De waarheid achter de duurzaamheidshype.

duurzaamheidsfarceMen kan tegenwoordig geen krant openslaan of geen TV programma beluisteren of het woord DUURZAAMHEID vliegt of springt je tegemoet. Alles moet tegenwoordig duurzaam, duurzaam leven, duurzaam wonen, duurzaam werken, duurzaam reizen, duurzaam eten, duurzaam energie verbruiken. Het zal dan ook als de huidige trend zich voortzet niet lang meer duren of mensen krijgen een meter geimplementeerd om te kijken of ze wel duurzaam kalorieeen verbranden, duurzaam ademen enz….. Voor diegene die dit niet kan…… een druk op de knop en exit.

 

 

Enfin, alle gekheid op een stokje maar wat zit er eigenlijk in werkelijkheid achter deze duurzaamheids riedel die langzaam maar zeker het leven van Jan met de Pet tot een hel maakt?

Als je de politici, de zogenaamde deskundigen en MSM mag geloven (allen de enthousiaste ambassadeurs van de duurzaamheidsgedachte) gaat het om het voortbestaan van moedertje aarde, een  gedachte die verspreid wordt en door de gehersenspoelde massas gretig geabsorbeerd, betekent :

 
1) dat de derde wereld binnen afzienbare tijd volledig zal verhongeren als mensen (in het westen) doorgaan met vleeseten dus vlees moet (voor de westerling) astronomisch duur worden of helemaal niet meer beschikbaar worden gesteld,

2) dat er binnen enkele jaren geen druppel olie meer zal zijn als mensen (in het westen) doorgaan met het rijden in benzine of diesel auto’s in plaats van elektrische wagentjes voortgedreven met een batterijtje.

3) Mensen (in het westen) moeten massaal aan de dure spaar en let lampen omdat anders straks het licht definitief uitgaat.

4) Mensen (in het westen) moeten massaal een 500 euro dure, speciaal door een overheidsbedrijf gemaakte douchekop installeren omdat anders het water in de Euro periferie en uiteraard de Derde Wereld binnen 1 á 2 jaar zal opraken.

5)Mensen (in het westen) moeten allemaal een dure zogeheten “Smart Meter” aanschaffen zodat de overheid precies kan monitoren wie teveel energie gebruikt (afmaken die hap) en wie niet. De werkelijke reden achter de Smart Meter is echter een hele andere hierover dadelijk meer.

6) Mensen (in het westen) moet het vliegen zo moeilijk mogelijk gemaakt worden door de belastingen op vliegtickets astronomisch duur te maken, zodat ze voortaan alleen nog maar in hun electrische autootje (die maar 100 kilometer ver kan) naar Lutjebroek op vakantie kunnen.

7) Boeren en tuinders (in het westen) moeten zodanig aan de regelgeving dat ze alleen nog maar die hoeveelheid van dat voedsel op deze manier kunnen produceren, precies zoals de overheid het wil.

8) Bedrijven (in het westen) moeten allemaal Co2 en andere certificaten (ook wel genoemd gebakken lucht) aanschaffen tegen hoge prijzen anders kunnen ze de tent sluiten.

Hierboven zijn dus een aantal (overheids)maatregelen beschreven die zogenaamd met duurzaamheid hebben te maken. Deze maatregelen hebben een aantal dingen gemeen.

1) Ze worden alleen en uitsluitend opgelegd aan INGEZETENEN VAN  RIJKE WESTERSE LANDEN. De duurzaamheidsprofeten zijn dus van mening dat alleen westerlingen zich schuldig maken aan het schenden van de “duurzaamheidsnormen”, Mensen in werelddelen als Zuid Amerika, Afrika, Zuidoost Azie etc kunnen dus gerust in 10 landcruisers rondrijden of 200 keer per jaar op vliegvakantie gaan of 10 kilo vlees per dag eten, want het simpele feit dat zij geen westerlingen zijn betekent dat zij geen gevaar zijn voor de zogenaamde instandhouding van de aarde.
2) Al deze maatregelen zorgen ervoor dat mensen in het Westen vrijheden, zelfbeschikking, macht en (niet onbelangrijk) een steeds groter deel van hun financien moeten inleveren. Kort gezegd duurzaamheid en wat eraan vast zit (de gevolgen) zorgen voor een steeds miserabelere levensstijl voor met name de middenklassen in het westen.

