PvdA, staatssecretaris Martin van Rijn, graaien en huichelen

Je moet het de PvdA toegeven, ze zijn er altijd snel bij als het gaat om de in de politiek gangbare haast frauduleuze spelletjes te spelen. Is daar aan de ene kant de kersverse staatssecretaris Co den Daas, verdacht van malversaties bij het gebruik van o.a. een dienstauto, hebben wij nu Martin van Rijn, kersverse nieuwe PvdA staatssecretaris die met droge ogen durft te beweren dat hij om het land te dienen ( !?)  een salaris van € 469.000 per jaar in gaat ruilen voor de schamele € 135.260  die een staatssecretaris ontvangt. Maar daar houdt het nog niet mee op, want  van Rijn heeft de zgn. PvdA erecode getekend!

Laten wij nu in onze naïviteit denken, dat dit een code is, waarin je als PvdA lid  belooft zo veel mogelijk aan jou toevertrouwde belastingcenten te verkwisten, nee het gaat er om , citaat  : “Sober en dienstbaar, Politici zijn dienend aan de mensen die hen verkozen hebben tot hun vertegenwoordiger. In de manier waarop we politiek bedrijven stellen we het belang van kiezers en van de partij vanzelfsprekend boven ons eigen belang. We gaan verantwoord om met de aan ons toevertrouwde publieke middelen. En natuurlijk willen wij niet het onderste uit de kan als het gaat om persoonlijke geldelijke beloningen of andere tegemoetkomingen “.

Waarschijnlijk zult u net als wij, uw ogen uitwrijven bij het lezen van dit gedeelte van de tekst welke wij tegenkwamen bij de PvdA erecode. je bent haast geneigd onmiddellijk naar de oogarts te gaan en je te laten controleren op een spontaan opgetreden  leesafwijking, maar nee, leest u zelf maar even mee .

Deze door vaderlandsliefde en toegewijdheid  aan zijn partij bewogen politicus levert zo maar spontaan 330.000 euros in, om het land te gaan dienen.  Maar hoe zat het ook weer met de door de PvdA zo gehekelde “graaicultuur” waar o.a. Wim Kok in een later stadium opeens van vergeten was wat dat inhield. De afspraak was, dat onrendabelen die een ( semi) overheidsfunctie bekleden of hun toevlucht gezocht hebben bij organisaties die dicht tegen de overheiod aanschurken niet meer zouden mogen verdienen dat de zgn. Balkenendenorm, die rond de € 187.00 zit. Van Rijn die zijn zijn hele werkzame leven doorbracht bij de overheid, was sinds 2008 CEO bij PGGM , een pensioenfonds dat sterke banden met de overheid onderhoudt om niet te zeggen in feite een overheidsorganisatie is. Daarvoor , zoals gezegd, sleet van Rijn zijn dagen bij diverse ministeries, totdat hij bij de PGGM geparachuteerd werd.

En opeens weet de PvdA zich te herinneren dat er marktconforme beloningen betaald moeten worden en worden alle principes over boord gezet, nogmaals zoals al  zeer veel bekende PvdA -ers dat deden. Nog recentelijk zei de inmiddels tot minister van Ontwikkelingssamenwerking en Handel, Ploumen die als voormalige partijvoorzitster van de PvdA aan de wieg stond van de erecode dat ” ‘grootverdieners’ niet in aanmerking komen voor een ministerschap ” . Formeel  gezien is van Rijn geen minister, ofschoon…….? En was het niet PvdA partijvoorzitter Hans Spekman die onlangs nog stelde dat binnen de partij wij elkaar  op zulk gedrag durven aanspreken, waarbij als dat niet helpt, wij mensen die zich misdragen moeten  uitsluiten van vertegenwoordigende functies namens de PvdA”.

Een dit weer zoveelste voorbeeld is kenschetsend voor de graai en grabbelnatuur die inmiddels in de gehele politiek en ambtenarij is geworteld. Frapant verschil tussen de VVD  en de PvdA, is dat de VVD-ers gewoon rommelen zonder  te verblikken of te  verblozen, maar de PvdA telkens weer durft te beweren dat dit gedrag niet bij hun partij behoort.

Wat is slechter ? Ach wij raken aan beide gewend. Rest de vraag welke handige truc er  is toegepast om van Rijn te bewegen deze stap te maken.


4 Reacties

 1. check zei:

  dacht dat jullie slimmer waren, althans heb ik zo vaak geschreven. Uitgesteld rabat d.w.z. dat je natuurlijk niet tijdens het grote pluche zitten en behalve je volvreten aan mooie onkosten posten, auto met chauffeur, eten, reizen en slapen (vaak met de hele familie, vooral tegen de Kerst even naar de Antillen) in 5 sterren gelegenheden, je na het einde van de rit, je zakken op een vreselijke manier kan gaan vullen. In de scheepvaart m.n. op lijndiensten waren er internationale conferenties elk jaar , waar de prijzen op bestemmingen samen werden vastgelegd. Daar mocht je als rederij NOOIT van afwijken , afspraak was afspraak en deed je dat wel dan werd je als rederij eruit gegooid met alle nare gevolgen vandien. Maarrrrrrrr de conferenties waren nog niet afgelopen of vele deelnemers snelde als een speer naar de telefoon om hun grootste klanten de nieuwe vrachtprijzen door te geven, hetgeen meestal op een fikse verhoging kwam te staan. Maar tegelijkertijd werd er bij gezegd dat zed dat aan het einde van het jaar wel goedmaakte m.n. dat men een xxxx percentage zouden terug storten , hetgeen uitgesteld rabat werd genoemd.

  Dussssssssss je gaat daar in het zwaar gestoorde lkrankzinnige hof op het pluche zitten, deelt de ene subsidie en privilege , opdrachten aan je vrienden en bedrijven uit en verlangt als je de deur achter je dichtslaat daar in den Haag een mega job ( waaar je alleen maar om lekker te vreten langs gaat) die miljoenen afschuiven. Dat doe je zo een tig keer bij al die geholpen contacten en je bent in no time helemaal gevuld en binnen. Kijk beste lezers onder OE dat is op zijn baggerlands dus NIET corrupt, je hoort het vullis er nooit over, terwijl iedereen het kan weten en zien.
  Voorbeelden te over CVK en dan met tig commissariaten of zo ergens in een land met de hele clan waar je met een paar mio per jaar en volledig zonder kosten zeer riant als een miljonair kan leven en wonen.

  Dus hoezoooooooooooo ? zijn we hel blond, kleuren doof of steken blind ??????????????????????????????????????????

 2. Jan zei:

  Buitenlanders worden door eigen Advokaten in de auto gedrogeerd en dan afgeleverd bij een arts en zo krijgen ze alle nederlandse uitkeringen !!!!

Comments are closed.