De Angela Merkel tornado treft Griekenland en Nederland is 5 miljard kwijt

De Duitse tornado; Angela Merkel,  treft vandaag  Griekenland, terwijl de ramen van het Ministerie van Financiën in Athene toevallig opstaan. Het resultaat ? Weg het grootste gedeelte van het aan de Grieken geleende geld. Hoewel, de centen om het nieuwe racecircuit aan te leggen zijn er nog wel hoor!

Mensen, wat worden wij in de maling genomen en erger nog, hoelang blijven wij dit allemaal nog accepteren. Ongetwijfeld herinnert u zich deze inmiddels “gouwe ouwe” nog gezongen door Jantje Kees de Jager, waarin hij verkondigde dat al het geld dat wij aan Grieken lenen met rente terug zou komen. In een latere versie hoorden wij hetzelfde liedje nog eens van onze margarinestudent Mark Rutte en staat het in ons geheugen gegrift. Ja,Ja !

 

Maar hoe anders en uiteraard veel waarheidsgetrouwer is de opmerking van de Nederlandse bewindvoerder bij het  Internationaal MonetairFonds, Menno Snel, die in een interview met het Financieël Dagblad niet uitsluit, dat onze overheid de Grieken een deel van de gemaakte schuld ( 7.8 miljard) zal moeten kwijt schelden.  En met het al vaker door ons  geciteerde voorbeeld van Argentinië voor ogen, namelijk een schuldenreductie van 70% en uiteraard geen rente, zou dat een strop van een kleine 5 miljard voor ons land betekenen.

 

 

Maar dat laatste mag voor Den Haag  geen probleem vormen, daar met het verhogen van wat belastingen her en der,  zij die schuld al weer gauw kwijt hopen te zijn, waarna het verdere ongelimiteerd boven de financiële stand leven en roven gewoon doorblijft gaan. Een begrotingstekort van 3% , op zichzelf al een financiële misser, 0% zou het op z’n minst moeten zijn werd u d.m.v. het Lente akkoord belooft. U weet wat daar  van over is gebleven. Een tekort van4.6 % is nu de actuele stand en Den Haag noemde dit onverwacht ?! Hoe bedenkt een normaal mens dit ? Nog 3 maanden geleden was het 3% tekort bereikt dank zij inspanningen van Alexander Pechtold en nu 4.6% hetgeen betekent dat Den Haag  circa 12 miljard boven haar stand leeft.  Maar geen probleem hoor, ofschoon dat  voor u wat anders zal liggen. Wat puntjes bij de BTW, geen hypotheekrenteaftrek meer, om er maar eens een  paar creatieve Haagse oplossingen  te noemen, los van de maatregelen die bij nacht en ontij worden bedacht,en die niet in de MSM staan maar u wel nog wat extra euro’s kosten. Daarover meer in een volgend artikel.

7000 man politie zijn  vandaag in Athene op de been. Het bezoekprogramma van Merkel wordt  geheim  gehouden en dat geldt ook voor de route van het vliegveld naar de stad en de wijze waarop zij die af zal leggen. Protestdemonstraties zijn vandaag verboden, maar de vakbonden hebben wel al aangekondigd, dat er stakingen zullen zijn. Griekenland krijgt voor de zoveelste keer een ultimatum, deze maal tot 18 oktober om de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen in werking te zetten. Zo niet, geen additionele ruim 30 miljard. Maar u weet, als dan gelijk de Luxemburger Juncker van mening is , dat de Grieken goed op weg zijn om de doelstellingen te halen, is dit slechts loos wapengekletter om u om de tuin te leiden en rustig te houden.

Cyprus wenst inmiddels 10 miljard, Portugal heeft zojuist uit diverse “potjes” weer  5 miljard erbij, zodat de leningteller daar nu op 78 miljard staat en geen politicus die het lef heeft om te zeggen “nu is het genoeg , wij stoppen met deze hele kolder, dan maar even door de zure appel heen, een aantal jaren armoe, maar dan is het einde van de tunnel bereikt”. Geen EU en zeker geen Euro, gewoon op basis van bi- of multilaterale overeenkomsten zaken doen, hetgeen garandeert dat je baas in eigen huis bent en blijft.

Overigens lezen wij, dat het IMF voor een hogere inflatie in ons land pleit, waardoor uw centen automatisch minder waard zullen worden. Bent u overigens  b.v. bij de Nationale Omroep Sprookjes gisteren iets tegengekomen over het in werking treden van het EMS ? Terwijl in Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot Brittanië de diverse nieuwsprogrammas hier uitvoerige aandacht aan besteedden, was het in eigen Tie Ta Tovenaar land oorverdovend stil. Slechts Sacha de Boer in een blauwe positie jurk die oeverloos lang over het falende beleid van de jeugdzorg kwebbelde , terwijl iedereen die zich een beetje voor o.a. de jeugdzorg interesseert weet dat het daar al ruim 40jaar een puinhoop is, werd ons ten deel.Maar gelukkig,  Andrè Rouvoet gaat nu een 2e commissie opstarten, zodat de resultaten van de 1e commissie Samson geëvalueerd kunnen worden. Misschien een goed export artikel voor ons land,  onderzoekscommissies, je kunt dan als 3e wereld land toch het imago ophouden iets aan democratie en slagvaardigheid te doen.

Ons advies, investeer snel in een voedselbank of gaarkeuken, wie doet er mee ?


4 Reacties

 1. jw zei:

  de griekse burgers die niks te eten hebben kunnen hier niks aan doen maar u kijkt naar de toekoms van ons land en dankzij u stem word het voor uw kinderen alleen maar erger zij zullen u dankbaar hier voor zijn.[voeselbanken kunnen u ook niet meer helpen]

 2. Tonnie zei:

  Schande dat we met z’n allen dit pikken,als ik jong was ging ik hier weg
  “koningshuis” dat niet deugt(smeerlappen)
  Zogenaamde regering van NIKS (Smeerlappen & Graaiers)
  EUROPA heeft allang afgedaan
  En de Euro helemaal.
  Rekenen kunnen ze niet in Den-Haag, waarvoor gaan we nog naar de stembus!
  Ik geloof er allang niet meer in.
  GELD = Eurootjes
  Macht= de baas zij over alles en iedereen. Maak ze maar arm!
  Terug naar de Florijn

Comments are closed.