Doel PvdA en VVD : Iedereen even arm

De polemiek over de door het nieuwe kabinet PvdA / VVD ( let vooral op de rangorde ) voorgestelde “bezuinigingsmaatregelen” zal voorlopig nog niet stoppen. Niet slechts het lezen van de artikelen die over de plannen geschreven worden is interessant, de echte waarheid  vindt u bij de soms honderden reacties onder de artikelen, reacties  die uiteenlopen van ” ik kan best nog iets missen, als het uiteindelijk maar een doel heeft” , tot “ik vertrek uit dit Ka U Tee land ” ,met alles wat er tussenin zit. Over één zaak is men het echter eens, de PvdA heeft onder leiding van Diederik Samsom een meesterzet uitgevoerd, die de VVD  en dan uiteraard met name Mark Rutte ongenadig alle hoeken van de onderhandelingstafel heeft laten zien. En als bonus inkasseert de PvdA nu ook de komende leegloop bij de VVD, de bedrogen VVD stemmers zullen misschien niet onmiddellijk hun heil zoeken bij de PvdA, maar in ieder geval hun stem deponeren bij partijen met wie de PvdA het traditioneel meer eens is. Een PvdA investering voor de toekomst, want regeren is vooruitzien.

In principe zijn  de aangekondigde maatregelen is gewoon  boekhoudkundige truckjes ,  die voorbij gaan aan de werkelijke problemen rondom de kosten in de zorg enz.  en met economisch rampzalige gevolgen. Woorden als “eerlijker verdelen” en het bekende “de sterkste schouders enz.”  zijn gewoon drogredenen en het resultaat van de wens van de PvdA om te komen tot een geniveleerde maatschappij, waarbij afgezien van de PvdA elite ( en mogelijk die van  andere linkse broeders en zusters)  zelf, ieder ander “gelijk moet zijn”.  De inkomens die het hardst getroffen worden door premiestijgingen en andere aangekondigde lastenverhogingen mogen nu ook de zorg voor opa en oma gaan betalen, die gewoon voor een dichte deur komen te staan als hun gezondheid het niet meer toestaat om zelfstandig te blijven wonen maar volgens bureaucratisch regels niet chronisch ziek of gehandicapt zijn.

Toen de Berlijnse muur viel, hebben veel westerse bedrijven onmiddelijk de kans gezien om een voormalig DDR bedrijf in hun branche te kopen om daarmee te trachten een basis te leggen voor een nieuwe groeimarkt. Zij kwamen grotendeels bedrogen uit, want los van de saneringsproblemen, de modernisatie die nodig was om een productief bedrijf te maken van de gekochte onderneming kregen zij te maken met een mentaliteit welke de linkse politiek in ons land alsmede de vanwege persoonlijke (premier’s ) belangen VVD nu tracht te herintroduceren. Iedereen d.m.v. lastenverzwaringen financieël dichter tegen elkaar aan te brengen, voert onherroepelijk tot het resultaat dat de nog steeds aanwezige harde werker er de brui aangeeft, iedere mogelijkheid om het kalm aan te gaan doen zal aangrijpen, of zal trachten het land te verlaten. Immers beloning is nog steeds de belangrijkste prikkel om te presteren, maar dit is een volkomen onbekend iets bij de overheid en haar onrendabelen. nergens in ons land kun je met een minimale voorlopleiding, mininale inspanning, maximale zekerheid dat gemaakte fouten je automatisch vergeven worden, zoveel verdienen als bij de (semi)overheid.

Uiteraard zullen er in ons land ook mensen zijn die blij zijn met de nieuwe maatregelen. Dan gaat het om de beroepshandophouders, werkonwilligen, migrantenprofiteurs, kortom een nog steeds en zeker door deze maatregelen groeiend legertje mannen en vrouwen die het zo wel best vinden. Waarom gaan werken voor een loon dat niet veel meer netto biedt dan een  aan elkaar gebreid steunpakket ? Zeker niet als je dan nog wat bijklust en zo op een inkomen komt waar een hardwerkende Nederlander binnenkort slechts van kan dromen. 1000 ( !) werkelozen werden in Rotterdam per bus naar het Westland vervoerd om ze aan te moedigen daar een baan te nemen. Zeven  accepteerden en de rest werd al moe bij het zien van een toekomstige werkplek. Dat betekent nog geen één procent van de handophouders. 

