Gezichtsherkenning, hoe slecht en dom kun je zijn ?

brink2” Don’t judge a book by its cover” , zeggen de Engelstaligen en vrij vertaald zouden wij moeten zeggen , “kijk niet uitsluitend naar het uiterlijk”. Maar het gezegde gaat slechts ten dele op, want u weet de verpakking doet er veel toe als u een bepaald product koopt, terwijl de inhoud dan bij het openen daarvan soms enorm tegenvalt.  Dit laatste even goed onthouden, want wij gaan u een spoedcurus geven in wat men in de psychologie “psychognomie ” noemt, een methode om aan hand van de gelaatsuitdrukking bepaalde karaktertrekken van een persoon te kunnen ontleden.  
 
 
 
Reeds 3000 jaar geleden begrepen Chineze wetenschappers dat er een verband is tussen de gelaatsuitdrukking en het karakter. In de 18e eeuw werd deze “wetenschap” weer wat verder opgepoetst en de Belg prof. Bouts is in feite de grondlegger van de huidige psychognomie, waardoor het mogelijk is menselijke kwaliteiten te beoordelen aan de hand van het gelaat van de betreffende persoon.
 
Misschien bent u wel eens psychologisch gekeurd voor een bepaalde baan en dan kunt u zich herinneren, dat u op een geven moment een bladzijde met foto’s van een aantal mannen en vrouwen te zien kreeg en u dan  moest aangeven wie u meest sympatieke vond, waarom , om dan  vervolgens  het rijtje  langs  te eindigen bij de minst sympatieke. Men kon daarmee o.a. een stukje van uw mensenkennis beoordelen, want al had iemand een zeer innemend uiterlijk, het hoefde niet te  betekenen dat de persoon in kwestie inderdaad aardig was en te vertrouwen. 
 
De beide dames hier boven aan het artikel afgebeeld bewijzen dat. Zij trachten vaak een zeer innemend uiterlijk te presenteren, zeker als zij de camera’s op zich gericht weten, maar het ware karakter laat zich op onverwachte momenten niet verbergen, Daarom dat veel mensen die regelmatig de aandacht van de media trekken, op allerlei wijze proberen er innemend uit te zien, te glimlachen , warmte trachten uit te stralen, terwijl achter de “verpakking ” vaak keiharde in dit geval vrouwen schuil gaan, die letterlijk en figuurlijk over lijken gaan.
 
 
Sharon Ook de intelligentie of juist het ontbreken daarvan kun je vaak van het gezicht aflezen, ook daarvan hier  een voorbeeld.Nee en nu niet gelijk gaan roepen, ja logisch want ze  komt uit Tukker  land,  daar kan het meisje uiteindelijk ook  niets aan doen. Overigens zijn wij wel benieuwd of zij een afwijkend type “zakenvoiture” tot haar beschikking krijgt. Camiel Eurlings, die niet in een gewone A6 kon zitten omdat hij volgens eigen zeggen te lang was voor de gewone versie en dan   last kreeg van zijn rug . Voor Sharon  zouden wij ons een Hummer voor kunnen stellen , maar die zijn inmiddels uit de productie. Misschien moet zij even gaan buurten bij haar collega Jeanine Plasdoos, die ongetwijfeld nu wij onze tanks verkopen nog wel een echte ouderwetse Antar tankdieplader in de aanbieding heeft.  Prachtig gezicht, Sharonnetje achterop , stevig vastgezet  met wat spanriemen op een blauwe  Curverstoel, gelijk contact met het volk. En maar zwaaien.
 
 
 
GN directiesecretaresseTenslotte een foto van onze redactiesecretaresse en… wij kunnen u verzekeren een “moordmens”en dat uiteraard in overdrachtelijke zin des woord, wat je van andere dames misschien toch minder snel zult zeggen. Maar om een beetje in stijl te bliven hebben wij haar maar een kroontje opgezet en gevraagd of zij misschien dit jaar de kerstboodschap voor GEENNIEUWS wil  schrijven. Daar moet ze nog even over nadenken dus blijf ons lezen.
 
