Koophuis misere in een klap opgelost ; het reddingsplan.

Zoals u weet wonen alle redactieleden van GEENNIEUWS in het buitenland. Niet omdat wij een vooruitziende blik hadden en een kabinet Rutte 2 wilden ontlopen. Het kwam er gewoon zo van en bevalt tot nu toe prima. Dit betekent, dat je soms tijdens een virtuele redactievergadering medelijden op voelt komen met de gemiddelde Nederlandse burger die middels de sprookjes  van de NOS , half juiste berichtgeving van de MSM in de waan gelaten wordt dat het allemaal wel goed komt, Griekenland zijn leningen MET rente terug zal betalen, evenals de andere noodlijdende landen, waar zich binnenkort Frankrijk aan toe zal gaan voegen ( daarover later meer ). En dan denk je, hoe kan nu bijvoorbeeld de huidige koophuizen misere uit het slop getrokken worden, want dat kost vele landgenoten slapeloze nachten. Wij hebben DE oplossing :

 

Er staan in ons land op dit moment circa 770.000 koophuizen te koop en dat moet veranderen. Van het kabinet heeft u niets te verwachten

a) omdat zij uw geld liever uitgeven aan b.v. ontwikkelingshulp  of andere niet noodzakelijke projecten waarover wij regelmatig berichten  b)  omdat het een stelletje onrendabele plucheplakkers aan fantasie ontbreekt om met iets nieuws creatiefs te komen.

Is het u trouwens wel eens opgevallen, dat bijna  iedere regelmatig  voor de TV camera’s verschijnende politicus ( a) een soort soufleuse achter zich heeft staan ? Let er maar eens op, meestal gaat het om een langharige blonde pop, die snel even de juiste teksten influistert aan de ondervraagde bewindsman of vrouw en die pop heet  “woordvoerder” . Zodra deze W.V. niet meer in de buurt is en de interviewer vraagt wat door, zie je  onmiddelijk deze ondervraagde hulpeloos om zich heen kijken, contact zoekend met de reddingsboei net als de kleuter die in de IKEA ballenbak zijn  moeder is kwijtgeraakt. Je moet er in het normale bedrijfsleven maar eens om komen. je kunt gelijk de biezen pakken, maar ja in het bedrijfsleven wordt er iets van je verwacht, ben je voor zaken verantwoordelijk en dat kun je van de politiek nauwelijks zeggen.

Maar goed ons verkoophuizen reddingsplan : Met de aankoop van een koophuis, flat, appartement, ontvangt de NIEUWE koper AUTOMATISCH een VERBLIJFSVERGUNNING voorons land !

Geniaal of niet ? Iedere Somaliër, Afghaan, Irakees, Syriër, maar zeker niet te vergeten de bewoners van de Balkan en de voormalige Oostbloklanden schrapen al het geld dat zij bezitten bijeen, stappen op de KLM, nadat zij via FUNDA het voor hen geschikte pand gelokaliseerd hebben, komen op Schiphol aan, zwaaien met het voorlopig koopcontract en worden door de Marechaussee gelijk via de VIP wachtkamer ons land binnengeleid. Uiteraard staat er op Schiphol een auto met chauffeur klaar van een op dat moment afwezige bewindsman of vrouw  om de zojuist binnengekomen familie naar hun nieuwe huis te brengen, waar in samenwerking met ministerLilian Ploumen en IKEA het huis reeds volkomen is ingericht aan de hand van een eerder door de nieuwe bewoner verzonden wensenlijst.

Moet u eens opletten, hoeveel huizen via deze geniale meesterzet verkocht worden.