Het zou te kort door de bocht zijn om nu te stellen dat met iets meer dan een half miljoen werkelozen in ons land er 99% handophouders zijn, maar zonder Maurice de Hondt met zijn onbetrouwbare polls de consulteren, durven wij rustig te stellen, dat zeker ruim 50% van deze groep zich nog eens gezellig omdraait als u in de regen op uw fiets kruipt of in de file staat, want de trein is uiteraard vertraagd of rijdt niet vanwege …???? Aanpakken deze groep , de WW halveren bij niet accepteren van een baan. Achterstallig onderhoud in de plantsoenen, straatvegen, basisdiensten in de zorg, zoals schoonmaken, boodschappen doen of ouderen eens opvrolijken en bezoeken, gewoon maar een paar oplossingen.  Waarom kan dit b.v. bij onze Oosterburen wel en bij ons niet ?   

1.5 Miljoen mannen en vrouwen in ons land hebben een uitkering van welke aard dan ook. Uiteraard zijn daar een  aantal terechte uitkeringen bij, maar als wij soms zien in welke situatie deze uitkeringstrekkers leven, dan kunnen wij ons niet aan de gedachte ontrekken dat ook hier in grote mate met name bij het niet autochtone deel van onze bevolking misbruik wordt gemaakt van de door links zo graag aangeboden leuke dingen voor de mensen.

Dat de PvdA en in haar kielzog de VVD zich danig vergissen in het sterkste schouder verhaal zal indien de diverse aangekondigde maatregelen doorgaan zal gauw blijken. Niet iedereen wil arm zijn, zeker niet als hij ziet dat hij voor een geniveleerd maandloon aan de slag moet terwijl zijn buurman een zelfde inkomen ontvangt en daar niets voor doet. Nogmaals de ervaringen in de DDR toonden het aan. Reeds eerder schreven wij, dat zelfs nu veel voormalige DDR burgers de oude tijden van weleer natreuren. Geen zorgen, weliswaar wat minder geld, maar geen inspanning, geen prestaties. Is dat waar Samsom en Rutte voor gaan ?

Inkomen naar inspanning, maar dat is kennelijk vloeken in de kerk !

 


13 Reacties

 1. Henk / Paris zei:

  Laat ik maar even namens Check reageren, nieuws uit Rotterdam 🙂 :

  Tienduizenden inwoners van Rotterdam met een bijstandsuitkering moeten langs bij de Sociale Dienst voor een screening. Dit als basis voor een database voor werkgevers.

  Wekelijks krijgen 650 werklozen een oproep om langs te komen, schrijft het Rotterdams Dagblad. Ze worden uitgenodigd op het Werkplein van het UWV. Welke werkervaring hebben ze? Waar zijn ze goed in? Dat soort vragen worden gesteld.

  Met deze informatie werkt de Sociale Dienst aan een profiel van de bijstandsgerechtigden. Werkgevers. Bedrijven klikken de competenties aan die ze nodig hebben. Daarna volgt een lijst met kandidaten. Het gaat om het vinden van een betere match dan nu het geval is, verklaart de gemeente.

  Toch niet te geloven dat werkelozen dermate soft worden aangepakt, maar dat is nu eenmaal de dagelijks praktijk in NL geworden. Kopje koffie, koekje erbij, zit u goed ?

  Henk / Paris

 2. Joost Braakman zei:

  Geen burger in dit land zal ooit zijn huis of igendom met socialistische of communistisch rattengespuis delen.
  Bekijk Doctor Zhivago dan krijgt men de buik vol van socialisme en communisme .
  Socialisme is synoniem aan armoe, ellende. Kijk toch met je open ogen rond in de wereld. Voorbeeld Wit-Rusland is al meer dan genoeg.
  Een leger usurperende politici en ambtenaren heersen over de vrije burgers.
  Vrijheid is het meest kostbaarste goed wat we bezitten.
  Dit realiseren zich de heren in Den Haag nooit en ten nimmer.

