Nieuw initiatief voor de kroningsfestiviteiten

GN suggestieStress in onze redactieburelen, want zeker nu wij lazen dat het  kroningsfeestje slechts 7 miljoen euro gaat kosten en de resterende fooien geschat worden op 13 miljoen die u achteraf nog wel te zien krijgt, u weet wel deze vallen onder de noemer “tegenvallers e.d. ” , willen wij ons niet onbetuigd laten. Dus snel even naar de site van het Nationaal Comite Inhuldiging om te zien waar wij onze suggesties kwijt kunnen. Dat de heer Ahmed Aboetaleb ook deel uit maakt van het bestuur, trok ons over de streep want een comite met slechts Andrè van Es en nog wat onduidelijke figuren, nee daar hadden wij onze reputatie niet aan gewaagd. Je wilt immers kwaliteit voor je geld en Aboetaleb is een echte dijenkletser.   Dus druk  overleg  via  Skype wat wij voor suggestie in kunnen dienen en het resultaat ziet u op de foto.

 

Ook hier willen wij graag wijzen op de door onze politici inmiddels zo graag gebezigde kreet  dat het om een “win – win “situatie gaat, waarbij dit voor de vaderlandse politiek iets geheel anders is dan u zou vermoeden, want win – win betekent in de politieke ambtenarij “wij hebben lekker weer een burger bij de poot” , dus iets  anders dan wat u er van  verwacht.

In ons geval is het echter een echte win – win situatie. U heeft het op de foto al gezien, wij stellen voor de in Amsterdam aanwezige “krullen” ( voor de lezers afkomstig uit de omliggende dorpen zoals Utrecht, Rotterdam, den Haag ), het gaat hier om een openbaar pissoir, allemaal oranje te verfen en te voorzien van een foto van ons nieuwe staatshoofd.  Wij konden u helaas niet laten zien dat de foto aan de binnenzijde van de krul zit, dus daar waar u gelet de strenge maatregelen van burgermeester Eberhard van der Laan de restanten van uw  pils maar Spa blauw of rood kunt lozen.  U plast dus als het ware tegen het staatshoofd aan, dat bij hem wederom een letterlijk en figuurlijk warm gevoel zal opleveren, gelet zijn sanitaire achtergrond.

Daardoor zal, zoals wij door ons eigen opinie peilbureau hebben laten uitzoeken er minder tegen de gevel van het Paleis op de Dam aangeplast worden, omdat 87.6 % van de bevraagden vertelden zij deze kans niet willen laten voorbijgaan, ja zelfs extra te gaan drinken om nog een keer van deze gelegenheid gebruik te kunnen maken.

Tenslotte nog even wat betreft de kosten. Reeds eerder schreven wij dat de kosten zeker gelet vergelijkbare festiviteiten rond de 20 miljoen euro gaan liggen. Een leuk gebaar richting ouderen en hulpbehoevenden die nu het gevoel krijgen dat er ECHT wat wordt uitgegeven, een fenomeen dat zij al lang in ons land missen.

Of de geruchten dat Maxima aan Wim had voorgesteld zwemmend door de grachten naar de Nieuwe kerk te gaan juist zijn kunnen wij niet bevestigen. Het schijnt dat Wim hier wel voor gevoeld had als er ijs gelegen zou hebben, daar hem dit een dèja vue gevoel zou geven met betrekking tot zijn UIT (!)gereden 11 stedentocht.

Het is inmiddels in en in treurig dat een bevolking zich gek laat maken door een op volle toeren lopende propaganda machine waar zelfs de Noord Koreaanse autoriteiten iedere dag weer verbaasd van staan te kijken. Op hoog diplomatiek niveau is er al gevraagd of een afvaardiging van de Noord Koreaanse Staats Omroep een aantal dagen te gast mag zijn in de NOS studios en Sacha de Boer , Twan Huys  en Kysia Hekster niet een maandje of wat naar Pyongyang kunnen komen voor een ” college tour “.

 


19 Reacties

 1. Amai zei:

  Met Hans Wijers (citaat “De voorpret is ook al leuk”) als de nederlandse versie van Kim-Jong Un.

 2. Joepiedepoepie zei:

  Er gaan zelfs stemmen op van politici om tijdens de kroning de NEDERLANDERS VERPLICHTEN HET ZOGENAAMDE KONINGSLIED TE ZINGEN. Hoe ze dit willen doen weet ik niet (mensen die thuis blijven een bezoek brengen van een controleur??)
  De sanctie die dan ligt op het niet zingen van het lied werd niet vermeld maar ik kan mij de volgende mogelijkheden als straf indenken??