En…. niet te vergeten , de door vele vaderlanders en politici zo geroemde multi culturele samenleving krijgt een enorme boost. In praktisch iedere straat in ons land staat wel een huis te koop en als u ’s morgens wakker wordt, heeft u opeens niewe buren, schapen voor de slacht in de tuin naast u, kortom er begint voor u en de omliggende bewoners een geheel nieuw leven dat ieder op de kwelbuis vertoond reisprogramma van Floortje Dressing laat verbleken tot een stukje onbenul ( wat het trouwens al geruime tijd ook is ). Uw kinderen leren waar zich  het oosten  bevindt zodat zij gericht kunnen bidden, uw puberende zoon kan zien hoe je snel een ramkraak pleegt, en binnen de kortste keren loopt uw opstandige echtgenote gewoon netjes 3 meter rechts achter u.

Mocht u aanvullende voorstellen hebben, uw weet het even contact met ons opnemen en dan zullen wij bekijken of deze uitbarsting van creativiteit nog verder verbeterd kan worden.


6 Reacties

 1. Arie Kanarie zei:

  Is dit geen oud nieuws of voorstel, het is toch al zo? Kom maar binnen met je knecht en voila huisje boompje beestje,…………………

  Maar de problemen worden nog groter in Nederland en die problemen worden aangejakkert door de niet voorzienende overheid, ik zal het uitleggen;

  De banken hebben stuk voor stuk van de overheid een stop gekregen om hypotheken te verlenen, een verbouwing te financieren, of uberhaupt maar te denken dat alles zichzelf vlottrekt. Ik hoor deze verhalen van mijn accountant en tussenpersoon van de verzekering. We gaan straks in Nederland een nieuw fenomeen zien en dat is de volgende:

  we hebben straks vermogende armen.

  Wel een huis met een riante overwaarde maar bijna geen inkomen om het eigenlijk te betalen, ik noem eigen ondernemers die de omzet in elkaar zien kakken en dus ook hun inkomen of een arbeider in loondienst die ontslagen wordt en geen inkomen meer heeft om zijn hypotheek af te lossen. Aan deze groep mensen wordt niet gedacht, en mocht je denken dat je geld kunt lenen om de storm te weerstaan dan zijn die wegen gesloten. Er wordt alleen op basis van inkomen gerekend wat je mag lenen, arbeider 4.5x het bruto jaarsalaris en de eigen ondernemer 3.5x. Een aantal jaren gelden waarin de mensen hun hypotheek afsloten waren deze eisen anders.

  Kortom, straks heeft 70% van de nederlanders eigenlijk de inkomsten niet om het huis te kunnen betalen.

  Kortom, je eigen huis opeten om de storm door te komen kan dus niet. Je zou je huis kunnen verkopen om van de problemen af te zijn, sta je aan de wegkant met 2 ton, en dan? Oooh ja een ander huis kopen natuurlijk, je moet een dak boven je hoofd. Deze overwaarde MOET je in je nieuwe huis stoppen dus weer ben je aan handen en voeten gebonden door de overheid.

  Je hebt geen vrije keuze meer, het lijkt er op dat er een masterplan in werking is gezet die moet voorkomen dat de hypotheeksom van alle hypotheken opgevangen kan worden door de banken zonder dat zij direct omvallen of aan het staatsinfuus moeten. Het is een opdracht van het IMF lijkt het wel.

  Er zijn meer problemen die worden gemaakt dan opgelost in Nederland, die problemen worden gemaakt door politici die de ballen verstand hebben van het normale leven. Ik noem een Stef Blok, wat heeft die eikel ooit nou gepresteert, buiten het stiekeme muizerige gedoe waar hij nu mee bezig is.

  Nederland wordt uitgeholt van onder af. En het interesseert de overheid geen ene reet, als zij de overheidsuitgaven maar genivelleerd hebben en de staatskas op orde hebben, dat U straks op straat staat is dan jammer.

 2. andre zei:

  kerst staat weer voor de deur! bekijk eens je brandverzekering en wees creatief met kaarsen. jan hommen kon het heel mooi verwoorden dat ie meer tijd nodig had om orde op zaken te stellen en zei het heel simpel “er is geen markt en er zijn geen kopers”

 3. Michael zei:

  Rente verplicht op 0%. Bijv de Blije Bank of fair4all / LETS-kringen.

