Julio Poch en de kwalijke rol van het Nederlandse OM

Nederlandse OMMet de voorgeleiding deze week van de voormalige Nederlandse Transavia gezagvoerder Julio Poch voor de  rechtbank in Buenos Aires wordt weer een zoveelste hoofdstuk toegevoegd aan de zeer kwalijke rol die  het Nederlandse OM in deze zaak heeft gespeeld en wordt tevens de vinger gelegd op de eveneens kwalijke rol van Nederlandse overheid in deze vertegenwoordigd door de Minister van BuZa , Frans Timmermans. Maar er spelen grotere belangen mee in deze tragedie, die overduidelijk aantoont dat de NSB mentaliteit in ons land tot op de dag van heden nog volop leeft en slachtoffers maakt.

 

 

 

Wij hebben reeds vaak over de zaak Poch geschreven, zullen dat  niet herhalen, temeer als u zijn naam aanklikt in de zoekfunctie op deze pagina het hele verhaal kunt lezen. Echter even een gedachten steuntje:

In 2002 zitten Poch en een aantal Transavia collega’s in Bali waar zij gestationeerd waren te eten en komt het gesprek vanwege het feit dat Poch van oorsprong Argentijn is, op het huwelijk van Willem Alexander en Maxima, daarna de zaak van de zgn. doodsvluchten waarin tegenstanders van het Videla regime waar Jorge Zorreguita de vader van Maxima deel van uit maakte, en menen de collega’s van Poch te hebben begrepen dat hij aan deze  vluchten zou hebben deelgenomen. ( lees hier ) . N.a.v. hiervan doet een andere Transavia vlieger , Jeroen Engelkes, die zelf NIET bij het gesprek aanwezig was, maar het verhaal van zijn collega’s hoorde nadat zij terug waren gekomen  aangifte bij de Nederlandse politie. Hierbij werd hij gesteund en geadviseerd door prof.  Theo van Boven een door de VN weggestuurde “mensenrechten advocaat ” die voor zijn Judasrol in o.a.  de zaak Poch door de Argentijnse regering beloond werd ( lees hier ).

Het bleef tijden stil  rond Poch todat hij op zijn laatste vlucht voor zijn pensionering op het vliegveld van Valencia , klaar voor de terugvlucht naar Amsterdam door de Spaanse politie op verdenking van oorlogsmisdaden werd gearresteerd  en na enige tijd door de Spanjaarden aan Argentinië werd uitgeleverd. De Nederlandse overheid c.q. het OM , de directie van Transavia, de directie van de moedermaatschappij van Transavia, de KLM hadden dus ZEVEN jaar nodig om deze zaak voor te bereiden en e.e.a. zo te arrangeren dat de juiste voorstelling van zaken kon worden gecamoufleerd, waarbij tal van hooggeplaatste KLM-ers, Transavia leidinggevenden regelmatig samen met vertegenwoordigers van het Nederlandse OM  en de Argentijnse aanklager n.b. in Nederland gesprekken voerden hoe deze zaak  aangepakt diende te  worden. Om geen aandacht op deze gesprekken te vestigen werd hiertoe het KLM kantoor in Amstelveen gebruikt waar men o.a. sprak met de Argentijnse onderzoeksrechter Torres.

Welke duistere achtergrond heeft  deze affaire ? Wat is  het verband met de de eerste gestrande aanklacht bij het Nederlandse OM over de rol van de eveneens wegens participatie aan een misdadig regime ( Videla)  beschuldigde Jorge Zorreguitea ?

In ieder geval wilde men bij het vaderlandse OM de vingers niet aan deze zaak branden en daar ons land geen eigen  burgers aan een ander land uitleverd, werd voor de Spanje route gekozen, zodat men in Den Haag de handen in de ook zo uit de 2e wereldoorlog  als het om de Jodenvervolging ging,   bekende onschuld kon wassen.

Zonder verder in te gaan op het feit of Poch schuldig of onschuldig is, hij zit met ruim 60 mede aangeklaagden voor de rechter in een politiek showproces dat vanwege de komende Argentijnse presidents verkiezingen de nodige stemmen op moet leveren voor de huidige president Cristina Kirchner, lijkt het er op dat het “oordeel ” bij voorbaat al vast staat, namelijk schuldig. Dit zou betekenen , dat Poch de rest van zijn leven in een Argentijnse gevangenis moet slijten.

DemminkVast staat inmiddels wel, en dit is niet de eerste keer en zeker ook niet de laatste, dat de verwevenheid van Nederlandse top politici, ambtenaren ( b.v. Joris Demmink, lees hier ) ter sprake komt en de rol van deze mannen en vrouwen en zeker niet in de laatste plaats die van de Amsberg familie in een uiterst slecht daglicht komt te staan. Vergeet niet de tot nu toe tevergeefse pogingen van o.a. Mr. Liesbeth Zegveld om überhaupt al een klacht in te kunnen dienen tegen Jorge Zorreguieta, hetgeen telkens om vage redenen mislukt.