  – vierendelen
  – 50 zweepslagen
  – brandmerken
  – verminken
  – verwurgen van de dader
  – ophanging

  Wie nog een leuke suggestie heeft voor een gepaste straf voor het niet zingen van het koningslied wordt van harte uitgenodigd zijn suggestie hier te melden 🙂

  Leve de koning en de Koningin (raar want volgens de grondwet mag maxima helemaal geen koningin worden maar wat hindert het, zij mogen immers de wet met voeten treden)

 3. Waar of niet waar. zei:

  Op kroningdag een demonstratie op het Malieveld,,niet tegen de kroning maar tegen deze bankpolitiek,,zal sommigen doen sidderen.

 4. louis zei:

  Ik ben van plan om eind april a.s weg te zijn uit dit gekke landje. Ik wil er niets van zien of horen ,van dat gedoe op 30 april.

 5. Theresa Geissler zei:

  @3Joepiedepoepie
  Staat dat echt in de tekst van dat zogeheten Koningslied? ‘Leve de koning EN DE KONINGIN’?
  Het moet toch echt niet veel gekker worden!
  Dat de oranjefanaten per se WA willen bewieroken viel te verwachten, maar dat ze die Argentijnse trut er in één adem bij willen betrekken slaat alles! Zij, die uiteindelijk alleen maar ‘queen consort’ wordt! (eh, NIET voor mij dus, laat dat duidelijk zijn.)
  Ik was het niet van plan, maar nu denk ik er toch over om die tekst eens te ‘googelen’ of zoiets. Ongehoord! Dat hebben zelfs de engelsen hem nooit geflikt, geloof ik. Zieke dweepzucht!

 6. Theresa Geissler zei:

  Nou, geprobeerd wat na te zoeken, maar ze zijn er, geloof ik, nog niet helemaal uit. Er vechten wel minstens drie artiesten (idioten) om de eer: Johan Vlemmix, Dries Roelvink en onze (Alkmaarse) Bertje Doperwtje. -stadgenoot van mij dus. Van die eerste twee dwepers kon je het verwachten, van Bertje valt het me wat tegen. (Maar waarom eigenlijk? Zo persoonlijk ken ik hem ook niet).
  Eerlijk is eerlijk, juist in zijn tekst staat dat ‘leve de koning EN DE KONINGIN’.
  Dwingen kunnen ze natuurlijk niemand, dat is te gek om over te praten, maar al legden ze mij een x- aantal boetes op, dan zong ik het nóg niet. Ik vocht het gewoon uit tot voor het Europees Gerechtshof. Hoewel….

 7. cathy zei:

  Las net in de NSB krant van slapend nederland, dat het mes waar marianne vaatstra haar keel zou zijn doorgesneden en van Jasper S was GEEN sporen van haar dna bevat!

  Friso,Demmink,Opstelten(studiegenoot van Demmink), en………en………….en.

  Ik geloof niet in komplottheorie, maar ik denk dat Micha Kat wel eens heel erg gelijk kan hebben over wat er werkelijk is gebeurd met dit meisje.

  Als je iemand 3 maanden eenzaam opsluit, zonder enkel kontakt met de buitenwereld, verteld deze ALLES wat je maar wilt horen, ook als je een sterk karakter hebt.

  Weer een onschuldige, daar ben ik zeker van, gepakt om de misdaden van de ORANJEBENEDEN familie te verdoezelen.

  Een land om je diep voor te schamen en een volk dat niets, maar dan ook niets doet en binnenkort gaat staan zwaaien naar een stelletje drugsdealers, moordenaars, kinderverkrachters en geldwitwassers. Huppekee kronen die vieze hap!

  Jan Vlug een advokaat betaald door de duivel!

 8. Theresa Geissler zei:

  @8 Cathy,

  Zwaaien? Ja. ‘Met me vlaggetje me hoedje en me toeter’.
  Loop ik de laatste tijd uit balorigheid nog wel eens te zingen omdat ik het best een pakkend ding vind. Zou best een schimpliedje kunnen zijn. Voor zover ik weet was wijlen het echtpaar Kan-Vonk niet republikeins maar toch drijft die tekst duidelijk wel de spot met al die dweepzucht, dat wel.
  Als we dát nou eens tot ‘koningslied’ promoveerden….?

