Diederik Samsom : u bent de schuld van de crisis

Dames Rutte & SamsomDat het rampenkabinet Rutte 2 volop in de problemen zit, mag als overduidelijk beschouwd worden. De megalomane drang van onze gesjeesde kunsthistoriestudent en daarna onbetekenende personeelszaken medewerker  om premier te worden brengt ons land via de kabinetten Rutte 1 en nu 2 steeds meer in de problemen.  De beslissing om terwille van eigen gewin een coalitie met de PvdA aan te gaan staat gelijk aan een samenwerkingsverband tussen een pyromaan en de brandweer, ik steek wat in brand dan hebben jullie wat te blussen. Inmiddels weet men in den Haag van gekkigheid niet meer hoe men uit de zelf veroorzaakte problemen moet komen en uiteraard komt ook de PvdA die in feite nog slechts kan steunen op een paar verdwaasde migranten en dito Nederlanders die hun nieuws slechts betrekken via de Telegraaf en de NOS sprookjes, met de meest fantastische plannen.

En….. in principe komt het er in feite op neer dat u de burger, debet bent aan de crisis. U blijft maar op de paar u nog niet door de Haagse rovers afgenomen centen zitten en ja dan stagneert de economie, er komen minder BTW en andere luxe heffing centen binnen bij Dijsselbloem, dus zitten wij met z’n allen in een neerwaartse spiraal. Uw schuld, dan moet u maar meer uitgeven!  Dus komt de PvdA nu met zoals zij het zelf noemen een “veelomvattend plan” om de ingezakte economie meer leven in te blazen. De voornaamste peiler is, dat u van dat opgepot geld af moet komen. Dus snel de tuin in , graven naar die verstopte gouddukaten of de zolder op waar de Euro biljetten achter de hanenbalken tevoorschijn komen. De straat op, het winkelcentrum in en laten rollen dat geld. Dat banken, pensioenfondsen en grote beleggers worden uitgenodigd om aan deze financiële zelfmoord mee te doen, dat ter zijde. Samsom weet terdege dat zijn fantasietjes bij wat verder nadenkende Nederlanders niet serieus genomen worden, een zoveelste stuiptrekking om van de zieltogende partij te trachten nog iets te maken. Maar hoopt hij uiteraard dat de domme burger er wel in tuint en volgens Diederik is de tijd van afwachten dat het beter wordt nu voorbij.

Dat laatste klopt, want u, de burger heeft al lang genoeg gewacht het Haagse ramptoerisme zijn gang te laten gaan en kreten als “de economie een impuls geven ” zullen slechts tot een reactie kunnen leiden , namelijk de opgestoken vinger richting heer Samsom en zijn trawanten.  Overigens is de oproep van Samsom een echo van wat zijn teckel  Markje  al enige tijd geleden blafte, namelijk dat u meer geld moet spenderen om de economie aan te zwengelen.

Hebben deze amateur komedianten zich wel eens afgevraagd waar de  burger de centen die moeten rollen vandaan moet halen?  Voedselbanken weten niet meer waar zij het voedsel vandaan moeten halen, de situatie in de zorg wordt met de dag nijpender, de werkeloosheid is nog nooit zo snel gestegen als onder de kabinetten Rutte, het de oren laten hangen naar wat een stel dictatoriale maniakken in Brussel zegt helpt al evenmin, integendeel en dan moet de burger nu helpen 6 miljard boven water te toveren, terwijl hem het zwaard van de banken boven het hoofd hangt en hij als hij zo onverstandig is zijn geld bij de bank te laten staan, hij dat op afzienbare tijd voor het grootste gedeelte wel eens kwijt zou kunnen zijn ?

Maar nee Samsom denkt ( d.w.z. dat zegt hij ) dat het niet genoeg is de burger uit te nodigen meer geld uit te geven. Nu moet er een “verleidingsoperatie ” komen, voordelen voor de grote beleggers en de pensioenfondsen en garanties van de overheid voor kleine en middelgrote ondernemers. TE LAAT , El u EL , daar hadden jullie eerder aan moeten denken. Mensen nu nog verleiden is te laat, want zoals blijkt heeft nog maar ene klein gedeelte van de Nederlanders vertrouwen in wat er vanuit den Haag geroepen wordt, temeer je weet dat iedere oproep tot verbetering een dikke sigaar uit eigen doos is.