De werkelijkheid is dat er een machtselite achter het geheel zit die de middenklassen en het vrije ondernemersschap in met name het westen te gronde wil richten. Hiervoor is de zogenaamde duurzaamheidsgedachte ontwikkeld, in tandem met de zogenaamde klimaatsverandering (een gevolg van het niet duurzame leven), Peak Oil (zoek het op in Google), Waterschaarste en voedselschaarste.

In werkelijkheid bestaan deze problemen niet of nauwelijks, het zijn zogenaamde “schaarste themas” ontwikkeld door het instituut Tavistock om de machtselite het excuus te geven voor en gewicht te geven aan de duurzaamheidstheorie en de zogenaamde oplossingen, en offers die hiervoor gedwongen worden opgelegd aan de mensen in het Westen.

Door nu de levensstijl van de middenklassen in het zogenaamde Rijke Westen NIET DUURZAAM te verklaren, kan de machtselite de samenleving hier als geheel verzwakken zodat deze makkelijker te “handelen” en beter controleerbaar wordt. Op deze wijze kan de middenklasse in het westen en de HELE WESTERSE ECONOMIE ALS GEHEEL MAKKELIJK VERZWAKT WORDEN. Want dit is één van de hoofddoelen op dit moment van de machtselite.

Daarom zijn de zogenaamde “slimme meters” ook een heel goed instrument. De slimme meter is onderdeel van de zogenaamde “Smart Grid solution” , Er is geen bedrijf die erom gevraagd heeft, er is geen particulier die er behoefte aan heeft, toch wordt in het hele westen de Smart technologie ingevoerd (in bedrijven en huishoudens) om alles te kunnen monitoren, zogenaamd om???????? Ja waarom eigenlijk, om energieverbruik te verminderen?? Tot nu toe is dat in ieder geval niet het geval bij Smart meters en dergelijke.

In de toekomst van de slimme meter en andere Smart Grid oplossingen krijgen instanties allerlei informatie over het reilen en zeilen in huishoudens, in de toekomstige electrische auto, en in bedrijven. En de technologie kan oneindig worden uitgebreid. Zo kunnen overheden bijvoorbeeld weten hoelang je onder de douche staat, hoeveel stukken brood je dagelijks op de toaster legt, Hoeveel heet water je verbruikt bij het afwassen, hoelang je computer dagelijks aanstaat en of je hem ’s nachts wel uit doet, In de toekomst van de slimme meter is het niet ondenkbaar dat energiebedrijven en autoriteiten je energieverbruik kunnen gaan reguleren tot een voor hun goed niveau. Bijvoorbeeld mag je maar 2 uur per dag achter de computer zitten, je mag je telefoon maar 1x per week opladen, en als je je misdraagt kan je energietoevoer helemaal worden afgesloten.

Er zijn natuurlijk meer dingen denkbaar. Heb je bijvoorbeeld je parkeer of snelheidsboete niet betaald dan wordt je electrische auto automatisch afgesloten van elk oplaadstation totdat je alle boetes betaald hebt, of wanneer je participeert in een alternatieve media website met artikelen tegen de machtselite zie je dat opeens je computer geblokkeerd is en de harde schijf volledig gewist en dat je geen toegang meer hebt tot het internet.

Dit is dus een toekomst die kan samenhangen met het Paard van Troje de zogenaamde Slimme Meters en Smart Grid technologie die binnenkort een steeds groter deel gaat uitmaken van ons dagelijks leven.

