Hoe het EU politburo u onmondig maakt

Misschien is het u ontgaan , maar over een paar dagen is het zover en wordt door de EU leiders in Brussel besproken hoe het EU politburo nog veel meer macht naar zich toe trekt, waardoor de nationale burger nog verder van elke democratische beslissingsvorm wordt weggehouden en slechts zwijgend mag toezien, hoe rechten waarvoor honderden jaren is gevochten in èèn klap van tafel worden geveegd u  degraderend tot een soort loonslaaf zoals uw voorouders dat 400 jaar geleden ook waren. En daarmee is het cirkeltje weer rond.

 

 

Mocht u de behoefte voelen om de plannen van EU politburo chef van Rompuy door te willen nemen, zodat u uw volksvertegenwoordiger in den Haag die altijd een luisterend oor voor uw problemen heeft, nog deelgenoot kunt maken van uw terechte zorgen, dan hier de Pdf file  waarin het allemaal haarfijn staat verwoord. Natuurlijk het is “slechts” een voorstel, maar wantrouwende geesten zoals de Geennieuws redacteuren krijgen een soort deja vue gevoel en niet ten onrecht.

‘Towards a genuine economic and monetary union’. Dit ‘masterplan’ moet oplossingen bieden voor de Europese schuldencrisis en volgende crises voorkomen. In eerste instantie gaat het om het uitwerken en invoeren van bestaande voorstellen en plannen op economisch-monetair gebied, die eind 2013 moeten zijn gerealiseerd. Daarnaast zijn er voorstellen over de samenwerking op economisch gebied, het toezicht op overheidsfinanciën en om het toezicht op de banken meer Europees te organiseren en verankeren.

De plannen hebben betrekking op verdergaande integratie op vier gebieden.

 • Toezicht op de banken
 • Toezicht nationale overheidsfinanciën
 • Coördinatie economisch beleid lidstaten
 • Democratische verantwoording

Er is sprake van nauwe verwevenheid tussen de voorstellen op deze vier verschillende terreinen. De effectiviteit van de voorstellen is gediend bij het volledig doorvoeren van alle plannen.

Keken wij jaren geleden nog naar Moskou  hoe daar de bevolking onder de knoet werd gehouden, nu is een retourtje Brussel binnekort genoeg om te zien hoe een gevaarlijk megalomaan project verder wordt uitgewerkt.

Misschien deze week even de vlag ( halfstok) uitsteken ?


8 Reacties

 1. check zei:

  Een gedeelte van de EU bevolking weet niet eens wat ze daar in Brussel aan het doen zijn, laat staan dat ze en masse de straat op gaan. De zuidelijke landen vonden het geweldig , geld te over en leven als vorsten, dus die hoorde je ook niet. Als je van straatarm in een paar decennia ineens alles hebt, eigen huis, auto(s) , vakanties en met 50 zonder keihard te werken met pensioen kan gaan , is Europa natuurlijk geweldig. Maarrrrrrrrrr als dat verandert en je ineens je schulden moet gaan afbetalen en tot de ontstellende ontdekking komt, dat je voor je inkomen moet werken , dan is het ineens heel anders. Ondanks dat gaan ze gewoon door , ach men WERD op straat gezet omdat je > 3 jaar dus voor de crisis , je hypotheek niet hebt betaald. Dat hebben ze noe in Spanje gestopt, met een bad bank en geen uitzetting meer. Natuurlijk betaald Europa dat weer zo ook de 500.000 Spaanse politici en de miljoenen ambtenaren.
  Bij de Spaanse nationale luchtvaart maatschappij Iberia gaan ze tegen de Kerst weer en masse staken. De best betaalden in de hele luchtvaart maatschappij , want een stewardess van Iberia verdient 3 x zoveel als een van Britisch Airways of Lufthansa zo ook de piloten , die gaan met een 6 tons Kleuries naar huis en werken 1/3 van de tijd. Bovendien met 50 met pensioen.
  Werk je bij dit soort clubs en kan je ergens anders beter verdienen of ga je een paar jaar rondleuteren dat kan. Je eist binnen 3 jaar weer je baan op en dan moeten ze je terug nemen.

  Europa is een groot verrot circus , de een wordt uitgekleed en de ander leeft er op los.

 2. AG zei:

  Geachte Lezers,

  Mijn zuster woont s winters in Zuid Spanje, in de buurt van Benidorm.
  Zij verteld; dat de Spanjaarden met mooie auto s rond rijden,en er allemaal
  voortreffelijk uitzien.
  Zij ziet nergens wat wij te horen krijgen armoede en of ellende!
  Wat zij wel verteld is, dat al wil je op maandag avond uit eten in een dorp ver weg,
  je een week van te voren moet reserveren,vol met met Spaanse mensen elke avond weer.

  Maar ja; zolang ze blijven vertellen over de zuid vruchtjes dat zij zo zielig zijn,kunnen zij
  Jan en Truus in Nederichland af knijpen en hun boze sprookjes vertellen.
  En ons bedreigen met fraude,komt ook s avonds de deur waarder langs om ons een poot uit te draaien!
  Rupsje nooit genoeg;Den Haag en Brussel blijven ons bedriegen en bestelen,omdat Jan en
  Truus denken we hebben het toch nog—————-goed?
  Het zal je lot maar wezen om zo ingeslapen te zijn in Nederichland!!!!