Geef een goed voorbeeld, zet een tribunaal op, en breng al die frauderend en zich verrijkende politici en ( semi)ambtenaren voor een snelrecht. Lik op stuk beleid waar Fredje Teeven althans verbaal zo goed in is. Gewoon ’s avonds op het NOS nieuws iedere avond weer een serie foto’s met zojuist tot werkkamp veroordeelde fraudeurs en elkaar de hand boven het hoofd houdende meevreters. Is toch simpel te regelen, want iedere toevallig op straat voorbij lopende passant weet inmiddels waar de mannen en vrouwen zitten die ondank hun gemekker  over de crisis toch kans zien om met de dag rijker te worden. Aanpakken die bankdirecteuren, bestuurders van woningbouwcorporaties, hun politieke toezichthoudende vriendjes in het hele land ( nee wij noemen geen namen, iedere Nederlander kan er zo een stuk of 20 opnoemen) en dan Samsom, Rutte , als jullie zelf ook niet plantsoenen staan te schoffelen of greppels aan het graven zijn, dan zal de burger misschien weer eens naar jullie willen luisteren.

Hou de eer aan je zelf, zeg gewoon wij kunnen het niet, wij treden af !


20 Reacties

 1. cathy zei:

  En wat dacht u van de feestreisjes die Willie en zijn pampameid iedere week maken? De zogenaamde kennisbezoekjes door Nederland, door Europa en over de hele wereld, kennismakingsbezoekjes bij mensen die ze al kennen, vooral de peetmoeder van Willie in Denemarken had de jongen nog nooit gezien !

  Schandalig gesmijt met UW centen en ook dat gaat maar door alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, weg met die uitvreters!

  Haal al uw geld van de bank, want binnenkort heeft u niets meer, want het roven gaat door!

 2. Theo Raadhof zei:

  We kunnen alles natuurlijk wel van de negatieve kant bekijken maar, zo was ik ook niet te spreken over het spekken van de ECB kas met het afromen van de spaar tegoeden met 8%.

  Je kan het ook van de positieve kant bekijken.
  Europa heeft mij (zo als het er naar uit ziet) de hoogste rente in vele jaren gegeven, namelijk 8%.

  Ik heb alles gisteren van de bank getrokken en bedank ze hartelijk voor deze financiële bijdrage!

  De bankrekening is gesloten, want hier blijft het niet bij.
  Ali-Ba-Ba had nooit genoeg, Europa ook niet!

 3. kanon0503 zei:

  Goh, met welk geld wil hij dat gaan doen?
  – De 8% solidariteitsheffing?
  – De huurverhoging?
  – De hypotheekverkrachting van de afgelopen jaren?
  – De hogere BTW?
  – De hogere assurantiebelasting?
  – De hogere kosten voor benzine?
  Die overheid is alle contact met de werkelijkheid kwijt als ze denken de burger na ál deze lastenverzwaringen, ons nog even kunnen “paaien” met een lokkertje om ons zo geld uit te laten geven… dat gaat nooit en te nimmer werken. Maak eerst je eigen schip maar eens schoon Diederik, en kijk eens naar de (incomplete) bovenstaande lijst met kosten die je door de burger z’n neus heen perst.

  Ohja, en als je dan nog geld nodig hebt, misschien dat je eens kan kijken in één van de volgende potjes:
  – Kap met JSF. Levert je zo (op termijn) 4 miljard op
  – Kap met geld naar Brussel, levert je ook enkele miljarden op
  – Kap met dat EU-banken potje. Levert je al minimaal 40 miljard op
  – Kap met geld in een zwart gat dat Griekenland heet stoppen. Levert je ook miljarden op.
  – Kap al die bonussen en 6% loonsverhogingen voor bestuurders af. Levert je minimaal miljoenen op.

  Er valt genoeg geld te halen Diederik. Je moet alleen wel snappen waar al óns geld (dat van de burger) naartoe gaat. Eigenlijk denk ik ook wel dat Diederik en consorten dat al lang weten, maar ja… even de andere kant op kijken en roepen dat er lastenverzwaringen voor de burger komen is natuurlijk veel makkelijker.

  Echt, dit land moet failliet gaan eer we van dit soort problemen af kunnen komen.

 4. Sjors zei:

  Wat er nu in Europa en de hele wereld gebeurt is precies de bedoeling van de NWO.
  Zorg voor armoede, onrust en haal geld weg waar het nog zit en je beheerst het gepeupel dat geen eenheid meer vormt maar de wet van zelfbehoud gaat volgen.
  Zorg dan voor een wereldwijd conflict en dat geeft ook weer meer ruimte…….
  Alle leiders in Europa doen hier ook hard aan mee met Dijsselflut, Prutser en die kale voorop.

