SS Rotterdam, Woonbron en Ella Vogelaar zit weer op rozen

De champagnekurken konden knallen bij woningbouwcorporatie Woonbron, want de SS Rotterdam is verkocht. Dat Woonbron dacht dat het verbouwingsproject tussen de 6 en de 10 miljoen zou kosten, maar zoals u kon lezen werden dat 265 miljoen!  Zie hier een kleine filmrapportage . Dat het door Woonbron geleden verlies van 230 miljoen uiteindelijk door de belastingbetaler betaald zal worden mag inmiddels bij dit soort “ondernemersactiviteiten” van politici, ambtenaren en hun gekochte vriendjes duidelijk zijn. De Rotterdam werd verkocht voor 30 miljoen. Dat de toenmalige Woonbron directeur bij zijn ontslag ook nog een afkoopsom van ruim 4 ton meekreeg, ach in het Holland Casino moet dat kunnen. Maar hoe zit het met Ella Vogelaar, de toenmalige minister van WVS onder wiens deskundig oog  het drama begon en die als eindverantwoordelijke ( Minister WVS) het groene licht gaf voor de aankoop en die niet ingreep bij dit megalomane project.

Nu, wij kunnen u melden dat het heel goed gaat met Ella. Ja ze moest nadat zij door de toenmalige PvdA baas Wouter Bos aan de wal gezet was natuurlijk wel even bijkomen, dus schreef Ella samen met haar partner een boek waarin haar lijdensweg wordt beschreven. Ella voelde zich zoals zoveel falende politci verraden en miskend, want zij had immers grootse zaken voor met ons land ( die allemaal jammerlijk mislukten). Maar Ella is er weer helemaal bovenop hoor !. Zij is sinds juli dit jaar de groote baas bij woningbouwcorporatie MITROS en  dan niet voor niets. Tellen wij vlot even alle beloningen van Ella bij elkaar op, dan moest MITROS in 2011 al ruim € 180.000 voor de “diensten” van Ella neertellen.

En wat te denken van de bijbanen van deze handige Vogelaar :

 Zelfstandig Adviseur/Interim-manager  Voorzitter bestuur LVG (Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn) Voorzitter RvC Cition BV (parkeerbeheer Amsterdam) Lid RvC Mn Services (pensioenuitvoerder) Voorzitter bestuur Nisa for Nisa (vrouwencentrum Amsterdam-Slotervaart)

 Lid RvT Stichting Resto VanHarte

 Lid RvA Fourstar Groep (Europees opererend re-integratiebedrijf)

 Lid Klachtencommissie Governance en beloning MBO

 Lid Adviesraad RAI vereniging

 Lid Adviesraad kappersbrancheorganisatie ANKO

 Lid Visitatie Commissie voormalig rijksmusea

en geef toe, daar kun je de winter wel mee doorkomen . En weer een overtuigend bewijs, dat in de politiek en het hele daaraan vastklevende ondoorzichtige web  van nepotisme en belangenverstrengelingen het uitstekend toeven is. En mocht u zich Ella niet meer kunnen herinneren klik dan hier een bericht uit 2010

 


10 Reacties

 1. Arie Kanarie zei:

  Het gaat gewoon door, dat mormel denkt overal over mee te kunnen praten (echter als een kip zonder kop, een vogel blijft immers een vogel).

  Dat lidmaatschap van de raad van toezicht van van Harte Resto is voor mij een raar gegeven, ken (aftstandelijk welliswaar, en dat wil ik zo houden) een enkele directielid van van Harte en dat zijn op zijn zachtst gezegd nogal eeeeehhhhh heel positief zakelijk ingestelde mensen.

  En dat boek zal zich wel net zo ontwikkelen als die “krachtige prachtwijken”, kortom zo snel mogelijk de oud papierbak in om er pleepapier van te maken. Dan heeft dat boek nog enig nut.

 2. Regina zei:

  Ben buiten mijn schuld zonder werk gekomen, vanwege mijn leeftijd ook geen werk te vinden, aan één zo’n bijbaantje zou ik qua inkomen genoeg hebben en ik zou me er ook nog voor 100% voor inzetten…

 3. Harry zei:

  We zouden een brevet in moeten voeren voor politici waar hun functioneren op vermeld wordt . Doen ze goed werk dan pluspunten , zo niet , zoals velen , minpunten zodat het een brevet van onvermogen wordt en ze nooit meer in aanmerking komen voor een publieke functie .
  Dit brevet dient door mensen uit het bedrijfsleven eventueel aangevuld met wat wijze mannen te worden verstrekt .
  Alleen al het feit dat de opperfaler Cohen bij het N-Z lijn debakel zei ; ” we zijn allemaal maar amateurs ” zegt al genoeg . Dit is de enige keer dat ie iets zinnigs heeft gezegd . De meesten komen dat stadium nooit te boven .
  En zulke dwaze toestanden als met Cohen , die volslagen mislukt is en weggeschopt , krijgen nu weer een baantje toegeschoven waarmee hij royaal z’n pensioen haalt . Gezien zijn capaciteiten had ie in de sociale werkplaats terecht moeten komen .

