Commisaris van de koningin, in Drenthe de fout in

Panda KoosjeZo langzamerhand doet deze site haar naam eer aan,want het is inderdaad geen nieuws als je alweer meldt dat een politicus(a) en dan met name van sociaal democratische signatuur de fout in gaat. “Nee, ik had dat niet moeten doen, ik had beter moeten weten”  en dat waren de inmiddels bij ieder Nederlandse burger bekende “excuses” van een politicus die meent dat hij gelet zijn functie boven de normaal gangbare wetten en normen staat. Deze keer is Jacques Tichelaar (pvda) aan de beurt, die meende wel even te kunnen bemiddelen tussen de gemeente Coevorden en zijn “zwager” die een onenigheid heeft met deze gemeente. Wat is er aan de hand ?

 

 

Jos Wijland, de broer van de partner van Tichelaar, Koosje Wijland ,  is eigenaar van de hotel restaurants Het Kasteel en de Vlijt in Coevorden en hij verkeert in financiële problemen. Het gaat hier volgens insiders om een bedrag van 1.5 miljoen euro. Hij kocht de twee  in zeer slechte toestand verkerende panden in 2007, waarbij Het Kasteel onder een erfpachtregeling valt. Beide panden werden voor ettelijke miljoenen gerestaureerd. Maar nu vindt Wijland dat Coevorden zich niet aan gemaakte afspraken houdt en sloeg de vlam in de pan.  Tot twee maal toe bemiddelde rode Sjaakie in een gesprek tussen zijn zwager en de gemeente, maar nee van belangenverstrengeling is geen sprake, vindt Tichelaar, het is meer een kwestie van je goede diensten aanbieden zoals hij dat wel vaker doet. Hij gebruikt daarvoor het woord “facilitator”, maar zoals weleens vaker, worden chique ogende woorden met name uit het Engels uit hun verband gehaald, want in de Engels- talige zakenwereld heeft het woord  “facilitator” een wat bedenkelijke bijklank, die overigens goed overeenstemt met de houding van deze commisaris van de koningin, namelijk ” ritselaar “.  Maar nogmaals wij omringen ons graag met deftige woorden en dus is in het Nederlands een faciliator iemand die zorg draagt  het “makkelijker te  maken” van communicatievormen tussen individuen en/of groepen.  Die Sjaakie toch, wil hij zijn best doen , is het weer niet goed.

Dat een commissaris van hare maje natuurlijk met een schuin oog gekeken heeft hoe in dit geval zijn grote voorbeeld uit Den Haag er ook van houdt om te  ” facilitaten”, ja dat mag je hem nauwelijks kwalijk nemen, want niet mee foezelen als je in de vaderlandse politiek zit, zou je haast de rol van een outcast bezorgen en dat wil toch niemand. Gewoon aansluiten  in de rij van illustere voorgangers, zoals Lubbers, Kok, Bos, Hermans,enz.enz.enz. zodat de kans dat Nederlandse politici binnenkort een plaats weten te veroveren in de Guiness Book of Records  als de meest knoeiende politici ter wereld ( vooruit Afgahnistan en Zimbabwe doen het nog ietsje beter, maar dan heb je het ook gehad ) binnen hand bereik ligt. Dat bestuurders elke vorm van belangenverstrengeling of zelfs de schijn daarvan dienen te voorkomen, dat is in ons land inmiddels een gegeven dat thuis hoort in een of ander oudheidskundig museum.

Overigens, maar dat ter zijde, blijkt maar weer dat je met een lerarenopleiding het in ons land als politicus best ver kunt schoppen want ook Tichelaar deed een opleiding aan de PABO in Heerenveen en werd vervolgens leraar om daarna vicedirecteur te worden van een basisschool . Privè ging het ook al niet helemaal vlekkeloos met Sjaak,want enige jaren geleden  ging hij vreemd, waarna zijn toen wettige echtgeneote dat moest vernemen via Teletekst, zie hier het artikel.  ( nu begrijpt u de foto van Panda Koosje  bovenaan dit artikel ).

Inmiddels spinnen de advocaten van beide partijen Coevorden en Wijland goed garen bij de affaire, Wijland wil 1.5 miljoen euro van de gemeente zien, deze wil 200.000 van Wijland ontvangen en volgende week donderdag dient dan ook het eerste korte geding. Het “faciliteren”van Tichelaar heeft dus kennelijk gefaald. Lees hier

Nou, zo kan het wat betreft intriges wel weer even voor vandaag en gaan wij ons aan ernstige zaken wijden.

 

 


4 Reacties

 1. Femke zei:

  Het is met al die linkse knakkers uitkijken, deze lui zijn er alleen voor zich zelf.

  Links lullen en rechts zakken vullen, deze lui moeten op staande voet ontslagen worden en nooit meer een ambt mogen uitvoeren.

  Criminele organisatie is de PVDA en zou verboden moeten worden, deze partij gaat rovend door heel Nederland.

  Waar de PVDA het voor het zeggen heeft is de gemeentelijke belastingen het hoogst, en gaat het meeste geld naar de gesubsidieerde instellingen, die daar weer een directeur hebben lopen die natuurlijk vet wordt betaald en natuurlijk ook de bestuurders en commissarissen die voor een paar uur per maand een jaar salaris binnen harken, van heb ik u daar!!!!! en natuurlijk de vriendjes die er werken van de elite, die worden aangesteld als interimmanager en die daar een paar miljoen weg slepen, en deze lui vallen echt niet onder de Balkende norm.

 2. Waar of niet waar. zei:

  In het spiegelbeeld van links lullen en rechts zakken vullen staat recht lullen en links zakkenvullen.

  Onder hun linksrechte rechtslinke zak schoppen geeft een mooi spiegelbeeld als de spiegel wat naar boven gericht staat, zo groot hun hebzuchtige ogen waren zo nauw zijn die dan samen geknepen.

 3. Walter zei:

  Aan de reactie zie je dat men er helemaal klaar mee is De steeds terugkerende vraag:”waarom lopen ze allemaal nog vrij rond”? Waarom wordt er nooit eens iemand op het matje geroepen? En dan gaat het al lang niet meer alleen over ‘onze’ politici. Ook steeds opvallender is het feit dat je nooit een reactie hoort van de partijen. Zoals In dit geval de P.v.d.A. van de ‘heer’ Tichelaar en niet te vergeten de ‘heer’ Hermans van de V.V.D. Deze figuur heeft bijvoorbeeld zoveel bijbanen dat het een absoluut mirakel is dat hij ook nog tijd heeft om te slapen. Met twintig – dertig bijbanen lijkt het mij onmogelijk om al die functies en zeker je ‘hoofdvak’ op de juiste manier uit te oefenen.
  Als je leest wat J.Tichelaar allemaal uithaalt en dan bedenkt dat hij daar in Drenthe zit als vertegenwoordiger van Hare Majesteit…

Comments are closed.