Adviseur van Wilma Mansveld heeft 2 kinderen met Maxima

NS debakelOfschoon natuurlijk te verwachten, zijn de problemen rond de Fyra even in de hoek gezet, waar ze vanzelf verdwijnen, d.w.z. u ze vergeet, want het gaat immers om het grote geheel en krijgt voormalig personeelszakenmedewerkster Willem Mansveld nu hulp van een commissie die haar moet helpen bij de invulling visie op het spoor. Over de Fyra praten wij voorlopig even niet, stel je voor dat de Belgen nog meer klinkklare leugens van Jeroen Dijsselbloem op tafel leggen, nee gewoon doen als of wij serieus aan de slag gaan en komt er nu een commissie van bestuurlijke zwaargewichten die de staatssecretaris gaat vertellen hoe reizigers die de trein willen nemen dat in de toekomst gaan doen, indien er overigens  treinen rijden, hetgeen als je het dagelijks nieuws leest inmiddels een soort  roulette spel is geworden.

 

 

Het gaat zelfs een lange termijn visie worden, ofschoon je de vraag mag stellen of dat met het aankwakkelende kabinet Rutte 2  nog nodig is. Immers een volgend kabinet zal de plannen ergens onder in een la aantreffen, nieuwe plannen gaan maken met een nieuwe commissie en inmiddels staat u te blauwbekken op een verlaten  perron. Niet dat dit in de visie van onze bestuurders er toe doet. het gaat om het politieke spel en niet om de knikkers ( reizigers).

Nieuwsgierig geworden ga je dan eens kijken wie deze bestuurlijke zwaargewichten zijn. Uiteraard tref je aan de top een onrendabele aan, Wim Kuijken. Wim heeft nog nooit een stap in het echte bedrijfsleven gezet, maar u weet dat zo iets in Haagse kringen niet telt. Wel heeft hij volgens Wikipedia TWEE kinderen met onze huidige koningin Maxima en dat zou wel eens de doorslag hebben kunnen geven  ” Kuijken is getrouwd met Pien Zaaijer, persoonlijk adviseur van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, met wie hij twee kinderen heeft.

Daarna volgt Ad Veenman die in 2004 het contract tekende voor 16 Fyra treinstellen met Ansaldo Breda , de fabrikant van de ontspoorde Fyra , een echte ervaringsdeskundige dus. Bij de KLM grossiert men  ook met omhooggeschoten “managers” . Er was nog een over, Pieter Elbers die wij mochten mochten meemaken als  van  gewone “ticket verkoper” bij onze inmiddels Franse trots. Inmiddels is bij de KLM iedereen wel op een of andere wijze “president” , maar toen wij eens tijdens een directievergadering opmerkten “feed them titles no money” , toen werd ons dat door de betrokkenen niet in dank afgenomen .Daarna maar aangeklopt bij de Shell en troffen wij in een kantoortje Annemarie van der Rest, die bij de Shell een beetje de milieu zaken in de gaten moest houden. Annemarie is een ijverig medewerkster van het Haags Vrouwennetwerk en dus een uitstekende keuze om zich te verdiepen in treinproblemen.  Uiteraard mocht Marike van Lier Lels niet ontbreken, die er bij de NV Schiphol uitgebonjourd werd vanwege haar incompetentie.  Voeg daar aan toe Eric Wiebes , sinds 2010 wethouder in Amsterdam en verantwoordelijk voor de Noord Zuid lijn van de Amsterdamse metro. Hier hoeven wij niets meer aan toe te voegen, want  u weet dat Amsterdam hoog scoort als het om openbaar vervoer gaat. Stop dan nog de in ons land  onvermijdelijke  hoogleraren in de pan, Mark van Twist ( nog nooit een stap in het bedrijfsleven gezet) en Erik Verhoef, docent ruimtelijke ordening aan de VU in Amsterdam en net als zijn collega van Twist een vreemde eend in de echte wereld,  goed roeren, lang laten pruttelen en dan  weet u wat in ons land de zwaargewichten zijn.

Maar, Nederland zou Nederland niet zijn, als deze heavy weights niet weer getoetst zouden moeten worden. En wie kunnen dat niet beter doen dan de eveneens aangestelde  klankbordgroep waarin wij aantreffen Agnes Jongerius, ( falend ex FNV)voorzitter )  Hans Alders, de in opspraak geraakte voormalig commissaris van de koningin in Groningen die kans zag d.m.v. bijbanen zijn inkomen als C.v.d.K.te verdubbelen  , Bruno Bruins, ook weer een onrendabele die trachtte het vervoersbedrijf Connexion te leiden en tenslotte  Jeanette Baljeu wethouder in Rotterdam . Allen met uitzondering van onze beroeps volksopruier Jongerius afkomstig uit ……. ja juist de politiek.

Om vragen te voorkomen is gelijk al een honorarium vastgesteld en kan deze club van brekebenen in gezellige onderonsjes gaan uitzoeken hoe het nu verder moet met het spoor.

Waren er nu als de staatssecretaris het zelf al niet meer weet en haar baas  Melanie Schultz Verhaegen zeker niet, geen echte experts te vinden ? En waarom zijn er geen bewindslieden die zelf kennis van zaken hebben ? Den Haag is inmiddels het soufleur paradijs van ons land geworden, vooruit je kunt niet alles zelf, maar als de resultaten dan ook nog aantonen, dat dit alles tot helemaal niets lijd,iedere keer weer bakken met belastingcenten kost en ons land steeds verder de vernieling inhelpt, dan wordt het tijd voor een grote opruiming. Nee, die echte experts zijn er natuurlijk wel, maar ben je natuurlijk gek als je je kostbare tijd wilt besteden om in een Haagse slangenkuil te stappen en je opgebouwde reputatie te verliezen. De politiek kan dus WEER haar gang gaan, de domme burger is tevreden, denkt dat er iets daadwerkelijks wordt verricht en tegen de tijd dat hij wakker wordt, zijn de daders al over de horizon vertrokken. Hoe bedenk je als normaal mens een commissie samen te stellen van falende mannen en vrouwen, die dan moeten trachten een eveneens door Bert Meerstad en de zijn vakkundig naar de verdommenis geholpen bedrijf weer op de rit te krijgen? Dan moet je de weg toch wel helemaal kwijt zijn,oftewel de trein hebben gemist ?

En het ergste is de minachting voor de gedwongen betalers van deze komedie die weer met wat doorzichtig gepraat en leugens in de maling worden genomen.


4 Reacties

 1. Breinbrouwsels zei:

  Die Jongerius kun je rustig onder de politiek scharen. Met van die hesjes en fluitjes en gestaalde kaders. In elk geval niet dat je zegt ter rechter zijde maar meer van de metzunnalluh en bijpassende schouders. En van de balkenendenormenoverschreidingen dus.

 2. Joost Visser zei:

  Je kunt privatiseren wat je wil Privaatsalarissen uitgetalen, mar via de achterdeur komen de ambtenaren toch weer naar binnen om hun deel van de ruif op te eisen. Het is allemaal een dood spoor en je kunt er niets aan doen. Ook anderen, die je verwacht het eerlijker te gaan doen, ontlopen toch ook niet de graailust van de mens als zij als kat op het spek worden gebonden. Zie de partij van Grillo, die hieraan ten onder gaat.

 3. Pieter H zei:

  Ik kan het niet genoeg herhalen:BINDENDE REFERENDA ZOALS IN ZWITSERLAND !!!
  De enige manier om de grote schare onrendabelen en graaiers te pareren !!!

Comments are closed.