EU : € 285 miljard van uw geld in bodemloze putten

uw EU liefdeEurostat, het statistiekkantoor van de 27 EU landen, heeft het gevoel gemeten dat de burger heeft voor de Europese instellingen. Twee constateringen: de liefde bekoelt en de bezuinigingen zijn hard aangekomen. Een jaar voor de verkiezingen moet Europa de burger opnieuw verleiden om een recordonthouding te voorkomen, want de Europese burgers zijn de dictatuur vanuit Brussel meer dan zat. Terwijl er zich weer een nieuwe staking aandient van EU ambtenaren die ontevreden zijn met hun ten dele belastingvrije toch al zeer forse inkomens , wordt de nood in landen als Griekenland, Spanje en Portugal steeds hoger. Het zou te eenvoudig zijn om generaliserend te zeggen dat het aan de bevolking zelf ligt, de siësta’s te lang zijn enz.enz.  Ook in die landen heeft een onverantwoord politiek beleid in combinatie met zich zelf verrijkende banken tot een voor velen wanhopige situatie geleid.

 

 

 

Alleen al in Griekenland hebben in de afgelopen 2 jaren circa 10.000 burgers , vertwijfeld  omdat zij de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen zelfmoord gepleegd ! Niet dat men daar in Brussel wakker van ligt.

De huidige EU “koers” dreigt echter de EU burgers uit elkaar te drijven. Aan de ene zijde, die burgers die door de noodzakelijke besparingsmaatregelen niet meer weten hoe zij het dagelijkse leven kunnen bekostigen en aan de andere zijde de burgers van met name de noordelijke EU landen inclusief Oostenrijk, die de kritiek op hun regeringen die een harde spaarkoers voorstaan ook begint te irriteren, daar die noordelijke landen uiteindelijk wel tot nu toe de rekeningen moeten betalen. Het woord solidariteit, waarmee Brussel tracht deze maatregelen te verklaren zijn volkomen gedevalueerd nu iedere EU burger op zijn eigen wijze de gevolgen van dit rampzalige megalomane project aan den lijve begint te voelen.

Nu is in Brussel de P.R. machine gestart. Zie het maar zoals in de laatste weken de Staatsomroep en meehuilers u trachtten te overtuigen dat de oranjes het mooiste is wat u kon overkomen en met een nieuwe koning het alleen nog maar plezieriger in Nederland zou worden. Saamhorigheid, verbindend vermogen om maar een paar woorden te citeren die u de keel werden doorgedrukt. En daarvoor heeft de EU het Eurostat bureau. Deze club voorziet de EU leiding van statistieken, cijfers die moeten aantonen dat wat de Brusselse Troika meent wat goed voor u is in “overtuigend cijfermateriaal “wordt omgezet. Een soort Brusselse Maurice de Hondt, net zo onbetrouwbaar, ondanks het feit dat men ook in Brussel schermt met de vele REPRESENTATIEVE EU burgers die bevraagd worden. En zoals te verwachten was, wordt het vertrouwen van de burgers  in de EU steeds groter !

Nu hoeven de apparatsjiks in Brussel maar even uit hun raam te kijken of  ’s avonds de TV aan te zetten en dat zou ze op andere gedachten moeten brengen. Nee, want zoals wij gisteren voor u op TV 5 Monde ( een slechte door de Franse regering gestarte persiflage op CNN ) zagen, liggen de problemen in de EU niet aan Brussel. Nee dat zou te gek zijn. De problemen worden volgens de geïnterviewde Portugese socialistische afgevaardigde Anne Gomes slechts door Duitsland veroorzaakt. Die Merkel wil slechts sparen, geen leuke dingen meer voor met name de Zuid Europeanen EN… niet te vergeten de kwakkelende Fransen, dus daar ligt het probleem. De veel geprezen solidariteit is ver te zoeken.

En op zich zelf is dat niet verwonderlijk. Tracht nu gewoon in het klein  eens een paar Groningers naar Limburg te laten verhuizen, de vooroordelen ( soms misschien ook wel terecht, springen je tegemoet ). Hoe denkt u dan dat er een Europese solidariteit bestaat of zal ontstaan, als de ene helft van Europa diep in de problemen zit en de andere helft voorlopig de burger laat geloven dat het allemaal in hun land wel meevalt. Laten wij reëel zijn, als een schip dreigt te zinken en de kreet “vrouwen en kinderen eerst in de sloepen” ,  klinkt  dan zult u zien dat menig bemanningslid, mannelijke passagier of zelfs de kapitein als eerste trachten de schuit te verlaten.