 5. Lucie zei:

  @ Theo Raadhof

  En waar is dat geld dan naar toegegaan,in een oude sok of buiten Europa?

  Zwitserland moet ook melden wat je ook de rekening hebt staan,wordt je evengoed nog aangeslagen.

  Ik zit nl ook te dubben,maar vertrouwen doe ik geen enkele bank meer.

 6. Robert Jan Heyning zei:

  Maar in zekere zin is die hele crisis toch de schuld van ons allen? De ellende is toch veroorzaakt door de hebberigheid, die kennelijk inherent aan ons mens zijn? Die falende managers met hun afkoopsommen zijn niet veel meer dan een sterk uitvergrootte manifestatie van eigenschappen die wij allen hebben. Het alleen maar wijzen naar anderen is nogal gratuit, vind ik. Zolang we dat doen, zal er niets veranderen. Ooit -70-er jaren- was een stickertje in zwang met de tekst: ‘verander de wereld, begin bij jezelf’. Aanhangers van een godsdienst of een (andere) ideologie en andere levensbange drammers, hebben ook een mantra: ‘verander de wereld, begin bij de ander’.

 7. Theo Raadhof zei:

  @6
  Lucie, eerst gewoon bij je houden en even afwachten wat er gebeurt.

  Morgen praten de heren verder las ik.
  Ze praten nu door de weeks, omdat ze het zaterdag niet eens zijn geworden

  Maar mocht de maatregel toch slechts beperkt blijven tot de spaarzame burgers van een land gaat zorgen voor een omvallende bank van dat land, dan valt een volgende beslissing altijd in het weekend en je bent altijd te laat.

  Mochten ze in geheel of maar slechts in een deel van Europa tot deze maatregel overgaan hebben spaarders wel door dat hun spaargeld nergens meer veilig is.

  Mensen halen hun spaarrekening leeg en stallen dat op hun betaalrekening en willen dan als er stront aan de knikker komt hun betaalrekening leeghalen.
  Omdat dat te voorkomen krijg je in dat geval, net op Cyprus, dat je per dag maar een bepaald (laag) bedrag van je spaar of betaalrekening cash mag opnemen.

  Dus daarom, haal het maar in huis hoe vervelend dat ook is!

 8. Theo Raadhof zei:

  @7
  Robert Jan Heyning, hoe naïef en daarom kunnen ze ook zolang doorgaan met dat klote beleid.

  Robert ben jij vergeten dat 61% van de Nedriglander dit Europa en dus de Euro en dus omvallende banken, zeker in het buitenland, niet wilden en dat het door de strot is geduwd?
  Robert volgens mij ben jij de zelfde persoon als die laatst ook hier zo’n zelfde soort zweverige tekst hier neerzette.
  Dus Robbert ik zal een deel van reactie van toen herhalen:
  Ik hoop dat je heel veel aan jou Europa mag en zal bijdrage, maar daar heb ik mijn twijfels over.

  Want als het op daden aankomt en meneer Robbert moet bij zich zelf moet beginnen is hij zeker niet thuis.
  Dag Robbert!!

 9. Termisa zei:

  Mijn hemel, wat zijn jullie ongelofelijk dom met zijn allen. Plusje voor Robbert, die in tegenstelling tot de rest nog wel iets van realiteitszin toont. Inclusief schrijver trouwens.

 10. rudie zei:

  Samsom is zo dom nog niet………in elke verkoop(aankoop) zit BTW t.g.v. de schatkist………!!!!!!!
  Mijn advies, denk bij dit kabinet goed na en laat je niet misleiden……… door deze cowboys.!!!!!!!!

 11. Femke zei:

  Samson vertelde ook dat het de bedoeling is dat grote investeerders die hun geld vast hebben staan dit zonder kosten uit pensioenfondsen, beleggingen kan halen of geld dat vast staat bij banken op bv. spaarrekeningen achterliggende obligaties zodat het kabinet na het wiekend een Ball-out kan plegen op alle rekeningen van spaarders, (Dus niet van de elite) het is natuurlijk de bedoeling dat het kapitaal hun centen uit Europa weg halen en nog voor het einde van deze week, als ik tenminste deze kranten moet geloven;

  http://www.express.be/business/nl/economy/duitsland-wil-noodlijdende-banken-te-redden-door-gedwongen-spaardersbijdrage-van-8/192176.htm