  WORDEN WIJ NIET WAKKER,JAMMER ALS HET TE LAAT IS!
  ================================================

  Kom Kees het is maar tijdelijk zal wel weer overgaan?

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 3. Joost Viser zei:

  Beste AG.Dit is een tendensieus voorbeeld. Hoeveel overwinterende Nederlanders zijn er in Benidorm met grote auto’ s? Het geen ellende zien wil niet zeggen dat die er niet is. Hoeveel appartementen en huizen staan al jaren leeg of die rare skeletten van niet afgebouwde appartementencomplexen? Spanjolen zijn een trots volkje en daardoor kleden zij zich goed. wat is de prijs van een couvert in het restaurant van dit ver afgelegen dorp? Als je zus CNN en enspanol kan bekijken zie je een heel ander Spanje. Ook worden daar de griekse opstanden wat meer in kleur gebracht dan in de nederlanse pers.

 4. Rudi Lambert zei:

  Ik heb zelf rondom Benidorm in Spanje gewoond en ik heb toch wel wat anders gezien. Het ene na het andere restaurant en winkel die dicht (failiet) gaat, ook tijdens het vacantie seizoen. En heel veel werkeloze, zowel onder de spanjaarden als onder de buitenlandse bevolking. Mensen die hun baan midden in het vacantie seizoen kwijtraken omdat er niet genoeg uitgegeven wordt. D.w.z er komen wel toeristen, maar die geven nog maar een fractie uit van wat ze vroeger deden. Ander werk, buiten het toerisme en huizen bouwen (wat niet meer gebeurt) is er niet in die streek.
  En dat is dan het rijkste gebeid van Spanje (behalve de regio Madrid). Naar mijn mening, van wat ik gezien heb en wat ik regelmatig van mijn ouders hoor (die wonen er nog), is het wel degelijk crisis is Spanje. De helft van de huizen staat te koop, vaak ver onder de koopprijs. En vooral veel Engelse die het niet meer kunnen betalen om in Spanje te wonen, maar al hun geld in hun huis hebben zitten en dat niet kunnen verkopen. Al met al is het een ramp, voor iedereen.

 5. Jeffrey zei:

  In Egypte en andere MO landen hebben de jongerenn het nioet langer gepikt dat ze onderdrukt werden en geen werk hadden.,.. dit heeft jaren geduurt. Toen kwam de opstand,, eerst door de jongeren en toen kwamen de ouderen er ook bij..
  Er zal een moment komen dat dit ook in Die verdoemde EU zal gaan gebeuren.. ergens houdt het op//

 6. W.Frankes zei:

  AG
  Ongetwijfeld zal uw zuster net als diverse Nederlanders constateren hoe druk het bij eetgelegenheden en de winkels is en ‘wat men wel niet allemaal koopt!’ Vaak hoor je dan het cliché: “en dan zeggen ze dat we een arm land zijn, moet je eens de stad ingaan, hoezo arm?!” Vaak betreft het dan mensen die het zelf wel goed gaat immers, ze lopen zelf ook in die stad om iets te verteren of iets te kopen?! Vaak realiseren deze mensen zich niet dat de overgrote meerderheid zich dan niet in die stad bevind, doodleuk omdat ze er het geld niet voor hebben en al lang blij zijn dat ze nog iets te eten hebben! Ik zou dan ook graag die mensen die het wel goed hebben en denken dat het een ander ook zo gaat willen adviseren, treedt eens buiten je eigen kringetje en ga eens Googelen met als zoekopdracht “armoede Spanje of Nederland”
  Sinds de drastische invoering van het gezwel de EU gaat het steeds slechter met Europa en juist die categorie mensen krijgt het nog meer voor de kiezen!
  Inmiddels gaat “gezwel” doodleuk verder zoals het artikel al verwoord en nog even en we moeten verplicht die Brusselse kliek met gestrekte arm begroeten! Het woord “vuurpeloton” komt steeds vaker in mij op…
  Toch nog even dit, één van de te bespreken onderdelen van het “gezwel” zal over “democratische verantwoording” gaan?! Heeft iemand een teiltje (doe maar gelijk twee!) voor mij?!…

  PS. Mocht u tips hebben ter aanvulling van mijn websitepagina: http://www.waistjawel.nl/EU.htm dan houd ik mij van harte aanbevolen!
  Mijn e-mailadres staat wel in mijn colofon.

 7. Frits van Deviatium zei:

  Politici worden als voor de hand liggende leugenaars geboren
  Politici worden als voor de hand liggende afzetters geboren.
  De gemiddelde parlementariër heeft totaal geen weet wat in het land werkelijk gebeurd.
  Laat ze eens een hele maand bij een doorsnee Nederlandse familie leven.
  Ze komen hopelijk misschien genezen terug in Den Haag.
  Misschien gaan dan hun hersens eindelijk positief functioneren.
  Van leugens en afzetten wordt niemand vrolijk.
  Het politiek gezwel kan enkel op een manier genezen door juiste en faire verkiezingen.

Comments are closed.