  En zo zouden lieden zoals gekke Ella nooit meer in een publieke functie aan de bak moeten kunnen komen .

  Toch blijkt hier doordat deze truus met de nodige kenmerken van een achterstandssyndroom ( denk dat ik de uitdrukking mongolide trekjes hier niet mag gebruiken ) door Woutertje Bos aan de kant geschoven is , dat de invloed van Wilders op de andere partijen groter is dan ze zouden wensen .
  Een paar dagen na de beroemde uitspraak van Wilders dat ze volgens hem knettergek geworden was , was ze ook vertrokken .
  Helaas is het net als met een boemerang , ze komen keihard terug

 4. Amsterdammertje zei:

  Belangenverstrengelingen door nevenactiviteiten. Als bij een gemiddelde ambtenaar blijkt dat zijn nevenactiviteiten de schijn hebben van belangenverstrengeling dan heeft deze ambtenaar een onderzoek aan zijn broek en dient hij deze onmiddelijk te staken. Dergelijke nevenactiviteiten zijn niet toegestaan omdat ze de integriteit van de ambtenaar schaden. Maar eenmaal op een bepaald niveau beland schijnen er opeens hele maatstaven gehanteerd te worden. Ministers, staatssecretarissen en dergelijke mogen er allerhande nevenactiviteiten op nahouden zonder dat er ook maar gekeken wordt of dit leidt tot belangenvertstrengeling en dus aantasting van de integriteit. Laat staan dat er op geacteerd wordt indien zulks blijkt. Schandalig. Hieruit blijkt hoe verrot het politiek systeem in Nederland is en hoe corruptie gewoon open en bloot wordt toegestaan.

 5. check zei:

  aaarrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuugggggggggggggghhhhhhhh

  Tokkie Vogelaar met een katje van een kleine 2 tons kleuries, Baggerland is helemaal kuis verrot , het stinkt in den Haag daar was ik gisteren ja pal bij het hoil vamn de leeuw. zag ik allerlei scherts figuren rondlopen toen ik daar op een terrasje met mijn maat een kretet zat te nassen,
  kom er gauw op terug want ben prepaid bezig.

  oaajaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  die rotterdam hahaahaahahah wist ik al toen het eindelijk binnen liep.kom ook daar op terug want 260 miooooooooooooooo hoeveel zakken zijn er nu gevuld ????

 6. wim3 zei:

  En wat leveren deze bijbaantjes op? En heeft ze daar dan wel tijd voor met zo’n drukke baan, want voor € 180.0000.- zul je denk ik toch wel heel hard moeten werken? Of niet? Er zijn arrebeiders (ja, pvda taal) die voor een kwart zich de pleuris (ja, pvda taal) moeten werken met het zweet op de rug en vuile handen. Deze smeerlappen blijven elkaar steunen. Dit hele zooitje dient onder de guillotine te komen (zie Sodemieter).

 7. Arie Kanarie zei:

  Het was een tijd stil rond die Vogel, ineens kwettert ze er weer op los, is het voorjaar ofzo, ga je nest in of vlieg naar zonniger oorden!!! Hier willen we je niet meer, foets foets weg weg,

  heeft die Vogel ook nog eieren gelegd? Mag toch hopen van niet, en zo wel heeft ze ze als een koekoek ergens anders in een nest gelegd, want zelf iets presteren kan die oeioeivogel niet.

  ik vind het net zo’n domme freggel met die rugzak op haar rug, de quasimodo van de de domme ideeen.

 8. Arie Kanarie zei:

  Schiet me ineens te binnen,

  kunnen ze dat hele infantiele kabinet (coalitie en oppositie) en aanhangende partijen inclusief Vogelaar niet op de SS Rotterdam zetten en naar de kelder van de Noordzee jagen ?

  duur? nee joh is langetermijn of “diepteinvestering” :-).

 9. check zei:

  @ AK

  Het is nooit stil als een gesjeesde tokkie van het haagse krankzinnge hof vertrekt. Eerst even lekker op vakantie , lekker om je heen kijken en vooral radio stilte houden en niet opvallen. Je katje van een 1,5 ton plus emolumenten gaat gewoon door voor jaren , dus daar heb je geen enkele zorg over. Een gewone b/l krijgt naks als hij zoveel geld van de baas heeft verkwanselt of net zoals bij de politiek zijn vingers in de kassa heeft gestopt.
  Het devies van de politieke charlatans is , houdt een een jaar of meer rustig , maak je vooral niet druk over je toekomst want als de storm is geluwd dan krijg je wel een mooie baan in een commissie of ergens een mooie post. Ego; de bedrijven die je tijdens je bewind lekker de zakken hebt laten vullen met miljarden of miljoenen aan opdrachten , die gaan je uitgesteld rabat uitbetalen dus krijg je voor 3 dagen “werken ” ahum nou nja een paar keer langs komen een dikke baan van een 4 of 7 ton euries. Kijk dat heet in baggerland niet corrupt maar is gewoon de praktijk van alle dag.

Comments are closed.