En dat is wat precies wat er momenteel aan de hand is, alleen trachten om hun positie en luxe leven vrezende politici u een ander verhaal te vertellen.  Let op , het wordt Zuid tegen Noord en gelet het feit dat op veel sleutelposities, denk b.v. aan de ECB  Mario Draghi, Manuel Barosso in Brussel , Zuid Europeanen zitten, die allen in feite niets moeten weten van een mogelijke economische Duitse suprematie , worden in de achteraf kamertjes de messen geslepen, met als slachtoffers de Europese burgers.

Dat de EU burger en zeker de nederlandse burger, daarbij doelbewust dom wordt gehouden is een belangrijk wapen in de strijd om het EU project voort te zetten. De argumenten dat het alle EU burgers beter zou gaan, zijn allang achterhaald en zullen ook nooit behaald worden, ook al gelet het feit dat burgers er inmiddels keihard op gewezen worden dat de EU kommer en kwel is behalve voor dat handjevol er met volle teugen van profiterende politici en ambtenaren.

Om nog eens duidelijk aan te tonen hoe er met uw geld gesmeten is en dat geen enkel positief effect heeft gebracht, behalve dan op de bankrekening van een beperkt aantal EU apparatsjiks hier een betoog van Europarlementariër en voormalig intern accountant van de EU  Marta Andreassen. Zij legt uit dat er sinds 2007 in het totaal 285 MILJARD Euro’s in 4 bodemkoze putten verdwenen zijn en dat deze geldverkwisting nog steeds doorgaat!  Overigens werd deze kritiek Andreassen niet door de EU bonzen in dank afgenomen, lees daarvoor ook ons artikel .


7 Reacties

 1. andre zei:

  het is niet noord tegen zuid maar wij tegen brussel. well the british bitch is fu#@ing right! en van 16 tot 25 seconde is de duidelijke interesse ook goed waarneembaar, eventjes een laatste check door zn butler……. nog iets dat mij opvalt in dit filmpje is dat alle stoelen leeg zijn (1.11) waar zijn dan al die eurofielen?????? niet aant werk in iedergeval!! hahaha het kan dus nog beroerder dan weekers

 2. Pieter H zei:

  In Brussel gebeurt in het groot wat in alle landen in het klein gebeurt;waar is het Netelandse aardgas aan besteed?
  Aan taxi’s voor de “volksvertegenwoordigers ?
  Overal waar lieden zitten die niet hun eigen geld uitgeven,is wanbestuur en corruptie de norm!

 3. Josh zei:

  En? Voor de achttiende(!) keer in successie heeft de EU een jaarrekening gepresenteerd zonder de goedkeurende handtekening van de accountant. Wegens oncontroleerbaarheid van de uitgaven. Zelfs de eigen, Brusselse rekenkamer moet passen. Tóch keuren de lidstaten het EU-huishoudboekje – soms na enig gekibbel voor de publieke tribune – telkens goed. Zijn ze zelfs bereid om miljardentekorten op de begroting alsnog achteraf bij te passen. Ligt eigenlijk niemand wakker van. Ook de belastingbetalers niet die het allemaal moeten ophoesten. Die zich zelfs laten verleiden om masaal vóór Europa en vóór Brussel te stemmen (12 september 2012, weet u nog?). En zich vervolgens alles behalve.druk maken om welk desastreus wanbeleid, door wie of wat dan ook. Conclusie: eigen schuld, dikke bult?

 4. Willem zei:

  Het moment dat de Europese burger voor de deur van Brussel verhaal komt halen, is nakende ! Het is dan ook belangrijk dat we de verantwoordelijkheid van het mega-debacle dat EU heet, alleen maar leggen, daar waar het thuishoort. Bij de falende, graaiende, liegende en draaiende EU-politici en nérgens anders! Als de Europese burger ‘Brussel’ heeft uitgemest en ontsmet, wordt het tijd om in eigen land eens grote schoonmaak te houden.
  Nederland stond ooit bekend als een proper landje. Dan moeten we ook Den Haag snel ontdoen van iedere mestkever, kakkerlak en ander ongedierte, zodat wij weer met trots aan ons land kunnen gaan bouwen. Maar eerst en vooral Brussel flink uitmesten. Het is juist nu belangrijk om als Europeanen niet elkaar te gaan verketteren. We hebben elkaar nog lang nodig.

 5. Pieter zei:

  Tijd om de guillotine maar te voorschijn te halen.
  Per slot van rekening is een revolutie zonder bloedvergieten onbetekenend.

 6. HansPolderman zei:

  HRH Prins, Een goede. Maar wat zouden de onnozele Nederlanders weer stemmen als ze in het hokje staan. In coma gesust door de NOS ,VARA en in samenwerking met ” de hond”. Wedden dat ze weer stemmen wat ze al 40 jaar stemmen. Een van de vier, pvda, cda, vvd of d66. Nederlanders staan natuurlijk niet voor niets bekent als lafaards wat zij zelf hebben omgezet in handelaren. The Dutch Courage.

Comments are closed.