 3. check zei:

  Muy Bien, Henri !

  Als je een prepaid carte hebt pleeg je kamikaze als je lang internet. Vandaarrrrrrrrrrrr \
  even een kort bericht van een ex medelander in voor hem den vreemde m.n. baggerland en stad waar ik ben geboren en getogen. De eerste dagen ach, je bent weer in je stad rdam en duk aan het sjouwen om je overvolle agenda als een gek nat te lopen. Dus je rent, rijdt en af te tioe maar beter het ovb nemen dat gaat sneller. dan vallen de schellen weer van je af je waant je in verweggistan want je komt amper een baggerlanbder tegen alleen maar zwart, stofdoeken, pyama en baardapen. op klaarlichte dag op een doordeweekse dag. motten die getgtegtever niet werken denk je gelijk. al die kopvodden met de onvermijdelijke jong en al die gasten met capuchon op. weet je dan begint het te wringen en wordt je weer uiterst agressief als je met de neus op de feiten wordt gedrukt.gek he hoe komt he noe dat die kopvodden in uiterst nieuwe auto’s rijden zo vroeg in de midVoor mij een raadsel want heb ze nog nooit achter de ramen gezien zitten.,

  maar het schiet weer op nog een paar dagen en adios baggerland veel plezier met marx beruttert en die andere goof die anarchist van de partij van de allochtonen. zijn jullie ff fijn genaaid . zal echt pijn gaan doen aan het poepertje let maar op !

 4. Arie Kanarie zei:

  Het is lonender een uitkering te trekken dan te werken in dit baggerland.

  En de banken? Die geven geen krimp als je iets extras nodig hebt om de kosten te betalen en te eten, ondanks forse overwaardes van onroerend goed en non-risico voor de banken geven ze niks, weet je hoe dat komt? Mag niet van de overheid!!!!

  De overheid stelt dat je je eigen huis op moet vreten als het moeilijk gaat, als je dat doet geeft de bank niet thuis en kun je dus op een houtje bijten in deze niet door de arbeiders veroorzaakte crisis. Nederland stort zich nu daadwerkelijk in een afgrond, en jammergenoeg behoor ik daar ook bij,…………………….. hoop nog even te kunnen eten en dan is het klaar, dan gaan we aan de bakstenenbiefstuk waarschijnlijk.

 5. jw zei:

  uw stem komt over dus niet zeuren straks heeft wilders het weer gedaan zoek gewoon een zonderbok denk aan de pvda,vvd maar stem daar gewoon weer op.

 6. Harry zei:

  Zo raar ook dat Wouter Bos die opstapte omdat ie te weinig tijd had voor z’n kinderen nu wel ineens heel veel tijd over heeft om zo’n sluw masterplan in elkaar te knutselen dat ie naast onze welvaart en passant ook de VVD oplost .

  Dit VVD beleid heeft ook niks met de VVD te maken waar ik haast 40 jaar op gestemd heb .

  Blij dat ik er de laatste paar keer niet ingetrapt ben , anders had ik me nu ook kapotgeschaamd .

  Mogelijk zien we Rutte en Sap binnenkort samen zitten hengelen of zo .
  Of ze gaan allebei hun memoires schrijven , daar zit dan een merkwaardige overeenkomst in , de teloorgang .

  En Dodo Samsom ( las op een andere site Viezerik Samsom ) , als lachende derde .

