De SNS Reaal nationalisatie meevaller

SNS ReaalIn deze sombere tijden doet een kleine opleving het altijd goed. Een meevaller noemen ze dat in Den Haag en gelukkig heeft zoals vandaag bekend werd ook ons land een meevaller. Zoals Johan Cruyff  in al zijn wijsheid al wist te vertellen dat ieder nadeel ook zijn voordeel kent, ( of anders om) heeft EU commissaris van Economische en Monetaire Zaken Olli Rhen bekend gemaakt dat had Nederland niet de tegenvaller gehad met de nationalisatie van de SNS Reaal Bank ( kosten 3.8 miljard ) , dan was het volgens de EU dit jaar best voor elkaar gekomen met ons land en hadden wij waarschijnlijk de zgn. 3% norm gehaald.

 

 

Dus  pech, Dijsselbloem moest wel nationaliseren, ofschoon de echte experts het hierover zeker nog niet eens zijn en de Raad van State zich vandaag over het probleem boog. Er is door een aantal groepen benadeelden een proces tegen de staat aangespannen, daar zij door de nationalisatie geen compensatie in welke vorm dan ook ontvangen hebben voor het verlies dat door de  nationalisatie maatregel van Dijsselbloem is ontstaan.

Het overschrijden van de 3 procentsnorm door Nederland dit jaar ontstaat voor een groot deel  door de nationalisatie van SNS Reaal, aldus Rehn. Maar ging hij geruststellend verder  het ziet ernaar uit dat Nederland doeltreffende maatregelen heeft genomen om het tekort weg te werken. Dat de Nederlandse burgers daarover inmiddels mee kunnen praten is een ander verhaal. Of Nederland er een jaar langer over mag doen om het tekort onder de 3 procent te krijgen, wordt niet eerder dan in mei duidelijk. Maar met een goede bondgenoot, namelijk Frankrijk dat ook de doelstellingen niet zal halen, is voorlopig een invasie van de EU troepen naar ons land voorkomen en daarmee hebben wij toch onze eigen meevaller.

Brussel is echter wel pessimistischer geworden over de economische groei in ons land. Voorspelde men einde vorig jaar nog een groei van 0.3%, nu denkt men dat de Nederlandse economie met 0.6% zal krimpen.

Of de regering en d.w.z. Jeroen Dijsselbloem weer een nationalisatie of andere maatregel kunnen bedenken om ook dit probleem op te lossen, weten wij niet. Een nationalisatie van het Nederlandse huizenbezit lijkt ons zeker een uitstekende mogelijkheid , niemand meer eigendom, geen hypotheekproblemen meer, Stef Blok ook eens een  meevaller, u gaat huur betalen en de staat is  gelijk X miljarden rijker.

Het gegoochel van de EU en Den Haag is net het spel zonder grenzen.

 

.


4 Reacties

 1. jean paul zei:

  Het wordt steeds gekker in dit land. Ik heb ervaring met creatiefboekhouden, zodat het niet moeilijk is om bepaalde groepen om de tuin te leiden. Echter het wordt niet leiden maar lijden. Het begin is er maar waar is het einde. Dit moet klappen, ook voor von Amsberg en Zorreguieta.

 2. andre zei:

  het huizen bezit is al genationaliseerd want er moet worden afgeboekt dus er worden geen hypotheken meer verstekt waardoor de prijzen zakken en de schulden blijven staan. immers de meeste huiseigenaren zijn geen eigenaren maar hebben louter een schuld bij de bank.

 3. Joost Visser zei:

  Cruyf heeft georeerd: ‘ieder nadeel hep z’ n voordeel, als hunnie de bal hebben (=nadeel,JV), kunne we ze vastzette als zullie op eigen helft zijn’.

 4. Arie Kanarie zei:

  Reaal kennen we allemaal krijgt nu een vreemde bijsmaak 🙂

  @2 Andre,

  en waar is die hoge schuld door ontstaan? De hypotheek zo hoog mogelijk houden om maximale aftrek te bewerkstelligen!!! Eigen schuld.

  als je het bruto niet kan betalen moet je netto niet kopen.

Comments are closed.