Er mag toch duidelijk gesproken worden over een klassejustitie, hetgeen overigens  in ons land  niets nieuw onder de zon is. Terwijl de èèn van “misdaden” wordt beschuldigt en al geruime tijd in voorarrest zit, loopt de ander vrolijk rond, bezoekt het Concertgebouw en staan volkomen ontoerekeningsvatbare burgers de man en zijn vrouw toe te juichen. Hoe gek kan een volk zijn dat zich nu al weer zit te verheugen op de ” fotosessie” vandaag vanuit Lech, waar een familie die zich absoluut niets gelegen laat liggen aan wat men over hen denkt, feest viert en binnenkort nog meer feest gaat vieren, door u betaald.

Een hek om een groot deel van ons land en dat inrichten als openbare psychiatrische inrichting  !


6 Reacties

 1. Pieter H zei:

  De Netelandse Justitie loopt VOLLEDIG aan het handje van de bedriegers in Den Haag,dat weet iedereen.
  Van onafhankelijkheid is totaal geen sprake,dat heeft de waxinelicht gooier wel ondervonden en zo zijn er nog talloze voorbeelden,van de Hoge Raad tot en met en Centrale Raad van Beroep.
  In Neteland is er géén corruptie;als het al wordt gemeld wordt het zo snel mogelijk geseponeerd,zo komen ze aan hun goede plaats op de ranglijst van “minst” corrupte landen.

 2. robert jan zei:

  Deze affaire heeft mij als Nederlander diep doen schamen.Op wat een gluiperige manier is deze man behandeld.Op zijn laatste vlucht naar Spanje heeft men de kans gezien om deze man in handen te krijgen van een twijfelachtig land. Er zijn mensen uit dat land die rustig met een schijnheilige glimlach verder kunnen leven en ook verdacht worden van betrokkenheid van misdaden tegen de mensheid.Ik haat deze mensen en spreek de hoop uit, dat deze mensen zo spoedig mogelijk gepakt worden en in ieder geval de toegang tot ons land worden ontzegd.Mochten familieleden van de betrokkene hier niet mee eens zijn, dan gaarne vertrekken.

 3. ineke zei:

  op z’n dooie gemak kuiert papa Z door de stad, volmaakt ontspannen alsof hij niet en nooit opgepakt zou kunnen worden –

  het zou natuurlijk kunnen dat de man en zijn familie inmiddels de NL nationaliteit hebben en daardoor volmaakt veilig zijn –

  het zou ook natuurlijk kunnen dat die veiligheid 1 (een) van de condities van het huwelijk was, geregeld door benno die wel wat zag in een 2e evita voor kleinzoon boer krelis –

 4. Harry zei:

  Als er iemand is die wilde dat ie z’n kop gehouden had , is het wel Julio Poch denk ik .
  Maar die collega’s van hem verdienen ook geen medaille , zeg !
  Ik heb sympathie voor de man !

  En de Nederlandse overheid en de rechterlijke macht ? Zou ik persoonlijk met alle plezier uit een vliegtuig donderen .
  Diefstal , corruptie , oneigenlijke beloningen , wat gebeurt er mee ? Waar blijft het geld dat Nurten Albayrak heeft ontvreemd ?
  Ach het geld is nou toch al weg , lastig , moeilijk , laat maar .
  Maar wee degeen die z’n parkeerschijf vergeet en niet betaalt , die lichten ze desnoods van z’n bed !
  Gregorius Nekschot met een paar tekeningetjes , die pakken ze wel aan ! Met elf agenten .
  Laffe honden zijn het , met excuus aan de gemiddelde hond .

  Hoe stom is de Nederlandse burger dat ie gewoon de volgende keer weer op hetzelfde zootje trifle gaat stemmen ?

 5. Joepiedepoepie zei:

  Ingezonden brief van Willem Alex van A

  We moeten uiteraard niet vergeten dat onze geliefden Schoonvati Jorge onschuldig war Von alles gedurende het Videla regime. Ich und mij liebe Frau Maximus kunnen das perfect uitleggen.

  Gedurende het Videla bewind leed mein Schoonvati namelijk aan constant terug kerende blackouts en geheugenverlust, Hij war naturlich de rechterhand von Videla en ieder weldenkend mensch zou denken das iemand die de rechterhand eines Dictators is toch wel iets moet weten van wat dat regime doet.

  Maar mijn schoonvater dacht dat Videla een geliefde democraat was die het beste met de bevolking voor had, hij hat niemals iets gezien van verschwundingen of martelingen en daar sicherlich zelf geen opdracht voor gegeben.

  Hoewel die verdammte Poch hat sicherlich veel totesvluchten uitgevoerd en het is dan ook zu hoffen dat die een levenslange gefangnisstraf kriegt zodat die arme dwaze mutties (nicht zu verwarren mit meine eigene mutti onze lieve Bea) toch nog genoegdoening krijgen.

  Trouwens Heinrich Himmler en Herman Geuring (ten tijde van het hitler regime goede vrienden van mijn opa) zijn ook onterecht opgepakt na de zweite weltkrieg want zij wisten totaal niks van wat er gebeurde in Nazi Deutschland (uber alles oeps pardon)

Comments are closed.