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/06/EU-overweegt-8-dwangbijdrage-rekeninghouders-voor-redding-banken

  Of dachten julie nou echt dat die glad dekker van een Samson zijn opmerking publiek maakte om zelf voor lul te staan om de gewone man te waarschuwen dat hij zometeen tussen de 8% en de 30% (waar al meerdere keer (vermogen) belasting over betaald is) kan in leveren voor het goede doel dat EUROPA heet, en de zware nadruk met opmerkingen deze aard; AAAAAAAnderssssssss zijn we zometeen nog slechter affffffffffff als er geen euro meer is, Ja u hoort het goed NOG SLECHTER AF!!!!

 12. kanon0503@live.nl zei:

  Allemachtig, ALLEMACHTIG… zit net die 2 filmpjes te kijken van Geenstijl’s Tom Staal. Wat een held is ’t ook dat die dat soort wanpraktijken in het EU parlement bloot legt. En dáár moeten we op stemmen? En dat stuk vuil moet onze EU gaan leiden?

  Dat geld wat op m’n rekening staat weledele heer Samson en Dijsselbloem? Dat gaat in een ouwe sok. En dat consumeren wat jullie van de burger wensen om die crisis uit te komen? Dat geld hou ik óók in m’n zak. Net zolang tot we óf failliet zijn en opnieuw nétte regels kunnen maken, óf totdat we uit de EU zijn, óf totdat ze die regels daar dusdanig aanscherpen dat dit soort ongijn niet meer kunnen voor komen.

  Wát een stelletje tuig daar zeg. Ik zou me rotschamen… ze zijn nog erger dan het tuig wat in de binnenstad ’s avonds over straat loopt.

  http://youtu.be/iK8ue7-Shpc Straatsburg

  http://youtu.be/MPbNF1q_6tg Brussel

 13. Rob zei:

  Diederik Samsom is de grote verleider. Vorig jaar verleidde hij talloze
  mensen tot het stemmen op zijn zieltogende partij. Dat heeft ons een hoop geld
  gekocht, Alles werd duurder, talloze ontslagen, ondernemingen gingen massaal over
  de kop en zelfstandigen zitten allemaal op een houtje te bijten.
  En nu wil Diederik de mensen verleiden om hun geld uit te geven. Daar zijn manieren
  voor. Om de mensen zover te krijgen. Zegt hij.
  Ondertussen vrees ik dat hij in zijn achterhoofd alweer denktk aan belasting
  verhogen, huren verhogen, prijzen verhogen, accijnzen verhogen.
  En dan ons weer proberen te verleiden om dat te accepteren.
  Wat betekende het woord gotspe ook alweer?

 14. Henny zei:

  Is NL eigenlijk wel een democratie? Zo ja, dan hebben wij niet alleen dit rampenkabinet mogelijk gemaakt, maar moeten we ook het recht hebben om dat zooitje naar huis te sturen!

  Als het mogelijk is dat de premier van Polen vol trots na een EU-bijeenkomst terugkomt met het verhaal dat Polen de komende jaren 16 miljard euro NETTO van de EU ontvangt, zolang ben ik ervan overtuigd dat de EU nauwelijks verschilt van de Duitse bezetting in 1940/1945. Ook toen werd ons land geregeerd vanuit het buitenland en ook toen werd ons land leegeroofd.

  Of ziet iemand dat anders..?

 15. Harry zei:

  @ Termisa , mogen we van jou dan misschien even je visie ?
  Dit is wel erg kort door de bocht !

  De hebberigheid waar @ Robert het over heeft bestond ook al lang voor de crisis . Alleen is menigeen de schaamte voorbij en durft meer te stelen en dat zelfs nog te verdedigen ook .
  Maar om nu te stellen dat dat de reden van de hele crisis, is vraag ik me toch af of dat wel klopt .
  Het gebrek van ouders en opvoeders om kinderen fatsoen bij te brengen op ieder vlak speelt volgens mij ook een flinke rol .

 16. Bas zei:

  Vooruit komen in het leven noemden vorige generaties dat wat nu hebberigheid heet. Dat is menselijk. Onmenselijk is goed zijn. Wat altijd ten koste gaat van mensen die vooruit komen. Neem een willekeurige socialist als voorbeeld. Nooit bezig met productie. Altijd bezig met eerlijk verdelen waar anderen zich de pleuris voor werkten. Om hebberig vooruit te komen.

Comments are closed.