Welkom in de wereld van de duurzaamheid !


9 Reacties

 1. Arie Kanarie zei:

  Duurzaamheid is het meest misbruikte woord van de laatste jaren.

  Duurzaamheid betekent geld in het laatje, niks meer en niks minder. Dat hele massa’s de Al “dollar green” Gore indoctrinatie geloven is de grootste leugen van de incovenient truth. Ongemakkelijk?, ja het geleuter rond milieu en duurzaamheid.

  Maar goed, ga lekker op spaarlampen over die vol zitten met kwik, neem lekker allemaal PV cellen zodat s’zomers er een overschot elektriciteit is. Het is een aanfluiting van jewelste en een leugen waarin heel veel mensen willen geloven.

  En de smartmeter? Die komt er bij mij niet in,………………. waarom niet? de meter hangt in MIJN huis en de netbeheerder huurt deze ruimte namelijk niet, als zij hem toch willen installeren dan maar op een paal aan de erfgrens. Trouwens waaromdenkt U dat er energieheffingen zijn? De vervuiler betaald namelijk, zonder dat U het weet wordt U als “Gore” vervuiler gezien. Het is afwachten wanneer we open haard belasting krijgen, die vieze rook ook !!!

 2. Sjors zei:

  Uiteraard gaat het om de belastingen en nergens anders om; verder het afschaffen van contant geld en iedereen een bankrekening. Kunnen ze onbeperkt bij. Gaat het wat moeilijk met de economie (en dat hoeft niet in eigen land te zijn) dan allemaal even verplicht bijlappen. Je hebt niets meer over je eigen geld te zeggen.

 3. FreeSpirit zei:

  Wederom gaan mijn nekharen overeind staan als ik dit zo lees. Niet dat ik al niet wist wat die schurken van plan zijn maar gewoon weer de manier waarop het gemanifesteerd word.
  Het gaat ze niet om duurzaamheid maar om algehele controle over ons, de smartmeter is daar een goed voorbeeld van.We kunnen al autorijden op magnetisch veld, stroom verbruiken op magnetisch veld. We kunnen gifvrij boeren,we kunnen heel erg veel op goede manieren maar het mag simpelweg niet. Ze maken ons liever ziek zwak en misselijk want dan brengen we geld in het laadje want ziek lever je meer op dan gezond. Als je ook ziet wat voor chemische rommel er in ons voedsel zit…tjongejonge..om misselijk van te worden. Dan vinden we het gek dat onze kinderen te dik zijn en op hun twaalfde jaar suiker hebben! Ze zouden nu eens duurzaam met de goede dingen moeten zijn zoals ons voedsel en drinken, dieren en fauna, de aarde..maar daar hoor je ze niet over. Ze gooien er nog maar weer een codexje alementarius tegenaan om ons nóg meer af te knijpen! Carbontax is de volgende stap..je ademt dus je vervuild!! Hoe gekker kan je het maken?
  Maar wat ik nóg erger vinddan wat zij flikken is dat WIJ er niks tegen doen!
  Zolang we er niks tegen doen verdienen we het…Wij geven ze vrij spel. Wij laten ze begaan.
  We staan erbij en kijken er naar..voor hoe lang nog? Zijn wij de goede dingen des levens wel waard als we zoveel laten vernietigen?Niet alleen voor onszelf maar ook voor onze kinderen.
  Wanneer staan wij allen op? Laten we met open ogen het paard van Troje binnen of niet?
  Zijn we te laf en te slaafs geworden om nog te reageren en te kiezen voor beter in plaats van slechter? My God …Als de tijd daar is mensen sta ik op de barricades …..Jij ook?

 4. hubert zei:

  weet nog opeens de zure regen. extra milieubelasting daarna geen zure regen meer. ook nooit meer iets over gehoord. het gaat echt alleen maar over je centen en dat ze de macht willen hebben. straks een kastje aan de muur om geld in te douwen om maar te kunnen ademhalen.