 7. Amsterdammertje zei:

  Een maatschappij besturen mag je nooit, NOOIT overlaten aan politici.
  Een overheid is prima, maar dan een van kundige doelmatige specialisten op de terreinen van de samenleving. Doelmatig, kundig, dienstig, integer en transparant en gecontroleerd.
  Weg met die arrogante zelfingenomen narcisten, klaplopers, uitvreters, statuszoekers… ga eens gewoon nuttig werk doen.
  En sorry aan alle gemotiveerde mensen met idealen om iets voor de samenleving te doen… ga niet de politiek in. Binnen 2 jaar ben je volstrekt verpest door partijpolitiek, pikorde, achterklap, fraude, zelfzucht, statusjacht, bedrog en gelieg, laat staan corruptie…: volg de media.
  Ga niet in de politiek

 8. Harry zei:

  Het wordt me steeds duidelijker dat de lach van Rutte dezelfde is als die van de gereformeerde oplichters en leugenaars .
  Kom uit een streek waar nogal wat van die huichelaars rondhangen .
  Als je die lui confronteert met hun foute gedrag gaan ze hard staan te lachen . Ze verdedigen zich niet eens .
  Kennelijk hebben ze zo iets van ” nou ja ze hebben me door , wegwezen ” .

  En dan zie je zo’n stijve plank wegbenen die als je hem zondag’s tegenkomt , net doet of ie je niet ziet . Als je hem groet reageert ie ook niet . Blind en doof (stom) dus .
  Spreek je hem later daarop aan dan is het antwoord ; ” ja , maar ik zie jullie de hele week al , dat is genoeg . De zondag wil ik voor mezelf .
  Hij heeft je dus wel opgemerkt .
  Op de dag des Heeren moet ie z’n rotstreken gladpoetsen met de oppergod zeker .

  Geloof nooit dat er een god is , mocht dat wel zo zijn dan hoop ik dat die hem GVD eens flink te grazen neemt .

  En ons eigen lachebekje ook graag !
  Want ik zie niet in hoe wij daar voorlopig van af komen .
  Zonder revolutie zie ik hem niet gaan .

  Zullen we dat dan maar doen ?

 9. Willem zei:

  Nederland heeft een dictator nodig. Nee niet eentje alla Chavez ! Iemand die hart heeft voor Nederland maar met harde hand orde en discipline gaat afdwingen.
  Iemand die de bekende familie uit Den Haag op het vliegtuig zet (ze hadden toch al een oogje op Mozambique) en van de helft van de departementen in Den Haag appartementen laat maken.
  Kortom, orde op zaken in Nederland !

 10. wolfy zei:

  In ieder geval is Willem het met mij eens.
  Hr Braakman heeft het niet erg door wat het echte communisme betekent.
  Ik weet dat het niet werkt omdat velen gewoon niet willen delen omdat zij nu eenmaal niet sociaal zijn en zelfs dieven.
  Nog een keer dan, COMMUNISME BETEKENT SAMEN WERKEN SAMEN DELEN.
  Dat werkt alleen als U geeft om alle mensen en als U het geen moer uitmaakt, dan toch zal U voor hetzelfde loon moeten werken.
  Vandaar dat alleen een goede Dictator in sommige landen eenheid kan brengen.
  Voor allen een goed leven en een rechtvaardig leven.

  Gegroet.

 11. Arie Kanarie zei:

  Volgens mij is het allemaal een rookgordijn,………….. lullen over de ziektekosten en andere plannen die geen aandacht krijgen lekker doordrukken. Leer mij die politieke achterbaksheid kennen.

  We lanceren plannen die niet eens goed doorgerekend zijn, hoe debiel kun je zijn. Dat is hetzelfde als een aannemer een huis te laten bouwen met alle toeters en bellen en achteraf over de rekening zeiken.

  Een totaal verachtelijk bestuur is er nu aanwezig in Nederland, totale incompetentie of enig vermogen om normaal na te denken. Dat krijg je er van als je vriendje Jordje Kelder is die mensen als Moskovitch de grond proberen in te trappen, waarschijnlijk is dat ook het nivo waar Kelder zich bevind, een onderkruipsel eerste orde, dat verklaart zijn achternaam ook waarschijnlijk, Kelder.

 12. wake-up zei:

  Ook al zouden al die miljoen mensen gaan werken daar ga jij of ik geen cent op vooruit.
  Ons geld word weggegeven aan de privé banken. De overheid leent geld Zij creëren geld uit het niet en door de hoge rentes word het steeds meer.
  Wij moeten dit gaan betalen.
  lees hier deze blog politiek-voor-dummies-binnenkort-iedereen-zo-arm-als-een-kerkrat

Comments are closed.