Goed nieuws voor Franse socialisten slechts NEGEN miljonairs in de regering

franse roversWeer bent u door de vaderlandse media op het verkeerde been gezet, niet dat het zoveel uitmaakt, maar i.p.v. de door de kranten van slapend Nederland en de gehoorzaam volgende andere stripblaadjes vermelde ACHT miljonairs in de regering Francois Holland blijken het er NEGEN te zijn. Gewoon een kwestie van de site bezoeken (hier)  die de Franse overheid daar speciaal voor in het leven riep. Gisteren om 17.00 uur zouden de details bekend worden, het werd een uur later, maar dan heb je ook wat voor je geld, behalve  bij de MSM waar ze kennelijk  niet in het Frans kunnen tellen.

 

 

 

 

Onze Frans redacteur wist ons te melden dat er een zucht van opluchting door het kamp van de Franse socialisten ging, want met 9 miljonairs in je regering kun je als linkse boeders en zuster toch goed voor de dag komen. Stel je voor dat het er slechts een of twee geweest waren, je hele imago als “alle Menschen werden Brüder” zou dan ernstig zijn beschadigd, want een socialist die niet eerst goed voor zichzelf zorgt alvorens met een roos in de hand de Internationale te zingen en daarmee zijn sociaal democratische gevoelens naar buiten te brengen die moet ook in Frankrijk nog geboren worden.

De volgende alinea mag u overslaan, voor de geïnteresseerden hier het overzicht : Op kop L. Fabius 6.5 miljoen, M . Delauney 5.24, M. Sapin 2.15, V. Lurel 1.42, A. Montebourg 1.37, de premier M. Ayrault  1.54,   G. Pau 1.19 , de president Francois Hollande 1.17, en als hekkensluiter met slechts een schamele 1.05  miljoen M. Touraine.

Er is dus nog hoop voor deze rooie rakkers want om van 1.05 miljoen de top van 6.5 miljoen te halen moet je nog wel een tijdje linkse minister blijven.

Overigens ligt het gemiddelde niveau van de wat beter gestelde Fransen op 509.400 euro , terwijl Jean Modale het moet doen met 325.000 binnenkort weinig meer waard zijnde stukjes papier.

Overigens moet wel als doekje voor het bloeden erbij gezegd worden, dat in de bedragen die de ministers op moesten geven o.a. de waarde van hun O.G. bezittingen zijn opgenomen .

Ja, dan blijf je met je verhaaltje over eerlijke verdeling, sterkste schouders enz. natuurlijk niet meer echt geloofwaardig, maar dat bent u van de PvdA jongens en meisjes al gewend, niets nieuws onder de zon. Opvallend is weer eens temeer dat zij die het hardst schreeuwen over eerlijke delen daar zelf weinig of geen affiniteit mee hebben.

De volgende stap van Hollande zal nu zijn, de ministers te verbieden om meer dan een officiële functie tegelijk te hebben. Vele van de Franse ministers zijn b.v. ergens burgemeester of “statenlid”.  Verder blijft de vraag, de Fransen kennende in hoeverre de opgaven correct zijn, want ook daar schijnen politici wereldwijd nog wel eens problemen mee te hebben. Vandaar dat onze igen premier ons ook maar steeds voorhoudt dat wij vertrouwen moeten hebben.

Kom op Rutte met je groepje over de houdbaarheidsdatum zijnde knutselaars, volg het Franse voorbeeld en geef eens openheid van zaken!.

 


1 reactie

  1. ineke zei:

    waarom vertrouwen in rutte die oproept tot spenderen terwijl hij zelf in het goedkoopste huis woont vergeleken met doorsnee kabinetsleden/kamerleden –

    prive rijdt in een nog goede tweedehands volgens eigen woorden – hij zou de horeca een “boost” geven dmv uitgaan – zo dan, weer een meier stuk geslagen, dat zet nog eens zoden aan de dijk –

    hoe krijgt de man dit soort waanzin uit z’n strot???

Comments are closed.