Bestaat gratis geld ?

gratis geldZeker in economisch slechtere tijden lees je verhalen over een “gratis” inkomen voor iedereen. Iedereen die het zelfde gaat verdienen, ongeacht of hier prestaties van enige betekenis tegenover staan. Een soort veredelde oude DDR of andere socialistisch heilstaat filosofie. In een artikel waarvan wij de url onderaan vermelden wordt het principe en de beweegredenen hiervoor uitgelegd. Hier al vast een klein stukje van het artikel over het pleidooi voor een basisinkomen voor iedere volwassene en ons commentaar :

 

 

 

Three trends that will create demand for an Unconditional Basic Income … The digitization of our economy will bring with it a new generation of radical economic ideologies, of which Bitcoin is arguably the ?rst. For those with assets, technological savvy, and a sense of adventure, the state is the enemy and a cryptographic currency is the solution. But for those more focused on the decline of the middle classes, the collapse of the entry-level jobs market, and the rise of free culture, the state is an ally, and the solution might look something like an unconditional basic income. Before I explain why this concept is going to be creeping into the political debate across the developed world, let me spell out how a system like this would look: Every single adult member receives a weekly payment from the state, which is enough to live comfortably on. The only condition is citizenship and/or residency. You get the basic income whether or not you’re employed, any wages you earn are additional.

Dit is duivelse kwaadheid ten top maar waarom? Het is toch goed dat de staat voor iedereen zorgt, en ervoor zorgt dat iedereen (werkende en werkeloze) een leuk leven kan hebben?

De groep mensen die achter het idee voor het basisinkomen zitten (de groep centrale bankiers die geheimzinnig en in het geheim de wereld onder controle willen krijgen) gebruiken de retoriek van vrijheid en libertarisme om tot vreselijke statische en faschistische conclusies te komen.

Geef de staat de macht om IEDERE burger afhankelijk van haar te maken en het uiteindelijke resultaat zal een bloedbad op wereldschaal zijn. Alleen een kleine groep van uitgekozenen zal de vruchten plukken en de grote massa zal verpauperen en uiteindelijk tot slaaf gemaakt worden. En het vrije ondernemerschap zal verdwijnen.

Dit is uiteraard het doel achter het basisinkomen voor iedereen. Money Power wil niets liever dan het organiseren van de wereldmaatschappij onder een basisinkomen met volledige werkgelegenheid. Iedereen zal hierin hetzelfde verdienen of je nu werkt of niet, werkenden krijgen geen salaris meer maar krijgen net zoals werkelozen een wekelijks basisinkomen van de overheid, en dit zal even hoog zijn als het inkomen dat werkelozen krijgen. De staat heeft dan de ABSOLUTE macht over al haar burgers, en omdat de machtselite achter de schermen de macht over regeringen hebben valt de echte macht hen toe

Het is dan een kleine stap om tot een wereld te komen waarin iedereen een slaaf is van de machtselite, doe je iets fout dan wordt je basisinkomen stopgezet, ook als je werkt, je moet dus volledig gehoorzaam zijn aan wat de staat je voorschrijft want je bent voor je levensonderhoud volledig van haar afhankelijk.

Overheden zullen nog veel groter worden en nog veel machtiger, nog veel meer (vrijheidsbeperkende) wetten zullen worden geintroduceerd om de bevolking machteloos te maken, en de middenklassen (die vaak nu nog onafhankelijk zijn omdat ze ofwel een bedrijf hebben ofwel een onafhankelijke baan) zullen volledig verdwijnen.

Stel je voor dat iedereen voor zijn of haar dagelijkse levensonderhoud volledig afhankelijk zou zijn van de staat. De macht die zo’n staat (en dus degenen die achter de staat de echte macht hebben) heeft over haar burgers is te griezelig om je voor te stellen. Als dit niet leidt tot totalitarisme en terreur dan heeft men niets geleerd van de geschiedenis.

Gratis geld bestaat niet, het is alleen een wortel die mensen wordt voorgehouden.

Lees het hele  artikel : http://simulacrum.cc/2013/07/10/three-trends-that-push-us-towards-an-unconditional-basic-income/.


7 Reacties

 1. sage zei:

  Goed verhaal, maar een basisinkomen is altijd nog beter dan werkelozen met de stok achterna gaan.

 2. Femke zei:

  Het geld systeem van nu is ook niet wat het moet zijn, nu zijn enkel de bankiers en hun elite vrienden verzekerd van een vast en vet inkomen, en de rest kan in armoede omkomen van de elite.

  Nu is iedereen slaaf van de centrale bank die niet democratisch gekozen wordt door het volk, maar een particulieren bank van de elite is, die alle touwtjes in handen hebben. Deze lui kunnen iedereen maken maar ook breken en dat doen ze voortdurend om het volk te laten zien dat zij bepalen en niet de politiek die maar stromannen zijn, van deze elite club.

  Breek met de centrale banken en de armoede is in een keer opgelost, nu is van alle bezittingen in de wereld 90% van deze elite, die maar 1 % van de bevolking uitmaken, dus 10% is van 99% van de bevolking. hoe oneerlijk is alles verdeeld in deze wereld!!!!

 3. sandokan zei:

  Weer een utopische gedachte van onze lieve linkse broeders en zusters die altijd en overal voor ons willen zorgen (en er zelf ook veel beter van zullen worden).
  Alleen een breed gedragen opstand kan een einde maken aan dit getreiter van deze malloten.

 4. Lucie zei:

  We leven nu toch al als een slaaf?
  Het eerste halve jaar werk je al voor de staat en tevens moeten we overal steeds meer voor betalen.

  Dan wordt er ook nog eens steeds meer geld ingehouden van alles waar we al ons hele werkzame leven voor gewerkt hebben.

  Wie zegt dat dit niet een slavenleven is?

 5. kanon0503 zei:

  Dus iemand die op z’n hol zit en ’t vertikt om iets toe te voegen aan de economie verdient ‘tzelfde als iemand die zich helemaal het schompes werkt? En iemand die z’n best doet maar qua IQ wat simpeler werk doet of een lagere productie heeft verdient evenveel als iemand die jaren studeert en dan een passende hoge(re) functie krijgt?

  Waarom zou je dan nog je best doen? Waarom zou ik me dan kapot werken als ik toch net zoveel krijg als iemand die de hele dag in z’n bed loopt te meuren? En waarom zou ik dan jaren naar school gaan om een vak te leren als iemand die aan de lopende band werkt tóch net zoveel verdient?

  Buiten dat het hele idee schoftelijk is, werk je hier alleen maar luiheid mee in de hand. Die aartsluiaards en uitkeringstrekkers gaan echt niet ineens hun handen uit de mouwen steken met dit soort regels. Ik weet alleen dat ik dan net zo hard met ze mee doe, óf verkas naar een ander land.

 6. vladi zei:

  stukloon,hoe harder je werkt hoe beter je inkomen en wat betreft iemand die niets doet mag voor mij toch basis hebben en dat kan ook als we de 500 triljoen van de rothchilds 600 triljoen van de rockefellers enz afnemen,zelfs bilderberg-beatrix vergaart zich hier ff op “33” jaar 150 miljard eigen vermogen, 10.000 euro per kop dank u wel alstublieft,nog nooit heeft die,illegaal aan de macht zijnde familie gewerkt of belasting betaalt.

  zo nu eerst een bavaria dan revolutie en dan hervorming fff

Comments are closed.