Wie redt Jeroen Dijsselbloem ?

jeroen dijsselbloemTerwijl in ons land bij het minste geringste traumateams klaar staan om de niets vermoedende burgers weer een beetje bij te brengen, liet Den Haag het vandaag weer eens afweten. De Euro zakte, de koersen gingen naar de kelder, want ons nieuwe  orakel van Den Haag, Jeroen Dijsselbloem had gesproken en zelfs in de eigen PvdA gelederen had men moeite zijn flagrante leugens nog te kunnen volgen. En dat lezers wil wat zeggen, want voordat je in de politiek in het algemeen en bij de PvdA in het bijzonder aangesproken wordt op leugens dan moet je het wel erg bont gemaakt hebben. Maar de rode bloem bleef onverstoorbaar, mompelde iets over verkeerd begrepen, ook zo’n standaard politieke kreet en daarmee was de kous af.

 

 

In het buitenland denkt men daar kennelijk toch anders over, want met de kop “Chaos in Brussel, Dijsselbloem tegen Dijsselbloem ” opende de pers vanochtend het nieuws.

Het is inderdaad niet te bevatten dat  een man zonder enige daartoe geschikte opleiding en ervaring

A) onze minister van Financiën is geworden en

B ) de Euro chef kon worden, ofschoon zoals wij al eerder schreven naar alle waarschijnlijkheid de Duitsers bij monde van Schäuble, de Duitse Minister van Financiën een vooral domme en narcistische marionet zochten en deze vonden in de persoon van Dijsselbloem.

Het onder dwang confisceren van deposito’s bij een noodlijdende bank zou van nu af aan mogelijk zijn en de actie in Cyprus was hiertoe de blauwdruk.

Enkele uren later, nadat o.a Reuters en de Financial Times onafhankelijk van elkaar deze uitspraak hadden gepubliceerd trachtte Dijsselbloem zonder resultaat de gedane verklaring weer in te trekken en bij te buigen want zo liet hij weten, MEN had hém verkeerd begrepen.  Overigens waren de euro en de aandelenkoersen toen al in een vrije val gekomen.

Maar goed, het is typerend hoe politici niet gehinderd door enige kennis van zaken en bovendien verantwoordelijkheidsgevoel ongestraft kunnen liegen en bedriegen, waarmee het uiteenvallen van de euro groep en daarmee ook de EU weer wat sneller naderbij gekomen is.

En dat is met alle pijn die het zal brengen in ieder geval een voordeel.


14 Reacties

 1. Harry zei:

  Het nadeel van die Dijsselblom is dat ie veel beter kan liegen dan Jan Kees .
  Heel even leek ie geloofwaardig , hoewel ik me van het begin af afgevraagd heb waar deze man zijn functie aan verdiend heeft .

 2. Derk zei:

  Sprookjesboekschrijver J. d’IJsselbloem loopt kans straks zelf blauw aan te lopen, wanneer hij beseft wat hij allemaal heeft veroorzaakt. Sorry, zak met geld op de rug en op naar ex-Vestia “topman”.

 3. Arie Kanarie zei:

  Dijsselbloem is iemand die als eerste niet Rus kennis zal gaan maken met de russische maffia, daar heeft hij wel om gevraagd ook dan. Het lijkt precies dezelfde draai en streek die hij uithaalt als bij de Reaal-bank.

  En Check. Dijsselbloem hebben ze juist gekozen om zijn onnozelheid, zo groen als gras en bleu heb ik ze zelden gezien. Dus daar valt dan weinig te zeiken als het om “zijn” verleden gaat, simpelweg die heeft hij niet.

 4. ineke zei:

  ik vrees dat deze z.g. verspreking een eerlijk inkijkje is wat de toekomst betreft –

 5. exegese zei:

  Ik denk ook zoals @Ineke schreef, dat hij per ongeluk vergat te liegen en iedereen tegen wil en dank even liet zien hoe de vlag erbij hangt in de E. U.

  Het begin van het einde is gemaakt, Europa zal spoedig weer uiteen vallen omdat duidelijk is dat alles, maar dan ook alles met leugens aan elkaar is gebreid en iedereen wel begrijpt dat zoiets geen lang leven beschoren is

  We gaan heel spannende tijden tegemoet !.

 6. check zei:

  @ AK

  Heb hem eens opgespoord op Wikipedia , Natuurlijk zoals ik reeds schreef NOOIT , NOOIT , NOOIT, een behoorlijke baan gehad, een aantal studies achter de rug waarvan een MBA in Ierland die wellicht gekocht zal zijn. De rest van zijn onnozele bestaan, ambtenaar

 7. Harry zei:

  ” 5 , Arie ,

  Mogelijk vinden ze hem binnenkort in zijn eigen badkamer , met een touwtje ergens aan vast geknoopt , boven ooghoogte .
  Die Russen worden ook steeds slimmer .

  Maar als je tussen de regels doorleest , kunnen we binnenkort verwachten dat de Cyprus praktijken ook hier plaats kunnen , of zullen vinden .

  Het zijn ratten ! Het blijven ratten !
  Als we het ongedierte niet keihard aanpakken komen we er niet vanaf .

 8. Veteraan zei:

  Hoe eerder de euro en de EU wordt gesloopt, hoe beter. Mischien is dat al wel de bedoeling van die woedende Russen die onlangs al weer over ons land vlogen over Den Haag met hun Bear bommenwerpers in het geval van Cyprus

 9. antonio zei:

  Mister Butterflower, het partij van de arabieren orakel, heeft per ongeluk de waarheid verteld.
  Wat die knuppel echter niet beseft: de Russische mob heeft lange tentakels en een ongekende ervaring
  met het bestraffen en opruimen van de hen niet gewenste elementen. Wanneer ik in de schoenen stond van dat onbenul zou ik heel goed uitkijken bij het openmaken van de voordeur, en stukken sterk touw
  niet rond laten slingeren. Hij zou misschien wel eens aan het verkeerde eind van het koord komen te bungelen.

 10. Arie Kanarie zei:

  Veel zullen die russen niet nodig hebben om Dijsselbloem het leven “zuur” te maken. een net pak, een trappengat en het door meerdere reageerders genoemde stukje touw. Aan 2 voorwaarden voldoet hij al, net pak, en een trappengat hebben we overal. Dus 66% kans dat Dijsselbloem elke dag bij het opstaan over zijn schouder dient te kijken.

  Ik vind het trouwens kwa omgang net zo’n zouteloze zak als Rutte, maar dat zal te maken hebben omdat hij uit de hoek van de landbouw komt en zich als een boer wenst te profileren. Het is duidelijk dat hij dezelfde achterlijke gedragingen heeft als Pechtold, die overigens ook in Wageningen heeft gestudeerd.

  Nu nog eens wat, Dijsselbloem heeft “gestudeerd” aan de landbouwhogeschool in Wageningen en is nu minister van financieen en het financiele EU paard van Troje, hoe kan iemand die als “boer ” opgeleid is en waarschijnlijk zijn afstudeerscriptie heeft geschreven over het n**kgedrag van de fruitvliegjes, verstand hebben van financieen??? ./. Een tot slager opgeleid iemand kan ook geen brood bakken, immers hij is geen bakker maar slager,………………….Schoenmaker blijf bij je leest zeiden ze vroeger.

 11. Harry zei:

  @13 , Arie ,

  Als ik soms behulpzaam kan zijn , heb nog 200 meter sterk touw liggen .
  4 Meter p.p. is genoeg , zou lekker wat tuig op kunnen ruimen .

Comments are closed.