UPDATE : Dit is het nieuwe koningslied

Willem tot ziensNadat de Nationale Omroep Sprookjes bij monde van Sacha de Boer ( wij begrijpen nu waarom Sacha er de brui aan gegeven heeft)  er gisteravond in het 8 uur journaal 10 minuten over deed om de ramp die ons vaderland getroffen heeft omdat John Ewbank  zijn koningslied heeft teruggetrokken, in geur en kleur uit de doeken moest doen,waarbij  zelfs Paul Schnabel als dienstdoende oranje snavel deskundige even  mocht uit komen leggen waarom het mis ging, waren wij uiteraard nieuwsgierig hoe veerkrachtig ( zoals Beatrix dat in haar kerstoespraak als goede eigenschap van de Nederlanders aangaf) ons volk deze ramp te boven zou komen.

 

 

 

Tien minuten in een journaal van amper aan 15 minuten, zelden is  ons land zo getroffen!  Lee Towers wist het ook al niet meer, en zo moest Nederland de nacht in zonder koningslied, hetgeen tot veel onrustig heen en weer gewoel in menige slaapkamer geleid moet hebben, want wat op 30 April zo’n mooi feest moest gaan worden wordt nu ernstig bedreigt.  Slechts nog maar 2 pijlers waarop het feest steunt, de koningsspelen en het koningsboek.

Inderdaad het dreigt op 30 April geheel uit de hand te lopen en zelfs de voorzitter van het Nieuwe Republikeins Genootschap denkt erover zijn medegenoten te adviseren thuis te blijven, ondanks het feit dat Eberhard van der Laan ze nu een speciale demonstratieplek heeft toegewezen. Daarvoor wordt er op de Dam een plek barriëre vrij gemaakt en zorgt de Amsterdamse politie voor het bewaken van de rollators van de NRG leden.

Maar zoals wij vanochtend vroeg lazen is het gelukt. Het Nationaal Comité Inhuldiging is er vannacht in geslaagd een nieuw koningslied inclusief tekst te bemachtigen en het gaat er nu alleen nog om of het gezongen gaat worden door het gemengd Lutjebroeker  mannen en vrouwenkoor Crescendo of dat hiervoor het koor gebruikt wordt dat u hier in deze film ziet tijdens de presentatie van het lied. Met name de mening van Frans Bauer en Anita Meyer zullen hierin mede bepalend zijn. Luistert u vast even mee en prent de tekst in uw oren:

En zo gaat het hopelijk  toch nog een heel slechte dag worden.


2 Reacties

  1. HansPolderman zei:

    Ik blijf erbij, Nederlanders is het meest onnozele volk op deze planeet. Einstein zei eens, er zijn 2 dingen onmetelijk. Het universum en de domheid van de mens. Aan het eerste twijfelde hij nog een beetje. Weet u waar hij gestudeerd heeft en daar waarschijnlijk tot deze conclusie is gekomen ? Holland, inderdaad.

  2. Arie Kanarie zei:

    Het is te zielig voor woorden,………………….. wat een ophef, wat een ramp, oh jee, oh jee,…………………

    Ik zou zeggen op z’n Utregs, lik toch me bolle r**t met dat gezeik.

Comments are closed.