Coen Teulings, Jeroen Dijsselbloem en het paard van Troje

DijsselbloemDe relatie tussen de bovengenoemde namen zal u in eerste instantie ontgaan. Vooruit laten wij beginnen met Coen Teulings, de CPB directeur die op 1 mei afscheid neemt, maar….. nog wel om een boek over grondprijzen af te maken  ZEVEN maanden salaris krijgt doorbetaald.  Het contract van Coen dat werd afgesloten voor een periode van zeven (?) jaar verliep, Mark Rutte vindt dat  topambtenaren  gerouleerd moet worden, dus nog een periode van zeven jaar zat er niet in. Nu hebben wij uiteraard geen inzage in het arbeidscontract van Coen, maar precies op dit moment stellen dat het contract 7 jaar duurde ? Vreemd !

 

 

 

Teulings is een overtuigd aanhanger van de EU en onlangs nog  gaf  hij in het programma Buitenhof  daarover zijn mening:

 • Nog veel meer Europa dan tot nu toe;
 • Griekenland direct redden door alle schulden kwijt te schelden;
 • Spanje redden via allerlei tegemoetkomingen te betalen door de EU-landen;
 • Als klap op de vuurpijl voorspelde Teulings als een volleerde Nostradamus, dat wij, het Nederlandse volk, geen enkele bezwaar zouden hebben tegen dit alles. Ieder weet dat we gewoon door moeten, was de slogan die we al veel vaker hebben mogen horen, nog aangevuld met… en zal dit ook goedvinden.

Teulings hoort duidelijk bij de groep linkse  veelverdieners die na goede sociaal democratische traditie  er alle belang bij hebben om het bestaande systeem in stand te houden. Alternatieve oplossingen als  b.v. een meer liberaal en niet via Brussel gecontroleerd  ander Europa, andere manieren van leven en werken, los van de heilige koe der economische groei dus niveleren, komen in hun denkbeelden niet voor.

Een pefecte figuur om b.v. ……. ja inderdaad Jeroen Dijsselbloem te gaan ondersteunen, want die wordt Euro baasje als opvolger van Claude Juncker. Jeroen, waarvan wij ons nog steeds met verbazing afvragen hoe een man met totaal geen maatschappij ervaring, géén economische kennis,

1) minister van Financiën kon worden en

2) nu opeens Euro groep chef.

Echter Jeroen krijgt het druk, dus komt er een additionele staatssecretaris van Financiën, naast Frans Weekers, u weet wel de VVD-er die ook niet geheel brandschoon aan zijn nieuwe functie begon ( Billboard – van Rey affaire )  en die ook geen economische achtergrond heeft, iets wat je van een baasje die over de centen gaat toch wel mag verwachten. Twee PvdA-ers tegen èèn VVD-er en dan kent u bij voorbaat de uitslag als het om principiéle beslissingen gaat.

En dan de aansteling van Dijsselbloem als Euro groep chef. Ook daar heeft men kennelijk geen behoefte aan een man met een financiële achtergrond. Zijn voorganger Juncker heeft weliswaar ook geen economische achtergrond, maar was wel gedurende 10 jaar Minister van Financiën in Luxemburg, dus laten wij het er maar op houden dat hij de kneepjes van het vak in de praktijk leerde.

Bij de 17 Euro groep landen waren er weinig acceptabele kandidaten. Een minister nemen van een noodlijdend land zoals Griekenland, Italië of Spanje ? Dat betekent de kat op het spek binden. Duitsland en Frankrijk wezen de functie vrijwillig af zijnde de 2 grootste EU economiën, dus wat was beter dan iemand te promoten van een land dat nog wel eens bij een paar EU zaken dwars zou kunnen gaan liggen, zeker als de bevolking van dat land wakker zou worden.  Jeroen naar de Euro groep, maar in ruil daarvoor géén protesten meer uit Nederland, dat moet de gedachte geweest zijn, want gebaseerd op kwaliteiten ? Daar moeten wij toch echt een groot vraagteken bij plaatsen. Voor wat hoort wat moeten ze bij de EU gedacht hebben en daarmee haalden wij het paard van Troje binnen.

En als het bekende kersje op de apelmoes, gewoon wat echte doorgewinterde sociaal democratische “Genossen ” bij elkaar, dom houden die vooral Nederlandse burgers, brood en spelen.

De politiek is er voor de politiek, maar niet voor U de financier van dit hele spel!


3 Reacties

 1. Waar of niet waar. zei:

  Het CPB is de grootste Telegraaf van Nederland.

  EEN EN AL BEDROG MET NIET BESTAANDE CIJFERS.

 2. Arie Kanarie zei:

  En maar blijven trekken aan dat dooie EU-paard, ook nu het als (blind) paard van Troje wordt binnengehaald.
  Het stinkt, het rot, en het vergaat, de ontbindingslucht van de EU is bijna niet meer te harden voor Jan met Pet wat impliceert dat ze in Den Haag of strontverkouden zijn waardoor ze het niet ruiken, of omdat het lijkenpikkers zijn die de ontbindingslucht opsnuiven als odeur gelijkende een fles Chanel ,………………. ik hou het op het laatste waarbij de overeenkomst met een strontvlieg het dichtst op mijn netvlies staat.

 3. Harry zei:

  Je offert allemaal wel eens iets op voor een verbetering . Je geeft een stuk tuin op om er een schuur neer te zetten waar je mogelijk meer profijt van hebt .
  Je mist een stuk ruimte in je huis ondat je zo’n mooie kast gekocht hebt .
  De oprit wordt smal want die nieuwe auto is zo breed .

  Maar dat je een heel land opoffert voor een beetje meer geld in je eigen portemonnee ?

  Nee , zo gek is niemand .

  Denk ik .

  Toch???

  Toch ?

Comments are closed.