Nieuw regeerakkoord : Bruggen slopen

De onduidelijkheid en ontevredenheid omtrent de gevolgen van het door VVD en PvdA gesloten regeerakkoord groeit en de dreigende schaduw van een motie van wantrouwen die PVV leider Wilders voor a.s. week aankondigde hangt als een donkere wolk boven de combinatie Rutte – Samsom, waarbij zoals steeds duidelikjker wordt in ieder geval Mark Rutte weer eens zoals wij inmiddels van hem gewend zijn, niet wist hoe het nu echt met de cijfers zit. Het wordt dus pompen of verzuipen, waarbij die laatste optie in feite met de “kennis van nu” , nog wel eens de beste zou kunnen zijn. In ieder geval heeft onze gast-schrijver hier eens hard over nagedacht en om de politiek behulpzaam te zijn alvast de twee eerste pagina’s van een nieuw regeerakoord :

 

 VVD en PvdA delen een verwoestbaar geloof in de toekomst, een rotsvast wantrouwen in wat Nederlanders samen voor elkaar kunnen krijgen en de diepe overtuiging dat ons land de komende jaren een labiel en een minder krachtig kabinet nodig heeft om hiervoor kracht en energie te verspillen. Als volkspartijen met geen enkele steun in brede lagen van de bevolking zien wij het als onze opdracht om bruggen te slaan. Tussen Den Haag en Tokyo. Dus niet tussen stad en landelijk gebied. Niet tussen rijk en arm. Niet tussen jong en oud. Niet tussen hoog- en laagopgeleiden.Niet tussen mensen die in elke uitdaging een verandering zien en mensen die vooral bezorgd naar veranderingen kijken. Deze coalitie wil de onderlinge verbondenheid, het optimisme en de kracht van Nederland naar de knoppen helpen.

Dit regeerakkoord weerspiegelt niet onze zoektocht naar het beste van twee werelden. Wij hebben ons laten verlammen door verschillen of het tegenhouden van plannen van de ander; wij zoeken geen inspiratie in wat ons bindt. Het land heeft samenwerking nodig en daar vroeg de kiezer op 12 september niet om. Dus reiken wij elkaar niet de hand en halen we het slechtste uit elkaar. Dat maakt grote hervormingen en noodzakelijke doorbraken onmogelijk: in de zorg, op de woningmarkt, op de arbeidsmarkt, in het buitenlands beleid en op energiegebied. Hervormingen en doorbraken waardoor Nederland zwakker uit de crisis komt.

De ene partij is beducht voor een overheid die in de weg loopt. De andere partij vreest een overheid die mensen in de steek laat. Samen kiezen we voor een overheid die mensen in de eerste plaats als consument ziet, als burgers die de ene keer zelfstandig, de andere keer samen de toekomst van Nederland vormgeven. Een onbetrouwbare overheid die geen kansen biedt en geen grenzen stelt; die minimaal beschermt en maximaal belemmert.

Wij zijn er niet van overtuigd dat het goed is voor onze samenleving en onze burgers om ruimte te maken voor initiatief en ondernemerschap. En wij weten dat het onverstandig en a-sociaal is om er te zijn voor mensen, die mee kunnen komen. Ieder mens is allereerst zelf verantwoordelijk voor succes in het leven en de mogelijkheden daartoe willen wij zo min mogelijk maken. Altijd zullen wij de ogen sluiten voor de mensen die het zonder extra zetje in de rug niet kunnen redden. Wij willen Nederland zwakker uit deze crisis laten komen. Met een malafide beleid: dus brengen wij de overheidsfinanciën niet op orde en stimuleren wij innovatie en duurzame technologie niet. En op een a-sociale manier: dus verdelen wij de lasten niet eerlijk en richten wij onze collectieve voorzieningen zo in dat ze ook voor latere generaties niet meer toegankelijk blijven. We investeren niet extra in onderwijs en stellen lagere kwaliteitseisen aan leraren en schoolleiders. Ook dat is malafide en a-sociaal.

Arie Kanarie


6 Reacties

 1. jw zei:

  wij zijn door rutte,samson compleet monddood gemaakt .rutte is de slamiel van de politiek of een landverader die huigeld eu daar word niet op bezuiningt wat hier word bezuiningt word in de EU verkwanselt.

