The party is over, wie betaalt ?

weg geldOndanks de optimistische berichten uit Brussel en den Haag  ondanks dat het nog steeds crisis is het toch langzamerhand  beter gaat, zijn dit typische producten van politici die ook geen uitweg meer zien om nog enigszins  zonder kleerscheuren uit de problemen te komen. Niet dat zij daar zelf al te veel onder zullen lijden, maar toch om met goed fatsoen met je auto met chauffeur de straat in te toeren terwijl je buurman net naar de voedselbank gaat, dat gaat irriteren.  The party is over,  zeggen onze Engels sprekende medeburgers en dan rest de vraag wie de rekening gaat betalen alvorens het licht  definitief uitgaat.

 

 

 

 

Daarvoor hoeven wij slechts naar het Duitsland van 1952 te kijken, dus nog niet zo lang geleden. Ook in het na oorlogse Duitsland wilde het ondanks de Marshall hulp niet echt vlotten. Aan een Wirtschaftswunder dacht nog niemand en de Duitse regering moest iets bedenken om

1) de overheid aan geld te helpen

2) de burgers aan te zetten tot hard werken, zodat via belastingen de staatskassen weer gevuld konden worden en het hele circus  ( ja, inderdaad de EU !!!! ) weer op nieuw kon beginnen. Wat doet een overheid die over te weinig financiën beschikt, hetgeen bij praktsich alle overheden ter wereld een soort chronische aandoening schijnt te zijn ?

Correct : zij doet een greep in datgene wat de burger nog over heeft en zo werd vanaf 1952 de Duitse burger GEDWONGEN de helft van zijn vermogen via  belastingen  aan de staat  te geven.  Mocht u toevallig Cyprioot zijn, dan klinkt u dit meer of minder bekend in de oren. Dertig jaar lang brachten 1.67 % vermogensbelasting de extra Marken en later Euro’s in de staatskas. De redenatie was eenvoudig : Je moest samen zien de problemen op te lossen en dit credo is nog steeds levend bij met name de “links gelovigen” onder u. Dat diegenen die dit bedenken of uitvoeren zelf  buiten schot blijven, mag  als vaststaand aangenomen worden. Een geweldig voordeel volgens aanhangers van deze theorie is, dat hiermee gelijk de armere landen weer op de benen geholpen worden. Vermogen is daar een onbekend begrip, dus geen belastingen, maar wel de voordelen van de belastingheffing. U mag het ook solidariteit noemen, doet het goed tijdens een gezellige borrel met vrienden.

Opvallend is dat ondanks de “alle Menschen werden Brüder” gelijkheidstheorie deze oplossing door steeds meer politici van alle politieke windrichtingen wordt gepropagandeerd Uiteraard zullen de loftrompetten over DE oplossing om uit de crisis te komen wat minder hard geblazen worden vlak voor verkiezingen, maar in de ( Haagse )  achterkamertjes wordt hier wel degelijk door allen over gesproken.

Het meest opvallende is en blijft echter dat nu pas, nu de burger de pijn in de eigen portemonnee dreigt te gaan voelen, de boosheid groeit en dienovereenkomstig de commentaren harder worden. Maar waar was de burger toen het er om ging eens een partijprogramma door te lezen ( voor wat het overigens waar is, papier is immers geduldig)  en toen de gelijkheidsprincipes zeer voorzichtig als crocussen in het voorjaar hun eerste groene sprietjes lieten zien ?  Beter gestemd op een partij waarvan je smalend zei, ach dat zijn wat verdwaalden, in ons land misschien een SGP, maar wel een partij die voor haar principes uitkomt. Maar nee dat deed je niet. Dat waren vreemde mannen die geen vrouwen in hun midden duldden, kortom je kon er niets mee. Toch was stemmen op een dergelijke partij nog niet zo slecht geweest. Een wat vreemde kijk op de wereld maar ongevaarlijk.

En  met deze dreigende mogelijke onteigening weer op komst, raden wij u aan, zorg dat u geen of in ieder geval weinig eigen zichtbaar vermogen heeft. De onteigening zal sluipender wijze geschieden, maar het doet ons denken aan de cliént die ooit eens bij een belastingadviesbureau binnenstapte om te vragen wat hij moest doen met de 4 miljoen die hij net dankzij  grondverkopen had gerealiseerd en  nu wel belasting luw wilde onderbrengen. Te laat, want regeren is ook in deze vooruitzien en opeens 4 miljoen in een zwarte hoed laten verdwijnen gaat moeilijk. Wat wij daarmee willen zeggen, werk aan uw financiële toekomst want de praktijk heeft inmiddels meerdere malen aangetoond dat een “onteigening” niet van te voren wordt aangekondigd!

Somber verhaal ? Praat eens met wat Cyprioten of Duitsers. Wij deden dat !

 

 


12 Reacties

 1. andre zei:

  en zo zal het altijd blijven gaan een socialistische eurofiel kijkt niet naar een reeel en eerlijk verdien model die kijkt waar poen weg te halen valt om het vervolgens stuk te slaan.

