EU topoverleg een oefening in een tragi-comedische ironie

Gelukkig wordt het mooi weer, ofschoon met de groeiende invloed van het EU politburo de vraag opduikt, wanneer een of andere op publiciteit beluste EU-er bedenkt,  dat het schijnen van de zon niet aan EU voorwaarden voldoet en daarom voorlopig maar eens onder toezicht gesteld moet worden. Was het allemaal niet zo ingrijpend in het leven van 500 miljoen EU burgers, dan zou je zeggen, jongens vier jullie feestje, betaal het ook zelf en val ons er niet meer lastig. Het enige land dat aanstalten maakt om zich aan het EU juk te ontworstelen is Groot Brittanië, dat heeft aangekondigd om 113 wetsvoorstellen van de EU uit hun bestel te schrappen , daar zij deze  strijdig of een inmenging vinden met hun eigen wetten. Denemarken volgt, want ook daar is men het eindeloze gepalaver van EU bonzen zat en wenst de Deense bevolking een stuk souvereiniteit te bewaren.  In eigen land ligt dat anders. Rubberen Markje die inmiddels op afstand bestuurd wordt door Diederik Samsom ( EU voorstander) laat het bij wat tonen van verbale spierballen, waarna eenmaal in Brussel aangekomen, hij kwispelend achter zijn EU bazen aanloopt.

Een tragi comedie met ironische trekjes, het hele dieptrieste EU gebeuren. Maar daar de grootste partij in het EU parlement bestaat uit een samenraapsel van sociaal democraten en erger, mag u gevoegelijk vergeten dat het betere weer uit Brussel zal komen. Had u kaartjes voor deze niet wegens succes al geruime tijd durende voorstelling gekocht,dan  was u al in de pauze naar buiten gelopen en  had u uw geld terug geëist, maar niemand die u om uw mening vraagt of naar u luistert.

Mocht u voordat u verder leest even weten wat er in Brussel in de afgelopen 2 dagen is “bereikt” dan kunt u dat lezen in het bijgaande slotcommuniquè, een document van 4 pagina’s waarbij een opstel van een middelbare school klasser meer inhoud heeft. Maar goed die middelbare schoolklasser is net begonnen  aan een opleiding, hetgeen niet gesteld kan worden van het merendeel van de EU potentaten, die via dubieuze ellebogen manouvres uit hun bestaan als terraskelner of boekhandel bediende, in een riant betaald baantje terecht kwamen.

Natuurlijk waren zoals gewoonlijk voorafgaande aan een EU top de verwachtingen weer hoog gespannen. D.w.z. dat werd u voorgetoverd door meelopende MSM zoals met name onze Nationale Omroep Sprookjes NOS die door middel van Chris van Ostendorf u het idee moest geven dat er daadwerkelijk iets beslist zou worden in Brussel.En Mark Rutte zou ze dat wel laten merken, want zo maar akoord gaan met alle door de EU voorgesteld plannen en wijzigen, nee dan kom je bij Mark van een koude kermis thuis. Enfin dat is gelukt, want naast het inmiddels slaapverwekkende Teflon praatje van Markje, schichtig achterom kijkend wat baas Diederik er van vindt, lopen wij gewoon weer mee aan de stekelhalsband van Brussel. ” De voorstellen van Van Rompuy houden de EU-leiders scherp, aldus Rutte”. “Zoals een goed voorzitter betaamt, daagt hij ons uit. Het is ook zijn rol ” en daar moet u het maar mee doen.

Overigens als u tijd heeft ga dan met deze Belgische bankbediende mee naar  Oslo want  Van Rompuy heeft alle 27 leiders van de Europese Unie uitgenodigd voor de uitreiking van de Nobelprijs van de Vrede in december in Oslo. Op Twitter schrijft Van Rompuy donderdag dat hij ,,om deze vreugdevolle gelegenheid te delen” hoopt dat alle EU-leiders in staat zijn om bij de festiviteiten aanwezig te zijn. en hij benadrukte dat het winnen van de Nobelprijs een ,,enorme eer is voor onze landen, onze instellingen, maar bovenal voor onze burgers”

De door Brussel vaak als het euvel aangeduide “markten” reageerden zoals gewoonlijk weer lauw op de ons voorgespiegelde geweldige vooruitgang die in Brussel werd bereikt waardoor deze comedie zich weer ontpopte als een regelrechte diep treurige farce.

Maar goed vanaf a.s. jaar komt er een Europees bankentoezicht en als u gaat pinnen verschijnen op het scherm eerst de gezichten van van Rompuy, Barosso en Schulz, waarna uw de transactie alsnog kunt afbreken.


3 Reacties

 1. Peter Selie zei:

  Klaas Drupsteen in gesprek met VVD-Europarlementariër Toine Manders over 20 jaar Europese interne markt. Heb daar tenenkrommend in mijn bed naar liggen luisteren, Toine Manders kon zijn partijpolitieke riedeltje helemaal ongestoord afmaken en kritische vragen van sommige luisteraars werden door Drupsteen resoluut afgebroken of weggewimpeld. Drupsteen wiens politieke kleur nergens te vinden is op het web, ik vermoed dat het links is en dus pro Europa, dus ik heb nu in grote lijnen door wat voor een regering wij straks krijgen. Het megalomane project Europa en de knieval voor de islam, dat worden de speerpunten van de nieuwe regering de rest is voor de bühne, afijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn voor mijns inziens tenenkrommend stukje journalistiek hier de complete rimram.

  h**p://www.radio1.nl/items/63826-vvd-europarlementarier-toine-manders-over-20-jaar-europese-interne-markt?autoplay=281841

 2. Peter Selie zei:

  Interview met Nigel Farage (UKIP): “Ieder land zou beter af zijn zonder de EU”. De Britten zijn Europeanen en zijn daar trots op, zegt de Britse EU-parlementariër en chef van de UKIP Nigel Farage in een interview met EurActiv.de. De Eu zou echter een extreem gevaarlijke opvolger van de totalitaire regimes van de 20e eeuw zijn. Ze kost Groot-Brittannië 150 miljard Britse Ponden per jaar en wil geen democratische verantwoordelijkheid op zich nemen.

  h**p://ejbron.wordpress.com/2012/10/20/interview-met-nigel-farage-ukip-ieder-land-zou-beter-af-zijn-zonder-de-eu/#more-27930

 3. Veteraan zei:

  De EU heeft totaal niet bijgedragen aan de vrede. Overal zijn de missies mislukt. Srebenica is daar een goed voorbeeld van, Libie en Afghanistan o.a. ook met hun mislukte missies en de talloze gesneuvelden en gewonden aan onze kant. Professor Smalhout heeft in zijn column in De Telegraaf dat ook prima weergegeven.

Comments are closed.