 2. Amsterdammertje zei:

  Koopkracht effect voor 100K verdiener in SP plan: -15,5%!!! CPB heeft het effect van het zorgplan van de SP doorgerekend en komt met 8% koopkracht verlaging voor 100K verdieners, verder wil de SP de hoogste schijf naar 65% brengen, de vermogensrendementsheffing verhogen, de hypotheekrenteaftrek beperken en allerlei inkomensafhankelijke heffingen toepassen. Dat dit niet zal werken in een economie moge duidelijk zijn, maar goed de jaren 70′ in de herhaling bracht Nederland ook naar een punt waar men er achter kwam dat socialistische herverdeling de taart kleiner en kleiner maakt. Wie denkt dat de economie een taart is die je op iedere manier kunt verdelen en dat volgend jaar de (bestolen) taartenbakker weer net zoveel zijn best zal doen als het vorige jaar komt bedrogen uit. Zo werkt het niet.

 3. Henk / Paris zei:

  @ Amsterdammertje : Zo weinig verdienen en bijdragen aan de maatschappij, maar wel een auto…. dat kan allemaal!! (niet dus)

  Nederland bestaat voor het merendeel uit netto-profiteurs!!! Daar gaat dit landje van naar de verdommenis! En voor de goede orde: iemand die netto 150 euro betaalt aan belasting, betaalt dus feitelijk geen BTW; want die BTW wordt hem/haar langs andere kanalen in de schoot geworpen!!!!
  Ooit iemand doodleuk horen zeggen dat iemand met een uitkering ook belasting betaalt… Die heeft het lekker begrepen, maar niet heus! (belasting betalen over geld dat je krijgt zeker???)

  Van mij mag het allemaal nog veel strenger en harder! Uitgezonderd mensen die er echt niets aan kunnen doen (geestelijk/lichamelijk gehandicapt etc.) maar die worden heus wel ontlast, dat blijkt OOK uit deze cijfers, want ik ken weinig geestelijk gehandicapte bankdirecteuren…. (hoewel links NL daar natuurlijk weer een zure opmerking over zal maken; u begrijpt wel wat ik bedoel!)

  Henk / Paris

 4. cathy zei:

  rutte zit aan de bilderberg band van bea en doet daarom alles om weer in het zadel te komen, zelfs zijn eigen partij naar de klo….helpen.

  Onze opperrover Bea is ondertussen al een tijdje bezig om op onze kosten naar de shell landen te gaan om haar portefeuille te verstevigen samen met de pampameid en haar dikke slaaf, zodat ze weg kunnen zodra het ze te heet onder de voeten gaat worden.

  Er is niet een land in europa waar ministers en kamerleden buikspreekpoppen en spindokters nodig hebben omdat ze anders niet uit hun woorden kunnen komen en niet weten en nog minder begrijpen wat ze moeten zeggen!

  Dat is ( was) nederland. Bye Bye, zwaai, zwaai maar met je handje een gedegradeerd land tot onder de zeespiegel, vol met rovers en onbenullen!

 5. check zei:

  heb de kwelbuis aan oohhhhhhhh die marx beruttert wat een maffert. maar ze zitten er maar en vullen hun corrupte zakken.je zou ze gelijk tegen de muur zetten.

 6. Harry zei:

  Rutte heeft een linkse coup gepleegd en we zijn de klos .
  Van het socialistische koor had je zoiets kunnen verwachten , maar zó erg …………. . Had ik even in m’n onnozelheid nog het idee dat de pvda weer een beetje die oude arbeiderspartij was geworden , weer mis !
  In plaats van een noodrem op de kosten van de allochtone visite te gooien , kleden ze ons uit . Niemand heb ik nog gehoord over deze kostenexplosie , wie gooit dat in de groep ?
  Waar Wilders het heeft over ruim 7 miljard , wat door niemand is tegengesproken en dus erg voorzichtig en kennelijk onweerlegbaar , becijfert Lakeman minstens een drievoud van dat bedrag .
  Zonder die volstrekt overtollige instroom zouden we weinig financiële zorgen kennen .

  Rutte dient verwijderd te worden , het is een linkse mol .
  Heb onderhand meer vertrouwen in Holleeder dan in lachebekje .
  Misschien zou een gebroken kaak Rutte ook wel eens goeddoen , kan die eeuwige grimas in de ijskast .

  Laat Wiegel het maar een tijdje overnemen tot het gezond verstand is weergekeerd binnen de VVD .
  Anders wordt het een “groen linksje” .

Comments are closed.