 9. Ger zei:

  s’ Avonds schijnt er op een water dat ei heet een roeibotenfestijn te zijn waar (nu nog) prins onbenul en eerdaags koning W de Laatste, zijn kapitein Iglo kostuum mag showen, inclusief een zooitje fake ridderordes zoals ‘de laatste 10 kilometer van de elfstedentocht uitgereden’ en een hele trits blikjes ‘blijken van traditionele elkaar opspelden van onduidelijke blijken van’,…wie het weet mag het zeggen.
  Het trieste is dat dit ons weer vele miljoenen gaat kosten, ondanks de downfall in ons inkomen.
  Er is natuurlijk ook nog goed nieuws, maar dat is helaas alleen maar voor de toekomstige illegale troonbeklimmer, hij hoeft nog steeds geen belasting te betalen!

 10. Joepiedepoepie zei:

  @theresia

  Ik ken die tekst van het koningslied niet (ben ook niet van plan het te leren)

  Dat leve de koning en koningin ewas natuurlijk sarcastisch bedoeld

 11. Barbara Marquart Scholtz zei:

  Had de Koningin niet even wat langer kunnen wachten met die abdicatie?
  Het is nog nooit zo slecht gegaan met Nederland, en de troonswisseling
  gaat ons 20 miljoen Euro kosten! Nederland zit verdorie in een recessie.
  Dan plan je toch zoiets niet! Uit menige kerstrede meen ik me het woord
  “solidariteit” te herinneren. Die solidariteit wordt wel erg selectief toegepast.

 12. cathy zei:

  12. Barbara S

  Helemaal gelijk, hieruit blijkt de totale minachting voor het volk !

  Vond ik wel een goeie:

  WILLEM ALEXANDER UW WATERHOOFD!

 13. Theresa Geissler zei:

  Ach weet je, Barbara, Bea denkt bij die dingen waarschijnlijk totaal niet na. Waarom zou ze ook? Crisis, recessie of hoe je het noemen wilt, het staat allemaal zó ver van haar wereldje af dat het haar aan d’r kont zal roesten. Al moet ze dat op de juiste momenten even zien te verbergen, natuurlijk, want als het domme volk die minachting nog eens voortijdig door mocht krijgen komt het gespreide bedje van de familie v. A. toch in gevaar. Dus op gezette tijden maar eens het woord ‘solidariteit’ ingezet, in overleg met haar hielenlikkende adviseurs. En dan bij voorkeur met Kerstmis. Meer hoef je er echt niet achter te zoeken. (Het is trouwens dat jij het nu zegt, want zelf zou ik het niet weten; Ik heb namelijk nog nooit ook maar één toespraak van haar beluisterd of nagelezen, uit principe. IK heb nooit om een koning(in) gevraagd).

 14. Theresa Geissler zei:

  @Joepiedepoepie

  Sarcastisch, ah, snap het. Sorry, ik ben af en toe wat naief met die dingen.
  Neemt niet weg, zoals ik al schreef, dat Bertje het echt van plan schijnt te zijn. Letterlijk !
  Nou ja, de kans dat ze hem uitverkiezen is volgens mij niet groot. Extravagante figuur,weet je, zogezegd niet representabel (voor de v.A.’s) Al is de kans groot dat die twee andere snuiters met iets vergelijkbaars zullen komen, daar zie ik ze best voor aan. Roelvink dweepte indertijd ook al zo overtrokken met de toen pas overleden Andre Hazes.

 15. Harry zei:

  Typisch dat allerlei figuren die eigenlijk helemaal niet koningsgezind waren , vanuit de partij , zoals de D66er Hans Weijers en dat linkse vel van een André van Es nu zich met de troonswisseling gaan bezighouden .
  Vanwaar die ommekeer ? Vroeger waren de VVD en het CDA de bakermat van koningsgezindheid .
  En moest de pvda weinig van de monarchie hebben .
  Het kan verkeren .

  Zou het komen door de linkse koers van Beatrix ? En haar liefde voor de kameelpiloten ?
  Begint ze te dementeren ?
  Op de laatste foto’s uit Lech zag ze er maar slecht uit , zo’n strak geel vel ( huid ) als perkament , die je wel bij kankerpatienten ziet . Het zal toch niet ? Dat zou wel heel erg zijn zeg !

  Lijkt me schitterend als niemand zich voor de troonswisseling in zou spannen en iedereen gewoon naar z’n werk ging .
  Allemaal roepen , zoek het maar uit , ik doe niet mee .
  Zou Wimpie nog dommer staan te kijken !

  Alleen dat nieuwe volkslied , daar ben ik wel vóór .
  Dat ouwe leek ook helemaal nergens op ! ” Ben ik van Duitschen bloed ” , nogal wat om trots op te zijn ! Zo werk je landverraders in de hand . De NSB – song . Nee dat kan echt niet meer !

  De enige remedie lijkt me om Willemientje de opdracht te geven een volkslied samen te stellen !

  Lekker kritisch op een beschaafde manier .

 16. Harry zei:

  @ 14 Theresa ,

  Je moet je toch echt wat netter uitlaten over onze vorstin hoor !

  ” Aan d’r kont zal roesten ” , tsjonge .
  Als je zoiets netjes wil brengen op koninklijk niveau , zeg je : ” Aan haar aars oxideren ” .

  Foei toch !

  Je ziet wel , in tegenstelling tot mensen die je waarschuwen voor mij , dat ik je wel op weg help , geheel belangenloos .

  Zoals je zelf schrijft ; “ik ben wat naïef met die dingen “, jammer hoor maar we maken je hier wel scherp . Klamp je maar aan ons mannen vast .

  Sommige reaganten hier hebben een triple-A status , zoals Check en ik , die zijn getest , gediplomeerd en goedbevonden . En verplicht te lezen !

 17. Theresa Geissler zei:

  @17 Harry,

  Tja, Harry, MIJN vorstin is ze niet.
  Ik heb nooit om haar gevraagd, dus zodoende. En dank je voor je beschermende opstelling; ja bedoelt het ongetwijfeld goed, maar ik heb ze niet nodig. Beschouw mij maar als een vrouwelijk equivalent van Geert: ‘ik zeg wat ik denk en ik denk wat ik zeg. Wen er maar aan. Maar het is waar:Meestal druk ik me diplomatieker uit.’Alleen als die arrogante k…pardon, dat ongenáákbare geláát van Bea voor mijn netvlies verschijnt, wil ik mezelf dus wel eens vergeten, ja. Maar….. wat vertel je me dáár? Verplícht te lezen nog wel? Zoals je wilt, maar het strekt je meer tot eer als men
  dat uit zichzelf doet, vind je niet? Kom op, zulke restricties heb jij toch niet nodig!

 18. check zei:

  @ Harry,

  Ik weet niet of het jou ook opvalt , want iedere keer roepen mensen om te protesteren op het Malieveld . Dat deden ze een honderd jaar geleden ook al en getuigd van een grote slaafsheid. Het plebs mag wel protesteren, maar dan op een aangewezen plek , waar niemand last van ze heeft en men de boel goed in de gaten kan houden. Weet niet of jullie het Malieveld kennen, maar is een grote vlakte en als het geregend heeft sta je tot je enkels in de bagger. Hoe dom kan je zijn om daar te gaan protesteren. Ga de binnenstad in , dat is een stuk moeilijker met al die kleine straten en pak je de echte boeven ook nog een keer. Na de huurmoord op Pim Fortuyn scheten ze daar in het Binnenhof in hun broek, hebben de nacht in het gestoorde hof doorgebracht en zijn als een dief in de nacht er stiekem tussenuit geknepen. Die hond Melkert is snel van het toneel verdwenen de rat , maar is weer helemaal terug met zijn pampa mevroi , dus zal er wel een link liggen tussen de nep Oranjes en Aad die de huurmoordenaar heeft uitgezocht.

  Maar ik zie het alweer gebeuren het volk heeft brood en spelen nodig en uit alle hoeken komen de zakkenvullende comiteetjes weer onder hun steen vandaan. Ga maar achter de kwelbuis zitten roept een benepen lullo van der Laan, bang als hij is dat er inderdaad de paleureus gaat uitbreken, Let wel voor het gooien van een blikkie zit je jaren lang vast en niet te vergeten de zware aanslagen zoals de schreeuw op de Dam , wordt je door de Gestapo in opdracht van ma pothoed jaren van je vrijheid beroofd. Niet te vergeten die arme doorgedraaide drommel, die met een mug op een olifant , dus met een kleine autootje dacht een grote bus te gaan rammen. Gezien de reacties nadien en ook dat ma pothoed geen blik waardig toonde aan dit povere schouwspel denk ik nog steeds dat men het wel wist van die jongen , maar gewoon zijn gang heeft laten gaan. Er was immers geen enkel risico en ach die paar slachtoffers mag geen naam hebben, zijn ze gewoon om eigen mensen op te offeren zoals haar vaar Bernie deed bij het grote verraad bij de slag om Arnhem. waar duizenden werden opgeofferd. Deze lui zijn tot alles in staat , kijk maar eens hoe bang ze zijn bij de Bilderberg , daar houden ze allemaal stijf de kiezen op elkaar anders een enkeltje hemelen !

Comments are closed.