Voor 700 miljoen fraude bij de EU

EU fraudeWie het breed heeft laat het breed hangen pleegde mijn grootmoeder altijd te zeggen, maar zij was dan ook opgegroeid in een tijd waar eerlijk het langst duurde , enfin u (her)kent het wel de “goede oude tijden”. Zet je echter de bok op de haverkist, dan zal na terugkeer deze kist behoorlijk aangevreten zijn, zo ook met de gigantische stromen geld die er jaarlijks naar Brussel stromen. Maar daar hebben zij echter sinds enige jaren een wapen tegen in stelling gebracht, nee niet de slager die zijn eigen vlees keurt, maar OLAF en om de Fransen een plezier te doen staat OLAF voor l’Office Européen de Lutte Anti-Fraude , oftewel het Europese Bureau van de strijd tegen  de fraude.  11 Jaar bestaat deze organisatie al, maar u begrijpt dat te veel het eigen vlees keuren, dus de frauduleuze handelingen van de eigen EU ambtenaren vervolgen, nee daar is even geen tijd voor.

 

 

 

Net zo min overigens als tijdig een jaarrapport uitbrengen want de 700 miljoen Euros die teruggevorderd zijn hebben betrekking op 2011!  Het rapport 2012 laat nog wel een tijdje op zich wachten en ook daar zal ondanks het feit dat met name journalisten van de vrije media daarom vragen, weinig bekend worden over frauderende EU ambtenaren, terwijl dit toch beslist geen  zeldzaam  laat staan een uitstervend dierensoort is.

Maar goed 700 miljoen aan geld dat ten onrechte in 2011 werd uitgekeerd wordt teruggevorderd. Dat betekent uiteraard niet dat het ook terugkomt en wat uiteraard nog zwaarder weegt, is het feit dat de administratie van de EU zo lek is als het bekende mandje.  700 Miljoen is geen katten…. praat u daar maar eens over met een belastingambtenaar van onze eigen belastingdienst als u die tot uw kennissen telt, ook daar vliegt het geld letterlijk het raam uit en mag een stumperende staatssecretaris Frans Weekers  3 weken lang aan zijn verdediging gaan sleutelen.

Maar waar zaten nu al die frauderende ontvangers van EU subsidies ? Als je kijkt naar de sectoren dan viert de altijd klagende landbouwsector hoogtij. Maar dat is ook tevens de grootste uitgavenpost van de EU, immers de Portugese spruitjes moeten in Finland evenveel kosten als Madrid en dan moet er wat geschoven worden om dat voor elkaar te krijgen. En waarom dacht u dat Frankrijk er zo op hamert dat de EU moet blijven bestaan ? Frankrijk is de grootste ontvanger van landbouwsubsidies en nog krijgen ze daar de zaken niet op de rit. Een goede Zuid Afrikkanse of andere 3e wereld slobberwijn is ondanks dat de Franse wijnboeren driftig meeprofiteren van gulle EU gaven vaak goedkoper dan een Chateau Migraine van de lokale Cave Coöperative.

Wat u echter zal  verbazen dat het land dat  op de 2e plaats staat met het sjoemelen  met EU subsidies zich niet in Zuid Europa bevindt, maar DUITSLAND heet ! De Mannschaft heeft in 2011 de zilveren medaille gewonnen, terwijl meer in de lijn der verwachting de Roemenen goud scoorden. Polen haalde brons, gevolgd door Griekenland, Spanje, waarna wij in de middenmoot Frankrijk en ons land aantreffen.

En om deze fraudezaken die natuurlijk al bij de bron aangepakt hadden moeten worden beschikt OLAF over een jaarlijks budget van ruim 60 miljoen Euro, want het vergt zoals u dat van ambtenaren gewend bent een ruime staf die met eveneens ruime middelen naar boosdoeners moet speuren. Hoe zij dat doen, althans zeggen te doen kunt u hier lezen en verbaast u zich niet, geen woord over de interne fraude die kennelijk in Brussel niet bestaat. Waag je het echter daar wel iets over te zeggen, dan wacht je het lot, dat wij reeds in oktober 2012 publiceerden met een filminterview van Marta Andreassen. Lees ook de in dat artikel opgegeven andere Geennieuws artikelen ( 3 stuks) middels de aangegeven URL’s .

En dan in Brussel maar om een nog groter budget vragen !

 

 

 


1 reactie

  1. andre zei:

    door belasting eist brussel geld op om dit vervolgens via regelgeving te verdelen nu gaat deze verdeling dus niet zo goed en brussel weet dan ook waar het niet goed is verdeeld maar kan het niet meer terug vorderen en worden er allerhande procedures opgestart en onnodige extra kosten gemaakt die niet nodig zijn. het gesticht brussel, eindstation voor geestelijk beperkte nitwits.

    de meeste gevalletjes zijn jawel EU staff en roemenen aldus olaf.

Comments are closed.