 2. John zei:

  Het Romeinse rijk had ook een veel te grote overheid en leger. Het was niet meer te financieren. Toren hoge belastingen, onteigeningen mochten uiteindelijk niet meer baten. En toen was het einde verhaal. Ik ben bijna tien jaar geleden vertrokken uit NL, want ik zag het allemaal aankomen.
  Ook verkondig ik al jaren dat als je Wilt emigreren naar een land buiten de EU je over je bezittingen
  die je verkoopt bij vertrek 25% belasting zult moeten betalen. Het is dus 1 minuut voor twaalf.

 3. Claudia M. zei:

  Het enige wat ze mij nog kunnen onteigenen is mijn huis en voordat dat gebeurd, steek ik het toch echt eerst in de brand! Ik niks; niemand iets…

 4. Piet de Puk zei:

  Vandaag beurzen weer halleluja want rente gaat nog omlaag. Ze kunnen het enorm lang rekken en verbloemen, doen ze al af begin Euro. Eens komt de klap maar tot die tijd ben je een azijnpisser en pessimist

 5. Doler zei:

  ach Nederlanders zijn opgevoed om de andere kant op te kijken
  lang leve de lol en ik moet alles gezien en gedaan hebben
  wat nu me druk maken om een ander, eerst IK
  een ander helpen waar is dat gebleven, zowel de gewone geneeskunde
  als de alternatieve zijn er vele zakken vullers geworden
  ik heb geleerd en ik heb een gave, tja…
  vele nederlanders worden nog steeds of denken zich rijk over de rug van anderen
  enne kom niet dicht bij me want ik kan niet met mezelf omgaan
  gevoel kennen ze niet meer dat is angst en denken dan dat ze voelen
  nederland heeft zich belachelijk gemaakt met z’n schulden berg

 6. John zei:

  Stem liever op de Libertarische Partij.
  De SGP wil ook alleen maar het volk de kant uit dirigeren die zij verkiezen.
  Met de Libertarische Partij ben je baas over je eigen geld, eigendom en leven.

  libertarischepartij.nl
  vrijspreker.nl

 7. Kkbilderberstaat zei:

  Occupy beweging was zo slecht toch niet.
  En de complotteren hebben het toch gelijk.

  Dus mensen , kijk naar de feiten.
  Vertrouw politici nooit met hun mooiste beloftes.
  En vertrouw mainsteammedia niet, die zijn ook beroeps leugenaars.

  Gebruik je gezond verstaan.

 8. Sjors zei:

  @Old66

  Wow…. dat is heftig! Bepaalde delen zou ik graag uitgevoerd zien zoals de tralies, de galg en de guillotine!!!
  Benieuwd hoelang dit filmpje blijft staan!

 9. Niek zei:

  “dit credo is nog steeds levend bij met name de “links gelovigen” onder u”
  Bullshit. Ook bij links stemmers is er een grens aan de solidariteit. Zij beginnen zich net zo goed wat flauwtjes te voelen omdat we leeggebloed worden door de overheid.

 10. arie Kanarie zei:

  En maar inlossen op de hypotheek de domme nederlander,………….. kunnen ze lekker het geld terugbetalen van hun hypotheek welke de bank heen geleend had van geld wat niet bestond,………. dus van niet bestaand geld komt nu bestaand geld in de kas van de bank. Lijkt wel 1 grote witwaspraktijk,………………….moet jij eens flikken als particulier, kijken wat de fiscus daar van zegt,………… Het is een grote zwendel en we worden in de zeik genomen waar we bij staan, van verbazing weet je geeneens hoe je moet reageren,…………….

 11. Harry zei:

  @10
  Nick , Linksen worden pas wakker als hun eigen portemonnee in het geding komt .
  Zolang ze anderen voor al hun uitspattingen kunnen laten opdraaien gaat het hun best .
  Nou treffen die uitvreters het toch al dat Nederlanders veel te tolerant zijn .
  ( De kruik gaat hier nog te water als ie allang gebarsten is ).
  Gedeeltelijk vanwege de oproepen van iemand die binnenkort opmietert , die vindt dat er nog meer
  tolerantie en verdraagzaamheid moet komen . Die met die hoofddoek , weet je wel .
  Onze eigen lorrentrix .
  Die en de socialisten gaan tegenwoordig hand in hand .
  En dat terwijl vroeger rechts Nederland meer koningsgezind was , is dat nu omgekeerd .
  Onbegrijpelijk , haar intelligentie wordt vaak geprezen , maar hoe intelligent ben je als je steeds linkser wordt . Vroeger zei men dat als je na je veertigste nog links was je geen verstand had , Trix heeft haast twee keer dat getal . Verontrustend , hoor .
  Of het is een beginnende vorm van dementie , ook niet ongebruikelijk op die leeftijd .

  Ze maakt dezelfde stomme fout die de pvda heeft gemaakt om de eigen achterban te verwaarlozen en de geitenbrigade te koesteren . Stom , stom , stom !

  Hopelijk komt het bij beiden nooit meer goed .

Comments are closed.