Somalische piraten durven de zee niet meer op

Een zucht van opluchting bij rederijen wereldwijd, die telkens hun schepen bloot moeten stellen aan een stel Somalische piraten, waartegen ondanks veel internationaal wapengekletter tot op heden weinig of niets gedaan wordt. Onze “democratie” is inmiddels zo ver doorgeschoten in haar bezorgdheid ten aanzien van burgers ( meestal van andere “zielige” landen), dat ondanks het feit dat piraterij al honderden jaren verboden is, deze activiteit  in Somalië  behoort tot de folklore en wellicht binnenkort tot een UNESCO werelderfgoed gaat worden. Hier dreigt echter nu een abrupt einde aan te komen, want naast Loch Ness hebben nu ook de wateren voor de Somalische kust hun eigen monster en de piraten weigeren uit angst voor dit monster nog langer de zee op te gaan.

 

Zoals u op de foto kunt zien, loop je als Somalische piraat dan ook sinds enkele dagen een ernstig risico.  Vaar je niets vermoedend op een tanker of een containerschip af , met de bedoeling dit te kapen,  in plaats van de lokale krant in Mogadischu rond te brengen en daar wat centen mee te verdienen, dan loop je een grote kans het boven gefotografeerde zeemonster plotseling uit het water te zien opduiken.  Het uniform is  bezaaid met talloze medailles en lintjes behaald tijdens eerdere heldendaden over de hele wereld,  te beginnen met het Klaaroverembleem uit Suurhuisterveen en dit monster  komt de piraten tegemoet waardoor er nog maar twee mogelijkheden zijn; 1. Vluchten,  2. of met succes politiek asiel aanvragen in Nederland, omdat  je je (begrijpelijkerwijs) vervolgd voelt.

Ja, lezers, Wimpie was toevallig even in de buurt om aan boord van het Marineschip de Admiraal de Ruyter zich te laten voorlichten over de acties van de daar gestationeerde matrozen. Nu maar dat kan aan ons liggen, hebben wij altijd het gevoel naar Willlem’s gezicht kijkend, dat het allemaal wat aan hem voorbij gaat, ( nee, wij zegggen niet dat Willem hier te dom voor is NEE , NEE hoor !) , maar het reisje met verblijf op zee zal hij wel niet via TUI geboekt hebben als een van de  momenteel zo in mode zijnde Costa cruises. Nee, Willem wilde zich voor laten lichten en dan schiet gelijk in Den Haag de gehele strijdkrachtenstaf in het gelid en belt moedertje Bea bezorgd op om te vragen wie er als babtsitter met Willem mee gaat. In dit geval was de eer aan de bevelhebber de strijdkrachten, Middendorp. Denk je carriëre gemaakt te hebben bij de strijdkrachten, moet je opeens twee dagen lang op Willem passen met als sanctie kielhalen indien er wat met onze nationale troetelheld gebeurt.

Of Willem nog even de bordjes “Te Koop ” rond zijn Vinex stulpje in Machangulo heeft rechtgezet vermeldt het verhaal (nog) niet, maar voor een  heer van stand is het natuurlijk maar een wip van Somalië naar Mozambique, zeker als je schip en helicopter ter beschikking hebt. Ofscoon dat met die helicopters  nog wel wat gevoelig ligt , zowel bij de Marine als bij de koninklijke familie. Zoals u weet kan er  van alles verkeerd gaan als er “toevallig”  een van  Amsbergs Wisje geëvacueerd moet worden. Hans Hillen heeft er nog een posttraumatische stress van over gehouden.

Wilem was een vent geweest, maar die missen ze al jaren bij de oranjes, als hij gezegd zou hebben ” Mams, mag ik de Groene Draeck van je lenen, ik ga eens even kijken hoe dat in Somalië met die piraten zit “, maar dat zal wel te veel gevraagd zijn.


8 Reacties

 1. check zei:

  Nou zeggggggggg laten we dat aub niet toestaan dat hij de GOUDEN DRAECK gaaat inzetten, zijn we gelijk weer elke dag tig miljoenen extra kwijt. Looser domme dikke Willem kan niks , nada , tidah , is een grote komedie met zijn velen op maat5 gemaakte operette uniformen. Een half jaar zo af en toe bij de KM aan het vreten en zuipen geweest, wat wij in onze termen kennen als de longroom die de Gouden bal heet en dan als afscheid een kast vol met medailles en gala uniformen te krijgen. Een piloten opleiding bij de Keuninklijke Luftwaffe en dan weer een vrachtwagen met uniformen en niet te vergeten een brevet voor alle type vliegtuigen te krijgen. zou het graag eens willen zien , maar dan graag vanaf een vliegveld pal bij de kust en hem alleen richting Noordzee te laten opstijgen. Kijken of hij van de grond komt ergo; ergens ver weg waar geen sterveling in de buurt woont weer te laten landen. Succes verzekert onze brokken piloot crashed zeker weten !

