We hebben een koning en wat nu ?

Habemus rexIn principe zou dit het kortste artikel kunnen worden dat wij ooit geplaatst hebben, er gebeurt namelijk NIETS ! En als kritische volgers van wat zich in Nederland afspeelt, was deze conclusie voorspelbaar. Gaat u mee even een rondje maken langs commentaren van anderen, een eed aflegging en de hypocritie daarvan, huichelende kamerleden, ontbrekende republikeinen, kortom een prachtige karakterschets van de doorsnee Nederlander. Nee witte rook kwam er niet uit de schoorsteen, wel een balkon scene die qua amusement het niet haalde bij op de traditionele Jan Klaasen en Katrijn poppenkast die anders op de Dam staat.

 

 

 

Laten wij maar even beginnen met een stukje eed aflegging , ” Ik zweer (beloof) dat Ik de onafhankelijkheid en het grondgebied van het Koninkrijk met al Mijn vermogen zal verdedigen en bewaren; dat Ik de vrijheid en  de rechten van alle Nederlanders en alle ingezetenen zal beschermen, en tot  instandhouding en bevordering van de welvaart alle middelen zal aanwenden welke  de wetten Mij ter beschikking stellen, zoals een goed en getrouw Koning schuldig is te doen”.

Nu, met dat verdedigen zal het met zo’n vaart niet lopen, want was het niet de grootmoeder van Wim, die ten koste van een tiental doden naar Groot Brittanië vluchtte, maar de boot nog even liet wachten, totdat haar kistje diamanten  veilig aan boord was.

En was het niet Willem zelf, die wij na een beetje Boe geroep op de Dam een geweldige spurt zagen trekken , zijn moeder en vrouw achterlatend onder het motto redde zich wie zich redden kan ?  En deze man zou ons in tijden van nood moeten redden ? Gaat u er maar rustig vanuit dat in tegenstelling tot andere Europese vorstenhuizen de vluchtplannen reeds lang onder de keuninklijke hoofdkussens liggen.

Wat ben je voor een man als je in alle openbaarheid verschijnt met medailles op je rokkostuum, medailles waar je nog nooit iets voor hebt hoeven te doen met als “medaille suprême” het Elf Stedentocht kruisje !!!, terwijl het een alom bekend feit is dat je met deze sportieve prestatie gesjoemeld hebt ?

Dan de eedaflegging door de kamerleden. Waar waren, of liever gezegd waarom beleven die kamerleden niet gewoon weg, die verkondigen dat zijn de republiek een warm hart toedragen ? Was het de angst voor kiezersverlies heren Roemers en Wilders dat u  uw volgelingen  toch maar het advies gaf om mee te gaan naar de Nieuwe Kerk en de eed af te leggen ? En nog erger de paar hypocriete leden die de eed niet aflegden, maar wel in de kerk aanwezig waren.  De NSB zou trots geweest zijn op wat zich uw volksvertegenwoordigers noemt.

En tenslotte : de boe roepende en hun leden in extase brengende Oude, Nieuwe , Jonge en wat nog meer Republikeinen, die tenslotte met slechts  een kleine 200 man op het Waterlooplein stonden, terwijl als wij voor de afwisseling weer eens de sites van  Herstel de Republiek  en inmiddels ook de Facebook pagina van ProRepublica   bezochten en deze zowat bezweken onder boze lezers die de inhuldiging een schande vinden. Waar waren al honderden  die pseudo Republikeinen ? Inderdaad zij deden dat waar ons land inmiddels kampioen in is, hard roepen vanaf een zeer veilige wallekant, maar eens de krachten bundelen en trachten iets te bereiken, nee dat druist in tegen de vaderlandse kinnesinne volksaard. En dan spreken wij uit ervaring !

Wat een trieste vertoning ! En weet u wat nog triester is ? Het wordt niet beter. De gemakzucht, de lamlendigheid, de geestelijke luiheid waarin een overgroot deel van de bevolking zich in wentelt is kenschetsend voor de tegenwoordige mentaliteit. Ook de buitenlandse media is dit inmiddels niet ontgaan en vraagt met zich met stijgende verwondering af, hoe lang het zal duren alvorens Nederlanders bedrogen door de monarchie en niet te vergeten de in het kielzog meevarende politiek in opstand zullen komen tegen een fatale koers die het land steeds sneller naar de afgrond voert.

Ook op deze vraag kunnen wij kort zijn : Nooit !

 

 


12 Reacties

 1. bertha zei:

  Uw artikel omschrijft juist de situatie in Nederland. Gisteren bij P.W de oude kip van de Vara gehoord, SB. Wat moeten we met zulke figuren. !!!!!!!!!!!!!

 2. Waar of niet waar. zei:

  Zij voeren zichzelf naar de afgrond,,balanceren er al op,,de Demmink beerput omhelst veel en veel meer dan het gore van de pedomannen.
  Het deksel zal gelicht worden de stank zal ondraaglijk zijn maar uiteindelijk zal het met de wind van de geschiedenis meegevoert worden,,de drab zelf zal verbrand worden.

 3. Ger de Vries zei:

  Ja bertha, ik heb ook naar die figuren P&W gekeken. Wat een achterwerk likkers zijn het toch, omdat Joanna in hun programma zat wilde ik haar verhaal horen, tot die tijd kwamen er allerlei soorten oranje gezinden voorbij waaronder inderdaad voormalig presentatrice die ondertussen is gekrompen tot haar eigen karikatuur! Maar erger nog was haar bijdrage, wat een eng mens! Uiteindelijk bleek dat Joanna de gehele dag werd gevolgd door een in burger geklede BVD’er. Het was een vergissing die arrestatie, ja ja, die kroning ook! Overigens, ik ben slecht ter been, dus Amsterdam is voor mij een halte te ver. Volgende keer maar eens naar een andere stad?

