EU ambtenaren staken,ze willen nog meer salaris

EU staaktHet is momenteel leeg in de burelen van de EU, want twee dagen voorafgaande de EU budget besprekingen 2014-2020 laten de EU ambtenaren het afweten. Zoals reeds eerder staken zij, want u begrijpt het is een uiterst noodlijdende groep mannen en vrouwen die gelet hun schamele inkomens nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.  EU ambtenaren vakbondsleider Simon Coates deeld desgevraagd mede dat er voor deze middag protestdemonstraties te verwachten zijn, waardoor de EU ambtenaren duidelijk beter georganiseerd zijn dan de EU burgers die dagelijks het Brusselse feestje mogen betalen.

 

 

De EU woordvoerder voor interne aangelegenheden Antony Gravilli had sterke kritiek op het artikel in “die Welt “dat wij reeds eerder plaatsten en waarin werd gesteld dat er een groot aantal EU medewerkers zijn die meer verdienen dan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat had “die Welt “verkeerd begrepen, want Angela mag gratis eten in het restaurant van de Bundestag en krijgt zij een kerstgratificatie, zaken die de zich voor u uitsloofende EU slaven met node missen.

Het hoeft geen verder betoog dat mijnheer Gravilli kennelijk te veel genoten heeft van de inhoud van de giga EU wijnkelder, want als wij zo de uitspattingen van EU bonzen volgen, ligt hun inkomen nog aanzienlijk hoger dan wat “die Welt “publiceerde.

Maar toen een van de aanwezige journalisten Gravilli vroeg of hij b.v. het netto inkomen van EU commissaris Catherine Ashton bekend wilde maken of van een andere EU bons, toen bleef hij het antwoord schuldig, daar e.e.a een inbreuk in de privacy zou betekenen.

Veelbetekenend dit antwoord, daar zoals inmiddels uit verschillende bronnen ook op deze site blijkt dat de inkomens van EU medewerkers mede door het zeer milde fiscale klimaat in sommige gevallen ruim boven de € 25.000 per maand netto uitstijgen, hetgeen nauwelijks nog in verhouding staat met de geleverde prestaties, hetgeen natuurlijk ook voor vele nationale politici in eigen land geldt.

Het beoogde budget van de EU voor de periode 2014 – 2020 bedraagt overigens ruim een triljoen euro.


5 Reacties

 1. Lucie zei:

  Ja natuurlijk,ga staken,je krijgt toch veel te weinig voor alles wat je doet.
  Het klootjes volk kan al jaren interen op zijn schamele have,maar die criminele dieven willen alleen maar meer.
  En waar is dat te halen?

  Ja,natuurlijk,bij het klootjes volk,daar zijn er veel van en ze protesteren toch niet.
  Aan de schandpaal hoort dat dieventuig,ik hoop dat dat eens zal gebeuren.
  Want één keer zal de maat vol zijn,en we kennen ze allemaal bij naam.

 2. cathy zei:

  Ach en wat ik al eerder heb geschreven, het zijn allemaal beatrixjes, alexjes en maxievita”s, rupsjes nooit genoeg en zolang wij niets ertegen doen blijft het maar doorgaan!

  Zij staken, en wij ???????

 3. Erik zei:

  Hoe durven deze “arme stakkers”. In hun naai en graai cultuur staan zij duidelijk buiten de normale samenleving. En zij moeten onze belangen behartigen???

 4. Durk zei:

  Even voor alle duidelijkheid: gaat het hier om ambtenaren van de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Europese Raad die de lidstaten ondersteunt in de dialoog met de Europese Commissie en het Europees Parlement…….. Volgens mij de laatste.

  Ik wil graag geloven dat sommige EU ambtenaren vorstelijk beloont worden en dat het mischien tijd is voor een “Balkenende norm” op Europees niveau.

  Echter als ik dan lees dat in Nederland 2500 mensen in de publieke sector the Balkendende norm overschrijden en elders op deze site lees dat EU niveau ‘slechts’ 4365 ambtenaren de Merkel norm overschrijden dan lijken mij de toon en de verontwaardiging op deze website nogal tendentieus en selectief.

Comments are closed.