Oranjefonds en Maxima mede sponsors inwijding paus Franciscus I

Jorge-Bergoglio-300Het zat er natuurlijk aan te komen, iemand moet de rekening betalen van de inwijding van de nieuwe baas van de katholieke kerk. Dan kun je natuurlijk alle katholieken ter wereld wel vragen nog weer eens wat meer in de collectezak te stoppen, maar dat stoot op problemen. De Cyprioten zijn al geplukt, de Afrikanen kunnen geen cent missen, want ze sparen voor een reisje naar Schiphol, dus dan kijkt de katholieke kerk net als een  in nood geraakte bank wat hulpeloos om zich heen. Ja en dan opeens, dan duikt daar die goede Argentijnse fee op, die in een klap alle problemen oplost. That’s what friends are for.

 

 

 

Nee het Vaticaan gaat geen microkrediten afsluiten. Bergoglio had net het boekje van Hugh Sinclair uit ( lees hier ) en die torenhoge rentetarieven deden hem griezelen.Nee, dan maar even een tweet naar een oude goede vriendin, waarvan wij allemaal weten dat zij goed bij kas zit en bovendien beschermvrouw is van het Oranjefonds, u weet wel die club die  de betrokkenheid in de samenleving bevordert en waardoor mensen  een nieuwe plek in de maatschappij vinden. En dat is hier toch wel zeker van toepassing.

En als je al een donatie deed à 200.00 dollar voor het opzetten van een TV zender in Buenos Aires, maandelijks nog wat wisselgeld in de collectezak stopt om daarmee het welzijn van haar eigen familie  te garanderen, nou dan kunnen er best wat centjes af om medesponsor te zijn bij de inwijding. Haar schoonmoeder zou het een economische missie genoemd hebben, waar het Nederlandse bedrijfsleven miljardenorders mee zou binnen halen.

Let u dus als u de inwijding op TV gaat volgen goed op de verborgen en geheime codes morgen waarmee het sponsorship  te ontdekken valt.

De DaVinci code is er een slaapverwekkend verhaaltje bij.

 


5 Reacties

 1. Ger zei:

  Het aanwezig zijn – bij de inwijding van de een of andere Argentijnse boef tot paus – van WA de onnodige en Maxima de Junta dinges wordt natuurlijk onmiddellijk gebruikt door de RVD als charme moment! Kijk eens hoe betrokken ze zijn? Hoe dichter bij de illegale kroning van iemand die er totaal geen recht op heeft, hoe groter de charme verhalen in de Nederlandse pers. En inderdaad, op geen enkel medium mag je er een mening over geven. Alles in dit land wordt van hogerhand beheerst en in de gaten gehouden, en democratie is vèr te zoeken. We mogen nu alleen nog maar een stembiljet aankruisen om de schijn van democratie op te houden. In feite is stemmen een stem op de onderdrukkers, daarom heb ik al in geen jaren meer gestemd!

 2. Theo Prinse zei:

  San Carlos de Bariloche. Máxima bracht hier een belangrijk gedeelte van haar jeugd door. Vader Jorge had een vakantiehuis in de Cerro Catedral. Meiling kwam begin jaren dertig naar Bariloche. Hij was een van de drijvende krachten achter de Hitler Jugend in Argentinië, die tot diep in de jaren dertig ongemoeid kon opereren. In 1931 was Meiling samen met vier andere Duitse emigranten medeoprichter van de Club Andino Bariloche (CAB). Tussen 1945 en 1955 begonnen naar schatting in totaal tachtigduizend Duitsers, Oostenrijkers en Kroaten een nieuw leven in Argenti nië. Ongeveer vijftienduizend van hen deden dat met valse persoonsbewijzen, hetgeen een voorzichtige indicatie geeft van de nazi-populatie in het Argentinië van Perón. Bernhard was op 3 april dat jaar als «goodwill-ambassadeur» van het Nederlandse bedrijfsleven in Buenos Aires gearriveerd, na eerst Rio de Janeiro en Uruguay te hebben aangedaan.

  Het was Bernhards opdracht «de grond voor de Nederlandse handel in Argentinië te bewerken». Als vertaler tijdens de gesprekken van de prins met de Peróns trad de Nederlandse SS’er Willem Sassen op, ex-hoofdredacteur van De Telegraaf in 1944 en in Argentinië werkzaam als pr-adviseur en vertaler van het echtpaar Perón.
  Via Sassen zou ook oorlogsmisdadiger Klaus Barbie in Argentinië toegang tot de prins hebben gehad. Dat leidde echter pas veel later tot enige consternatie, namelijk toen het weekblad De Tijd op 14 september 1984 een artikel plaatste.

  http://www.groene.nl/2002/5/laatste-tango-in-bariloche

 3. alberto rios zei:

  Het is al een traditie van De Orange’s het geldelijk ondersteunen van dictators en rechtse machten
  in Latijnsamerika. Bernard en Juliana gaven geld aan de dictatuur van Pinochet, stonden achter de diktatuur en Argentinie en andere onrechtmatige machthebbers. Daarom is voor mij duidelijk
  dat hun opvolging trouw is aan het voorbeeld van hun ouders.

 4. christina zei:

  Het is de plicht van elke mens van zodra je weet hebt van slechte dingen die ook naar buiten te brengen zodat de waarheid aan het licht komt en de feiten openbaar gemaakt worden, zodat elkeen de kant van zijn/haar hart kan en moet volgen. Ik ben een praktiserend katholiek en geloof in de liefdevolle kracht en positieve macht van elke paus. Ik hoop dat we de waarheid gaan kennen over het zwijggeld dat Maxima en haar familie betaald heeft aan de vroegere aartsbisschop, nu onze Paus.
  Als jullie verhalen kloppen over de Oranjes, dan walg ik van die doctrine en hun geldzucht. Laat vrede, rechtvaardigheid, eenvouden echte liefde overheersen. God helpe ons.

Comments are closed.