 4. Josh zei:

  “…hard roepen vanaf een zeer veilige wallekant…”
  En de auteur van dit artikel, waar was hij of zij? Opstandig, maar anoniem, roeptoeteren langs de zijlijn is nog iets anders dan met een wit sjaaltje opzichtig rondparaderen op de Dam (voor zover dat al was toegestaan en de rondcirkelende -NAVO- AWACS-radarvliegtuigen zou zijn ontgaan).

  Los daarvan is het toch wel merkwaardig dat uitgerekend het instituut Koningshuis, door veel Nederlanders geadoreerd als nationaal identiteits- en zelfstandigheidssymbool, de grootste pleitbezorger is van een verenigd Europa, waaraan elke zelfstandigheid zou moeten worden opgeofferd.
  Bilderberg?

 5. Harry zei:

  @4 Josh ,

  Precies , hier klopt iets niet !
  Hoeveel geld is er tijdens die rare ” cyberaanvallen ” uit het gezicht verdwenen ?
  Lijkt me logisch dat Bea & co een forse vergoeding krijgen voor het ” verlies ” van hun koninkrijk .

 6. Ytske zei:

  Ben het met Josh eens. Wat heeft het voor zin om daar als antimonarchist op een industrieveldje te staan, waar niet eens journalisten zijn? Als men één ding toch geleerd moet hebben, van rebelleren, dan is het ’t feit dat dit soort laag gespuis- die zichzelf zeer elitair acht en dito gedraagt- niet verslagen wordt met geweld of oproer; je trekt aan het kortste eind. Elkaar warm houden en op de hoogte van nieuws feitjes die niet in de corrupte media komen, via internet, en vooral geduldig wachten is de nieuwe trend. Want het kwaad bijt zichzelf altijd in eigen staart en daar zijn ze nu al mee
  bezig. Er heeft gisteren veel minder dan de helft v.d. inwoners gekeken naar het staats circus
  A’dam was duidelijk veel minder druk bezocht dan andere jaren
  400 hotelkamers waren ongeboekt en die zijn andere jaren altijd vol.
  Maar zo’n 2500 inzendingen voor de droomwens en ga zo maar door.
  Let maar op, deze dappere stoethaspel( we mogen hem immers noemen zo we willen, zegt hij zelf)
  wilde niet voor niks geen willem IV worden; doodsbang de geschiedenis in te gaan als : willem de vierde, die zijn familie sprookje vestierde……

 7. Fleur zei:

  Als ik alle media moet geloven is 99% voor een koningshuis in nederland? of durft niemand pro republiek standpunten in te nemen omdat het niet “cool” is?

 8. Veteraan zei:

  Ik ben aanhanger van de monarchie en dus beslist geen republikein. Wel vind ik dat ieders mening zolang die niet beledigend van aard is, gewoon geuit mag worden. Ook op de Dam tijdens de inhuldiging. Ik zou er beslist niet voor opzij gaan of ervoor verkassen. Gewoon elkaar respecteren en elkaar met rust laten. Die arrestaties waren dus ook onterecht van deze republikeinen. Er is wel degelijk goed over nagedacht en over gesproken. Helaas is de vrijheid van meningsuiting vaker in het gedrang de laatste jaren. Geert Wilders en wij als PVV-aanhang kunnen er heel goed over meepraten betreft Amsterdam.

 9. Doler zei:

  na weken van hersenspoeling, reklames over oranje, winkels vol met oranje enz. is het toch duidelijk
  als je goed de beelden gezien hebt minder mensen, maar wat er liep stonden open voor de hersenspoeling, de rest is gewoon thuis gebleven, zoveel mensen de beelden gezien? tja er was mooi weer beloofd, ook weer niet uit gekomen, ze beloven van alles en de massa maar meelopen, feest vieren want daar gaat het om, dan hoef je niet na te denken over andere dingen
  wanneer wrdt nederland eens wakker?

 10. Josh zei:

  @Fleur en @Doler: peilingen (o.a. EénVandaag) geven aan dat de monarchie in NL een aanhang heeft van 70%. Daarmee zitten wij in de middenmoot (in Europa) v.w.b. koningsgezindheid.
  Die 99% is het (tijdelijk) gevolg – hype – van de commerciële vermarkting van een geregisseerd media-feestspektakel. The game is over now, ook voor de middenstand.

  @Veteraan: er zijn meer dan twee kampen of tegenpolen. Geen etiketjes alsjeblieft. Een niet-monarchist is per definitie alleen daardoor nog geen republikein. En democratie is niet bij voorbaat gegarandeerd in een republiek (voorbeelden zat). De adel is in ieder geval niet de vanzelfsprekende basis van democratie, integendeel. Democratie informeert onafhankelijk en laat het volk kiezen, ook ten aanzien van beleid, ook ten aanzien van de rol van het Koningshuis of Europa.

 11. appie b. broek zei:

  Nu ik al dagenlang met die ‘Republikaaaaner’ ben geconfronteerd, er was een tijd dat dit soort lieden gewoon werden opgeborgen, is de keuze tussen republiek en monarchie, wel erg gemakkelijk!

 12. G. de Graaf zei:

  @11.appie b. broek: hou je vast: “dit soort lieden” wordt nog steeds gewoon opgeborgen, geschaduwd, vervolgd, voor gek verklaard. Zelfs zonder aanklacht of veroordeling. Alleen dát overwegend is de keus inderdaad niet moeilijk. Ook onze rechtsstraat draagt een oranje pruik.

Comments are closed.