Ronald Plasterk WOBT er op los.

Plasterk wobtZegt dat voort, zegt dat voort, Ronald Plasterk laat de verbale spierballen rollen en via de WOBT en de opvolger daarvan de WNT de gaat de overheid de inkomens aanpakken van de veelverdieners in de (semi) publieke instellingen.  Een zo op het eerste oog prachtig gebaar naar de paar overgebleven werkende Nederlanders die wat steeds meer in ons land woonachtige burgers ontdekt hebben, dat werken niet meer loont, middels gedwongen afdrachten mogen zien hoe zij de dit  Haagse wanbeleid moeten financieren.

 

 

 

Tot 2011 gold de ‘Wet Openbaarmaking uit Publieke middelen gefinancierde Topinkomens’, ( WOPT)  voor alle functionarissen in de (semi-)publieke sector. Een salaris boven de 193.000 was weliswaar  niet verboden, maar moest wel openbaar gemaakt worden. Daarop volgde vanaf 1 januari 2013  de Wet Normering Topinkomens (WNT). Die verbiedt een salaris voor bestuurders boven de 130 procent van het ministerssalaris. De grens ligt op 228.599 euro (187.340 salaris, 8.069 onkostenvergoeding, 33.190 pensioenbijdrage werkgever) en ter informatie een minister heeft nu 144.000 euro aan salaris.

Laten wij ons maar niet meer bezig houden hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen, daar zouden wij pagina op pagina kunnen schrijven, maar interessant is wel even te melden dat een overgroot deel van de “overteders” van deze regeling en inmiddels wet, zich in het PvdA kamp bevindt. Op zich zelf ook weer niet zo verwondelijk, want zoals je b.v. in Rusland kunt zien, een van de bakermatten van het sociaal democratische gedachtengoed, verzorgt ook daar de top van de apparatsjiks zichzelf goed een gegeven dat wij ook terugvonden in b.v. de voormalige DDR.

Maar dit terzijde. Opvallend is dat met name in de rangen van  de “rechtstreekse”  overheid de grootverdieners volop te vinden zijn. Dan hebben wij het over commisarissen van de koningin, politiechefs, topambtenaren bij diverse ministeries, kortom mannen en vrouwen die toch al sinds de discussie over de zgn. Balkenende norm in de kijker moeten geweest zijn van die zelfde overheid die nu zo mordicus tegen grooverdieners ageert. Alles ziet er naar uit dat de huidige regering hiermee tracht te scoren en dan met name de PvdA tak. Immers wat is mooier als je eigen leden tot de topverdiners gerekend mogen worden, maar dat vaak doen buiten de ( semi) overheidssfeer, om dan te roepen “jongens kijk wij pakken hier de zaak voortvarend aan.”

Maar dat laat onverlet dat er in de (semi)overheid ongelooflijk gegraaid is  EN belangrijker dat dit ondanks allerlei maatregelen en wetten nog steeds flink gedaan wordt. Bestaande contracten moeten in een periode van vier jaar worden afgebouwd in plaats van te zeggen “jongens het is nu afgelopen, nu terug naar normale voor iedereen acceptabele beloningen, zo niet opstappen. ” De drogreden dat dit juridisch niet haalbaar zou zijn staat in schrille tegenstelling tot de wijze waarop de overheid  er wel kans in  ziet om te slagen een wet over nacht aan te passen of in te voeren als dit haar wel van pas komt!

Enfin vormt u zich zelf maar eens een oordeel wat er zo bij de grootverdieners omgaat door deze Pdf file te downloaden, Let op 16 pagaina’s, het kan dus even duren, maar dan heeft u ook wat.

En wat ons betreft : zoals gewoonlijk  weer eens een staaltje van pvda volksverlakkerij! En neemt u het niet van ons aan, kijk dan eens hier.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3377008/2013/01/15/Nederlandse-topbestuurders-ook-voor-u-tien-anderen.dhtml


3 Reacties

 1. Johannes zei:

  Ik zou zeggen prima, ware het niet dat dit een linkse actie is, gebaseerd op gelijkmatigheid.
  Als er sprake is van een instantie/bedrijf dat subsidie ontvangt, al is het maar 1 euro dan heeft Plasgoot gelijk. Echter dit is een springplank om de echte werkers, de bedrijven die zonder hulp van de overheid goed geld verdienen aan banden te leggen en daar zou die overheid zich niet mee mogen bemoeien.
  Het zou ook inhouden dat bedrijven geen subsidie moeten willen, dat is moeilijk, want ons financiële wereld is gebaseerd op subsidie. Je moet als bedrijf eigenlijk iemand in dienst nemen die er voor waakt geen subsidie binnen te halen en als dat niet lukt deze subsidie alleen onder protest te aanvaarden.

 2. cathy zei:

  Meneer plasgoot bedrijft gewoon pvda politiek.

  Hoezo pas over 4 jaar (nieuw kabinet is er dan al) deze z.g. maatregelen? Als je echt iets wilt veranderen doe je het gewoon onmiddellijk.
  Dit heeft gewoon weer te maken met zieltjes winnen voor zijn eigen partij, waar tevens de grootste en meeste rovers in zitten, die gaat hij echt niet korten, kan ie zijn carriere vergeten.

  Links lullen rechts vullen, bah!

 3. AG zei:

  Geachte Lezers,

  JE _ DE _ WAARHEID; niet verwarren met de mening van de meerderheid.
  =========================================================

  Naast alle politieke perikelen moeten de zich oranje-s noemde aanhang niet uit het oog worden verloren.
  Royaltywatchers;deze zien bijkans in elke gebeurtenis een aanleiding voor een troon wisseling,
  en zo beschouwt,zijn er ook dit jaar weer voortekenen!

  Bea von Amsberg wordt eind deze maand 75 jaar,het koninkrijk zeggen ze bestaat nu
  zo-n 200 jaar, en de Haagse politiek zit op het pluche,althans op papier.
  Ze is niet meer zo bij de les,namelijk tot overmaat van een ramp in Nederichland moest de ministersploeg niet alleen in het openbaar,maar ook twee keer gebeuren een toneel stukje
  opvoeren, en aantreden op het bordes van onze Bea.
  Wanneer het besluit valt,zal dat het best bewaarde geheim van den Haag zijn.
  Pas op de dag dat het nieuws zal zijn,dus houdt het kabinet zijn mond,pas als als de vlaggetjes
  en de toetertjes mensen langs de route staan.
  Dit in overeen stemming met de NOS, zal ons dan duidelijk zijn, dat wij een nieuw stel hebben die
  ons gaat vertellen dat sprookjes bestaan,ik hoef geen namen te noemen,u weet wie wij bedoelen.
  De rijksvoorlichting dienst kan in het voorkomende geval een TV-boodschap in eigen beheer opnemen.
  Dit om de missers bij de beediging te voorkomen op het bordes, met de nieuwe pluche – plakkers
  regering?

  De toekomst zal ons dat leren.

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

Comments are closed.