  Bank verdient pas bij eventuele verkoop huis. Door nul procent rente kun je schuld aflossen. Verkoopprijs snel hoger dan schuldbedrag. Gesteld bij verkoop in een verdeelsleutel.

  Discussie HA ook meteen finish. Bij stijgende hizenprijs verdient bank meer en andersom. Banken worden verplicht zo goedkoop mogelijk te werken in geval van verdienen op provisiebasis ipv met rente op schulden.

 4. Amme Hoela zei:

  Leuke satire!
  Hier mijn twee centen voor een oplossing van de huizenmarkt.
  1. De overheid moet alle banken nationaliseren.
  2. De HRA wordt onmiddellijk en geheel afgeschaft.
  3. De rente op hypotheken wordt dusdanig verlaagd, dat het netto resultaat (met HRA) hetzelfde is.
  4. Ook woningcorporaties ktijgen deze “korting”, zodat huurprijzen omlaag kunnen.
  5. Salarissen bij de banken kunnen nooit hoger zijn dan 120.000 euro, de rest wordt bevroren op de nullijn.
  6. Deze maatregelen leveren zoveel op voor de overheid, dat alle andere bezuinigingen niet hoeven te worden doorgevoerd.
  7. Banken worden gescheiden in a) Spaar en Leen banken en b) Inversteringsbanken. Beiden takken zijn volledig onafhankelijk.
  8. De overheid gaat naast de Euro de Nieuwe Gulden invoeren, die niet rente dragend is.Hypotheken kunnen geleidelijk overgezet worden op niet rentedragende leningen (wel adm. kosten e.d.).
  9. Nederland gaat weer een Gouden Eeuw tegemoet!

 5. attie zei:

  Het klopt wel, als je maar met een som geld komt waar je een of ander huisje van kunt betalen, ben je meteen ingezetene.Dan laat je je inschrijven. De mensen rekken het nog even dat ze een paar maanden te eten hebben en gaan vervolgens hun bijstand aanvragen.

  Hoe heel anders gaat het met nederlanders die jaren in het buitenland hebben gewoond,hun huis daar niet kunnen verkopen en dan toch besluiten meestal uit heimwee terug te keren.

  Je hebt sowieso vrienden nodig als een kontaktadres,vervolgens moet je achter je bsn aan en eventueel je deel van de aow. Dat gaat al moeilijk,maar tenslotte krijg je toch nog je deel met terugwerkende kracht. Nu komt het moment van inschrijven bij een woningcorporatie ter sprake.Daarvoor is een BSN nummer niet genoeg,er moet een bankrekening in Nederland zijn en ten bewijze daarvan dient een tientje via telebankieren overgemaakt.Het kontant aan het kantoor betaalde tientje is zoek en zal nooit meer boven komen.Dat gaat de ambtenaren boven hun pet.
  Via een vriend van een vriend kan dan het beruchte tientje worden overgeboekt en ben je ingeschreven.Dan kun je inloggen vanaf je eigen e-mail adres en aangeven welk huis je eventueel wel zou willen huren.
  Intussen moet je weer terug om je zaken te regelen en loopthet helemaal mis met de pincode en de pas.
  De pas moet nl. in het Koninkrijk geactiveerd worden.Na veel gedoe en veel telefoneren met bankpersoneel is het dan zo ver en kan de vriend de betreffende pas op eigen kosten aangetekend opsturen.

  En nu is het dan wachten of er een huis in jouw leeftijdsgroep en met betaalbare huur in zicht komt.Als je pech hebt moet je aan loting meedoen en dan kan het nog heel lang duren.

  Alle betrokkenen zijn doodop en moeten eerst herstellen.Van alle bureaucratie.
  Het Nederlandschap is niet een begeerlijk iets. Het is een LAST, behalve natuurlijk voor de BOVENONSGESTELDEN.

Comments are closed.