ook maar met één woord over te reppen .

  Dat vind ik nou zo fantastisch aan hem !

 8. Amsterdammertje zei:

  De troonrede kan m.i. het best omschreven worden als een klap in het gezicht van de nog paar overgebleven hardwerkende Nederlanders.
  Tel daarbij op het verschijnen van Willem Alexander in een uniform van onduidelijke herkomst voorzien van nog onduidelijkere onderscheidingen dan is dat een belediging voor diegenen in ons land die in uniform wel prestaties hebben geleverd.

  De oranjes houden ons land en de meehuilers in een knellende greep.

 9. check zei:

  Bekijk het lachwekkende plaatje van kosten ,. baten van baggerland even in de televaag

  de vraag is hoeveel onrendabele m.n. politieke zakkenrollers en ambtenaren van het budget hun zakken vullen ?

  schat in dat 65 % per direct naar een omscholing cursus te sturen, hebben de tuinders en akkerbouwers ook weer handjes ip buitenlanders. Niet werken of geen productie draaien, geen cent !

  Maar het hele verrotte systeem is er op gebaseerd om de burger te knechten, uit te kleden en te befehlen.
  zlefs als je al decennia lang in het buitenland woont, komen ze je befehlen , althans dat denken ze te kunnen doen, ben constant aan de gang om ze eens en oor aan te naaien , de loosers , het ongedierte dat denkt je te koeioneren . verdelgen die hap !

 10. wim3 zei:

  @Gijs van Meeteren.
  U schrijft de “overheid” heeft zijn burgers al jaren geleden de oorlog verklaard. Legt u me eens uit wat door de jaren heen de overheid is geweest. Het ongekozen staatshoofd? De kliek rondom dat mens? De ambtenarij? De “hooggeplaatsten” en pedofielen bij justitie? De lafheid van de politici die ze deed besluiten de eed op dat ongekozen mens af te leggen?

 11. ineke zei:

  de focus van “prinsjesdag” en “koninginnedag” zou eigenlijk moeten worden verlegd naar een ACTIE DAG –

  MAX die een drollengracht induikt en duidelijk laat zien dat ze minstens 5 kilo is aangekomen – maat 42 plus een lekkere bolle toet doet het NL volk verlekkerd kijken naar het oranje gezinnetje –

  papa die klaar staat met een xxl badjas en z’n partner snel meeneemt om “damage” te voorkomen – vergeet niet dat de meeste foto’s leuk worden geshopt richting maatje 38 – daar was bij de grachten race niets van te zien –

  gewoon een voluptueus lijf in een verschrikkelijk badpak met daarboven een knal oranje waterpolo badmuts –

  75% van NL in 1 klap in 2 uurtjes zwemmen – pothoed wist zich verslagen en dat klonk door in haar zoveelste treurige hopelijk laatste oplees dreun –

  voor volgend jaar?? een dubbele salto zonder vangnet met netkousen aan !

 12. Henk Daalhuizen zei:

  Het Nederlandse volk is achterlijk in zijn adoratie voor die krankzinnig hoogbetaalde
  uitkeringstrekkers!

 13. check zei:

  @ Ineke,

  Kan je ma pothoed niet aandoen en wordt zo bloederigggggggggg. ze is gek op Schwartze Katz die ze elke dag met literssssssss inneemt. Voor alle zekerheid een dooske of drie laten opzuipen en dat de troon reden laten oplezen, Kunnen we eindelijk eens om haar lachen !!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Harry zei:

  Ligt het aan mij of is de hele prinsjesdag verworden tot een soort onnozele folklore op carnavalsniveau ?
  Of is er een soort inflatie aan de gang op dat soort happenings ?

  Willem , de stakker , zat opgepropt in een volgens mij niet-bestaand uniform ongemakkelijk te kijken als iemand die nodig een hoopje moet doen , maar even niet wegkan .

  Eerlijk gezegd vond ik het een bespottelijke vertoning en dat voor iemand die van historie en folklore houdt , dan moet het toch wel erg zijn .

  Dodo Samsom zat te slapen onder werktijd , zelfs met een pak aan en een ongemakkelijk zittende stropdas om blijft het een soort terrorist , de dreumes is door mannetjesmakers een uiterlijk van een heer aangemeten , net zo’n rare combinatie als kabeljouw met spruiten . Dat vreet je toch ook niet ?

