Burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard treedt terug

Wat zegt u nou ? Een burgemeester die terugtreed vanwege zijn declaratiegedrag ? Dit mag toch wel een fenomeen genoemd worden in ons zo “keurige” integere en gristelijke landje waar de zo langzamerhand elke dag wel door ambtenaren en politici begane frauduleuze handelingen keurig onder het tapijt geschoven worden, waarbij als dat tapijt daardoor zo hoog ligt dat de deuren niet meer dicht kunnen, er altijd nog een doofpot is en er geen sancties ondernomen worden. De Nederlandse vereniging van doofpotfabrikanten wrijft zich tevreden in de handen, want de doofpotten zijn niet meer aan te slepen. Maar lees eerst even verder wat wij al in 2010 schreven:

 

Het declaratiegedrag van  B en W in Lingerwaard loopt de spuigaten uit, want burgemeester en wethouders geven jaarlijks meer centen aan pleziertjes uit, dan de b.v. de buurgemeente Nijmegen, die toch vele malen groter is. En dat moet betaald worden.  De grootste stijging van de onroerendzaakbelasting is in de gemeente Lingerwaard. Daar steeg het tarief met meer dan 60 procent, want u begrijpt de kroketjes zijn ook in de Lingerwaard duurder geworden. Maar ja een college van B&W met Harry de Vries aan het hoofd die voor ruim 60.000 euro broodjes eten ?

 

Maar de Vries  ( CDA ) wist van geen ophouden Zo kreeg hij geld voor een bezoek aan een congres in Rotterdam ( 4.700 euro), waar hij nooit naar toe is geweest. Ook zou hij een etentje met Gelders gedeputeerde Markink hebben gedeclareerd, terwijl dat uit zijn reguliere onkostenvergoeding betaald had moeten worden.

Kijk mee naar de om 3 uur vanmiddag te geven persconferentie via www.gld.nl want Harry houdt het voor gezien, gaat rustig genieten van een riante wachtgelduitkering.  Sancties ? Nee, nu moet u het niet gaan overdrijven, gewoon even in de berm geraakt en dat moet kunnen. Zelfs een telefoontje aan zijn collega’s uit Gouda (oh, nee Ghana)  Annemarie Jorritsma,en Wilma  Verver, hoe je in dit soort situaties moet handelen bracht kennelijk niet de juiste oplossing. Maar ja, zij zijn dan ook van een andere in deze ere- divisie opereerende bloedgroep namelijk de VVD.

Doeiiii Harry, geniet lekker van je wachtgeld en misschien komen wij eens een vorkje bij je prikken, bonnetje gewoon naar het gemeentehuis.(U de belastingbetaler dus)

Misschien als je straks minister wordt (Leers) kunnen we  lekker met je mee eten, maar dan geen kroketjes meer! Glaasje champagne ? En ach, de (ook teruggetreden)burgemeester uit Hoofddorp, gespecialiseerd in porno kijken tijdens zijn werkuren, daar kun je nog veel van leren.

En voor de wat minder in dit soort actie begaafde lezers zie  ons eerdere artikel uit 2010  en verder de onderstaande video

 

 Kijk eens in uw eigen stad(je), wat daar allemaal gebeurd!

 

 


6 Reacties

 1. Peter Selie zei:

  Tsa wat kan ik er aan toevoegen aan dit voortreffelijk geschreven stukje, het wordt met de dag gekker deze neoliberale volbloed graaier was al lange tijd de schaamte voorbij. Het is een cultuur eigenschapje geworden om zo hun bankrekening groter te doen worden op de kosten van de gemeenschap, er moet eigenlijk een revolutie uitbreken onder leiding van een Nederlandse Robespierre die dit soort parasitaire bestuurder met hun vette VVD nekken onder de guillotine schuiven en de bebloede koppen op staken op het Binnenhof tentoonstellen. Ben er van overtuigd dat er weldra een plaatsgebrek is op het Binnenhof.

 2. Barbara Marquart Scholtz zei:

  Ik denk dat deze burgemeester niet aftreedt vanwege zijn declaratiegedrag maar wel
  omdat het in de openbaarheid is gekomen.

 3. punt komma zei:

  Meneer Harrie heeft “‘recht”‘ op uitkering ruim 2,5 ton.
  Nu krijgt meneer Harrie dat,,rechten erop heeft hij niet.

Comments are closed.