 2. Harry zei:

  @ Check , heb na lang wikken en wegen naar aanleiding van oa jouw advies maar de bank opdracht gegeven om mijn financiele reserves om te zetten in ” buitenlandse valuta ”
  Moet zeggen dat dat toch ook wel een lastige beslissing is om te nemen ..
  Uw geld opnemen meneer ? Maar waarom ?
  Nou dat had nogal wat voeten in de aarde . Ze hebben gewoon weinig geld want het duurt minstens 4 dagen om het om te wisselen .

  Moest eerst maar eens komen praten . Ze wilden er helemaal niet aan met als reden : ze zijn bezorgd voor mijn veiligheid !
  Ja MIJN veiligheid !
  Heb ze nog wel even verteld hoe ik over de banken denk , tjonge wat kunnen die lui sip kijken !
  Vervolgens heb ik de nodige info gespuid over het ESM gedoe , Europa en dat de mogelijkheid bestaat dat Europa gewoon al ons geld zal confisqueren , ze trokken helemaal grauw weg !
  Dat kon toch helemaal niet , dat geld staat op Uw naam .
  Nou die ratten zijn tot alles in staat , ze doen het gewoon als niemand een bom op dat rottige Brussel gooit .
  Zie hoe nuttig het is om sites als deze en ettelijke andere te volgen .
  Snap lang niet alles maar dankzij iedere dag info slikken raak je de meesten toch voorbij !
  Zie iedere dag weer verontrustende berichten , ben benieuwd wanneer de bom echt barst .
  En als hij niet barst , nou dan ben ik twee keer de wisselkoers kwijt , jammer dan .

 3. Harry zei:

  Zie tot mijn schrik dat dit verhaal op de verkeerde pagina terecht is gekomen , niet te hopen dat WA het leest , het zijn geen valuta waar jij in Griekenland of Argentinie mee kunt betalen , hoor Wimpie !
  Dit wil ik nou eens zelf houden !

 4. wim3 zei:

  Was ik maar gelovig dan kon ik het niet bestaande godje vragen of hij/zij/het bij de gratie gods (of is het chotspe?) deze familie met spoed in de tweede ring van Dante’s Inferno zou willen plaatsen.

 5. cathy zei:

  Harry 3 @ 4

  Waarom zou jij je bank uitleg moeten geven over het geld wat van jou is en wat je er misschien mee gaat doen, of liever niet mee gaat doen? Gaat ze geen fl.. aan!

  “t is van jou en ze hebben er niets mee te maken.
  Banken die bezorgd zijn over jouw veiligheid bestaan niet, het gaat alleen maar over hun eigen “veiligheid”= bonussen en investeringen van jouw geld in de elite.

  Iemand die tot op heden zijn eigen geld nog niet van de bank heeft gehaald is HET KWIJT !!!!
  Heus geloof me.

  Trouwens, ik ging naar mijn bank, haalde al mijn geld eraf, kon het zo mee nemen en kreeg van de bankmedewerker het advies om er goud voor te kopen, ja, echt en het waren geen tientjes, maar wat dikke nulletjes erachter. Zo gaat het in een ander land! (Landen: Frankrijk en Duitsland)

  Als we jonger waren geweest, waren we naar Canada verhuisd en heeeeeeel snel uit Europa vertrokken, want het gaat echt helemaal verkeerd en we zijn bang voor wat er aan gaat komen!

  (Wat dacht je van de schulden af betalen die de politiek voor iedere burger heeft gemaakt ????? Huis waar je je hele leven voor hebt gewerkt weer opnieuw verhypothekiseren, of je hypotheek verhogen, je spaargeld in beslag nemen, omdat onze overheid namens ons” welzijn” schulden voor je heeft gemaakt, let maar op, het komt er aan!)

  Pappen en nathouden gaat niet met een open wond, je moet erin snijden, de rot en het gezwel (EU) weghalen en opnieuw beginnen, duurt lang voordat het heelt, maar het is de enige manier om uit de narigheid te komen.

  Nu nog de EU opblazen tezamen met het hele nederlandse zooitje corrupte parlementaries hier in nederland, de oranje rovers weg en het wordt een stuk beter om adem te halen.

  Helaas, ik vrees dat er een ( burger) oorlog moet komen in europa en dat we dan dat zooitje geteisem pas kwijtraken. Dan komen er wel weer nieuwe, want mensen veranderen niet, nooit, maar dat duurt dan weer wat decennia, totdat…….de geschiedenis zich weer gaat herhalen.

  Ach, ik heb het al zo vaak, hier geschreven, moedeloos wordt je ervan.

 6. check zei:

  @ Harry,

  Ja dat vinden de bank pooiers niet leuk als je het tk micky mouse kleuries verruilt voor een andere non Euro valuta en ook nog eens bij een non Euro banks stalt. want het is nl de opzet om straks bij de grote wissel truc je waardeloze kleurie in te ruilen voor het vlm dubbeltje van ene Liefting m.a.w. rien ne vas plus OE geld is niet meer van Oe.

Comments are closed.