Klaas Knot verraadt Nederland

Vanmiddag kwam de Raad van Bestuur van de Europse Centrale Bank bijeen en u kent inmiddels de katastrofale beslissing. De ECB gaat ongelimiteerd staatsobligaties opkopen van noodleidende, spreek Zuideuropse landen. Dit had onmiddellijke gevolgen, want de te betalen rente op Spaanse en Italiaanse obligaties daalde, terwijl die op Duitse obligaties steeg.  Uit het onderstaande verhaal kunt u bovendien de kwalijke rol van Klaas Knot ontnemen die, mochten er weer Passie Spelen komen,  goed de rol van Judas kan vertolken. ( Knot op de achterste rij 7e van links).

 

 

De Raad van Bestuur van de ECB  is het belangrijkste besluitvormende orgaan van de bank. Deze Raad bestaat uit:

 • de zes leden van de Directie,  waaronder als president Mario Draghi ,plus
 • de presidenten van de nationale centrale banken van de 17 landen van het eurogebied met o.a. Klaas Knot. 

De taken van de raad van bestuur bestaan o.a. uit :

Het vaststellen van de richtlijnen en het nemen van besluiten die nodig zijn voor het vervullen van de aan het Eurosysteem opgedragen taken en het formuleren van het monetaire beleid van het eurogebied. Hieronder vallen besluiten met betrekking tot monetaire doelstellingen, de basisrentetarieven en de liquiditeitsvoorziening in het Eurosysteem, en het opstellen van richtsnoeren voor de tenuitvoerlegging van de besluiten.

De raad van bestuur van het ECB besliste gisteren het volgende:

1. Er worden ongelimiteerde interventies gedaan in de secundaire markt voor overheidspapier dat maximaal drie jaar looptijd heeft. Dus ook obligaties met een langere looptijd die minder dan drie jaar voor vervaldag zijn, komen in aanmerking

2. De ECB-aankopen gelden enkel voor landen die een sanerings- en herstructureringsplan volgen.

3. Participatie van het IMF is wenselijk, maar niet noodzakelijk.

4. De ECB geeft voor het nieuw aangekochte papier haar status van bevoorrechte schuldeiser op.

5. De effecten van de interventies op de geldhoeveelheid binnen de eurozone worden geneutraliseerd (sterilisatie)

6. De ECB zwakt haar kwaliteitsvereisten voor het papier dat zij in aanmerking neemt voor haar interventies, verder af

Opmerkelijk is dat de beslissing werd genomen met één tegenstem. Wie dat is, werd geheim gehouden maar niet lang want  de beslissing van Draghi was nog niet koud genomen of de Deutsche Bundesbank gaf al een verklaring uit waaruit het volgende naar voren kwam :

“Die Bundesbank reagierte auf den Beschluss mit einem ungewöhnlichen Schritt:  Wir betonen,  dass sich Bundesbank-Chef Jens Weidmann im EZB-Rat gegen die Anleihenkäufe ausgesprochen hat. Nach seiner Einschätzung läuft das auf Staatsfinanzierung durch die Notenpresse heraus. Der Transfer von finanziellen Risiken, der damit einhergehe, bedürfe zudem demokratischer Legitimierung durch die Parlamente.” ( Weidman waarschuwt dus voor een stijgende inflatie en geeft aan dat de door de ECB genomen beslissing getoetst zou moeten worden door de regeringen van de Eurolanden ).

Uit het bovengaande mag u concluderen dat de loopjongen van het huidige kabinet en de roeptoeter van Jan Kees de Jager ( uiteindelijk waren het Mark Rutte en Jan Kees de Jager  die Knot de baan als baas van DNB bezorgde, terwijl er een ander op de nominatie stond met meer ervaring ) voor de beslissing van Draghi gestemd heeft. Opvallend is bovendien dat Knot nog 6 dagen geleden  in Groningen tijdens een symposium over de toekomst in het “Aziatische tijdperk “,  zei dat hij TEGEN het opkopen van staatsobligaties door de EBC was.  Weliswaar voegde hij daaraan toe dat het opkopen van obligaties slechts onder uiterst strenge voorwaarden mag gebeuren, maar u weet inmiddels dat dit een holle kreet is. Waren de voorwaarden van ingrijpende beslissingen van de EU altijd genomen onder strenge voorwaarden, was b.v. Griekenland de toegang tot de EU en Euro ontzegt. Het megalomane streven naar meer macht en aanzien van politici viert zoals altijd hoogtij en prevaleert boven de belangen van staat en volk. Het kan verkeren.

Misschien dat u zich nog kunt herinneren, dat er over de opvolging van de DNB president Nout Wellink nog al wat turbulentie was. De DNB had zelf een kandidaat naar voren geschoven,  DNB-directeur Lex Hoogduin, maar deze kreeg  geen steun in Den Haag. Volgens insiders bij DNB spelen ‘partijpolitieke overwegingen’ voor het kabinet een rol. De aanstelling van Knot was enigszins omstreden, omdat toenmalig premier Mark Rutte zich persoonlijk met de aanstelling van Knot had bemoeid, waardoor  hij de door DNB voorgestelde kandidaat, Lex Hoogduin, niet in staat achtte de gewenste cultuurverandering door te voeren !

