Henk Kamp hielp ex Vestia directeur Erik Staal

Vinex Eric StaalMet het “vlieg er eens uit ”  uitstapje van de vaste kamercommissie Koninkrijksrelaties ( KOREL )  aan de Antillen  nog in het hoofd , wij berichten u hier  nog verder over, zijn er een paar zaken die wij u niet willen onthouden. De verwevenheid van de politiek met al dan niet ( tijdelijk) van het toneel verdwenen directieleden en voorzitters van de raad van bestuur van woningbouwcorporaties, onderwijs en zorginstellingen mag nog eens duidelijk blijken uit het volgende :

 

 

 

Zoals u weet kocht Eric Staal de even van het toneel verdwenen topman van de mede  door zijn toedoen bijna failliete  woningbouwcorporatie Vestia een villa op het eiland Bonaire. Vraagprijs 1.7 miljoen dollar , toch altijd nog een 1.36 miljoen euro. Dat kon onze Eric gemakkelijk betalen, immers had hij zijn salaris op gevijzeld naar ruim 3 ton en ontving een vertrekpremie van 3.8 miljoen. Kijkt u even hier wat voor leuk stulpje Staal kocht. Maar het zag er misschien voor Eric toch wat te vervallen uit, dus liet hij de zaak plat gooien en een nieuw onderkomen neerzetten. Op foto  het nieuwe  pand 2e  van links.

Echter zoals wij nu uit betrouwbare bronnen op Bonaire vernemen, was Eric al een tijdje bezig om zijn destastreuze activiteiten naar Bonaire uit te breiden. De winters in Rotterdam waren hem kennelijk te guur, dus besloot Staal in 2009  ( ongevraagd ) de Bonairiaanse woningbouwcorporatie  Fundashon Cas Boneriano over te nemen.  Daarvoor heb je dan toch wat hulp nodig en door werd deze hulp verleend ? Juist onze ex FIOD inspecteur en latere minister Henk Kamp, die even voor een soort afkoelingsperiode ( 2008 – 2010)  op Bonaire was geparachuteerd als  Commissaris voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Maar kennelijk was de invloed van Kamp niet groot genoeg  of waren de Caribische gewoonten wat te ondoorzichtig voor onze Tukker en ging de overname niet door.

Opvallend is dat tot zover ondanks het bekende wat slappe wapengekletter van onze nationale VVD crimefighter Fredje Teeven er nog niets aan gedaan is om Staal voor een Nederlandse rechtbank te dagen. Kreeg Fred een telefoontje van Henk in de trant van , “laat nou maar zitten, want ik weet hoe het zat en stel dat Eric gaat praten ? ” Nee, dan minister Liesbeth Spiess, die voor haar aftreden minister van koninkrijksrelaties was en ook vond dat Staal moest worden aangepakt ? Altijd leuk die Liesbeth als zij met haar zorgelijke gezichtje weer eens iets trachtte te lanceren, waarbij de kijker al bij voorbaat wist, dat dit niet zou gaan lukken.

Ongetwijfeld mag Henk nog wel eens komen logeren en gaat Liesbeth dan mee.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter