Sjoerd van Keulen, ex SNS Reaal : Is Nederland klaar voor de toekomst ?

SNS propertyPrachtig als je ziet dat Drs. Sjoerd van Keulen de grote man achter het SNS Fataal debakel, hij was de initiator van de overname van de vastgoedportefeuile die uiteindelijk nu de SNS Reaal naar het ravijn gebracht heeft, de bovenstaande vraag stelt. Dit was in 2010 toen Sjoerd inmiddels het zinkende SNS schip al verlaten had en de leiding over had over gegeven  om zich met belangrijkere zaken bezig te gaan houden zoals met zijn eigen gouden toekomst. The Netherlands, ready for the future? Factors, determining, failure and success   

 

 

Daar zou Sjoerd het wel even over hebben tijdens een bijeenkomst van financiële goeroes op uitnodiging van de “Universiteit “Tilburg”. En zo te oordelen naar de centjes die Sjoerd meekreeg toen hij opstapte bij SNS plus de centjes die hij momenteel toucheert bij  is hem dat best gelukt. In de krappe  drie jaar dat Sjoerd bij SNS FATAAL de winkel beheerde ontving hij  € 3.147.289 waarvan € 1.070.386 bonus voor bewezen diensten. Sjoerd was dus om zijn eigen uitspraak te citeren “klaar voor de toekomst “.

Na nog een korstondig optreden als commissaris bij de ING is hij nu het boegbeeld van de lobbyclub Holland  Financial Centre, zit hij in de raad van commisarisen van het APG pensioenfonds, u weet wel  de club die claimt dat zij “sterk en collectief zijn in pensioen”  ( leest zeker geen kranten ) en is hij voorzitter van de raad van bestuur van Mediq voor het luttele bedrag van € 40.000 per jaar.

De prachtige reclamekreet  die SNS Reaal voerde omdat zij zo sociaal bewogen waren, namelijk “GEEF” werd door Van Keulen uitstekend begrepen, als wij het zo eens bekijken en zou het van Keulen sieren, als hij iets van het bijeen gegraaide geld terug zou geven. Maar dat laatste zit er niet in bij de bank cowboys, want ongetwijfeld kunt u zich  Rijkman Groenink nog herinneren, die met 25 miljoen euros in de zak de ABNAMRO verliet, en zoals wij begrepen naast zijn huisje aan de Vecht nu ook de Toscaanse dreven onveilig maakt.

Een old boys network dus en ziet ons anders zo daadkrachtige kabinet geen kans om dit soort mensen aan te pakken. Nee, want het gaat immers volgens Mark Rutte om commerciële instellingen en het falen van het bestuur , tja dat is gewoon zakelijk risico. Toch vreemd dat de overheid op zulke momenten even het spoor bijster is, terwijl er anders bij Nacht und Nebel wetjes doorheen gejast kunnen worden die juist de burger van nog meer rechten  ontdoen. Falen, hetgeen tot gevolg heeft dat de belastingbetaler weer het slachtoffer is, lijkt ons toch een gegronde reden om te zeggen, dit is nalatig handelen t.o.v. de  gemeenschap en gaat u maar eens rustig op rijks’s kosten wachten totdat wij klaar zijn met ons onderzoek. Alleen het feit al eens te gaan logeren in de Bed and Breakfast van Ivo Opstelten, Fred Teeven en als pappie Sjoerd ’s avonds niet thuis komt om voor te lezen uit  zijn eigen sprookjesboek lijkt ons al een licht corrigerende werking hebben.

Maar, u weet ondanks alle (sei)overheidsvriendjes die samen met Sjoerd in de diverse besturen zitten of misschien juist daarom wel, blijft het stil in Den Haag. Leest u maar eens aandachtig in de bovenstaande links wie u zo al tegen komt.

Voorts is het ronduit vermakelijk om te lezen, dat NU OPEENS 2e kamerleden vinden dat er in deze zaak “iets”ondernomen moet worden. Maar ja, gemaakte fouten kun je niet bestraffen zegggen sommigen, dus … ? Nogmaals blader door de aangegeven links en zie welke ambtenaren als “buddies” in de raden van bestuur zitten waar ook Sjoerd wat bijschnabbelt. En u weet, buddies laten elkaar niet in de steek al is het slechts om eigen “lijfsbehoud”.  Kortom staaltje voor de tribune spelen.

De beerput wordt steeds groter en u gaat steeds meer betalen totdat………


12 Reacties

 1. check zei:

  Het meurt vreseluuk in baggerland , maar we kloppen daar in den Haag heftig op de borst. De boel vernaggelen, wat heet gewoon tillen wordt beloond met een miljoenen bonus , waarna men de zoveelste winkel elders voor tig keer meer geld naar de bliksem gaat helpen. Elke dag wordt de lijst groter aan wandaden en pure oplichters praktijken de Italiaanse maffia is er vergeleken een klein kind bij. Moet je dat eens proberen als leiding van een MKB bedrijf, krijg je gelijk de belasting Gestapo en die malafide justitie achter je aan en wordt je even tot op je bilnaad toe geschoren !

 2. annemarie zei:

  Het blijkt maar weer, de top kan vaak maar aanmodderen en risico’s nemen van geld van een ander.
  Strengere controle uitoefenen op deze cowboys. Dit moet ook gelden voor een staatshoofd. Wat voor een kwaliteit hebben die vaak, daarom een goede zaak dat een staatshoofd om de vier jaar wordt gekozen.

 3. monique zei:

  Ik vraag me af of Sjoerd van Keulen ook aandelen en achtergestelde obligatie’s heeft gekocht van dat kapitaal wat heeft ontvangen. Zal hij alleen het aandeel van voorkennis hebben gebruikt.
  Hoe ziek is deze wereld.

 4. Bram zei:

  Ik heb hier al die Rechtse ballen uitgelachen toen alle geweren etc. met duizenden tegelijk verkocht werden.

  In mijn hart geloof ik nog steeds niet dat we iets kunnen uithalen totdat een generaal zich achter ons schaart, maar ik begin te geloven dat het tijd is geworden de wapens op te pakken, de verliezen te aksepteren en het zootje uit te roeien. Het hek is van de dam, hier en bij julie en waarschijnlijk in nog meer zogenaamd beschaafde Westerse landen

 5. Lucie zei:

  van Keulen,één van de vele,vele criminelen,die Nederland rijk is.

  Het is hier erger dan in een bananenrepubliek,wat een oetlullen hebben het hier voor het zeggen,kotsen moet ik van dat gore tuig.

 6. AG zei:

  Geachte Lezers,

  DE PROOI geschreven door Jeroen Smit,auteur van Het Drama AHOLD
  ========
  BLINDE TROTS BREEKT ABN AMRO – is de titel van het des betreffende boek van hem.
  ============================
  DE PROOI geeft een unieke inkijk in het verval van een icoon van de Nederlandse economie!.
  Door een combinatie van onkunde,knallende ego-s,en onvoorstelbare blunders!
  ABN _ AMRO was 183 jaar een belangrijke motor van de Nederlandse economie.

  DE PROOI- toont fraai hoe het arrogante gedrag van ABN AMRO uiteindelijk de zelfstandigheid
  kostte.
  Het geeft een inkijk in de dagelijkse gang van zaken, van de wereld van top bankiers!
  Je weet niet wat je leest, hoe deze heren schokkend en pijnlijk laten zien hoe de bestuurs kamer
  wereld vreemd werkt!!!.
  Dat een paar van die mannen,zo-n bedrijf als bank, met toen honderd duizend medewerkers
  naar de kloten hebben geholpen,andere woorden kun je der niet voor vinden!
  Trouwens Groenink heeft niet alleen die 25 miljoen in zijn zak gestoken,dat waren zijn onkosten.
  De heren hadden ook nog aandelen pakketten,die zij net op tijd hebben verzilvert!
  Er wordt gezegd dat alleen Groenink zo-n 250 a 350 miljoen voor deze aandelen heeft gekregen.
  Leuk zak centje,komt jan splinter wel mee door de winter,niet dan

  DIT BOEK IS EEN AANRADER,IN KIJK IN DE KEUKEN VAN DEZE BANKIERS.
  ==========================================================

  U kent de kreet;je hebt twee soorten dieven,de een zit in de bak en de ander woont in een
  landhuis van meerdere miljoenen aan de Vecht.

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 7. Harry zei:

  @8 , Ja en daar heeft ie de hele omgeving ook nog verziekt met zo’n modern gedrocht tussen al die fraaie oude huizen te plaatsen .

  Hij heeft dus niet alleen een voorheen prima bank totaal verpest !

  Liet ie ook nog iedere twee weken lui rondbellen wat we nou van de bank vonden ! De rat .

  De vloeken en schuttingwoorden waren niet van de lucht !

  En niet alleen van mij !

 8. Femke zei:

  Zo wordt de kleine man constant genaaid, en leeg gezogen.

  Dit is een klein clubje van een miljoen mensen die zich rijk vreten van onze belastinggeld, die werken bij de top; semi/ overheid en alle over gesubsidieerde instellingen van NL, provincie, gemeente verzekeringskantoren, justitie, rechters, notarissen, advocaten, banken, accountants kantoren, ministers, openbaar ministerie, kamerleden, goede doelen, bestuurders, commissarissen en alle door de overheid betalende advies organen.

  Witte boorde criminelen mogen roven, stelen, bedriegen, liegen, beduvelen, valsheid in geschrifte plegen, omkopen, machtsmisbruik, manipuleren, misbruik maken van iedereen, oplichten en van justitie hebben ze geen last omdat deze lui net zo crimineel zijn als boven genoemde.

  Maar gelukkig hebben wij geen maffia in Nederland, omdat de overheid bestaat uit de maffia!!!!!

 9. Du Bois zei:

  Wie houdt ze tegen de narcisten? bij de SNS zag iedereen het gebeuren en keek erna, bang voor hun eigen baantje. En nu maar gillen dat Van Keulen een lul is!

 10. Pieter H zei:

  Natuurlijk wordt door de corrupte roverheid van Neteland weer luidkeels geschreeuwd dat die arme belastingbetalers weer voor de ellende mogen opdraaien.
  Natuurlijk wordt vergeten dat bedrijf EN aandeelhouders JARENLANG belasting hebben betaald over de winsten;die krijgen ze nu natuurlijk terug nu het slechter gaat,niet waar??

Comments are closed.