EU doneert 700 miljoen aan Nigeria.

AndrisWeer vast onopgemerkt vlogen op 4 juli weer 27 miljoen euro in Brussel het raam uit. Deze keer ging het naar arme Nigerianen om ze te helpen aan bronnen voor groene energie. Zoals u weet heeft niet idere in een hut woonachtige Nigeriaan beschikking over b.v. groene stroom en dat is een ernstige tekortkoming om de bevolking blij en gelukkig te houden. Ze moeten zich behelpen met illegaal afgetapte aardolie, hout dat zonder toestemming gekapt wordt en met deze maatregel hoopt Brussel dit in te dammen. Hiervoor moest naar goed EU gebruik uiteraard een nieuwe commissie in het leven geroepen worden, dit keer met de mooie naam Energising Access to Sustainable Energy ( EASE) . De instantie gaat met name kleinere Nigeriaanse bedrijven, boeren en huishoudingen helpen aan groene stroom.

 

Want het is erg daar in Nigeria, volgens de Europese commissaris voor ontwikkelingshulp Andris Piebalgs. ( op de foto links boven).  Tachtig procent van de Nigerianen heeft geen toegang tot elektriciteit en daar moet de EU iets aan doen, want, zo gaat Piebalgs door, dit betekent dat b.v.kinderen zonder licht geen huiswerk kunnen maken, moeder de vrouw niet weet wat zij kookt  en dat door de vuurtjes die nu in een hut gestookt worden er gevaarlijke CO2 gassen ontstaan, hetgeen gevaarlijk is voor de bewoners van de Nigeriaanse versie van een Vinex woning.

In de  periode 2007 – 2013 heeft de EU al € 697 miljoen aan Nigeria uitgegeven en de resultaten laten zich zien. Bent u toevallig recentelijk niet in Nigeria op vakantie geweest in plaats altijd maar Texel of Alanya, dan zult u verbaast staan over de resulaten van de door u betaalde hulp. De Mercedessen en grote SUV’s vliegen je om de oren, ambtenaren hebben een wedstrijd wie de meest bling bling  Rolex om de pols en de grootste RayBan op het hoofd heeft, kortom zoals wij gedurende een zojuist aan dit land gebrachte bezoek hebben kunnen constateren het gaat uitstekend met de Nigerianen.

Zelf terrorisme en piraterij wil de EU nu samen met de Nigerianen gaan bestrijden, zo’n beetje dat de vaderlandse politie een door hun betaald clubje ter inbraakpreventie met inbrekers opzet.

EEN miljard heeft de EU  de laatste VIJF jaar aan Afrikaanse landen gedoneerd, terwijl het totale bedrag dat wereldwijd aan hulp door de EU werd uitgegeven TWEE miljard bedraagt. Want, zegt Piebalgs, juist doordat Afrika geen eigen  groene energie bronnen heeft wordt het continent gehinderd in zijn opbouw. Dat Nigeria een van de grootste olie exporteurs  ter wereld is, ach dat vergeten wij maar even. Het feit dat Shell daar het land “regeert” dat is een bijkomstigheid, ofschoon wij ons afvragen waarom juist door dit belang Bea nooit afreisde naar Lagos. Willem er is werk aan de winkel, maar een zaklantaarn meenemen.

Dus krijgt u toevallig een oproep van een Nigeriaan die zich voordoet als de ABN AMRO of een andere bank en die u oproept even uw bankgegevens aan hem door te willen geven, doe dat ! U draagt op die manier uw eigen kleine steentje bij om deze stakkers te helpen.

De EU dankt u bij voorbaat.


7 Reacties

 1. andre zei:

  oh ja meneer pisbal moet dan maar eens uitleggen waarom shell dan daar alle groene olie oppompt en dan ook nog eens 4 miljoen ja 4 miljoen liter naast de boot pist om dat kreng maar op tijd te kunnen laten varen. Deze lafbek geeft dus weer eens via brussel europees belastingeld weg om de blunders van tante bea met de mantel der liefde toe te dekken. meneertje piebalgs is nog erger dan een nigeriaan

 2. Harry zei:

  Wat is dat nou toch godverd….. met die idioten in Brussel ?
  Waarom loopt die achterlijke Rutte als een reu achter een loopse teef aan , dit zootje criminele gestoorden te sponsoren ?

  Een paar weken geleden was er een Amerikaanse Nederlander op tv . Een financieel expert waar ik de naam niet meer van weet . Die man maakte een onuitwisbare indruk , door z’n nuchtere zakelijke kennis van de financiele wereld .
  Diezelfde man heeft wel minstens twee keer gezegd dat Rutte WEL het HELE verhaal moest vertellen ……………… .
  Kennelijk zit daar de crux , we krijgen de waarheid niet te horen !
  Lui die maar steeds zo hard lachen als Rutte deed , dat deugt niet , die hebben wat te verbergen .

  We mogen steeds meer inleveren om oa dat corrupte zootje in Nigeria te sponsoren .
  Geef ze dan maar wapentuig zodat ze het islamitische tuig van de aardkloot af kunnen schieten , voordat het land ook ten prooi valt aan de salafisten of dergelijke rotstralen .

 3. sandokan zei:

  Naast de vele plichten hebben wij (gelukkig) ook nog rechten. Een recht is het recht op burgerlijke ongehoorzaamheid. Als wij daar massaal gebruik van gaan maken en betalingen van diverse heffingen of aanslagen uitstellen of weigeren dan staan wij sterk. De incasserende partij kan nooit allen aanpakken want daar hebben zij de mensen niet (meer) voor.
  Schrijven lost niets op, actie wel!

 4. Joost Visser zei:

  Nederlandse bijdrage 5 a 6%. Nog maar verder de studieschulden najagen en dit is ook weer gedekt. Of he PGB bij iedereen weghalen, inclius mensen zonder armen en benen. Of Den Haag wat minder uit laten geven aa een niet gedefinieerd probleem op te lossen in de Schilderswijk. Oh nee, dat kan niet, want is zo’n leuk links idee. Of het Haagse ambtelijk apparaat en politici 1% in te laten leveren. Oeps, nu ga ik wel heel ver. Kansloos. Dus gewoon maar dokken belastingbetaler als makkelijkste oplossing?

 5. Harry zei:

  Het zal toch niet zo zijn dat de Brusselse boeven Europa proberen zo ver uit te breiden dat Nigeria straks ook tot de Eurozone gerekend wordt ?
  Eerst dat achterlijke Egypte sponsoren met gestolen geld van ons en nu Nigeria ook al onder de sinterklaas paraplu trekken ?
  Het miljard dat al weggegeven is , is niet te traceren en straks zoeken ze zich suf waar ze die geplande andere 5 miljard moeten laten . Want wég móét het .
  Misschien verdaagt het op hun eigen geheime bankrekeningen , hopelijk kunnen we ze dan daar aan ophangen .
  Ik hoef niet eens meer te vragen ofdat ze stapelgek geworden zijn in Brussel , het is gewoon onweerlegbaar duidelijk .

  Zou het nou niet mogelijk zijn om op z’n minst iemand van die bende juridisch aan te pakken ?
  Collectief ?

 6. Harry Harrewar zei:

  @Harry
  Nigeria misschien niet maar Israel zit al in de wachtkamer…..

Comments are closed.