Komt u dus iemand tegen, denk aan deze snelle cursus gezichtsherkenning, vooral als u weer met een oranje vlaggetje  gaat staan zwaaien.

8 Reacties

 1. Waterman zei:

  Reactie op artikel gezichtsherkenning .
  U noemt het over lijken gaan ik noem het lijken gezichten .
  Er zit aan deze creaturen bloed verrot tot het bot door dat klote geld en de honger naar macht.
  Geen teken van gezonde vooruitgang geen goed voorbeeld voor de bevolking.
  Ik wacht op het omvallen van dit geflipte aardse circus , want dat gaat echt komen kan ook niet anders in de beerput van graaien en naaien.
  Het vertrouwen is weg , leeft langs elkaar heen , leugens en verraad vieren hoogtij in dit land.
  Nog even en dan breekt de pleuris uit .
  Weer terug naar af domme idioten dat zijn ze een IQ van 0 .
  P.s. ik heb een oranje poetsdoek dat is ook alles.

 2. Harry zei:

  Die onderste foto is toch niet Cathy of Ineke hoop ik , want dan laat ik m’n haar heel lang groeien .
  Zo jammer dat we jullie allemaal niet kennen .

 3. Harry zei:

  Ik ben helaas een beetje traag van begrip .

  Zag op de voorpagina van de Elsevier een foto van hare Hoofddoek met het bijschrift ” sterk doorstond zij het ongeluk van prins Friso , etc ” , ineens viel het kwartje toen ik de foto bekeek , herinnerde ik me bovenstaande foto in dit artikel samen met die internet muts , hoe heet dat valse kreng ook weer ? Nina nogwat . Brink , Brinkman , tuig , weet ik veel .

  Als je goed kijkt kun je het van de koppen aflezen !

  Twee gewetenloze zakkenvullers wie niks te gek is om rijk ( rijker ) te worden !

  En als variatie op de Zeeuwse zuinigheid , ” geen cent terug hoor ” !

 4. ineke zei:

  @harry – de redactie heeft zonder mijn toestemming een foto van mij van 8 jaar geleden op de site geplaatst –

  ik ben daar knap pissig over want het enige wat ik nog moest laten corrigeren was een face-lift – de rest daaronder ben ik one hell of a sexy bitch –

 5. ineke zei:

  bovenste foto: grove lelijke koppen – zelfs met geld niet vrouwelijk te maken –

  middenfoto: een bolletje vet van de pvdallochs, moeder van een jong kindje die als ze niet rap iets aan die 110/120 kilo gaat doen, niet echt oud gaat worden -zo jong en dan al zoveel kinnen en buiken –

  laatste foto dat was ik dus voor mijn face-lift – heb geduld, de redactie stuurt jullie de foto waar ik mee deed als miss world en won –

  mind u , ben wel 105 jaar maar zoals mijn kleinzoon zegt:

  ieniemienie, in je tenniskleding met paardenstaart zie je er uit als een meisje van 15 –

  tis zo,n schat dat jong !

 6. Harry zei:

  @5 , Ineke ,

  ’t Valt eigenlijk nog best mee hoor . ’n Beetje hijskraan krijgt het ergste er wel uit getrokken .
  Je moet trouwens wel uitkijken met dat straktrekken , een vroegere vriendin van me is ooit bij die beroemde dokter Schumacher terechtgekomen .
  Helaas was haar voortplantingstuin op de vroegere plaats van haar navel terechtgekomen .
  Beetje te .
  Jammer hoor .

 7. Willem Frankes zei:

  Ik denk dat de zogenaamde (laatste) foto van uw redactiesecretaresse verkeerd geplaatst is, of u heeft dat bewust gedaan uit piëteit voor Trix ! Hier is volgens mij nl duidelijk sprake van een foto van Trix, alleen hier is ze niet geschminkt en heeft ze haar leesbril op! Klopt hè?!…

Comments are closed.