Rutte en zeker ook de Jager hadden kennelijk een verziende blik , want met Klaas Knot haalden zij een man naar binnen, die door zijn benoeming bij Rutte en De Jager in het krijt staat, zoals dat in de politiek nu eenmaal usance is.

Mark, Jan Kees en Klaas bedankt !


15 Reacties

 1. cathy zei:

  We zouden toch bezuinigen op ontwikkelingshulp ???

  Nu gaat er een vat open met vers gedrukt geld, zonder dat iemand verantwoording hoeft af te leggen over de hoeveelheid en er is geen enkele controle!

  Laat me niet lachen, de bevolking van Noord Europa wordt gehersenspoeld………deze zuidelijke landen, inclusief Frankrijk dat er aan gaat komen, zijn niet te controleren.

  Als ik nog ondernemer was of een vrij beroep had zou ik zo snel mogelijk uit Europa vertrekken, het wordt een tsunami van ellende !

  Geen ondernemers meer, geen politici meer die door deze hardwerkende mensen worden onderhouden en die daardoor dus gewoon door kunnen gaan met hun gegraai en diefstal.

 2. check zei:

  Het is een groot complot van de politieke boeven bende , de gangsters die samen een 4de Reich willen vormen zonder dat de 500 MILJOEN burgers maar iets te vertellen hebben. Hoe bestaat het toch dat ze gewoon door kunnen gaan zonder dat er een schot valt , de burger niet en masse in opstand komt en zich laat uitkleden door het uig van de richel in baggerland die samen spannen met het ongedierte in Brussel en Frankfurt. Hoe komt een misdaiger als een Draghi , Van Rompey, Barosso, Juncker en al die andere gangsters aan deze posten ? Wie benoemt ze uiteindelijk en wie steken er allemaal achter ? We gaan met zijn allen aan het gas, net zoals de Joden destijds willens en wetens zijn afgevoerd naar de gaskamers zijn WIJ nu aan de beurt. Slaven arbeid, afbeulen en dan als je niet nuttig meer bent gewoon afmaken.

  Las vanmorgen een aardig stukje in trouw over Griekenland. Eenzelfde corrupte situatie in de andere zuidelijke staten en men gaat gewoon door met hun uiterst luxe leven m.n. op de krent zitten en anderen de schuld geven. Zoals gebruikelijk heeft Herman Goebbels persoonlijk weer ingegrepen en is zo’n stuk binnen 5 minuten weer van de site verdwenen. Heus Hitler en zijn trawanten waren kleine jongens vergeleken bij de politici althans zo noemen ze zich , ik noem het verbrecher , ongedierte , low life waar je rentokil onmiddellijk op af moet sturen. Verdelgen die hap !

 3. Adam Onesto zei:

  Mensen wordt toch wakker en breng uw stem uit op de P.V.V. de enige echte anti europa partij.

  Als we nu niet uit het Euro project stappen, gaat onze welvaart en ons spaargeld gegarandeerd in rook op.

  Kies wijs en kies strategisch. Ik ben ook geen voorstander van de PVV, maar eerst uit de greep van het euro gedrocht komen, dat heeft nu de prioriteit, en daarna, over 4, gaan we jaar wel weer eens écht politiek stemmen.

  Stem PVV, daar redt u niet alleen uzelf, maar héél Nederland mee….

 4. Arie Kanarie zei:

  Dmv van deze aktie nivelleert de rente voor de zuidelijke landen naar beneden en voor de noordelijke landen, u raadt het al, omhoog.

  Ze willen de rente op de staatleningen allemaal gelijk hebben in de EU, dus wij betalen voor nu en later worden we nog eens genaaid. Dat is geen hogere wiskunde dat is gewoon handelskennis 1 van de MAVO !!!!

 5. Jessica zei:

  Inderdaad; wees geen landverrader!!
  PVV is wat ook KiesKompas aanbeveelt als je nuchtere Hollander bent met verstand!

 6. Lucie zei:

  Een walgelijke bende is die kliek in Den haag,Samson wordt de hemel in geprezen en Geert die het laatste debat gewonnen heeft,wordt dood gezwegen,niks over gezegd bij die rooie NOS.De bende heeft het voorzien op ons geld en voor de rest kunnen we stikken,ook geen behandeling meer als je oud bent en kanker hebt.Kost teveel,dat geld stoppen ze liever in eigen zak en de rest naar het gedrocht van Brussel.

 7. cathy zei:

  Jessica@ Ineke en andere verheerlijkers van de PVV.

  Ik zou maar eens goed uitkijken met de PVV, een onbetrouwbare wolf in schaapskleren, kijk maar naar het programma van hedenavond bij KRO reporter, hoe ze zelf subsidiegeld misbruiken, terwijl ze zeggen tegen subsidies te zijn!

  Pas maar op met dit groepje ongeletterde manipulators. Het zijn dezelfde dieven en rovers als de rest van de politici.

  Integere mensen met echte capaciteiten worden geen politicus of (hogere) ambtenaar, die blijven daar verre van.

