Beatrix heeft nieuw regeringsvliegtuig gekocht

PH KWAOfschoon de RVD de aankoop streng geheim wilde houden, is  de aankoop van een nieuw regeringsvliegtuig door Beatrix toch niet helemaal  geheim gebleven en waren er honderden  de kou trotserende  kijklustigen naar Schiphol getrokken ( zie film)  om het toestel, een Antonov AN 225 te zien vertrekken naar het Britse Farnborough waar het toestel grondig zal worden gemoderniseerd en worden aangepast aan de wensen van onze tsarina.

 

 

 

De keuze voor de van Russische makelij Antonov, die de registratieletters PH-KWA zal dragen,  had een aantal zeer praktische redenen, die overigens zo wordt in den Haag gezegd,  niets te maken hebben met het aankomende bezoek van de Russische president Poetin.

De Antonov is het grootste momenteel nog operationele vliegtuig dat non stop vanuit Nederland bv. naar Bariloche kan vliegen, waar Willem Alexander en Maxima hun 3e huis hebben. Door de vrachtcapaciteit, kunnen 2 hofauto’s en het materiaal van de beveiligingscrew in dezelfde vlucht worden meegenomen en dat scheelt aanzienlijk in de kosten die normaal gesproken zouden ontstaan als er met gewone lijntoestellen gevlogen moet worden. het vliegtuig heeft na de ombouw de beschikking over een salon, 3 slaapkamers, een badkamer en een kleedkamer met inbouwkast voor de uniformen welke Willem Alexander tijdens zijn statiebezoeken moet dragen. I.v.m. het gewicht van de op de uniformen aanwezige medailles en ordes worden  de ophangbeugels in de kast verzwaard. Naast de cockpit komt een speciale omkleedruimte waarin de prins zich kan omkleden in een echt pilotenpak,  als hij met vaardige  en rustige hand zoals wij dat van een oranje gewend zijn moeder en familie door de turbulentie vliegt. En uiteraard ontbreekt er ook  geen cabine voor de meevliegende hofhouding.

Een ander belangrijk punt voor hare maje moet ongetwijfeld het feit geweest zijn, dat de Antonov 225 beschikt over een grote achterdeur onder de staart van het vliegtuig die ook tijdens de vlucht geopend kan worden. Dit maakt het gemakkelijk om eventuele niet in de smaak vallende burgers boven zee te dumpen. Hierbij kan niet gebruik gemaakt worden van een strook voor de Nederlandse kust, daar hier te veel windmolens staan en gedumpte lichamen eventueel in de molenwieken terecht kunnen komen, hetgeen een ongewenste rotzooi zou veroorzaken. Om e.e.a. te coördineren is men teruggevallen op het inhuren van een uitstekende ervaringsdeskundige , die gevonden werd in de persoon van de heer Jor.Zorg. , afkomstig uit Buenos Aires, maar die regelmatig in ons land verblijft.

Ja. je moet toch wat voor die jongelui doen, schijnt Beatrix zo vlak op de valreep voor haar abdicatie  gezegd te heben, toen zij deze beslissing nam. Het is een 2e hands-je, en na de verbouwing kost hij circa 55 miljoen , een schijntje in vergelijk met b.v. een nieuwe Airbus in Executive uitvoering.  Daar komt bij dat de hele familie met aanhang in een klap mee kan reizen, mocht de situatie in ons land zich verslechteren doordat b.v. de sterke leider die ons land momenteel heeft in de persoon van de heer Mark Rutte het toch voor gezien houdt en samen met Jort K. zijn wens in vervulling laat gaan door  samen een Bed & B  aan  de Vecht te gaan  beginnen, hetgeen een verlies voor ons land zou  betekenen.

Wij laten u hier de nieuwe aanwinst zien voor het vertrek naar Farnborough.


10 Reacties

 1. Johannes zei:

  Wat zouden de personeels en onderhouds kosten zijn die wij gezamenlijk moeten ophoesten.

 2. benee zei:

  Grappig op 1 april!

  Maar stel je voor dat de sluwe “weldoenster” dit gaat eisen…

 3. Xandra zei:

  Zo een toestel kondigt inderdaad vluchtgedrag aan, dat is echt niet voor een staats bezoekje bedoeld om even in argentinie te gaan lunchen.

  Zulke toestellen zijn ontwikkeld om hele troepen in een paar uur te kunnen verkassen, en als het voor 1 familie is, dan is het bedoeld om in een paar uur tijd de hele familie te verkassen naar een ander land om voorlopig niet meer terug te komen.

  M.a.w. Haremajesteit zegt eigenlijk :”FY, er is een klere bende van gemaakt, happy war!”

 4. cathy zei:

  Als ze daar nu de troonsafstand in houden i.p.v. in Amsterdam, scheelt een hoop geld en beveiliging en zijn we in een klap van het hele zooitje af. Huppekee klep open en allemaal eruit, inclusief alle politici en de crew van de NOS, ruimt lekker op Willem aan het stuur en zorreguita als co-piloot die verteld hoe de klep open moet, dat weet ie uit ervaring. Jipieeeeeeeeeeeee!!!

 5. Waar of niet waar. zei:

  Ik plaatste afgelopen nacht bij Pow een soort gelijke grap,,,Willem Waxima en Demmink met grote haast in vliegtuig gestapt,,nu is het daar zo dat onwelvallige reactie “weggejorist” worden,,de mijne was helemaal verwijderd,,

 6. Bataaf zei:

  Een verstandige keus.
  Als ook alle bastaards nog mee moeten,zakt een normaal vliegtuig door zijn wielen.

 7. vanhetgoor zei:

  Grappen als deze worden op de Valkenhorst niet gewaardeerd, een lintje of uitnodiging voor een of ander gala kun je dus vergeten.

Comments are closed.