De langzame ban op contant geld

Geen cashHeel geleidelijk en geniepig wordt het steeds moeilijker voor mensen en bedrijven, ja iedereen die aan het maatschappelijk en economisch verkeer deelneemt om met geld te betalen. Er zijn binnen de EU en ook de rest van de westerse wereld ook steeds meer campagnes om het gebruik van contant geld  af te raden.

 

 

 

 

Spanje, Italie en andere EU landen willen cash geld betalingen boven de 1000 euro verbieden. In Nederland wordt door de overheid een campagne op touw gezet om de mensen aan te raden voortaan alleen nog met de pinpas of credit card te betalen. Pin automaten (ATM’s) verdwijnen langzaam maar zeker uit het straatbeeld. Steeds meer winkels en bedrijven worden klaargemaakt om alleen nog pinpas of credit card betalingen aan te nemen. (je kunt er vergif op innemen dat over een paar jaar het niet meer mogelijk is om contant af te rekenen in supermarkten)

En de overheid geeft hiervoor “zogenaamde” goede redenen:
1) winkels moeten geen cash geld registers meer aanhouden omdat zodoende inbraak, winkelroof en diefstal kunnen worden voorkomen

2) geld drukken is duur, om mensen te bewegen voortaan alles via een pinpas of andere electronische wijze af te rekenen kan worden voorkomen dat er dure munten moeten worden geslagen, hierdoor gaan de kosten van het betalingsverkeer omlaag en daar hebben wij allemaal profijt van (sprookjes)

3) voor u als consument is het ook voordelig, u wordt niet meer gerold (blijkbaar worden pinpassen nooit gestolen in supermarkten) omdat u geen beurs meer in uw zak heeft.

Etc.

Wat ziet hier echter  werkelijk achter, achter deze hetze om contant geld uit de economie te verbannen?

1) Contant geld betekent een zekere mate van vrijheid. Als iemand steeds met contant  geld betaald dat hij uit een pinautomaat heeft gepind heeft de overheid geen vat op dat deel van het geld dat hij pint. De  consument kan dit vrij anoniem besteden en er blijven geen sporen achter. De overheid wil dit niet want de overheid wil alle betalingen kunnen registreren.

2) Als contant geld totaal uit de economie verdwenen is en alle betalingen via plastic verlopen (wereldwijd) is het buitengewoon makkelijk voor de Nieuwe Wereldorde om één globale valuta (SDR’s) te introduceren en één centrale bank (World Bank). Deze valuta hoeft dan niet lijfelijk in omloop te worden gebracht maar dit kan wel.

3) Als mensen niet meer aan contant geld kunnen komen maar alleen nog maar kunnen betalen met een pinpas of iets dergelijks, kunnen mensen het geld op hun rekening niet in één keer opnemen en dit bijvoorbeeld verstoppen of hiervoor goud kopen. Dit kan natuurlijk nog wel electronisch maar als het zover is zal de overheid wel een systeem hebben bedacht dat je ook electronisch bijvoorbeeld niet meer dan 300 euro in één keer aan een andere partij kunt overmaken. Je kunt dan dus effectief niets meer doen om je geld in veiligheid te brengen

4) Het voorkomen van “bankruns” Hangt samen met reden 3 die de belangrijkste is, en deze zal door de regering verkocht worden als het vermijden van “bankruns”. Bankruns worden door de overheden aan burgers gebracht als zijnde een gevaar voor de economie en een gevaar voor de burgers zelf, maar in werkelijkheid zijn “Bankruns” een gevaar voor HET FINANCIELE STELSEL WAARIN DE CENTRALE BANKEN AAN DE TOP VAN DE PIRAMIDE STAAN..

Dus het in de ban doen van cash geld en de beweging om de hele wereldeconomie zonder contant geld te laten draaien is één grote stap verder op weg naar Global Governance.

 

 


19 Reacties

 1. Bram zei:

  Denk dat je gelijk hebt.