 5. Exegese zei:

  En nog steeds blijven mensen roepen : Mij maakt het niets uit !!!!! Ik heb immers niets te verbergen.
  Stelletje sufferds dat het zijn.

 6. andre zei:

  duurzaamheid is niets mis mee maar met onze overheid is wel alles mis. neem nu een opel ampera met zn milieu vriendelijk bla bla bla 1 litertje benzine doet 14 km en bij mijn 11 jaar oude bmw 3l diesel komt er uit 1 litertje diesel 17 km. ook kan je in heel duitsland geen enkele gebruikte opel ampera vinden dus een door de stot duw produkt. Maar laten we het inderdaad nog eventjes over duurzaam hebben en efficent bij de duitsers want die snappen het wel. Zonne energie kan je opslaan in de vorm van waterstof en de duitsers zijn hierin nog een stapje verder gegaan om hiervan methaangas te produceren. Audi heeft al een project lopen met een brandstofcel en een energie co2 over de productie en het verrijden van 4 gram per gereden kilometer voor de brandstof cel en 30 gram per gereden kilometer met sythetisch methaan gas. ook is een woning zelfvoorzienend te maken met de huidige energie prijzen maarja doe mensen zijn er kennelijk niet meer in nederland

 7. Slimmemeter zei:

  Sorry. Maar de poster slaat nu een beetje door op het gebied van de energie en slimme meter kwestie. Je kan niet zomaar iets gaan roepen zonder daar eerst iets over te lezen. En dan niet alleen nu.nl als bron gebruiken. Dat is gewoon kortzichtig.

  Er is inderdaad een onderzoek geweest die heeft aangetoond dat je met een slimme meter kunt zien welke zender je bekijkt. Of hoe vaak je de telefoon op laadt. Maar de hoeveel data die nodig is om de patronen te herkennen zou voor alleen Nederland al meer dan 4x de huidige bandbreedte kosten als heel de wereld nu gebruikt. Als je het onderzoek goed door leest vind je dit soort informatie. Dus theoretisch mogelijk. Praktisch een stuk minder.

  Ook het controleren van een overheid op het niveau dat je zelfs je auto niet meer kunt starten is iets wat wij als bevolking nooit zullen accepteren. We zijn redelijk mak geworden maar onze vrijheden is iets wat niet zomaar kan verdwijnen.

  En je hebt gelijk over schaarste, zolang we niet in de rij staan voor 4 aardappelen is er niks aan de hand. Want in de rij staan voor de laatste exemplaren van de iphone 5 telt niet als schaarste.

 8. Josh Peeters zei:

  Het duurzaamheids principe is gewoon een nieuwe, kunstmatig opgestarte, economisch activiteit.
  Daaraan ontlenen ambtenaren en gelieerde organisaties, met veel subsidië (belastinggeld) hun legitimiteit en bestaansrecht aan.

  Een nieuwe kunstmatige ideologie/religie wordt de belastingbetaler door de strot geduwd.

  Aan welke universiteit wordt deze nieuwe krankzinnigheid gedoceerd?

 9. Arie Kanarie zei:

  @7 Slimmemeter,

  en U gelooft dat er geen berekeningen en controles uitgevoerd worden voor de zogenaamde marketing?
  We weten dat we met een totaal onbetrouwbare overheid hebben te maken waarin prestaties uit het verleden juist wel garanties voor de toekomst bieden, namelijk controleren en heersen.

  U weet dat de gasmeter ook aan de slimme meter gekoppeld kan worden? En dat U het niet slecht heeft is je kop in het zand steken, U gaat het ook nog wel voelen. Daarbij komt dat de slimme meter niet zo “groen” is gezien de servercapaciteit onnodig wordt gebruikt. Of draait de server op gratis stroom (en kom niet met het geleuter over groene stroom, ook zo’n leugen).

Comments are closed.