  Dat verhaal over die veerkracht schiet me ook in het verkeerde keelgat , alle veerkracht is ons ontnomen . We zijn en worden nog meer financieel uitgekleed , we mogen niks zeggen , mogen niet mopperen op het allochtone trifle zootje waar de overheid ons mee opgezadeld heeft . Ondernemers worden ook voortdurend door de mangel gehaald . Niet alleen door de belastingdienst maar ook door de volslagen malle ambtenarij van de milieu-instanties , arbo waanzinnigen etc . Als je het waagt om de brandslang te gebruiken om je auto te wassen kost dat honderden euro’s aan boete .
  Door het linkse koor zijn we ook nog monddood gemaakt en worden we bij het minste geringste uitgemaakt voor fascist , racist , multi-foob etc . De geitenbrigade weet zich hierdoor gesterkt en wordt met de dag brutaler .
  Betekent meer veerkracht dat we nog meer in mogen leveren om de firma Trix en co te sponsoren ?
  De watersporters kunnen makkelijk een beetje veel bijdragen om de groene draak , de bodemloze geldslurpende Lemmeraak te restaureren .
  Het leger heeft de tanks al in de mottenballen gestopt om te verkopen . dus die hebben vast ook geen geld meer om platbodems te onderhouden .
  Onszelf verdedigen hoeft ook niet meer te kunnen , kunnen we straks geweldloos de touwtjes overdragen aan de moslimbrotherhood .
  Sommigen van ons oefenen al regelmatig om met een dot lorren om het hoofd door zo’n moskeet te rennen op blote voeten .

  Sta bekend als workaholic maar mijn veerkracht is op , ben er voorlopig helemaal klaar mee .
  Werk alleen nog nét genoeg om een goed belegde boterham te verdienen , de niksnutten kunnen voor mijn part de boom in .

 15. Nieuwenhuis/Stegeman zei:

  Heb de troonrede gezien ! Vond de keuningin en Maxima en WA zeer angstig kijken.Ze waren m.i zeer zenuwachtig………………..Zou er een “bedreiging “zijn geweest ?
  Erwin Lensink zat vast……….

  Maar dat zal wel in de doofpot gaan!

  En Bea heeft volgens mijn jongste dochter, beginnend Alzheimer.
  Dus volgend jaar bestaat het “koninkrijk “200 jaar, dus dan ze het stokje overdragen aan…………………..

 16. ineke zei:

  @check – uit betrouwbare bron vernomen dat B in de wijnkelders al aan het oefenen voor haar grande finale speech 2013 tevens overdracht naar barbapapa en mama –

  ze komt binnen in joggingpak en begroet het ja knikkende zooitje toehoorders als volgt:

  hallo krotekokers en wat het volk betreft, dag lekkere flappentappertjes van me,

  schenk allemaal maar is een joppig wijntje in – heb ik vanmorrege ook al gedaan – sterker nog, heb gistere foor jullie bitterballe staan bakke en die komme er zo an –

  ja, das effe andere koek – afijn luister en huiver – vedaag kap ik ermee -wacht, effe slokkie – fedaag gaan ik jullie segge dat ik nog steeds niet goed snap hoe hunnie en zullie sich so hebbe late uitsuige door mijn famieje – ik sou daar een buiginkie voor wille maake maar helaas dan pleur ikvan van me stoel – hou maar tegoed,ken d’r ook nog wel bei tog?

  he waar blijfe die balle??? lakei ga jij is rond met die tuppers , begin wel bei mij ja???
  lex he lex lekkere poeperd van mammie, jij gaat het fedaag lekker overneme samen met die evita fan je – whoehhahahahahahaha – ik ga saaaaalig strakkies naar drake…drake…..DRAKE???? soon draak was ik tog nie??? doet huilie huilie –

  me lefe hep ik gegeve for dit pespokkeland – me huweleik naar de ratsmodee – geen friend hep ik over gehouwe – altijt maar de bits sein –

  op pad naar al die treurige landen en maar lagge en maar lagge en maar lagge – fin jullie het gek dat me smoel so in de krinkels ligt – en dan te bedenke dat dur helegaar geen tyfus te lagge viel –

  gode sij dank wor ik op hande gedragen door het plebs van NL – de rand debielen sein dol op mei –

  op het nummer “bloed zweet en trane van mein glote fliend andre neem ik afscheit –

  ik dans naar mein freiheit – follig mei en trek je fan got noch gebot nooit meer wat an !!

  dag schetekneten, tenks for mein gefulde bankrekening –

Comments are closed.