  Maar, wat als de electriciteit uitvalt?

  Wedden dat dit vandaag of morgen wereldwijd gebeurt!

 2. Willem zei:

  Gaan we toch weer ruilhandel in natura doen. Hebben ze weer geen vat op en zijn we weer terug bij af.
  10.000 jaar geleden ging het ook zo en dat kan nu ook weer.

 3. Arnold zei:

  Meteen afschaffen dat contante geld. Wat het meest belangrijk is, dat je dan van het zwartgeld circuit af bent. Alle geldstromen zijn dan bekend en kan iedereen belasting betalen zoals het hoort. Kan de belasting voor de gemiddelde burger omlaag.

 4. Andre M zei:

  Kijk als je 100 euro in je knip hebt en niet op de bank hebt staan kan de bank hierover geen geld uit lenen 100X33 is toch al gauw 3300 wat ze dan aan uitzetting mislopen, hierover ontvangen ze uiteraard ook geen rente.

 5. t.w.boltze zei:

  Aan de ene kant is het modder gooien, aan de andere kant is het juist goed dat het contant geld grotendeels verdwijnt.
  T.W.Boltze

 6. Femke zei:

  Die genen die denken dat er geen zwart geld meer zou zijn, leven op een andere planeet.

  Er gebeuren dagelijks wit was praktijken neem nou die banken die al jaren drugs geld wit wassen tegen een leuke vergoeding en dat kunnen ze ook straffeloos te blijven doen!!

  Alleen de gewone man zou gaan bloeden als contant geld wordt afgeschaft, maar de grote jongens die komen net als nu er altijd mee weg.

  Ik zie al voor me dat iedere burger een pin betaalmachine in huis heeft voor het geval ze iets op marktplaats verkopen???

  En als je een schoonmaker in huurt die het zwart wil doen wat goedkoper is, betaal je gewoon met eten die jij dan koopt voor de schoonmaker zo dat zij dat niet zelf hoef te kopen.

 7. Veteraan zei:

  Adolf Hitler wilde ook een Nieuwe Wereldorde. Wat daaruit voortgekomen is, weten wij allemaal. Wat er na de bevrijding is gebeurd, is niet veel beter. De vernietiging van joden, zigeuners, homo’s, gehandicapten etc. is gelukkig verleden tijd, maar wij hebben aan vrijheid er niks bij gewonnen. De elite heerst nog steeds en zo zal het altijd blijven. Wil men de drugshandel opdoeken, dan is dat mogelijk, maar er zijn grote belangen mee gemoeid tot op politiek niveau in international verband aan toe, zo corrupt als ze zijn. Zolang het volk maar naar deze middelen grijpt, denken ze niet na……….

 8. Carmen zei:

  Het begin van het einde. De “brave new world”.Je kinderen zakgeld geven voor in hun spaarvarkentje? Geld voor een verjaardag? Ik heb je verjaarscadeau op je rekening gestort hoe klinkt dat?…Waanzinnig gewoon! En trouwens wie wil er nou voor ALTTIJD en EEUWIG in de WURGGREEP van de belasting zijn?! Controle en nog eens controle van de gewone burger daar draait het bij het invoeren van een cashloos systeem allemaal om. Om ons langzaam maar zeker finaal uit te zuigen en uit te buiten als loonslaven. En de elite, “banksters”, “roverheden”, multinationals ofwel de “puppetmasters”die dit allemaal in het stuk steken lachen zich rot om al die onnozele, goedgelovige, brave burgertjes die geloven dat het voor hun veiligheid is…De wereld is langzaam en heel stiekem aan het verchippen en geen mens heeft iets in de gaten…Mensen kom op en wordt eens wakker!!!

 9. Adam Onesto zei:

  We mogen haast alles zeggen en iedereen uitmaken voor rotte vis, da’s niet zo erg, Maar ohwee als je oproept tot een bankrun, dat is strafbaar bij wet…..?