  Wilders is onbetrouwbaar, net zo’n leugenaar als de rest en levensgevaarlijk !

 8. Harry zei:

  @8 Cathy ,
  Je weet toch ook hoe de ned . pers de PVV stigmatiseert ? Deze week nog Rob Tripp , die probeerde de cda-ers de oren te wassen omdat ze ooit met die verschrikkelijke Wilders in zee waren gegaan .
  Er kwam geen eind aan het gedram . Schaamteloos !

  Natuurlijk zijn het ook politici , maar als je zoals Wilders in feite iedere dag je nek riskeert dankzij die achterlijke geitenfuckers , dan verdien je wel het nodige krediet . Lijkt me niet logisch dat dat allemaal eigenbelang is .
  Uiteindelijk zijn we er allemaal bij gebaat . Misschien moet jij ook nog ooit eens vluchten , zou het toch fijn zijn als je in Holland terecht kunt , niet ?

  Als het waar is dat Wilders ergens subsidie voor gekregen heeft , dan is dat toch niet misdadig ? Hoeveel miljarden aan vele totaal zinloze bestedingen gaan er niet iedere maand over de toonbank ? Mag hij dan ook eens wat geld gebruiken ? Hij heeft er toch geen huis van gekocht ?
  En als hij dat geld niet aangepakt had , dan had de Joodse gemeenschap hem zeker omgekocht ? De verhalen over koffers vol geld doen hier ook nog dagelijks de ronde .
  t’Is ook nooit goed . Maar het is wel het beste wat we hebben .

  Nou had ik toch mijn dag al niet vandaag , vriendin chagrijnig ( ongesteld ) , hond chagrijnig ( omdat ie gisteren niet mee mocht naar het restaurant ) en nou begin jij ook nog te ” katten” , jammer hoor .

  Cathy is toch niet Engels voor kattig ?

  Gegroet , van een relativerende verheerlijker .

 9. Wim Meter zei:

  Wilders is onbetrouwbaar, net zo’n leugenaar als de rest en levensgevaarlijk !

  En jij Cathy wordt niet op het verkeerde beentje gezet door b.v. KRO reporter?
  Leg eens uit, Wilders onbetrouwbaar, leugenaar en levensgevaarlijk.
  Ben nu toch wel erg benieuwd. Was namelijk van plan op Geert te stemmen.
  Maar ga ik na uw ontboezemingen toch twijfelen. Echt wel.

 10. Wim zei:

  Het enige dat u nog kunt doen is uw euro’s (fictief geld) omzetten in echt geld (goud/zilver)en buiten het bereik van banken en overheid houden.

  Gisteren heeft de euro z’n executiebevel gekregen van Mario goldman sachs Monti. De euro eindigt met 100% garantie in hyperinflatie..

  De geschiedenis laat daar geen enig misverstand over bestaan.

  http://rothbard.be/artikels/280-de-belangrijkste-geschiedenisles-die-je-nooit-kreeg

  Terugkeer naar de gulden = terug naar de gouden

  Schijnelite van de valsemunters = linkse loopjongens van de bankindustrie

 11. ineke zei:

  KRO REPORTER whoehahahahaha – 2 afschreven kneuzen, wetend dat ze niet meer op de lijst van de PVV voorkomen, geven half jankend informatie terwijl ze constant beweren van niets te mogen afweten –

  wilders is nog niet koud klaar met zijn persconferentie of de 2 muizemuiltjes zittend brullend van verdriet klaar om wraak te nemen –

  en nu half hijgend, bijna te ongeduldig om elkaar aan het woord te laten doen ze nog een poging – ook meteen even een flutboekie promoten – dit soort lui daar was de NSB nou zo blij mee – om te kotsen !

 12. Arie Kanarie zei:

  Een ieder die verstand heeft weet dat de KRO (Katholieke radio omroep, voor diegenen die dat niet op de lagere school hebben geleerd) de tijd wel heel goed heeft uitgekozen om deze schetsvertoning uit te zenden.

  Mensen die zo veel commentaar hebben op Wilders en de eventueel ontvangen subsidie moeten dan toegeven dat Griekenland uit de EU moet.

  Als de bedoeling van de KRO is om Wilders zwart te maken en dus proberen te wippen, hadden ze beter een uitzending over Griekenland kunnen maken, zelfde streken dan of is dat ineens anders?
  Zo zie je maar hoe de linkse katholieke kerk de massa probeert te vergiftigen, maar whats new, doen ze al jaren,………………………

  Voor mij is het duidelijk, de PVV is niet zaligmakend (wel leuk in de context met de katholieken :-)), het is de enige optie om nederland nog te redden van de echte grote graaiers, en die zitten bij de EU.

 13. john van de familie bussink zei:

  en wederom een nederiglander ( germaanse bataaf) die deze landverrader zeer graag wil ontmoeten. hè verdomme mijn blacklist van genomineerden voor zeer mooie blauwe ogen en flink wat botbreuken en kneuzingen wordt steeds langer. op deze manier

  hoeveel van MIJN belastingeld heeft hij hiervoor als bonus gekregen?????

Comments are closed.