Duitsers ontdekken geheim achter Beatrix

wie van de 2Het voordeel van regelmatig de buitenlandse media lezen is dat je nog eens achter een geheim komt wat anders voor de eenvoudige  Nederlandse burger geheim of op z’n minst verborgen blijft.  Dat de oranje gekte zo langzamerhand het kookpunt heeft bereikt is ook de buitenlandse kranten niet ontgaan en zo werd vanochtend het geheim onthult, waarom nog steeds grote groepen Nederlanders kwijlend staan te kijken naar een familie die  als zij b.v. de naam Holleeder of Bruinsma dragen nog niet met de nek zouden worden aangekeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Die staatstragende Betonfrisur von Königin Beatrix ” kopte het gezaghebbende blad die Welt vanochtend om uit te leggen dat het sinds 50 jaar nooit veranderde kapsel van Bea een grote steun is voor de Nederlandse burger.

Als Beatrix voor een ding bekend is dan is het wel haar mutsachtige betonnen kapsel , gaat de krant verder, slechts een paar simpele lijnen en u weet over wie wij het hebben. Zou Bea haar kapsel veranderen dan zou dat een onmiddellijk gevolg hebben voor de koersen van de Amsterdams beurs. Vast staat dat Beatrix een van de  uiterst stabiele zaken is in het leven van veel Nederlandse burgers.

Sinds begin jaren ’80 is er veel veranderd in de wereld. de Berlijnse Muur viel,  de computer had nauwelijks zijn intrede gedaan, de Brusselse dictatuur stond nog in de kinderschoenen, de Euro, wie had er van gehoord ? Maar welke catastrofe zich ook in ons land voor zou doen, één zaak bleef als een rots in de branding overeind, het kapsel van Beatrix, overigens een bedenksel van Claus. Zo lang de haren van Bea niet in de war raken, denken veel burgers kan er met ons land niets gebeuren, en wij denken dan ook met de leegloop van met name de katholieke kerk, pausen soms afgunstig naar het Nederlandse staatshoofd gekeken hebben die kans heeft gezien ( en nog ) miljoenen verdwaasden in extase te brengen. Bijna 50 jaar het zelfde kapsel dat ter gelegenheid van het huwelijk met Claus zijn intrede deed in ons land en inmiddels naast klompen, bloembollenvelden, windmolens tot een van de “trademarks” van ons land behoort. Elke 2 dagen gaat het kapsel in de stijgers en milieuactivisten zouden onmiddellijk de poort naar paleis Noordeinde blokkeren als zij wisten hoeveel CO2 schadelijke haarlak er inmiddels is doorheen gejaagd.

Maar fantasieloosheid behoort bij de oranjes. Enkele jaren gelden was er een reclamespot waarin Willem Alexander werd opgeroepen zijn kapsel te wijzigen om van  zijn “blote billen gezicht ” af te komen. De Faceboek pagina “Zonder baard , geen koning” ,  houdt hier aan vast en zelfs het NRC durfde kortstondig W.A. de raad te geven zijn gezicht op te frissen.

Ook Maxima heeft zich razendsnel aangepast. Weliswaar niet met een typisch Nederlands kapsel, maar dan wel de haardracht typerend voor de al wat ouder wordende , maar zich nog steeds jong willen voordoende Latina. De heuppartij begint uit te dijen, volgens het credo “laat maar hangen ik heb mijn best gedaan” en per definitie gaat dan het geblondeerde bestudeerd slordige  haar los, waaruit een zekere losbandigheid moet blijken, waardoor in zuidelijke landen op scooters voorbij flitsende jongentjes toch nog de indruk moeten krijgen dat zij  “een stuk ” passeren. Komt u regelmatig in Italië, Spanje of uiteraard Zuid Amerika dan zult u dit verschijnsel onmiddellijk herkennen. De ouderdom heeft onherroepelijk toegeslagen , waarbij de persoon zelf dat weigert te erkennen. Zie b.v. Evita Peron of de huidige Argentijnse president Kirchner.

Kortom wij zijn een behoudend volkje, ofschoon wij dat graag zelf anders zouden zien. Door te pas of ten onpas 2 of 3 woorden Italiaans , Spaans of zelfs Frans te roepen als wij die landen bezoeken willen wij de indruk wekken echte wereldburgers te zijn en vraagt u de gemiddelde vaderlander welke talen hij of zij spreekt, dan zult u versteld staan hoe multi linguaal wij zijn, terwijl met wat uitzonderingen het Rudi Carel niveau nauwelijks wordt overtroffen. Dit geldt overigens ook voor de familie v.A. , maar die kunnen dit keurig camoufleren door de op dat moment gewenste en voor heb geschreven boodschap keurig op te lepelen van een briefje.

En passant lazen wij dat er nu een echte oproep komt om de rellen ter gelegenheid van de inhuldiging van Beatrix ter herhalen en zou het uiteindelijk nog best leuk kunnen gaan worden in Amsterdam!

 


7 Reacties

 1. Harry zei:

  Zag ik zojuist dat de meerderheid van de Duitsers een monarchie willen .

  Kunnen we die zakkenvullers van ons niet exporteren ?

  Dit stelt een goed voorbeeld voor die andere buitenlanders die we hier ook niet meer hoeven .

  En voordat ze in Duitsland doorkrijgen dat deze familie wel een hele dure hobby is om te hebben , is Amalia wel weer grootmoeder .
  Zo komt de familie Splinter nog generaties lang door de winter .

 2. Arie Kanarie zei:

  Ik had vroeger van die play-mobil poppetjes. Daar kon je het kapsel vanaf halen, en weer terugklikken. Ik verdenk B ervan een play-mobil constructiekapsel op haar hoofd te hebben :-), trouwens in haar hoofd ook, maar dat terzijde.

 3. Waar of niet waar. zei:

  Het gebrek aan volkse saamhorigheid is zo neipend dat men van ellende maar oranje aangrijpt om een volk te kunnen zijn.
  Wat gekochte oranje sportzeges en zwaaidag daar moet Nederland het mee doen.
  Of dit volk verdiend een volk te zijn?,,natuurlijk,,al zouden daarvoor de door Teeven vrijgemaakte cellen driedubbel bezet moeten worden door lieden die van nederland een vieze vuilnisbelt (Kweb) gemaakt hebben, en dit dagelijks voort plegen te zetten.
  Wie help Nederland van de kweb af,,en hoe dan wel?
  Ben bang dat dit een godenwonder moet zijn.

 4. Leda zei:

  Goed idee om de familie Von Amsberg te exporteren naar hun vaderland, zijn wij van die uitvreters af. Jeerje, wat een mooie oplossing, deze club allochtone uitkeringtrekkers zuruck nach dem Heimat, wunderschon!

Comments are closed.