  Waarom? omdat een bankrun het enige “wapen” is dat het klootjes volk (onbewust) heeft om de hele banken sector omver te trekken. Als we morgen echt allemaal naar de bank gaan en ons geld opeissen , dan is binnen een maand die hele kudt Euro ter ziele. Niet alleen de munt, maar ook het monsterlijke instituut kan dan opgeheven worden.
  Ik mag u dus niet oproepen uw geld van de bank te halen, maar oh lieve vrienden, wat zou dat een fantastische overwinning zijn op de (bank) elite en diens macht.

  De enige echte uitweg uit deze crisis is het afschaffen van de Euro en opheffen van de hele (prive) banken mafia die onze regeringen geld lenen tegen intrest (= de staats schulden).

  Terug naar een zelf uitgegeven “volks valuta” vrij van intrest, inflatie, corruptie en criminaliteit.

  U denkt dat dat niet kan? Lees dan hier hoe dat werkt http://holland4mpe.wordpress.com/category/onze-doelstelling/

  Vergeet niet “Animatie filmpje MPE” even te bekijken (2,5 minuten) dan is het gelijk duidelijk wat er gebeuren moet en wat we (de bewoners van de EU) voor elkaar moeten zien te krijgen en op moeten eisen.

  Succes met deze Eurokanker, en ik hoop dat jullie deze ziekte overleven,

  Adam Onesto van ver buiten de Pleuro zone.

 10. andre zei:

  de hele wereld gaat niet lukken want cash geld beperkingen is niet overal hetzelfde ook de koppeling aan goud is niet overal weg dus er is nog wel iets van hoop. En in brussel zijn ze verrot om wel in nederland van alles te verbieden en juist in ander gebieden weer niet. Neem nu bijvoorbeeld polen die wel in de eurozone grondgebied zit maar niet in der euro geld gebied. Polen zijn reislustig en hoog produktief als ik me voorzichtig uitdruk werken er 2 miljoen polen buiten polen die allemaal minimaal 500 euro per maand in cash opsturen/meenemen dat is 1 miljard in cash dat verplaatst van binnen euro geld gebied naar buiten waar het allemaal weer cash wordt omgeleverd bij de banken waar o.a. deutsche bank een grote speler is. Turkije komt er straks ook bij om het euro geldsysteem weer wat in fatsoenlijke banen te brengen wat een hele grote cashstroom gaat opleveren. leuk voor in de boeken en leuk om mee te manipuleren

 11. Rick zei:

  Klopt als een bus. Was heel lang niet in het filiaal van mijn bank geweest. Afgelopen week had ik echter wat cash en moest dit op mijn rekening storten. Ja….Ik weet het; hoe dom kan je zijn ;<))
  Hangt er naast de Flappentap/hap een stencil met de volgende mededeling: "Per klant zijn de eerste 6 stortingen per kalenderjaar gratis. Daarna € 2,80 per storting + 0,25% over het gestorte bedrag."
  Deze beroving vindt dus plaats bij de ABN/AMRO. Ik stort via een machine geld op mijn eigen rekening en moet daar flink voor bloeden. Contante transacties worden dus actief ontmoedigd. Moeten "we" eigenlijk ook niet willen al dat cash gedoe. Wij als (R)overheid hebben veel liever dat alle transacties via pinnen en internet verlopen. Hebben we namelijk een compleet overzicht van uw financiële handel en wandel. Inclusief tijden en locaties.

 12. carmen zei:

  quote: Wij als (R)overheid hebben veel liever dat alle transacties via pinnen en internet verlopen.Hebben we namelijk een compleet overzicht van uw financiële handel en wandel. Inclusief tijden en locaties. :quote

  Dat is nou precies wat ik bedoel! Het draait allemaal om totale controle van de gewone burger.

 13. HansPolderman zei:

  Geen Shoarma winkels meer. Fatsoenlijke taxichauffeurs. Ik zie ook een paar voordelen.

Comments are closed.